Netflix

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Netflix

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa mna slušný komentár, k tomu čo nás čaká:
https://komentare.sme.sk/c/22230444/pre ... temna.html
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

mozes to tu pastnut, co je tam cele, nie kazdy ma smecko predplatne..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Netflix mi ponúkol zas zadarmo mesiac, tak to využívam a teda čakal som, že bude tá česká lokalizácia bohatšia. Fakt len niektoré novšie seriály/filmy majú cz titulky a pri seriáloch to ani neplatí na všetky série. Čakal som, že to bude o čosi lepšie a priateľka nie vždy celkom stíha anglické titulky. Až skončí free mesiac, idem zrejme zasa do HBO Go.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

plateny clanok, neprecitam. ale asi chapem co chce povedat, ja to tiez vidim ako najvacsi problem aktualne, kazdy chce mat svoju sluzbu a clovek ak by chcel vidiet vsetko, nedoplatil by sa.
a mozno aj doplatil, ja by som nemal problem platit 40-50 eur mesacne aby som mal pristup ku vsetkym (alebo aspon vacsine) sluzieb. vacsi problem vidim prave v tom ze neexistuje jedno spolocne rozhranie. chcem vidiet film X, teraz musim ist na netflix, vyhladat ci tam nie, potom na hbogo, potom na amazon, za chvilu na apple, disney... kym ho najdem tak to uz budem mat davno stiahnute z torrentu.

paradoxne tak ako prichod netflixu (a inych streamovacich sluzieb) znizil mieru piratenie, tak postupne mnozenie sa tychto sluzieb ju bude zase zvysovat.
teraz pouzivam (primarne kvoli cz/sk rozpravkam pre deti) streamcinema plugin do kodi. uzivatelsky je to tragedia, zle sa tam hlada, vsetko dlho trva, ale ten obsah... niekedy tomu az nechapem co vsetko tam najdem a aj v cestine. pokial prekusnem to horsie uzivatelske rozhranie, preco platit 10x viac za rozne sluzby ked takto to mam vsetko na kope?
Muffi
Addict
Addict

Tiež si myslím, že to kúskovanie obsahu je bieda pre diváka. No uvidíme ešte, ako to ovplyvní trh, keď sa streamovacie spoločnosti premnožia. Ale možno ktosi čoskoro príde s nejakým balíkom, ktorý bude integrovať viacero služieb za rozumnú cenu, hoci tam stále ostane ten fakt, že hľadať konkrétny film v piatich službách je otrava. Ale tak zas aj pri torente je pre mňa otrava hľadať na nete titulky, ťahať kábel k TV od notebooku a pod., ale to možno technicky lepšie vybavení ľudia nemajú :D
Mňa momentálne najviac hnevá na Netflixe obmedzený obsah podľa lokality, platiť si Netflix v USA je čosi celkom iné, než platiť si ho v CZ/SK, keďže tu dostane divák len nejaké mizerné percento dostupného obsahu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejaký výcuc:

...
Hovorí sa tomu ohradená záhrada a nie je to nová myšlienka. Firma sa pokúsi zákazníka uzavrieť do vlastného ekosystému služieb, kam nepustíte nič od konkurenčných firiem. Zákazník je v ňom spokojný, lebo záhrada je v princípe pekná a poskytuje všetko, čo potrebuje.
Firma je spokojná, lebo čím viac času v záhrade zákazník trávi, tým ťažšie sa mu nakoniec odchádza. Nevýhodou je, že časť ľudí podobné záhrady nemá rada a bude z nich utekať ku konkurencii. Buď z princípu, alebo proste preto, že potrebujú niečo, čo v záhrade firma nemá.
Posledné desaťročie sa tieto záhrady stali v technologickom biznise štandardom. Firmy narástli do veľkosti, v ktorej im dávalo zmysel riešenia postaviť a zatvoriť. Mali dostatok zákazníkov, aby sa nemuseli báť straty časti z nich, a dosť zdrojov na to, aby vedeli záhrady postaviť tak, že v nich bežnému zákazníkovi nič nechýba.

...

V mediálnom priestore sa blížime k modelu, ktorý naposledy existoval v takzvanom zlatom veku Hollywoodu. Televízne štúdiá vtedy ovládali každý jeden krok filmovej produkcie. Od hercov a režisérov (cez exkluzívne kontrakty) cez produkčné kapacity až po kinosály.

Vznikli skvelé filmy, ale systém sa nakoniec ukázal ako neudržateľný pre zákazníkov a distribúcia sa musela od tvorcov obsahu odtrhnúť.

Teraz sa opäť spája a pre firmy sľubuje zlatý vek, no pre zákazníkov ťažkú voľbu.

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22230444/pre ... z61kUBGbkA
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

No, momentalne spristupnili South Park vsetky serie, takze ja som spoko :D
Lokalizacia Netflixu ma netrapi, a bavi ma hlavne to, ze tie ich filmy, aj ked to niekedy nieje top, tak aspon to nieje to nekonecne hollywoodkse klise..
Prave zase prichadza nezmyselna doba, kedy kazdy chce predavat predplatne, aj za bezne aplikacie, plat sem, plat tam.. napad fajn, ale nezmyselne ceny, ked uz mas predplatenych viacej sluzieb.. Za 10 rokov sa to preriedi, lebo niektore sluzby budu tlacit ceny dolu, nebudu mat obsah, atd. A potom to bude zase monopol dvoch firiem.. (ako teraz v mobilnom OS)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Monopol dvoch firiem je oxymoron nie? :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

o ohradenej zahrade mozeme hovorit napriklad pri apple, ten presne robi toto, mas apple telefon, mas apple notebook, mas apple tv, tak aku sluzbu si predplatis?

ale u ostatnych to podla mna neplati? realne aky je rozdiel medzi netflixom a hbogo? alebo coskoro dostupnym disney streamom? ziadny. uzivatelske rozhranie je +- rovnake, aplikacie su na vsetky zariadenia. jediny rozdiel je obsah. to je to najhlupejsie. ovela viac by som preferoval keby (napriklad) netflix spristupnil svoju platformu. proste si zaplatis 10 eur za netflix. budes tam mat to co doteraz. ak budes chciet, zaplatis dalsich 5 eur za hbo subscription a vtedy sa ti vsetok obsah hbogo spristupni na netflixe. 10 eur pojde stale netflixu, 5 eur pojde stale hbo. vo vysledku to bude to iste (na pozadi asi nie, netflix si bude za rezijne naklady od hbo pytat asi viac ako keby si to riesili inhouse, ale sak outsourcing) akurat 100x pohodlnejsie pre zakaznika.
vlastne je to cele chyba netflixu, ktory to mal od zaciatku vyvijat ako platformu, nie ako sluzbu :D

ale v realite to asi dopadne skor tak ako pise cinges, velka konkurencia bude tlacit ceny dole (uz teraz sa to deje, vid hbogo alebo nove sluzby ktore uz si nemozu dovolit pytat 10 eur ako netflix ktory tu bol prvy), co ale uz nebude rentabilne (hlavne nie ked chces robit novy kontent) a tym bud niektore zaniknu alebo ich pohltia tie co preziju.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Prave delenie obsahu je ten problem. Ludia presli k Netflixu kvoli pohodliu, ale aj kvoli tomu, aby si nemuseli platit 30-40$ za kablovku (v USA). Teraz ked Netflix straca niektore serialy a pribudaju nove sluzby sa uzivatelia dostavaju do tej istej situacie - na pokrytie kvalitneho obsahu si budu musiet platit 40-50$ mesacne. A navyse stratia pohodlie vyhladavania v jednej aplikacii. Uz sice vznikaju alternativne rozhrania, ktore zdruzuju viacero streamovacich sluzieb ale je otazne ci coskoro nebudu platene alebo zahltene reklamami.
Zatial sa naklady riesia zdielanim uctov, ale aj to moze behom par rokov skoncit.
aacid: ak to chces hardwarovo na TV tak mozes pouzit napriklad Xiaomi Mi Box, v prehliadaci na PC mozes pouzit https://reelgood.com/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Samozrejme je možné medzi predplatným plávať - 2 mesiace si platím Netflix, potom mesiac HBO, potom zase mesiac Prime a potom sa vrátim k Netflixu. Ľudia sú ale lenivý, strácajú prehľad a v neposlednom rade, služby ti to nerobia jednoduché zrušiť predplatné. Nikdy to nie je úplne easy to nájasť, zrušiť a pod.

Ja si momentálne platím zdieľaný Netflix, zdieľaný Spotify a plnku HBO Go. Mimo to nekupujem iný audiovizuálny obsah, t.j. žiadne nosiče ani káblovku. Jedine koncesionárske no. Stojí ma to menej ako 10€ mesačne a dostávam pomerne kompletný a luxusný servis.

Výhľadovo ma ale čakajú exkluzívne podcasty a exkluzívna hudba na platforme už funguje. Neviem si momentálne predstaviť a nechcem si to predstaviť platiť opäť 50€ za obsah a napr. v mojom svete je platiť za niečo ako Magio cca 20€ mesačne úplne šialené.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Gothar napísal:aacid: ak to chces hardwarovo na TV tak mozes pouzit napriklad Xiaomi Mi Box, v prehliadaci na PC mozes pouzit https://reelgood.com/
heh, toto je super idea, v podstate presne to co clovek chce, akurat nefunguje. aspon nie pre mna. prve co som spravil, klikol na game of thrones, pustit prvy diel, otvorilo mi to okno hbgo.com a v nom napisalo ze tato sluzba je podporovana iba v USA...

netflix vypada ze funguje.

//autoeditácia príspevku (08 Okt 2019, 20:53)
netflix funguje ale tiez nevie rozoznavat regiony. najde ti serial The Office, povie ti ze ho mozes pozerat na netflixe ale ked uz otvoris video tak problem. najskor preto lebo na slovenskom netflixe office neni.
toto mi inak robi ok google na shield tv, poviem pusti film, on ohlasi ze nasiel film na netflixe, zapne appku a ta povie ze film nenasla.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

podľa mňa súčasne nastavanie že príklad 1000 filmov je rozdelených medzi 5 spoločnosti, je dlhodobo neudržateľné, z pohľadu toho že zákazník si nebude platiť viac služieb a už vôbec nie hľadať kde aký film je dostupný a už vôbec nevravím o tom že CZ Netflix má oproti US Netflixu možno 20% obsahu
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

CZ Netflix 4496 titulov
USA Netflix 5561 titulov
dáta november 2018, ešte lepšie to bude teraz
Práve naopak, CZ netflix má jednu z najlepších pomerov voči USA.

Netrep.
Muffi
Addict
Addict

A koľko titulov má v SK? Ja som fakt neraz niekde na nete videl, že čosi je na Netflixe, chcel som si pustiť a potom sklamanie, lebo to nebolo dostupné v našom regióne. Naposledy napr. Frasier.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak pri rozdiele 1000 titulov nejaké najdes. To isté si moze povedať american, ktorý tam nenajde novopridanych 200 ceskych klasík.
CZ a SK Netflix je to iste.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Haha good one Acid, SK netflix má ešte viac titulov ako CZ :D

88% voči USA
Muffi
Addict
Addict

Fúha, to ma teda prekvapilo. Naozaj som sa nazdával, že sme tu ochudobnení aspoň o 50% obsahu, ale asi som mal len ozaj smolu, že som sa stále pokúšal nájsť presne čosi, čo nie je dostupné.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ono by bolo este zaujimave zistit ci sa ten obsah zhoduje. ci teda vsetko co sa nachadza na SK/CZ netflixe je aj na US. na ten americky som nepozeral uz davno ale kedysi som mal pocit ze tam je toho proste vela co tu nemame. hlavne nove filmy (relativne nove, max 1 rok stare) a popularne serialy (prave office alebo fraiser).

dalsia vec je ze z tych 5000 videii je 4000 uplny bullshit, C-ckove filmy, indicke a korejske telenovely, proste veci ktore nikdy nebudes pozerat. to predpokladam ze maju uplne v kazdej krajine. potom to uz je rozdiel ked mas 1000 "zaujimavych" titulov na slovensku a 1700 v usa.

ale kazdopadne, minimalne v mojom pripade je na netflixe daleko viac zaujimaveho obsahu nez budem kedy schopny pozriet :D
Napísať odpoveď