Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
oneskorene, ako vzdy, ale predsa:
Searching - vysoko odporucam, citam, ze vela ludom vadila forma, ale mne prave naopak sa to strasne pacilo, mozno preto, ze som podobne zvyknuty pouzivat google a socialne siete na zistovanie informacii o ludoch. zvraty som tiez necakal, cely film mi perfektne sadol. po dlhom case film, pri ktorom som nepovazoval ani minutu za strateny cas.
Searching - vysoko odporucam, citam, ze vela ludom vadila forma, ale mne prave naopak sa to strasne pacilo, mozno preto, ze som podobne zvyknuty pouzivat google a socialne siete na zistovanie informacii o ludoch. zvraty som tiez necakal, cely film mi perfektne sadol. po dlhom case film, pri ktorom som nepovazoval ani minutu za strateny cas.
FF Hobbs & Shaw (2019)
Ale aj tak nudné to nebolo, pár dobrých hlášok, bolo to také aké som čakal, pre mňa to bolo fajn. 8/10
Jane, toto už je skôr sci-fi a so skutočnosťou to nemá nič spoločné. Mnohé scény sú tam extrémne prehnané, úsmevné a smiešne ale takéto veci tam boli už aj skôr v pôvodných filmoch. Stačí si spomenúť na ten tank na diaľnici alebo pristávacia dráha lietadla s dĺžkou minimálne desať kilometrov, autá, čo robia také veci, že nespravíš ani na počítačovej hre.Trussardi napísal: FF Hobbs & Shaw (2019) - 3,5/10 tato saskaren nie je hodna nazvu FF
Ale aj tak nudné to nebolo, pár dobrých hlášok, bolo to také aké som čakal, pre mňa to bolo fajn. 8/10
Stuber, zo začiatku som tomu chcel dať viac, no druhá polovica sa už trošku vliekla, ale stále sa to dalo.
Ako poliš pomstí svojho parťáka. Za mna 6,5/10
https://www.youtube.com/watch?v=i5l6a5RiR1E
Ako poliš pomstí svojho parťáka. Za mna 6,5/10
https://www.youtube.com/watch?v=i5l6a5RiR1E
8/10 Between Two Ferns: The Movie (2019) - Humor podľa môjho gusta
10/10 Take The Ball Pass The Ball (2018) - Super dokument o Guardiolovi
8/10 Bodied (2017) - Wannabe eight mile, ale zabavilo ma to
10/10 Take The Ball Pass The Ball (2018) - Super dokument o Guardiolovi
8/10 Bodied (2017) - Wannabe eight mile, ale zabavilo ma to
Stuber 8/10
ja som sa bavil celý film až do konca
hlášky a sympatický herec, dokonca mi nevadil ani Batista
ja som sa bavil celý film až do konca
hlášky a sympatický herec, dokonca mi nevadil ani Batista
The Art Of Self-Defense ako sa z chlapca čo sa bojí vlastného tieňa stane "vraždiaci stroj" 
Rozhodne to nie je taký nevinný film ako to zo začiatku vyzerá. Plus záver je tiež úsmevný. Mal som tam pocit ako by ma naozaj chceli zasvetiť do tajov karate, narodziel od iných podobných filmov. 7/10
Rozhodne to nie je taký nevinný film ako to zo začiatku vyzerá. Plus záver je tiež úsmevný. Mal som tam pocit ako by ma naozaj chceli zasvetiť do tajov karate, narodziel od iných podobných filmov. 7/10
El Camino: A Breaking Bad Movie - nemal som extra veľké očakávania ale ešte aj tak je to obrovské sklamanie, škoda toto aj zapnúť, je to neskutočný nudný odpad, odo mňa 0/10. Čudujem sa, že kto už dá peniaze na natočenie takéhoto odpadu.
Fúha, trošku kontroverzné hodnotenie.
80% na CSFD
7.9/10 na IMDB
85% audience na RottenTomatoes
Ale tak som zvedavý. Ja mám očakávania celkom veľké.
80% na CSFD
7.9/10 na IMDB
85% audience na RottenTomatoes
Ale tak som zvedavý. Ja mám očakávania celkom veľké.
Podľa mňa to bol fajn doplnok k Breaking Bad no nebol úplne nutný. Skôr tak 6(7)/10 za mňa.
Tiež si nepamätám čo sa stalo s Jessem na konci BB takže som bol trochu zmätený.
Tiež si nepamätám čo sa stalo s Jessem na konci BB takže som bol trochu zmätený.
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Toy Story 4 toto neomrzni ani ked mam uz 32r. a niekde som sa aj slusne zasmial. 7/10
The Lion King ten novy co teraz je prv som myslel ze tie scenerie su naozaj a to bola len prva scena a potom vsetko digitalne ale chvalim to na tej mojej telke ta priroda vyzera furt bombovo !!
no a co sa tyka príbehu tak pohoda .. vsetci to pozname ! film som videl ako decko vela krat .. hral som aj hru ktora bola MEGA HARD !! zapinal som si ju este cez NORTON COMANDER
proste spomienky .... 7/10
ten novy Elcamino film BD tak bolo to roztahane jak mega sopel ale taky bol aj serial ... aj ten spin off serial kde je SAUL aj tam sa to mega tahaaaaaa videli sme Waltera plus ten herec co hral toho predajcu tych vysavacov umrel teraz niekedy takze tak ... mne sa to pacilo 7/10
The Lion King ten novy co teraz je prv som myslel ze tie scenerie su naozaj a to bola len prva scena a potom vsetko digitalne ale chvalim to na tej mojej telke ta priroda vyzera furt bombovo !!
no a co sa tyka príbehu tak pohoda .. vsetci to pozname ! film som videl ako decko vela krat .. hral som aj hru ktora bola MEGA HARD !! zapinal som si ju este cez NORTON COMANDER
ten novy Elcamino film BD tak bolo to roztahane jak mega sopel ale taky bol aj serial ... aj ten spin off serial kde je SAUL aj tam sa to mega tahaaaaaa videli sme Waltera plus ten herec co hral toho predajcu tych vysavacov umrel teraz niekedy takze tak ... mne sa to pacilo 7/10
The Dead Don't Die
https://www.imdb.com/title/tt8695030/
tento film mi je velka zahada, take hviezdne obsadenie ze by sa ani Scorsese nemusel hanbit a pritom taka vtakovina!!! prvu polovicu filmu som nechapal, vypadalo to super, na styl tarantina, vela uletenych dialogov, perfektni herci a do toho nejaki zombie (dokonca aj hlavna premisa ze ludom sa podarilo posunut rotaciu zeme a teraz su problemy je celkom strasidelna), mimochodom, prvy zombie co vyliezol zo zeme bol iggy pop.
ale potom sa to uplne doje***. vacsina postav ktorym bol v prvej polovici venovany cas proste zomrela (trojica pubertakov ktora vypadala ze bude tvorit gro pribehu proste zomrie, ani to neukazu) a nic nedava zmysel.
ked si ale clovek pozrie historiu rezisera zisti ze to asi islo ozaj len o ulet, trochu sa zabavit s kamaratmi. len nechapem preco to museli aj publikovat. ja ked sa nahulim s kamaratmi a robime blbosti, nikoho nenutim pozerat sa na to
https://www.imdb.com/title/tt8695030/
tento film mi je velka zahada, take hviezdne obsadenie ze by sa ani Scorsese nemusel hanbit a pritom taka vtakovina!!! prvu polovicu filmu som nechapal, vypadalo to super, na styl tarantina, vela uletenych dialogov, perfektni herci a do toho nejaki zombie (dokonca aj hlavna premisa ze ludom sa podarilo posunut rotaciu zeme a teraz su problemy je celkom strasidelna), mimochodom, prvy zombie co vyliezol zo zeme bol iggy pop.
ale potom sa to uplne doje***. vacsina postav ktorym bol v prvej polovici venovany cas proste zomrela (trojica pubertakov ktora vypadala ze bude tvorit gro pribehu proste zomrie, ani to neukazu) a nic nedava zmysel.
ked si ale clovek pozrie historiu rezisera zisti ze to asi islo ozaj len o ulet, trochu sa zabavit s kamaratmi. len nechapem preco to museli aj publikovat. ja ked sa nahulim s kamaratmi a robime blbosti, nikoho nenutim pozerat sa na to
El Camino
https://www.csfd.cz/film/761676-el-cami ... komentare/
Za mňa fajn. Nič extra, ale celkom dôstojná zakončenie (alebo skôr druhé zakončenie) príbehu.
7/10
Fractured
https://www.csfd.cz/film/763682-roztristeni/komentare/
Veľmi fajn thriller. Takéto typy filmov mám rád.
7.5/10
It: Chapter Two
https://www.csfd.cz/film/326244-to-kapi ... komentare/
Bál som sa stopáže, skoro 3 hodiny, ale ubehlo to ako voda. Mňa to bavilo. Kvalitatívne asi totožné s jednotkou. (Kedy v posledných dvoch minútach by som najradšej vystrihol, inak pohodička)
7.5/10
https://www.csfd.cz/film/761676-el-cami ... komentare/
Za mňa fajn. Nič extra, ale celkom dôstojná zakončenie (alebo skôr druhé zakončenie) príbehu.
7/10
Fractured
https://www.csfd.cz/film/763682-roztristeni/komentare/
Veľmi fajn thriller. Takéto typy filmov mám rád.
7.5/10
It: Chapter Two
https://www.csfd.cz/film/326244-to-kapi ... komentare/
Bál som sa stopáže, skoro 3 hodiny, ale ubehlo to ako voda. Mňa to bavilo. Kvalitatívne asi totožné s jednotkou. (Kedy v posledných dvoch minútach by som najradšej vystrihol, inak pohodička)
7.5/10
Joker
Joaquin Phoenix masterpiece dielo. Malokedy sa mi podarí dopozerať film s nadsenim do konca ale joker je vynimka, dávam 9/10. Inak Gary Glitter ktorý je v soundtracku dostal väzenie za pedofiliu, who knows či to bol zámer.
- The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you don't.
Joaquin Phoenix masterpiece dielo. Malokedy sa mi podarí dopozerať film s nadsenim do konca ale joker je vynimka, dávam 9/10. Inak Gary Glitter ktorý je v soundtracku dostal väzenie za pedofiliu, who knows či to bol zámer.
- The worst part of having a mental illness is people expect you to behave as if you don't.
U Zlatej rukavičky - film o Fritzovi Honkovi(alebo skor nim inspirovany?), deformovanom alkoholikovi, ktory zabil minimalne 4 zeny. na zaujimavosti pridava, ze cas travil v putike, kde sa stretavali rozne ludske karikatury a liboval si v starych alkoholickach, co aj vo filme uvidime. prva hodinka slusne "zabavna", potom to uz ide trocha na zotrvacnost, ale nelutujem, ze som to videl. stahovat by ma to asi nenapadlo, ale v ramci prehliadky filmov v kine ok volba. 7/10
https://www.csfd.cz/film/657386-u-zlate ... komentare/
Pardon, nezastihli sme vas - socialna drama, ktora sonduje zivot jednej "working class" rodiny v anglicku. je skvelo zrezirovana, aj ked sa tam riesia uplne obycajne veci(nedostatok financii/casu, vplyv na decka, zly sef) a katarzia na konci je mensia, tak cely cas bavi a clovek sa vie vzit do postav a rozmysla na ich konanim. a pre mna nie je nic lepsie ako ked mnou dokaze film pohnut a vyvolat vo mne nejake emocie. preto u mna 9/10, ale vy si kludne tie dva body mozete odpocitat
https://www.csfd.cz/film/723533-pardon- ... komentare/
Joker - skvelo zahrane, dobre sa na to pozera a rozhodne popri ostatnych komiksovkach vycnieva, ale kedze mam strasne rad dramy a videl uz kopu(a lepsie spravenych) zlomenych filmovych osudov, tak ma tento film az tak neoslovil. ale stale slusny nadpriemer, ktory velmi dobre zabavil 7.5/10
https://www.csfd.cz/film/657386-u-zlate ... komentare/
Pardon, nezastihli sme vas - socialna drama, ktora sonduje zivot jednej "working class" rodiny v anglicku. je skvelo zrezirovana, aj ked sa tam riesia uplne obycajne veci(nedostatok financii/casu, vplyv na decka, zly sef) a katarzia na konci je mensia, tak cely cas bavi a clovek sa vie vzit do postav a rozmysla na ich konanim. a pre mna nie je nic lepsie ako ked mnou dokaze film pohnut a vyvolat vo mne nejake emocie. preto u mna 9/10, ale vy si kludne tie dva body mozete odpocitat
https://www.csfd.cz/film/723533-pardon- ... komentare/
Joker - skvelo zahrane, dobre sa na to pozera a rozhodne popri ostatnych komiksovkach vycnieva, ale kedze mam strasne rad dramy a videl uz kopu(a lepsie spravenych) zlomenych filmovych osudov, tak ma tento film az tak neoslovil. ale stale slusny nadpriemer, ktory velmi dobre zabavil 7.5/10
Joker - celé to bolo dosť predvídateľné už od začiatku, po viacerých recenziách, že aký je to top film som skôr sklamaný, určite by som to nepozrel ešte raz, maximálne tak 5/10. Témou zapadáva do dnešnej doby to je fakt, hlavný hrdina je psychicky chorý asociál, úchylák (stalker) a ako bonus anarchista, to znamená, že Joker je súčasný ideál alebo skôr hrdina.
Keby ho spravili ešte transvestitom alebo homosexuálom by bol top.
Trošku paradox, že ten film v podstate nazývaš politicky korektným a miešaš do toho v rámci jednej vety rasy, sexuálnu orientáciu, atď., pričom ten film je politicky korektnými kritikmi odsudzovaný za jeho politickú nekorektnosť. Je dokonca nazývaný rasistickým filmom (zomreli tam iba belosi, a jediné svetlo jeho života je černoška, ale okCesar napísal:... to znamená, že Joker je súčasný ideál alebo skôr hrdina.Keby ho spravili ešte transvestitom alebo homosexuálom by bol top.
Názor na film ti ale samozrejme neberiem. Ale písať o predvídateľnosti skoro 100 ročného príbehu o vzostupe mentálnej poruchy jedinca mi príde, ako písať o predvidateľnosti filmu Titanic.
No veď to, už nevedia prísť s ničím novým, tu spravia remake Titianicu a chcú to predať ako bombastickú novinku.
Neviem čo sa už dnes ráta ako politicky nekorektné alebo korektné ale film Joker tu vidíme aj v správach v Honkongu, keď sa za správne a demokratické uvádza, že niekto podpáli polovicu mesta, rozbíja, ničí ale nemusíme ísť ďaleko, niečo podobné bol aj majdan, rôzne motívy, kto vie aké pozadie, hlavne že je rozvrat.
Plus k tomu LGBT propaganda, ktorá sa valí na mladých z každej strany, že je moderné byť duševne chorý, blázon a úchylák, anarchista a na konci ešte veľký potlesk pre vraha, to je nový idol. Toto má byť nový hrdina? Dosť smutné.
A rasisti sú zrejme tí, čo rátajú koľko bielych a čiernych tam bolo zabitých, ja som si to ani nevšimol, je mi to jedno kto má akú farbu, nejak to extra nesledujem. Alebo že aký je podiel mužov a žien alebo či tam bol aj Mexičan, Hispánec či Číňan, takéto veci rátajú len úchyláci. Normálnym je to asi aj jedno.
Neviem čo sa už dnes ráta ako politicky nekorektné alebo korektné ale film Joker tu vidíme aj v správach v Honkongu, keď sa za správne a demokratické uvádza, že niekto podpáli polovicu mesta, rozbíja, ničí ale nemusíme ísť ďaleko, niečo podobné bol aj majdan, rôzne motívy, kto vie aké pozadie, hlavne že je rozvrat.
Plus k tomu LGBT propaganda, ktorá sa valí na mladých z každej strany, že je moderné byť duševne chorý, blázon a úchylák, anarchista a na konci ešte veľký potlesk pre vraha, to je nový idol. Toto má byť nový hrdina? Dosť smutné.
A rasisti sú zrejme tí, čo rátajú koľko bielych a čiernych tam bolo zabitých, ja som si to ani nevšimol, je mi to jedno kto má akú farbu, nejak to extra nesledujem. Alebo že aký je podiel mužov a žien alebo či tam bol aj Mexičan, Hispánec či Číňan, takéto veci rátajú len úchyláci. Normálnym je to asi aj jedno.
ale riesit kto ma aku sexualnu orientaciu, to ok, to je to normalne, ze?Cesar napísal:A rasisti sú zrejme tí, čo rátajú koľko bielych a čiernych tam bolo zabitých, ja som si to ani nevšimol, je mi to jedno kto má akú farbu, nejak to extra nesledujem. Alebo že aký je podiel mužov a žien alebo či tam bol aj Mexičan, Hispánec či Číňan, takéto veci rátajú len úchyláci. Normálnym je to asi aj jedno.
K paragrafu jedna: Aj dnes vychádza tona originálnych filmov, čiže nie pokračovaní, ani remakov, ani reštartov. Len stačí otvoriť oči. A ak niekto natočí príbeh znova, ale natočí ho perfektne (Joker), tak sem s tým, kupujem lístky a popkorn.
K paragrafu dva: Protesty (aj tie násilné) tu boli vždy, a aj vždy budú, kým bude existovať systém, s ktorým sú masy nespokojné. Joker s protestami v Hongkongu nijako nesúvisí. Tých ľudí netlačí do predu fiktívky klaun z filmu, tlačí ich nespokojnosť. To, že si to niekto spája a nechce prilievať do ohňa je druhá vec. Ak by teraz vyšiel technicky špičkový film o narušenom idiotovi, ktorý vystriela školu v amerike, a budem tam stovka jeho prívržencov, ktorí ho budú chorobne následovať (lebo sú narušení všetci a všetci to vedia), tak je to v neporiadku, lebo sa to deje aj v realite (a nie kvôli tomu filmu, ale kvôli tým mentálnym poruchám)? A takýchto príkladov ti viem dať viac. Ja tiež nie som komixový nadšenec, ale viem, že pozadie toho fiktívneho mesta Gotham, ktoré tam ničili, je trochu zložitejšie. Je viac filmov, kde je sfilmovaná doslova anarchia. Či ideme točiť filmy len o šťastných životných príbehoch, alebo ako to mám chápať? Skončia kriminálky o vrahoch? Skončia vojnové filmy?
K paragrafu tri: lgbt propagandu vnímam veľmi silno aj ja, tiež z toho nie som nadšený. V jokerovi ale nič takéto nevidím (ani rasy, ani orientácie, ani rody, nič). Film je úplne neutrálny, nevnucuje, ale ani nehaní žiadnu rasu, či menšinu. Ten film je ale aj napriek tomu označovaný za politicky nekorektný, čiže úplny opak toho, čo ty vravíš.
K paragrafu štyri: Súhlasím, tiež to sám od seba nepočítam. Ale nejaké popredné médium ten film nazvalo rasistickým, tak som sa na to pozrel objektívne a poskytol zaujímavé čísla, ktoré to vyvracajú.
PS: Podtrženo, sečteno... nepoznám ani jedného človeka, ktorý by toho nového sfilmovaného Jokera považoval za idol. Je to sfilmované a zahrané špičkovo, takže sa mu vieš vcítiť do kože. Ale idol? Nepreháňaj. Možno rovnako narušení jedinci. Ale to je čo za prirovnanie? Aj terorista považuje za idol záporáka z filmu o teroristoch. Ale normálny človek, a väčšina ľudí nie.
K paragrafu dva: Protesty (aj tie násilné) tu boli vždy, a aj vždy budú, kým bude existovať systém, s ktorým sú masy nespokojné. Joker s protestami v Hongkongu nijako nesúvisí. Tých ľudí netlačí do predu fiktívky klaun z filmu, tlačí ich nespokojnosť. To, že si to niekto spája a nechce prilievať do ohňa je druhá vec. Ak by teraz vyšiel technicky špičkový film o narušenom idiotovi, ktorý vystriela školu v amerike, a budem tam stovka jeho prívržencov, ktorí ho budú chorobne následovať (lebo sú narušení všetci a všetci to vedia), tak je to v neporiadku, lebo sa to deje aj v realite (a nie kvôli tomu filmu, ale kvôli tým mentálnym poruchám)? A takýchto príkladov ti viem dať viac. Ja tiež nie som komixový nadšenec, ale viem, že pozadie toho fiktívneho mesta Gotham, ktoré tam ničili, je trochu zložitejšie. Je viac filmov, kde je sfilmovaná doslova anarchia. Či ideme točiť filmy len o šťastných životných príbehoch, alebo ako to mám chápať? Skončia kriminálky o vrahoch? Skončia vojnové filmy?
K paragrafu tri: lgbt propagandu vnímam veľmi silno aj ja, tiež z toho nie som nadšený. V jokerovi ale nič takéto nevidím (ani rasy, ani orientácie, ani rody, nič). Film je úplne neutrálny, nevnucuje, ale ani nehaní žiadnu rasu, či menšinu. Ten film je ale aj napriek tomu označovaný za politicky nekorektný, čiže úplny opak toho, čo ty vravíš.
K paragrafu štyri: Súhlasím, tiež to sám od seba nepočítam. Ale nejaké popredné médium ten film nazvalo rasistickým, tak som sa na to pozrel objektívne a poskytol zaujímavé čísla, ktoré to vyvracajú.
PS: Podtrženo, sečteno... nepoznám ani jedného človeka, ktorý by toho nového sfilmovaného Jokera považoval za idol. Je to sfilmované a zahrané špičkovo, takže sa mu vieš vcítiť do kože. Ale idol? Nepreháňaj. Možno rovnako narušení jedinci. Ale to je čo za prirovnanie? Aj terorista považuje za idol záporáka z filmu o teroristoch. Ale normálny človek, a väčšina ľudí nie.
problem skor vidim v tom, ze sa coraz viac ludi stava paranoidnymi a za vsetkym hladaju nieco viac ako je. joker nielenze nema byt hrdina, ale dokonca ani novy hrdina. je to skoro storocie stara postava, najoblubenejsi zaporak v komiksovom svete a jeho zivot riesia desiatky komiksov, ktore jeho zivot ponimaju vzdy trocha inac, ale jedno maju spolocne a to psychicku nestabilitu a rozosievanie chaosu. takze teraz si tu postavu predstavovat ako objednavku a davat ju do suvislosti s protestami na realnom svete je mimo.Cesar napísal:Joker Témou zapadáva do dnešnej doby to je fakt, hlavný hrdina je psychicky chorý asociál, úchylák (stalker) a ako bonus anarchista, to znamená, že Joker je súčasný ideál alebo skôr hrdina.Keby ho spravili ešte transvestitom alebo homosexuálom by bol top.
btw nikto psychicke choroby neglorifikuje. momentalne sa o nich viac hovori a ako u vsetkeho sa najdu negativne elementy, ktore si chcu spravit prestiz aj na takychto vaznych temach, ale vseobecne je urcite dobre, ze z tejto temy stava coraz menej tabu a ludia maju viac informacii.