Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Shwollo »

presne preto som sem napisal :) Chcel som vediet aj dalsie nazory a cim viac tym lepsie

mozno este dotaz... je benzin 90kw dostacujucich? Ked potrebujem predbehnut kamion so 4 ludmi v aute... Teraz mam 84kw diesel a viem, ze s plne nalozenym autom mam trochu problem
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Podla mna na tom bude TSI a hlavne DSG lepsie. Tak ci tak budes obiehat na nizkom kvalte a tam rozhoduje hruby vykon, ten je 20kw v prospech Superbu. Na ten hydromenic v Mazde som prilis chvaly nepocul, naopak manualne radenie velmi vychvaluju.

Ale necakaj zazraky ani od jedneho, ja mam v Optime 104kw diesel a s nalozenym autom sa tomu uz moc nechce. Lepsi motor pre Supa by bol 2.0 TDI 190k, benzinovy 2.0 TSI je uz uplne mimo budget.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Za mna jednoznacne SuperBcko. Co sa tyka takej prkotiny, ako predajnej hodnoty na resale, to budes mat tiez lepsie u Skodovky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

myslim, ze mu to auto neostane po vypouzivani :D
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Tak hadam ano :) za zostatkovu odkupnu hodnotu, to je dobry retencny mechanizmus.
Shwollo
Darca
Darca

guess.whoo napísal:myslim, ze mu to auto neostane po vypouzivani :D
mozem si ho odkupit
icefiresr napísal:Za mna jednoznacne SuperBcko
a dovod? :)
icefiresr napísal:Na ten hydromenic v Mazde som prilis chvaly nepocul,
zase ked som si skusal tu mazdu (ale tu vykonnejsiu verziu) tak som ani nevedel ze to preradilo. Ale ja sa v tom zas prd vyznam :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tiez by som volil superb aj ked mazda je krasna. ale myslim ze komfort bude lepsi v superbe.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

So 4 ľudmi bude tá 3ka veľmi lenivá.
Svokor kupoval novú CX5 a má tam 121kW 2.0 benzin a bol som veľmi prekvapený aké to je lenivé už pri dvoch v aute.
Shwollo
Darca
Darca

JCM01 napísal:So 4 ľudmi bude tá 3ka veľmi lenivá.
Svokor kupoval novú CX5 a má tam 121kW 2.0 benzin a bol som veľmi prekvapený aké to je lenivé už pri dvoch v aute.
no toto je asi hlavny dovod preco zvazujem superb. Pojdem este dnes vyskusat tu mazdu s 90kw a uvidim
melonSVK
King
King

Je to atmosfera, proste ta nebude "tahnout vocpoda" ako turbomotory. Proste s tym treba jazdit inak a castejsie radit, zato pri rychlej jazde nevyleti spotreba az tak vysoko ako pri mensom turbobenzine (aj ta 1.5 TSI bude citlivejsia na styl jazdy)

Ja by som teda osobne turbo uz nemenil, na bezne jazdenie je to prijemnejsie a pracuje celkovo v nizsich otackach, kde motor nehuci.
Urcite sa ale vyhni tym litrovym nezmyslom akejkolvek znacky, ked som mal prenajate Polo 1.0 TSI tak pri styroch ludoch do kopca to palilo spojku, co sa nedalo rozbehnut. 0.9 TCe v Renaulte bolo este o dva levely horsie a to aj pri jazde.
Shwollo
Darca
Darca

kedze tam budem mat automat tak nech si to radi ako chce :D a padlami pod volantom tomu viem vzdy pomoct. A do 1.0. urcite neplanujem kedze po meste s tym budem jazdit minimalne.
Este som chvilu rozmyslal na Karoqom sportline. Ale to uz radsej Superb ako Karoq
melonSVK
King
King

Este som chvilu rozmyslal na Karoqom sportline.
Len to nie prosim. Tieto malicke SUV su parodie na auto, absolutne neviem, kto je cielovka takeho niecoho.

Nepremyslal si este nad Leonom? Vramci budgetu by si mozno zohnal nejaku skladovku s 2.0 TSI, co bude uplne iny level jazdenia ako 1.5 v Supe.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

karoq je paradny ked potrebujes vela veci prenasat. ked si do toho kupis varioflex zadne sedadla, tak ich jednoducho vyberies a mas z toho roomster.
pre rodiny podla mna super auto, aj my sme rozmyslali, pretoze prave s tym varioflexom vies nechat len 2 zadne sedadla pre deti, stredne vybrat a hned tam das o 2 tasky naviac. nakoniec sme uprednostnili kodiak (a aj ten nakoniec nekupili), lebo zena chcela este viac miesta, ale podla mna by aj karoq bol dostacujuci.
melonSVK
King
King

A v com je to ine ako nejaky o triedu vyssi kombik so sklopenymi sedadlami? Nemyslim to ironicky, vazne neviem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

auto je vyssie? menej obrubnikov naberies, dostanes sa navyssie miesta... ako my mame teraz SUV a jazdime 90% v meste a uz som si viac krat povedal "tak toto by som si s kombikom nemohol dovolit".
no a samozrejme z nejakeho zahadneho dovodu vsetkym zenam sa ovela viac pacia SUVcka ako kombiky, takze ja som so zenou nejak nebojoval. proste kombiky uz nie su v trende :D
Shwollo
Darca
Darca

melonSVK napísal:Len to nie prosim. Tieto malicke SUV su parodie na auto, absolutne neviem, kto je cielovka takeho niecoho.

Nepremyslal si este nad Leonom? Vramci budgetu by si mozno zohnal nejaku skladovku s 2.0 TSI, co bude uplne iny level jazdenia ako 1.5 v Supe.
Mozme len Skoda, Mazda, Ford a VW. S Passatom sa nevojdem do budgetu (aj napriek obrovskej zlave), to iste Mondeo. Stareho golfa nechcem a Focusa tiez nie (to uz radsej tu Mazdu). Takze mi zostane len Skoda a Mazda.

Karoq som rozmyslal z toho dovodu, ze je to vyssie auto (takze mi nebudu vsetci svietit do oci), pacila sa mi verzia sportline a dostal by som do toho este dost vybavy. Pri mojej momentalnej situacii vobec neriesim velkost kufru a ci sa tam odveziem skrinu a pod... Ak sa za 3 roky podari nejaka rodina tak ten rok to uz prezijem :D. Teraz mam poslednu sancu si kupit auto ktore chcem lebo sa mi paci a nie lebo je super mega prakticke pre rodinu.

Dnes som pri Mazde zistil, ze by som sa zmesitl do motora skyactive X so 132kw v bielej farbe ale celkom slusnou vybavou (packet GT a plus - co mi uplne postacuje) Tak mam zase nad cim rozmyslat
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak mazda s tym motorom, neni o com.

inak preco len automat riesis?

a k tomu focusu? novy focus je super podla mna, v istom momente sme rozmyslali aj nad tym, active ediciu, ta je zvysena, oplastovana a ma nejake trakcne rezimy naviac. a 1.5 trojvalec je celkom ok na take auto.
hlavne generacne velmi narastol vnutorne, mali sme predchadzajuci focus a to bolo v danej kategorii jedno z najmensich kombikov. teraz je focus priestorovo ako oktavka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pretoze chce pohodlie za volantom, preto automat.
Shwollo
Darca
Darca

na automat som zvyknuty a vyhovuje mi to viac ako manual. (ano, nechce sa mi radit). Okrem toho ma bavi radenie pod volantom - len tuknem a mam preradene

Focus som nepozeral pretoze v tej kategorii sa mi paci mazda uz od predstavenia. Hlavne v ziadnom pripade nechem kombi, ale mam cas tak mozno skocim pozriet ten hatchback, dik za tip
hojko napísal:Pretoze chce pohodlie za volantom, preto automat.
presne
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Caute, ake auto by ste poradili pre rodinu s 3 detmi do tych cca 33 tisic eur? Sestra vlastni momentalne Mercedes triedy A z roku 2006 a kedze sa jej rozrastla rodina potrebuje nieco vacsie. Uz bola so svagrom pozriet jeden X-Trail, ale nakoniec od toho upustili. Povodne chcela nejake 7 miestne SUV, ale je otvorena aj inym moznostiam. Radil som jej Mazdu 6 no ta sa im vobec nepaci, tak moj favorit by bola Skoda Superb Combi. Medzi tym sa im zapacil aj Peugeot 5008, no ja sa im este stale pokusam vtlct toho Superba do hlavy, kedze je v nom neskutocne vela miesta(musim podotknut, ze este v nom nesedeli) a nech sa vykasle na SUV hlavne do velkomesta ako je Vieden. Co by ste poradili vy?
Napísať odpoveď