Upgrade diskov v notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Upgrade diskov v notebooku

Príspevok od používateľa usefull »

Zdravim, mam asus G-family s lahkym pristupom k ramkam a hdd. Chcel by som vymenit sshd za ssd.

Mam 2 disky, da sa to vyriesit tak, ze disk sshd na ktorom nie je Windows, vymenim za ssd. A nasledne prekopirujem cely obsah C:\ na nove ssdcko a potom vymenim ich miesta, alebo necham len ssd... nabehne takto windows ci to treba preinstalovat ?

2. Ak to treba preinstalovat, mam dalsi problem. Notebook som uz kupil s 2x 500gb sshd, ale ked som si vypalil recovery dvd-cka a chcel preinstalovat, vzdy som musel jeden disk odpajat, lebo inak instalacia zahlasila nieco v zmysle ze tato verzia windowsu nie je urcena pre moj pocitac. ked kupim 1tb alebo 500gb ssd nebudem mat rovnaky problem ?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Upgrade diskov v notebooku

Príspevok od používateľa heker »

Prekopirovanie nepomoze, treba spravit klon disku. Napriklad cez Norton Ghost, Acronis True Image, DriveClone alebo nieco podobne. Ja pouzivam ten od Acronisu.

Recovery ti je na co? Radsej stiahnut Win z webu Microsoftu a spravit cistu instalaciu, bez toho bordelu co tam pridava vyrobca notebooku.
Pepo79
Star
Star

Re: Upgrade diskov v notebooku

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Spirovat obsah C: na nove SSD nestaci, tak to nefunguje. Treba specialny klonovaci software na urobenie kopie systemu a dat zo stareho disku na novy, alebo novu instalaciu windows na nove SSD.
Napísať odpoveď