Kúpa TV
Re: Kúpa TV
takže je jedno, či by si zobral jeden z tých Samsungov alebo spomínaný Phillips? Obrazovo su na tom kvalitatívne rovnako?
-
Ryan Giggs
VIP
Je to rovnaka obrazova kategoria.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Toto vyzera byt slusna ponuka 957€ bez dph a este -55€ kupon.
75" Sony Bravia KD-75XG8096: https://www.alza.sk/75-sony-bravia-kd-7 ... 594990.htm
75" Sony Bravia KD-75XG8096: https://www.alza.sk/75-sony-bravia-kd-7 ... 594990.htm
-
Ryan Giggs
VIP
Vzhľadom k tomu koľko stoji tento model bežne, to je prijemna zľava. Len je to bežna cena (s DPH) napr. Samsungu UE75RU7092, ktory nie je o nič horši. Alebo taky Hisense H75B7510, je tiež lacnejši.
Každopadne, takyto lowend v mamutej uhlopriečke fakt len pre nenaročnych divakov.
Každopadne, takyto lowend v mamutej uhlopriečke fakt len pre nenaročnych divakov.
Potom je ale na mieste uvaha ze nenarocny divak chce 75". Moc logiky v tom nie je.
-
Ryan Giggs
VIP
Ludia chcu velke TV. Ked mozem mat za tisicku 75", preco by som kupoval za tie iste prachy 55"? Dostavas vacsi kus tovaru. To ze je taky TV obrazovo horsi, drviva vacsina ludi nema sajnu, resp. neriesi. Co je na tom nelogicke chciet za svoje prachy co mozno najviac? Je to normalna psychologia spotrebitela.
Ahojte, no keď tu čítam pôvodné príspevky, tak asi budem len ďalší v poradí, ktorí tu ide za 5 korún mútiť vodu.
Chcel by som sa ale s Vami poradiť prečo NIE . Lebo ja som viacmenej rozhodnutý, ale ak mi poviete prečo nie, tak to prehodnotím.
Chcem kúpiť takúto 55ku, na tv sa budem pozerať z cca 3.5 metrovej vzdialenosti- reálne tak 3m dajme tomu. Tv bude umiestnený na stene.
Nerozumiem sa tomu veľmi - resp nemám k tomu nič naštudované ale k TV bude pripojené len Magio na sledovanie viacmenej len dokumentov a nature/ fishing/ hunting atď.. žiadne športy
k tv bude pripojený ntb na občasné prehrávanie online filmov
takisto usb- takže tu by som prijal nejakú podporu formátov.
Otázka- pre takéhoto užívateľa ako som ja, ktorý nesleduje športy a ani si nepotrpí na 4K a podobne je tento tv postačujúci? resp aký parameter je tu podpriemerný? Je logické, že tento tv stojí tak málo asi pre niečo..
Ďakujem Vám za odpovede
https://www.alza.sk/55-samsung-ue55ru7092-d5653573.htm
Edit, ešte pozerám diskusiu a jeho najväčší problém je nízka podpora formátov na prehrávanie. Viete k nemu nejakú alternatívu ?
Chcel by som sa ale s Vami poradiť prečo NIE . Lebo ja som viacmenej rozhodnutý, ale ak mi poviete prečo nie, tak to prehodnotím.
Chcem kúpiť takúto 55ku, na tv sa budem pozerať z cca 3.5 metrovej vzdialenosti- reálne tak 3m dajme tomu. Tv bude umiestnený na stene.
Nerozumiem sa tomu veľmi - resp nemám k tomu nič naštudované ale k TV bude pripojené len Magio na sledovanie viacmenej len dokumentov a nature/ fishing/ hunting atď.. žiadne športy
k tv bude pripojený ntb na občasné prehrávanie online filmov
takisto usb- takže tu by som prijal nejakú podporu formátov.
Otázka- pre takéhoto užívateľa ako som ja, ktorý nesleduje športy a ani si nepotrpí na 4K a podobne je tento tv postačujúci? resp aký parameter je tu podpriemerný? Je logické, že tento tv stojí tak málo asi pre niečo..
Ďakujem Vám za odpovede
https://www.alza.sk/55-samsung-ue55ru7092-d5653573.htm
Edit, ešte pozerám diskusiu a jeho najväčší problém je nízka podpora formátov na prehrávanie. Viete k nemu nejakú alternatívu ?
-
Ryan Giggs
VIP
Sledovanie sportu nie je ziadna extra disciplina, ktora by delila TV na vhodne a nevhodne. Takze to ze nebudes pozerat sport, zo ziadneho TV vhodnejsi nespravi. Ak je nejaky TV dobry, tak je proste dobry. Na vsetko. A ak dobry nie je, tak dobry proste nie je bezohladu na pouzitie.
TV resp. kategoria v ktorej vyberas je lowend, preto treba ratat s tym, ze kvalitou neohuri. To ale neznamena ze ti to nutne nepostaci, to zalezi na narokoch a na tom ako si na jednotlive neduhy obrazu citlivy. A na to ti ale zial nikto nevie odpovedat.
Ten Samsung nema nizku podporu prehravania, len proste uz nepodporuje zastarale formaty divx, dts... ktore sa uz dnes nepouzivaju.
Alternativa je napr. Hisense H55B7100, tam mas navyse rok zaruku. Alebo TCL 55EP660 s androidom, aj ked nie uplne najlepsie odladenym.
TV resp. kategoria v ktorej vyberas je lowend, preto treba ratat s tym, ze kvalitou neohuri. To ale neznamena ze ti to nutne nepostaci, to zalezi na narokoch a na tom ako si na jednotlive neduhy obrazu citlivy. A na to ti ale zial nikto nevie odpovedat.
Ten Samsung nema nizku podporu prehravania, len proste uz nepodporuje zastarale formaty divx, dts... ktore sa uz dnes nepouzivaju.
Alternativa je napr. Hisense H55B7100, tam mas navyse rok zaruku. Alebo TCL 55EP660 s androidom, aj ked nie uplne najlepsie odladenym.
ryan pojdem po ten hisense.. co sa tyka tej podpory je to lepsie ako to co som postol ? ĎAkujem
-
Ryan Giggs
VIP
100 Hz sa prejavi všade, to nie je o športe.
Hisense dava štandardne na všetky TV 3 roky zaruku. To nie je zaruka obchodu, ale vyrobcu. Takže plati celoplošne.
Ten Philips tiež nie je marny ak ho vieš mať za nejaku lepšiu cenu. Už aj kvôli Ambilightu.
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2019, 16:02)
Inak do pozornosti pre všetkych, do 1. 12. je v Planeo splatkova akcia na vybrane TV, tie ceny su vyborne. Podmienka je prikupiť 3 roky zaruku. Napr. SAMSUNG QE55Q82R za 720€ je superdil. Alebo Philips 70PUS7304 za 540€. Aj keď zaruka je nejakych 200€.
Hisense dava štandardne na všetky TV 3 roky zaruku. To nie je zaruka obchodu, ale vyrobcu. Takže plati celoplošne.
Ten Philips tiež nie je marny ak ho vieš mať za nejaku lepšiu cenu. Už aj kvôli Ambilightu.
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2019, 16:02)
Inak do pozornosti pre všetkych, do 1. 12. je v Planeo splatkova akcia na vybrane TV, tie ceny su vyborne. Podmienka je prikupiť 3 roky zaruku. Napr. SAMSUNG QE55Q82R za 720€ je superdil. Alebo Philips 70PUS7304 za 540€. Aj keď zaruka je nejakych 200€.
No tak na Sony sa po necelom týždni objavil stredom horizontálny pás cez celú obrazovku, čo s tým? Bude lepšie to vrátiť vramci 14 dní alebo reklamovať?
-
guess.whoo
Redeemer
vrat to..keby si to reklamoval tak cakas na opravu
No len to bol posledný kus v cz-sk co som našiel, neviem za čo iné by som to potom vymenil...
takze budes mat NOVY televizor z ciernym pasom cez celu obrazovku lebo nemas ho za co ine vymenit
ja odpadnem
-
guess.whoo
Redeemer
https://www.czc.cz/sony-kd-75zf9-189cm/ ... 5ZF9_189cm
//autoeditácia príspevku (19 Nov 2019, 13:14)
alebo zober ten samsung ktory si tiez zvazoval
//autoeditácia príspevku (19 Nov 2019, 13:14)
alebo zober ten samsung ktory si tiez zvazoval
CheZteR - jasné, že si ho neplánujem tak nechať, ale stále ho môžem dať vrámci záruky reklamovať
guess.whoo - ten Samsung sa predal asi 5 minút potom, čo som objednal Sony
guess.whoo - ten Samsung sa predal asi 5 minút potom, čo som objednal Sony
ked ho das reklamovat budes cakat odhadom mesiac a kludne sa moze stat ze ti to mozu zamietnut ako mechanicke poskodenie
potom to uz ani nevratis ani nikdy nezreklamujes
potom to uz ani nevratis ani nikdy nezreklamujes
-
guess.whoo
Redeemer
presne tak, neriskoval by som to. z toho czc ho mozes objednat aj ked ti mozno napisu, ze ho uz nevedia zohnat. stale je na trhu dost 75 palcovych televizorov
-
Ryan Giggs
VIP
Toto nemoze byt ani vo sne mechanicke poskodenie. Takisto, preco by mal cakat na opravu mesiac? Nesplietajte.
Zavolaj do servisu (nie do predajne) a informuj sa.
Zavolaj do servisu (nie do predajne) a informuj sa.
Volal som do servisu, a tam mi tiez odporučili to vrátiť, že ono to pôjde ajtak k nim a pri takýchto problémoch sa mení kus za kus, a tým, že to je výbehový model, to už nemajú začo vymeniť... takže teraz je otázne za čo to vymeniť v rovnakej kvalite a najlepšie podobnej cene?