Kúpa TV
Re: Kúpa TV
uz som zazil mensie ko*ot uznane ako mechanicke poskodenie a servis dal ruky prec, potom aj predajna a poskodeny TV ostal na pleciach zakaznika
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže toto si mechanicke poškodenie servis nijako neobhaji, keď tam nesvieti rad pixelov.
//autoeditácia príspevku (19 Nov 2019, 16:27)
//autoeditácia príspevku (19 Nov 2019, 16:27)
Jedine ten Q9 od Samsungu je adekvatna nahrada. Resp. nastupcovia toho Sony aj Samsungu. Tie ale budu drahšie.robo1152 napísal:Volal som do servisu, a tam mi tiez odporučili to vrátiť, že ono to pôjde ajtak k nim a pri takýchto problémoch sa mení kus za kus, a tým, že to je výbehový model, to už nemajú začo vymeniť... takže teraz je otázne za čo to vymeniť v rovnakej kvalite a najlepšie podobnej cene?
no ten Samsung už je vypredaný práveže tiež, teraz by vychádzal cca podobne Samsung QE75Q85R cez tú Planeo akciu, ale neviem ako je to v porovnaní s tou ZF9, podľa rtings je lepšia q80 ale či tam nieje zasa rozdielny panel, ťažko povedať, každopádne maximálny jas to má nižší, ale tak to asi všetko oproti ZF9..
Sony xg950 je drahší a údajne ani nie lepší ako bol ZF9 no..
Sony xg950 je drahší a údajne ani nie lepší ako bol ZF9 no..
-
Ryan Giggs
VIP
XG950 je horši, no on to ani nie je nastupca, tak je to logicke. To je nastupca minulej XF9. Nastupca ZF9 je ZG9, ale v 75" nie je, len vo väčšich uhlopriečkach a tam je ta cena uplne šialena. Je to už ale 8K.
Q90R je za 3,5k€.
Potom jedine ten Q8, alebo XG9. Ale to su TV o stupienok nižšie. Je to mrzute, ale tak nevyberieš si no...
//autoeditácia príspevku (19 Nov 2019, 19:37)
Ešte je potom Panak GX940, je to tiež 100 Hz FALD VA, ale je o ňom malo info ohľadom počtu zon či jasu. Ten je vraj len okolo 500 nitov. Ale je to info bez zaruky, kedže chybaju recenzie.
Q90R je za 3,5k€.
Potom jedine ten Q8, alebo XG9. Ale to su TV o stupienok nižšie. Je to mrzute, ale tak nevyberieš si no...
//autoeditácia príspevku (19 Nov 2019, 19:37)
Ešte je potom Panak GX940, je to tiež 100 Hz FALD VA, ale je o ňom malo info ohľadom počtu zon či jasu. Ten je vraj len okolo 500 nitov. Ale je to info bez zaruky, kedže chybaju recenzie.
No ten Panasonic bude asi cca na úrovni Samsungu q70, pripadne možno aj nižšie nie? Aj keď predpokladám, že s lepšími farbami.. bol som to vrátiť dnes a pozrieť tie qled q85 a q90, a v predajni medzi nimi neboli nejaké viditeľné rozdiely, pytal aom sa aj na počet zón local dimingu a že tam je to 96 vs cca 460, čiže v tmavom prostredí tam asi rozdiel bude no...
Škoda toho Sony, fakt som bol s tým obrazom spokojný, najhoršie je, že za ten krátky čas som si tak zvykol na tú uhlopriečku, že OLED v 65" som už úplne vyradil z výberu...
Inak Dolby Vision nepodporuje okrem Sony žiadny vyrobca v tej vyššej triede? (mimo Oled) lebo Netflix má skoro všetko v DV, tak neviem ako by to bolo na Samsungu bez DV, alebo sa to nejak prekonvertuje do podporovaneho HDR formátu?
Škoda toho Sony, fakt som bol s tým obrazom spokojný, najhoršie je, že za ten krátky čas som si tak zvykol na tú uhlopriečku, že OLED v 65" som už úplne vyradil z výberu...
Inak Dolby Vision nepodporuje okrem Sony žiadny vyrobca v tej vyššej triede? (mimo Oled) lebo Netflix má skoro všetko v DV, tak neviem ako by to bolo na Samsungu bez DV, alebo sa to nejak prekonvertuje do podporovaneho HDR formátu?
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
bakii1 3 nicky mas zablokovane.
Naco je to dobre?
Pis cez svoj prvy,povodny.
Naco je to dobre?
Pis cez svoj prvy,povodny.
-
Ryan Giggs
VIP
Tie zony platia pre 65", v 75" je ich trosku viac. Kazdopadne ten pomer medzi nimi sa velmi nemeni.robo1152 napísal:No ten Panasonic bude asi cca na úrovni Samsungu q70, pripadne možno aj nižšie nie? Aj keď predpokladám, že s lepšími farbami.. bol som to vrátiť dnes a pozrieť tie qled q85 a q90, a v predajni medzi nimi neboli nejaké viditeľné rozdiely, pytal aom sa aj na počet zón local dimingu a že tam je to 96 vs cca 460, čiže v tmavom prostredí tam asi rozdiel bude no...
Okrem Samsungu maju vsetci DV.
Tacosi, kedysi som tu prispieval pod nickom ssukromnou email adresou ale nejak som zabudol heslo a nevedel som sa uz prihlasit ani to vyresetovat ... tak som sa tu len regol na 10 minutemail popytal sa co sa potrebujem a hotovo.. uz to tu chodim len citat a neprispievam ..
Ale tak skoda ze si to blokol no...
ale dik za rady.. kupil som ten hisense
Ale tak skoda ze si to blokol no...
ale dik za rady.. kupil som ten hisense
-
morfeusko
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte, idem si k vam po radu. Planujem kupit novy TV asi 55" kedze pozerat sa bude zo vzdialenosti asi 2 max 2.5m (musel by som presne zmerat).
V uzsom vybere mam zatial tieto:
- https://www.nay.sk/sony-kd55xg9505
- https://www.nay.sk/sony-kd55ag8
Celkom ma laka ist do OLEDu ale neviem ci sa oplati priplatit. Je to da sa povedat moja prva normalna telka cize co sa tyka kvality obrazu alebo nejakych dalsich poziadaviek co potrebujem mat v TV (konektivita/softver) netusim co ano co nie.
V uzsom vybere mam zatial tieto:
- https://www.nay.sk/sony-kd55xg9505
- https://www.nay.sk/sony-kd55ag8
Celkom ma laka ist do OLEDu ale neviem ci sa oplati priplatit. Je to da sa povedat moja prva normalna telka cize co sa tyka kvality obrazu alebo nejakych dalsich poziadaviek co potrebujem mat v TV (konektivita/softver) netusim co ano co nie.
-
Ryan Giggs
VIP
Ak to nechceš ako monitor k PC, tak určite radšej oled. Akurat, že AG8 je dosť predraženy. Napr. taky Philips 55OLED754, či Panasonic 55FZ800E vieš kupiť za 1100-1200€. LG OLED55B8 za tisicku. A obrazovo horšie ako Sony nie su.
akurat dnes som bol v alze a pozeram ze LG B8 za 1000 eur je perfektna kupa.
Bol som ešte dnes pozrieť ten Panasonic v 75" v alze, a ako obrazovo to nevypadalo zle, ale išli tam len nejaké športové dema, všetko svetlé, tak neviem ako to zvláda čiernu, ale tým že to nieje direct led to asi nebude žiadna výhra, plus ten relatívne nízky jas pri HDR no.. bolo tam aj Sony xg950 v 75" a qled 85r aj 90r vedla seba, tak sa dali este lepšie porovnať a tam v podstate okrem väčšieho bloomingu pri svetlých objektoch na 85r nieje nejaký viditeľný odrazový rozdiel, na tej 90r je ale poznať väčší počet zón local dimingu, len ja si nemôžem pomôcť tie farby na qlede mi prídu strašne umelé, ako na efekt to pôsobí super, sú extrémne "žiarivé" ale príde mi to dosť nereálne, v tomto oproti nim vyhrávala Sony XG950, kde tie farby vypadajú akurát, a sú akoby bližšie tomu, čo vidím keď idem na film do kina, ale to je možno len otázka nastavenia no...na druhú stranu mal Sony zas najviditelnejší ten bloomimg, to bolo horšie ako na q85r aj na tej ZF9, čo som mal doma, ale tam som to bral ako vedľajší efekt toho, že mala fakt extremne vysoký jas, lebo to bolo viditeľné len pri HDR obsahu, fakt je ťažké vybrať niečo za tú ZF9ku...
-
Ryan Giggs
VIP
GX940 je FALD. A VA. Takze cierna je ako u ostatnych LCD konkurentov.
Farby na Samsungu samozrejme nastavis.
Farby na Samsungu samozrejme nastavis.
-
peterpedro
Novice
Vie mi niekto poradiť či je tento televízor dosť kvalitny?
Ja sa tomu vôbec už nerozumiem. Nemal som tv už 15 rokov. Používam keď musím tak 24 palcový monitor ,alebo premietacku. Pozerám len šport. Tento TV chcem na Vianoce pre manželku. Ona chce pozerať Netflix plus normálnu televíziu. Jedná sa o Samsung UE50RU7020Kxxu
Vďaka za každú cennu radu.
Ja sa tomu vôbec už nerozumiem. Nemal som tv už 15 rokov. Používam keď musím tak 24 palcový monitor ,alebo premietacku. Pozerám len šport. Tento TV chcem na Vianoce pre manželku. Ona chce pozerať Netflix plus normálnu televíziu. Jedná sa o Samsung UE50RU7020Kxxu
Vďaka za každú cennu radu.
-
Ryan Giggs
VIP
Dost kvalitny na co? Je to lacny, lowendovy model, tak ta kvalita tomu zodpoveda. Ci to bude manzelke stacit, je vec narokov.
-
peterpedro
Novice
Na pozeranie filmov z Netflixu a nejakých seriálov v telke. Samozrejme sem tam nejaký šport pre mna. My máme 24 palcový monitor a projektor momentálne len.Ryan Giggs napísal:Dost kvalitny na co? Je to lacny, lowendovy model, tak ta kvalita tomu zodpoveda. Ci to bude manzelke stacit, je vec narokov.
Netfix mozes pozerat aj na najlacnejsom Sencore alebo Gogene ak bude mat na to appku. Kvalita obrazu bude tomu ale zodpovedat. Tvoje a zenine naroky na kvalitu ale nepozname.
Nastal čas, kedy "bude potreba" kúpiť nový TV pre mamu. Nejaké info a požiadavky na TV:
- na TV sa bude pozerať zo vzdialenosti 2-3m.
- na TV bude pripojený FiberTV od Orange.
- teraz pozerá na nejaký low cost od LG v uhlopriečke 43", takže 43" uhlopriečka je absolútne minimum.
- určite chcem, aby mal TV funkciu ambilight (tým pádom sa výber obmedzuje iba na Philips).
- USB port na sledovanie filmov z USB alebo externého disku.
- minimálne 2-3 HDMI vstupy (časom budem kupovať aj nejakú konzolu).
- zo smart funkcií je požadovaný iba prístup youtube.
- pripojenie k internetu či už cez LAN kábel alebo WIFI, nezáleží na tom.
- vstup na pripojenie externých reproduktorov (zatiaľ Edifier R1800BT, časom možno niečo iné).
- kupovať budem z Alzy, nakoľko mám možnosť brať bez DPH.
- cenovo by som sa rád zmestil do sumy cca 600€.
S bratom sme zatiaľ pozerali na tento TV
Ak je v tej cene do tých 600€ niečo výrazne lepšie (samozrejme s ambilight), nechám si od Vás poradiť. Vďaka.
- na TV sa bude pozerať zo vzdialenosti 2-3m.
- na TV bude pripojený FiberTV od Orange.
- teraz pozerá na nejaký low cost od LG v uhlopriečke 43", takže 43" uhlopriečka je absolútne minimum.
- určite chcem, aby mal TV funkciu ambilight (tým pádom sa výber obmedzuje iba na Philips).
- USB port na sledovanie filmov z USB alebo externého disku.
- minimálne 2-3 HDMI vstupy (časom budem kupovať aj nejakú konzolu).
- zo smart funkcií je požadovaný iba prístup youtube.
- pripojenie k internetu či už cez LAN kábel alebo WIFI, nezáleží na tom.
- vstup na pripojenie externých reproduktorov (zatiaľ Edifier R1800BT, časom možno niečo iné).
- kupovať budem z Alzy, nakoľko mám možnosť brať bez DPH.
- cenovo by som sa rád zmestil do sumy cca 600€.
S bratom sme zatiaľ pozerali na tento TV
Ak je v tej cene do tých 600€ niečo výrazne lepšie (samozrejme s ambilight), nechám si od Vás poradiť. Vďaka.
ja mam doma 55pus6703
ambilight je navykove uz nechcem televizor bez toho
pouzivam rovnako ako budes ty externy disk a z neho filmy a z appiek pouzivam youtube, vsetko svizne, saphi os svizny, nic neseka, akurat to ma slabe hdr ale stal ma 400 eur takze to vobec neriesim
a mam ho napojeny na lg soundbar optikou
ambilight je navykove uz nechcem televizor bez toho
pouzivam rovnako ako budes ty externy disk a z neho filmy a z appiek pouzivam youtube, vsetko svizne, saphi os svizny, nic neseka, akurat to ma slabe hdr ale stal ma 400 eur takze to vobec neriesim
a mam ho napojeny na lg soundbar optikou
Ako si spokojný s obrazom? Čo som pozeral parametre, tak to má len 50Hz panel. Ak by som chcel Philips s ambilight a 100Hz panelom, musel by som dať tak cca 1500€. Teda aspoň čo som pozeral jednotlivé modely v alze.