Parkovanie a susedka
Re: Parkovanie a susedka
Podla vyhlasky musi byt minimalne 1 parkovacie miesto pre TZP. Ak je viac miest, tak 3 percenta. Ak je tam teda 100 miest pre auta, tak 3 miesta pre TZP. Pochybujem, ze to vyhradene miesto zrusia, kedze je tam uz oznacene.
Aj na sidlisku?
Áno, ale len od dátumu, kedy vstúpila vyhláška do platnosti. Takže na komunistické sídliská sa to nevzťahuje.wladas napísal:Aj na sidlisku?
A len časť ZŤP osôb má nárok na parkovacie miesto. Musia si to vybaviť na ÚPSVaR. A potom si to musia riešiť ešte cez mesto/obec, keďže toto si miestne samosprávy regulujú zvlášť. U nás to je tak, že keď o to požiadaš a máš na to nárok (pusúdi lekár ÚPSVaR), tak ti mesto vyhradí parkovacie miesto na konkrétnu ŠPZ (rovnako ako pri každom inom občanovi, ktorý chce mať rezervované miesto) a poplatok ti odpustia. Každý rok je ale treba mestu predložiť, že si stále ZŤP a nenastalo zázračné uzdravenie alebo čo...
Je to mesto od mesta. Ja som dal len žiadosť a dostal som značku ktorú som si osadil kde som chcel. Takisto ani každoročné dokazovanie, že nechodím odo mňa nechcu.