Windows 10

Informácie o software, ankety...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa hojko »

Preco by to mali zablokovat, ked to je tak 18 rokov vo Windowse, ze sa to da zmenit cez registre??? Proste len hladas vyhovorku, lebo si lenivy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Preto...
heker napísal:Obavam sa, ze poslednych dvoch udaptoch Winu, teda jarny a najma jesenny, kde Microsoft vyrazne obmedzil tweakovanie systemu, tak to moze byt problem to co pozadujes.
Mozno tie zmeny v registroch nezablokuju, ale nejde o to ze som lenivy, iba ta jedina zmena mi za to nestoji.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Práve som zmenil zo 400 na 0 a pohoda.
Doporučujem aj podľa obrázka - nastavujem tak už od WinXP.
Virtuálnu pamäť mám tiež vypnutú vzhľadom k 16GB RAM.
(Ovšem niektoré softy ju môžu potrebovať pre svoj beh)

Nieje od veci povypínať aj celú "teleemtriu" teda všetky nezmyselnosti v "Ochrana osobných údajov".
Prílohy
VYKON.jpg
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

to "Animate windows when minimising and maximising" je vážne poznať
Ale ak ti Windows nebeží na kalkulačke tak ostatné veci možu zostať zapnuté.

Virtuálna pamäť je dobrá vec, ak sa ti občas zaplní RAMka (a máš na to samozrejme miesto na SSD/HDD).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak sa zaplní RAM - Windows10 si vytvorí "náhradný stránkovací súbor" aj ak je vypnutý.
Každá vypnutá zbytočnosť "je poznať" už od Win98SE :) Ak človek denne na PC robí a nehrá sa len - vníma každú zmenu rýchlosti a reakcií kompu.

(štvorgigové štvorjadro so 16GB RAM nieje kalkulačka)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer: Obmedzovali programy tipu ClassicStart, nie jednu zmenu v registroch. Ale uz si moc domyslas...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

OK, tak som to zmenil, nemozem sa teraz odhlasit, ale snad to bude fungovat.

Ja tieto zmeny robim nerad aj kvoli tomu, ze po preinstalovavani Windows sa to zase zmeni a potom treba patrat, co, kde a ako nastavit.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

starysomar napísal:Ak sa zaplní RAM - Windows10 si vytvorí "náhradný stránkovací súbor" aj ak je vypnutý.
toto som nevedel, ale to si Win vytvorí iba nejaký menší len pre seba, aby kernel mohol swapovat v prípade núdze, nie?

(ja mám teraz 16GB ram + 6GB virtual. na SSD-čku)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:Uz od Windows XP sa pouzivalo umelo vytvorene omeskanie o 0,4 sekundy. Neviem ci to je aj na Win10, ale skus pozriet tieto navody, mozno to tam ostalo a dalo by sa to tym zrychlit:
https://www.sevenforums.com/tutorials/7 ... -time.html
https://www.nextofwindows.com/tips-spee ... -windows-7
Ten prvy sposob, cez registry mi nefunguje, hodnota 0, vyskusam este do druhe, ale nemozem sa odhlasit ani restartovat, tak neskor.

Teda neviem ci som to spravne pochopil, mam nastaveny auto-hide pre taskbar a ked presuniem kurzor dole, tak sa taskbar vysunie s animaciou, ale nie okamzite, ked stlacim Win, tak sa zobrazi okamzite, ale ak stlacim Win znova, tak sa opat zasunie s animaciou. Ja potrebujem aby sa vysunul okamzite, ked pojdem kurzorom dole.

//autoeditácia príspevku (09 Nov 2019, 20:41)
Tak som nastavil v oboch pripadoch hodnotu 20, odporucalo sa to aj v tom clanku, po restarte to asi funguje, ale bez oneskorenia je miniatura iba prvykrat, ked prechadzam na iny program, tak sa zobrazuje animacia prechodu na novu. Je to kazdopadne lepsie ako predtym, snad to vydrzi.

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2019, 0:52)
Daniel9911 napísal:ahojte, mam na staršom PC ešte windows 7 a kedže končí podpora aktualizácii, tak ma napadlo či ešte stále funguje bezplatný prechod na windows 10 ? alebo či ste to niekto neskúšali? Je to starší PC AMD Athlon 6000+ 4 GB ram, 9800 GT , len neviem či práve táto zostava bude kompatibilná s windows 10.
Ak to je este aktualne, tak dnes opat aktualizovali tento clanok s navodom, takze to stale funguje:

Koniec podpory Windows 7: Prejdite na Windows 10, zadarmo a legálne (návod)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kedze na eBayi sa kluce predavaju za par eur (cca 5 eur), tak nevidim ziadny problem aj ku kupe Win10 a netreba studovat ziadne navody. Komu je aj 5 eur vela, tak nech ide podla navodu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker
Daniel9911 napísal:To viem, že sa dajú kupiť key na ebay za par euro, len mam origis win 7 a či náhodou neušetrím par euro, ale ďakujem za odpovede.
//autoeditácia príspevku (15 Nov 2019, 22:18)
Konecne je pre mna dostupna velka aktualizacia, ako dlho trva instalacia z 1809 na 1909 - a mozu tam byt nejake problemy?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne to spravilo NA DRUHÝ KRÁT za zhruba 10 minút.
Prvá skončila s chybou.
Nové problémy sa zatiaľ neobjavili.
Staré ostali (nespúšťajú sa po štarte zo tri utility, ktoré prv šli - spúšťam ich ručne)

Ak neide prechod na vyššiu verziu - osvedčila sa čistá inštalácia.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Stiahnem ISO a spustím cez OS.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Čistá inštalácia je fajn len keď má človek dosť nainštalovaných vecí tak radšej upgrade, mne stránka ms ponúkla aj inštalátor aktualizácie to ale nefungovalo, po spustení sa zobrazovalo hneď, že je to nainštalované, potom som z iso súboru spravil spustiteľné USB a z toho som spustil inštalátor, ktorý stiahol zopár aktualizácií a nainštaloval mi tú novú verziu, programy a všetko ostalo. Mal som zopár reštartov a trvalo to dosť dlho ale nainštaloval som 1909 úspešne (ako upgrade z 1903 nie čistú inštaláciu).

Ja som ešte pri C: spustil čistenie disku - systémových súborov, kde je predošlá verzia w10 to som vymazal, uvoľnilo sa asi 15 GB miesta.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

starysomar - bolo to z 1809 alebo z 1903? Viem ze z 1903 to moze byt pomerne rychle, preto som sa pytal prave na 1809 > 1909.

Cesar - kolko je "dost dlho" priblizne v minutach?

Cistu instalaciu nechcem, vsetko funguje, mam vela zmien v nastaveniach Windows a ulozit/preniest sa to neda, tiez mam este GTA V a len instalacia tejto hry a vsetkych aktualizacii by trvalo asi dve vecnosti.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Pár sekúnd Googlenia, ale verím ze aj to je pre niekoho problém...

https://www.tenforums.com/windows-updat ... pdate.html
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

U mňa trvala aktualizácia asi hodinu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

mikioko napísal:Pár sekúnd Googlenia, ale verím ze aj to je pre niekoho problém...

https://www.tenforums.com/windows-updat ... pdate.html
To mas pravdu, vidim ze aj tebe robi problem "Pár sekúnd Googlenia", kedze si sem dal odkaz na 1903, ja som sa pytal na cas aktualizacie z 1809 na 1909.

Cesar - dik, mam aspon predstavu, ale ak by sa nasiel niekto, kto aktualizoval z 1809 na 1909, napiste prosim ako dlho to trvalo.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Gratulujem, vidím ze ani Google toto nepozná. Si proste každým príspevkom originál.
Ospravedlňujem sa ti.

Edit.
Ak ti pomôže video tak hneď prvé čo Google vyhodí. Z 1809 na 1909
vald
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vald »

Ahojte! Potreboval by som poradiť, uistiť sa. Plánujem si nainštalovať Windows 10 na môj stolný PC. (teraz je tam windows 7 x64 Ultimate). Windows 10 plánujem kúpiť nový, legálny, FPP, 64 bit aj s USB kľúčom, takže by som inštaloval priamo z toho USB-čka.
Potrebujem ale poradiť:
1. - Odkiaľ kúpiť a na čo si dať pozor pri kúpe aby som nenaletel? (Nerád by som vycáloval prachy za nejakú šmelinu). Stačí tá z alzy?
2. - Ako pripraviť disk na čistú inštaláciu? (Pôjde to na 128GB SSD od Intelu. Okrem toho mám v PC ešte ďalšie SSD a HDD).
Ide mi o to aby mi na tích ďalších dvoch diskoch dáta zostali zachované. Len ten systémový chcem nanovo sformátovať aby som na ňom mohol potom previezť čistú inštaláciu. (HW požiadavky spĺňam)
Ako by som mal teda postupovať?
Sorry chlapci keď sa to tu už niekde riešilo, ale je tu toho toľko že som sa stratil hneď na začiatku, takže díki moc za pomoc a trpezlivosť.
Inak príjemné sviatky všetkým.
Napísať odpoveď