Parkovanie a susedka
Parkovanie a susedka
Skúsim nejako stručne zhrnúť situáciu
Mám prenajatý byt v BA Nové mesto, pri bytovke je malé parkovisko s vyznačenými čiarami miest, bez tabuľových dopravných značiek (jedno miesto je označené značkou pre invalidov a to je všetko). Inak je tam len tabuľa, že určené pre vlastníkov bytov č. xx, ale to je pri smetiakoch a nie som si istý, či sa to vôbec vzťahuje na to parkovisko.
Ja som prišiel na pár týždňov autom, odparkoval som, v meste ho nepoužívam, takže tam v podstate stojí a staršiu pani susedu, samozvanú domovníčku to začalo trápiť. Prišla za mnou, že oni tam majú rezervované miesto a že za to platia a že mám odísť.
Volal som majiteľke bytu, tá mi povedala, že nevie o ničom, prečo by som tam nemohol parkovať, že správca budovy ju o žiadnej platbe za tieto miesta neinformoval a že by také čosi malo byť oznámené verejne všetkým vlastníkom, ak teda naozaj je situácia, že si niektorí vlastníci nejakým spôsobom platia za parkovanie.
Každopádne na parkovisku nie sú žiadne značky a pokiaľ viem, parkovacia politika v BA zatiaľ funguje len v Petržalke, v Novom Meste ak je miesto neoznačené značkou alebo tabuľou tak by malo stále platiť, že kto skôr príde skôr žerie.
Viete niekto o čomsi, na základe čoho by ma mohli napr. odtiahnuť? Ja som jej povedal, že ak má problém nech na mňa zavolá policajtov a porozprávam sa o tom s nimi a nie s ňou. Tak uvažujem, či čosi o čom neviem predsa len neexistuje, aby som sa mohol pripraviť, keby ich fakt zavolala.
Mám prenajatý byt v BA Nové mesto, pri bytovke je malé parkovisko s vyznačenými čiarami miest, bez tabuľových dopravných značiek (jedno miesto je označené značkou pre invalidov a to je všetko). Inak je tam len tabuľa, že určené pre vlastníkov bytov č. xx, ale to je pri smetiakoch a nie som si istý, či sa to vôbec vzťahuje na to parkovisko.
Ja som prišiel na pár týždňov autom, odparkoval som, v meste ho nepoužívam, takže tam v podstate stojí a staršiu pani susedu, samozvanú domovníčku to začalo trápiť. Prišla za mnou, že oni tam majú rezervované miesto a že za to platia a že mám odísť.
Volal som majiteľke bytu, tá mi povedala, že nevie o ničom, prečo by som tam nemohol parkovať, že správca budovy ju o žiadnej platbe za tieto miesta neinformoval a že by také čosi malo byť oznámené verejne všetkým vlastníkom, ak teda naozaj je situácia, že si niektorí vlastníci nejakým spôsobom platia za parkovanie.
Každopádne na parkovisku nie sú žiadne značky a pokiaľ viem, parkovacia politika v BA zatiaľ funguje len v Petržalke, v Novom Meste ak je miesto neoznačené značkou alebo tabuľou tak by malo stále platiť, že kto skôr príde skôr žerie.
Viete niekto o čomsi, na základe čoho by ma mohli napr. odtiahnuť? Ja som jej povedal, že ak má problém nech na mňa zavolá policajtov a porozprávam sa o tom s nimi a nie s ňou. Tak uvažujem, či čosi o čom neviem predsa len neexistuje, aby som sa mohol pripraviť, keby ich fakt zavolala.
Re: Parkovanie a susedka
nie nič také neexistuje, nech zavolá policajtov
pokial tam nema znacku priamo s SPZ auta, ktore tam ma parkovat, tak ti nemoze nic. Ked bude zavedena parkovacia politika, tak uz ani ziadne privatne platene parkovacie miesta ani nebudu..
Tieto balkánske kamery sú najhoršie. Rovno to vyhoď z hlavy. Len si daj pozor aby ti trubka neobtiahla auto kľúčom, alebo tak.
ja som to zazil tiez v BA, ale v praci, mame areal kde kade kto parkuje a zacal som teraz kedze je zima parkovat blizsie pri vchode, a raz si ma pockal jeden pan ze to je jeho miesto
a ja ze prepacte ze som si nevsimol oznacenie a realne som ho zacal hladat a povedal so mu ze ziadne oznacenie nevidim, a on arogantnym pristupom ze ani nemozem lebo tu ziadne nema a je to jeho miesto a ked ma tu este raz najde da ma odtiahnut 
bol som za spravcom arealu ci je to pravda a on ze nie ze areal je volny pre hocikoho a nikto nema nic vyhradene, parkujem tam aj nadalej, ale je pravda ze sa onho nebojim lebo to mame vsetko pod kamerami
bol som za spravcom arealu ci je to pravda a on ze nie ze areal je volny pre hocikoho a nikto nema nic vyhradene, parkujem tam aj nadalej, ale je pravda ze sa onho nebojim lebo to mame vsetko pod kamerami
Keď je parkovisko pod kamerami, tak si asi nikto nedovolí poškodiť cudzie autá.
V Brne som však zažil to, že autám s cudzími značkami nejaký zatrpknutý kkt prepichoval pneumatiky. Išlo o barák, pri ktorom som parkoval blízko práce a je pravda, že tam parkovalo aj dosť iných cudzích ľudí počas štandardnej pracovnej doby. Nie je tam však žiadna modrá zóna ani vyhradené parkovanie, takže tam môže stáť hocikto. Niekoho (pravdepodobne z domácich) to ale štvalo a začal prepichávať pneumatiky autám na parkovisku. Po istom čase sa tam po stĺpoch objavili oznamy, že poškodení sa môžu prihlásiť na polícii, pretože pri hromadnej žalobe ide o trestný čin a tomu kktovi by to mohlo poriadne znepríjemniť život, ak by ho usvedčili. Odvtedy som tam už radšej neparkoval, ale všimol som si zaujímavé lístky za oknom od domácich. To je fakt v prdeli, keď musíš dávať vedieť, že tam bývaš a neželáš si, aby ti prepichli gumy!
Takže aj v prípade, že nejaký takýto iniciatívny sused nemá žiadne právo od vás požadovať, aby ste na mieste neparkovali, je dobré byť obozretný, aby to auto neskončilo s prepichnutou gumou alebo kľúčom obtiahnutými dverami.
V Brne som však zažil to, že autám s cudzími značkami nejaký zatrpknutý kkt prepichoval pneumatiky. Išlo o barák, pri ktorom som parkoval blízko práce a je pravda, že tam parkovalo aj dosť iných cudzích ľudí počas štandardnej pracovnej doby. Nie je tam však žiadna modrá zóna ani vyhradené parkovanie, takže tam môže stáť hocikto. Niekoho (pravdepodobne z domácich) to ale štvalo a začal prepichávať pneumatiky autám na parkovisku. Po istom čase sa tam po stĺpoch objavili oznamy, že poškodení sa môžu prihlásiť na polícii, pretože pri hromadnej žalobe ide o trestný čin a tomu kktovi by to mohlo poriadne znepríjemniť život, ak by ho usvedčili. Odvtedy som tam už radšej neparkoval, ale všimol som si zaujímavé lístky za oknom od domácich. To je fakt v prdeli, keď musíš dávať vedieť, že tam bývaš a neželáš si, aby ti prepichli gumy!
Takže aj v prípade, že nejaký takýto iniciatívny sused nemá žiadne právo od vás požadovať, aby ste na mieste neparkovali, je dobré byť obozretný, aby to auto neskončilo s prepichnutou gumou alebo kľúčom obtiahnutými dverami.
svet na hlavu
Vďaka za reakcie chlapi. Ono ja som tam len dočasne, auto mám požičané a od sviatkov už tam nebude, takže som sa s ňou mohol dohodnúť aj po dobrom, z princípu ma s tým však naštvala, tak uvidím, že či zavolá tých policajtov, ale nemyslím si. Je to presne taký ten typ susedy, čo strká nos do všetkého, aj keď som sme sa sem sťahovali tak v prvý deň mi prišla klopať na dvere a sondovať, že čo sa to robí.
Toto je hlavny problem. Je jasne, ze ked tam nie je normalna znacka s oznacenim rezervovaneho miesta, tak ti legalne nic nemoze. Ale vecer ti moze na aute vzniknut skoda za stovky eur.Hensym napísal:Len si daj pozor aby ti trubka neobtiahla auto kľúčom, alebo tak.
Napriklad v KE su vsak nove bytove domy kde maju majitelia bytov kupene parkovacie miesta v okoli bytovky. Kazde parkovacie miesto je sukromnym pozemkom majitela bytu. Maju ich oznacene "svojpomocne" len podla cisla bytu, ale kedze ide o sukromne pozemky, tak tam nikto cudzi nemoze parkovat.
Porušiť si nič neporušil pravdepodobne, na druhej strane susedov určite neteší týždne obsadené parkovacie miesto rovno pred domom....keby sa to auto hýbalo a parkovalo vždy inde, nemôžu namietať...ale takto si to tam odparkovať je malé chrapúňstvo.
Ja by som v takejto situácii parkoval na nejakom väčšom vzdialenejšom parkovisku, kde dlhodobo odstavené auto nevadí a "nesvieti".
Ja by som v takejto situácii parkoval na nejakom väčšom vzdialenejšom parkovisku, kde dlhodobo odstavené auto nevadí a "nesvieti".
Nuž platím, parkoval som tam od leta možno spolu 2 týždne a ešte jeden budem, auto tu mám vlastne len na to, lebo som si potreboval zariadiť nejaké veci, čo by bez neho šli ťažko, vôbec nevidím dôvod, prečo by som sa mal ohľadom toho cítiť vinne. A nemyslím, že bude na aute robiť nejaké škody, síce by som jej to potom samozrejme nijako nedokázal, ale aj ona tam má auto a dobre aj viem, ktoré to je
V okolí tu neviem, či vôbec je nejaké väčšie parkovisko, všetky sú asi len pri bytovkách, kde taktiež obsadzujem flek.
Nechcem moc hejtovat ale "odlozenie" auta ma odhadom za nasledok 30% obsadenych miest. Vynimocne kludne aj viac. Par ludi mi potvrdilo ze ked zaviedli parkovaciu politiku v Petrzalke tak zrazu je tam strasne vela volneho miesta 
Ja chápem, že to nie je ideálne riešenie, ale na druhej strane sa odmietam cítiť vinný za to, že jeden mesiac do roka potrebujem parkovať v Bratislave, tak tým niekoho blokujem. Predtým som býval v Dúbravke a tam som mal šťastie, že pred bytovkou bolo veľké parkovisko, kde fakt sa skoro vždy našiel voľný flek, tiež som tam mal auto jeden mesiac cez rok a nebol problém. Teraz tu žiaľ nemám také parkovisko, nuž niekomu zrejme zavadziam, ale tak kto tu chcel mať istotu parkovania riešil to prenájmom miesta a ostatní proste musia rátať s tým, že sa môže stať, že nezaparkujú. Za to ja ozaj nemôžem.
Dnes som šiel z nákupu, zaparkoval som tam kde som stál, parkovisko bolo poloprázdne a just som stretol tú susedu - tiež parkovala a miesta mala viac než dosť. Každopádne začala s tým, že tu nemám čo parkovať, opäť som jej povedal, nech sa obráti na policajtov, začala mi vykrikovať že som priteplený a že mám teda zavolať policajtov keď chcem (ja že ich mám volať na seba
), takže odteraz ju budem ignorovať.
Dnes som šiel z nákupu, zaparkoval som tam kde som stál, parkovisko bolo poloprázdne a just som stretol tú susedu - tiež parkovala a miesta mala viac než dosť. Každopádne začala s tým, že tu nemám čo parkovať, opäť som jej povedal, nech sa obráti na policajtov, začala mi vykrikovať že som priteplený a že mám teda zavolať policajtov keď chcem (ja že ich mám volať na seba
-
starysomar
Hardcore addict
Máš veľkú trpezlivosť.
Ja by som jej rýchlo vysvetlil, že tak veľký človek, aby sa nezmestil do rakvy sa ešte nenarodil
A vážne - čo tak si ju nafotiť/nahrať?
Ja viem - zrážka s blbcom je vždy otravná, no nedám si srať na hlavu obzvášť od ženských.
Najlepšie bude ju nechať nech bľaboce a usmievať sa (nech ju rozdrapí)...
Ja by som jej rýchlo vysvetlil, že tak veľký človek, aby sa nezmestil do rakvy sa ešte nenarodil
A vážne - čo tak si ju nafotiť/nahrať?
Ja viem - zrážka s blbcom je vždy otravná, no nedám si srať na hlavu obzvášť od ženských.
Najlepšie bude ju nechať nech bľaboce a usmievať sa (nech ju rozdrapí)...
A ty tu rád rozprávaš o "jednoduchších" 
-
starysomar
Hardcore addict
Rád si občas robím srandu aj keď možno nevhod.
Navrhni riešenie
Navrhni riešenie
Koreň problému:
Situácia A: "Dobrý deň pán sused. Všimla som si, že máte dlhodobo odparkované auto blízko vchodu do bytovky, ale nevyužívate ho. Teraz som bola na parkovisku a je jedno voľné miesto trochu ďalej. Vadilo by vám preparkovať si to tam, aby ostatní mali bližší prístup domov z auta, napr. s nákupom a podobne?"
Situácia B: Vyhrážky políciou a o*ebávanie, že to miesto je jej.
Pri situácii A by som obul tenisky, zobral kľúče a preparkoval. Pri situácii B by som ale asi naozaj jednal tak, ako píše starysomar.
Situácia A: "Dobrý deň pán sused. Všimla som si, že máte dlhodobo odparkované auto blízko vchodu do bytovky, ale nevyužívate ho. Teraz som bola na parkovisku a je jedno voľné miesto trochu ďalej. Vadilo by vám preparkovať si to tam, aby ostatní mali bližší prístup domov z auta, napr. s nákupom a podobne?"
Situácia B: Vyhrážky políciou a o*ebávanie, že to miesto je jej.
Pri situácii A by som obul tenisky, zobral kľúče a preparkoval. Pri situácii B by som ale asi naozaj jednal tak, ako píše starysomar.
Niekedy je rozdiel medzi B a A jedna 5 minútová, ľudská konverzácia. Ale očividne som už moc dlho preč zo Slovenska ...
Niekedy netreba ani 5min konverzaciu, staci len sebareflexia a preparkovat to. Ked nie uz preto, ze auto stoji hned pri vchode a ulahcilo by to cestu ludom s nakupmi, tak mozno aspon preto, aby vyzeralo, ze to auto sa hybe.
Ja mám ale to auto celkom na konci parkoviska, najďalej od vchodu, ako je v rámci toho parkoviska možné. Inak čo pozerám tak stále tam vidím aspoň 2-3 voľné miesta a to aj keď idem z práce, aj večer, cez víkend je parkovisko poloprázdne a teda neviem ani prečo jej vadí, že tam stojím.
Ono sťahoval som sa tam v lete a už vtedy mi prišla povedať, že tam nemám parkovať, lebo si prakticky okamžite všimla auto ktoré tam stálo kým som sa sťahoval a vynášal si veci a už aj to jej vadilo. Vtedy som to neriešil, lebo auto som šiel vrátiť ešte toho dňa a potom som tam ani nemal čím parkovať, ale teraz zasa identifikovala cudzie vozidlo na "jej" parkovisku tak sa podujala to riešiť.
Každopádne už s ňou nekomunikujem, je to presne osoba, čo má príliš veľa voľného času a tak ho investuje do buzerovania okolia.
Ono sťahoval som sa tam v lete a už vtedy mi prišla povedať, že tam nemám parkovať, lebo si prakticky okamžite všimla auto ktoré tam stálo kým som sa sťahoval a vynášal si veci a už aj to jej vadilo. Vtedy som to neriešil, lebo auto som šiel vrátiť ešte toho dňa a potom som tam ani nemal čím parkovať, ale teraz zasa identifikovala cudzie vozidlo na "jej" parkovisku tak sa podujala to riešiť.
Každopádne už s ňou nekomunikujem, je to presne osoba, čo má príliš veľa voľného času a tak ho investuje do buzerovania okolia.