Hm.. dik, to by bolo fajn, v SLSP hovorili, ze asi az po 13:00, teda v case kedy bol realizovany prevod u nich - aj google nasiel taku informaciu, v jednom clanku bolo 13:00-14:00.
Platby pri platbe cez IB sa pripisuju dalsi den. V zasade u kazdej banky je to doobeda (VUB, TB, SLSP, Prima, mBank, UniCredit). Takze info o tom, ze az poobede sa mi nezda, aj ked pri platbach realizovanych cez pobocku by to mohlo byt teoreticky inak, ale aj tak si myslim, ze to bude doobeda. V banke ti povedali asi preto cas 13-14:00, pretoze ta platba musi prist do 24 hodin. Cize to povedali s pripadnou rezervou.
nemas celkom pravdu hojko... vo VUB pripisuju bezne poobede okolo 4. v TB mam tiez skusenost ze po druhej prisla platba.
to ci bola zadana cez ib alebo pobocku nema vplyv.
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2019, 23:06)
uni o 15:30 sa obcas stane....
kompi: Samozrejme, ze mam pravdu. Nikde nepisem, ze okrem mojich casov sa nepripisuje aj platba poobede. Napriklad ked som v noci poslal peniaze z mBanku, tak prisli poobede. Pokial bola ale platba spravena poobede, tak prisli dalsi den doobeda.
Doplnim, ze ide o neobmedzene vybery zo vsetkych bankomatov na svete.
Niektore banky obmedzuju vybery cudzou kartou, jednorazovo je mozne vybrat:
SLSP - 200€
Prima Banka - 300€
Banky, ktore neobmedzuju vybery cudzou kartou a mam ich overene su: VUB a Tatra banka.
Hotovost je niekedy stale potrebna - a stale je lepsie, ak si ju clovek vyberie v blizkom bankomate, ako keby mal ist na pobocku, mozno este v MHD, tiez tu hotovost na pobocky je nutne nejak dorucovat.
Zrejme aj pocitaju s tym, ze ludia to pouziju iba v nevyhnutnych pripadoch a nebudu to zneuzivat, asi minimum ludi, ktori maju kartu, teraz platia hotovostou, ak nemusia.
K tomu cashu narýchlo pár prípadov za posledných pár dní:
- objednali sme zákusky na sviatky a cukráreň funguje len ako výdajné miesto, ale terminál nemajú, takže platba CASH...
- odbehol som si z roboty zobrať obed/menučko cez výdajné okienko do reštiky a terminál nemajú, takže CASH...
- keď som tam už bol, za rohom je trhovisko, tak som dokúpil ovocie a zeleninu, ale tiež predajca nemá terminál, takže CASH...
- u nás v obchode máme platobný terminál a momentálne 90% platieb prebieha kartou/bezkontaktne. Dnes sa ale terminál rozhodol zahaprovať a rozhýbali sme ho až neskoro poobede. Takže ak chceli ľudia nakúpiť, museli platiť cash. Nikto nefrflal, proste chápali, že sa to stať môže.
- dnes ráno som zlomil blatník na kolobežke, tak som zbehol po robote do servisu pre nový a ako naschvál im tiež zlyhal platobný terminál, takže CASH...
...
Proste u nás je ešte stále doba CASH-u, nedá sa ho eliminovať, aj keď v posledných týždňoch sa ho podarilo výrazne obmedziť a tiež som začal viac používať kartu. Ja ako klient FIO som síce tento ich bonus ešte nepotreboval využiť, cash sa mi ešte neminul, ale je dobré to vedieť.
Kibo - a presne kvoli podobym skusenostiam si kontrolujem hotovost a vzdy vyberam z bankomatu ked je treba. Preto nechapem ludi ktori chodia bezne s 5€ v penazenke. Nejedneho takeho poznam. A ked som s niektorymi osobne tak uz sa naucili ze sak ja to cvaknem, ja urcite mam