Japaja vz Amazon

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Japaja vz Amazon

Príspevok od používateľa japaja »

Na začiatok by som chcel uviesť že táto téma vznikla na základe mojej predošlej podnikanie-s-kamaratom-t201139.html?start=20 kde som chcel vedieť pohľad ostatných členov hojka čo si myslia o podnikani s rodinou alebo kamarátom.

Ďalším dôvodom prečo vznikla táto téma je preto že padli v téme rôzne komentár
yoggy napísal: x6-ka uz neleti, momentalne len otrasne GLC :lol: ved on to ide robit nelegalne, takze prijmy nebude mat ziadne, takze ani uvery nedostane :D
Inak japaja sprav z toho threadu journey alebo si vytvor iny thread kde to budes pisat, potom ked to budes mat vsetko pokope,
baldorex napísal:Keď to takto podáš, znie to ako brnkačka. V skutočnosti to je ale bullshit plán....:)
toto by som klasifikoval asi ako najprinosnejší komentár:
aacid napísal:ja ti drzim palce, uprimne. pravdepodobne ti to nevyjde, ale o tom je podnikanie, je to riskovani. je lahke mat 9-5 robotu v teplej kancelarii a cez internet sa smiat ludom co chcu zmenit svoj zivot.

velmi velmi malo ozaj uspesnych podnikatelov zbohatlo na svojom prvom biznise. dnes si kazdy trulo mysli (ja rovnako) ze treba vymysliet ten dokonaly biznis plan a si milionar. pritom skutocnost je taka ze ovela skor uspejes ked budes skusat vsetko rad radom a sice ti to casto nevyjde, ale nakoniec sa to podari...

takze chod do toho, len za prve do toho nevraz vsetky svoje uspory, ber to ako rizikovu investiciu a daj do toho len tolko penazi o kolko si ochotny prijst. za druhe, rozmyslaj hlavou, ako tu niektori pisali, nebez s prvym ziskom hned do autobazaru. ako vlastnik firmy z nej ber vzdy len tolko penazi kolko ozaj potrebujes.
no a za tretie, nenechaj sa odradit neuspechom. cesta za uspechom je dlazdena neuspechom, z chyb sa clovek uci a tak podobne...
yoggy napísal:Kamo ja ti drzim palce, na internete je lahke zarobit, pokial mas potrebnu knowledge, trochu stastia a zopar penazi.

Napr. aj na shitnom Steemite dokazes zarobit xx$ - xxx$ denne, pokial mas copywriting knowledge.

Pokial ale je to tvoj prvy projekt, neda sa ocakavat, ze budes uspesny a do konca zivota nebudes musiet nic robit. :)

Inak celkom dobre postrehy od aacida. :wink:

A este posledna vec odomna: Daj si pozor na veci, ktore mozu skoncit ako Amazon Basics. :wink:
No a posledný dôvod prečo to chcem zverejniť (do určitej mieri) je ten že rád sa podelím s ľuďmi o vedomosti a rád debatujem o peniazoch (aj keď väčšina sa to nepočuva dobre).
V predošlej téme sa stalo presne to čo som očakával , našli sa ľudia ktorí mali negatívny postoj k danej veci ale našli sa ľudia ktorí mi radili veľa opatrnosti a davať si pozor ale nemať zas priveľké oči.

Začal by som číslami.
Predaje v hrubom boli za: 4643,57€
- Naklady na firmu (založenie a vedenie učtovnictva)boli 600,12€
- Výroba + shipping: 1035€
- GS1 čiarový kod: 167€
- 3x testovací kus 90€
- Vytvorenie listingu + kľučove slova: 89€
- Logo: 25€
- Agresivne nastavene reklamne kampane na vytvorenie organických predajov od 12 septembra: 660€
- Registracia do early review program kde amazon vyberie nahodnych ludi aby mi dali recenziu: 72€
- Vedenie učtu x 4 mesiace: 140€

net profit na kus: Uk 11,42€ , FR 7,05€ , DE 4,95€ , IT 4,95€ , ES 4,95€
Priemerná cena produktu je +- 14,99e

Ak odpočitam všetky poplatky od amazonu , cross order pri predajoch z UK do FR IT ES DE tak:
Výsledok na učte ktorý mi prišiel zo všetkých predajov (293 kusov) je: 912€
Ďalej najpodstatnejšia vec je že som robil všetko preto aby mi nestrhavali moje peniaze za rôzne poplatky a PPC ale brali to z balance učtu. ( to ma aj za pričinu nizky net profit ktorý je avšak realny)
V tomto produkte nebudem pokračovať na koľko profit nie je dostatočný.

Prvý obrazok:
Reveal čo za produkt som predaval. (Paw cleaner , čistič labiek pre psov + uterak z mikrovlakna s laserovou potlačou)

Druhý obrazok:
Na ňom môžte vidieť koľko som mal predaje a koľko sa kusov predalo +- od 1.augusta tohto roku.

Na záver by som chcel dodať že to bola skvelá skúsenosť za tento rok a neskutočne veľa vedomostí a informácii som získal.
Verím že každý z Vás ktorý si to prečíta získa z toho aspoň nejakú "hodnotnú" informáciu.

Taktiež dufam že ste sa snažili zmeniť svoje životy k lepšiemu a utiecť z väzanie 9am-5pm :lock: . Verím že ďalší rok to zvládnem lepšie ako tento a budem bližšie k cielu ktorý chcem dosiahnuť. :smt006
Prílohy
reveal.PNG
all.png
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Japaja vz Amazon

Príspevok od používateľa heker »

Co to je za produkt na fotke?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

heker napísal:Co to je za produkt na fotke?
Pet paw cleaner (čistič labiek pre psov)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Erotická pomôcka to nie je :)

Je to na čistenie psích labiek, mám to doma :)
Cca 7€ to reálne stojí pre koncového zákazníka. Skvelý biznis japaja :)

https://www.gearbest.com/other-pet-supp ... 12006.html
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

baldorex napísal:Erotická pomôcka to nie je :)

Je to na čistenie psích labiek, mám to doma :)
urvalo dekel :lol:
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Je dobre, ze sa ti darilo a ze si skoncil v pluse, ale ak tych 900 eur mas za rok, je to dost malo. Na uniknutie z "od 9 do 5" to nestaci. Ako planujes expandovat s biznisom? Ponukat aj nejake ine produkty, ci skor viac do mnozstva?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Mek napísal:Je dobre, ze sa ti darilo a ze si skoncil v pluse, ale ak tych 900 eur mas za rok, je to dost malo. Na uniknutie z "od 9 do 5" to nestaci. Ako planujes expandovat s biznisom? Ponukat aj nejake ine produkty, ci skor viac do mnozstva?
Plne si uvedomujem že takýto prijem nestačí , mám v plane začať s iným produktom ktorý sa cenovo bude hýbať okolo 20 libier a bude zameraný vyslovene na UK trh chcem mať lepší priestor pre reklamnu kampaň
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

No ako si čítam pôvodnú tému, trafil som klinec :).
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Inak preco si platil tak vela za ciarovy kod?

//aha asi si to nedaval cez slovenske GS
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

japaja napísal:... a utiecť z väzanie 9am-5pm
A privitat 7-18 :smt059
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

baldorex napísal:No ako si čítam pôvodnú tému, trafil som klinec :).
tak vidíš :)
yoggy napísal:Inak preco si platil tak vela za ciarovy kod?
ten čiarový kod je viazaný na firmu a tych 100€ z ceny je niečo ako prispevok do fondu , da sa zohnať cenovo lacnejší ale je tam riziko.

//autoeditácia príspevku (22 Dec 2019, 19:24)
wladas napísal:A privitat 7-18 :smt059
:lol: rovno 12ky again
yoggy

japaja napísal:ten čiarový kod je viazaný na firmu a tych 100€ z ceny je niečo ako prispevok do fondu , da sa zohnať cenovo lacnejší ale je tam riziko.
ved ano, len na slovensku stoji 39e od gs, tak predpokladam, ze firmu mas inde ze?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

yoggy napísal: ved ano, len na slovensku stoji 39e od gs, tak predpokladam, ze firmu mas inde ze?
presne tak , firma je založena v UK s fyzickou adresou , ano mohol som kupiť čiarový kod za 10-15eur ale ak by na to prišiel niekto na amazon strane mam suspend jak vyšitý :nono:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ked si to kupoval z gearbestu vystavili ti aj fakturu? alebo ako si to spracoval do uctovnictva?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

guess.whoo napísal:ked si to kupoval z gearbestu vystavili ti aj fakturu? alebo ako si to spracoval do uctovnictva?
Ja som to mal priamo z číny , z tovarne kde ma jeden kus + uterak a pekna cierno/biela potlac na krabici vysla na 2,50€ + shiping kolo 1€/ks (letecky z činy smer UK sklad)
V učtovnictve to zatiaľ nie je ale posnažim sa aby bolo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

japaja
pokial ta to bavi, tak super. Ale ked si zoberies kolko informacii si musel pozhanat, kolko casu tomu venovat, investovat peniaze do niecoho co si nemal ziadnu zaruku ci budes vobec ziskovy, tak sa to velmi neoplati. Pokial ti to mesacne neda aspon 1500e netto zisk tak to radsej ten korporat od 9-17, s preplacanou dovolenkou a dalsimi socialnymi benefitmi, kde si clovek tretinu casu surfuje po nete a popija firemnu kavicku, so zarukou ze 9teho cinkne vyplata.
yoggy

Nah. Pokial nema z toho zarucene aspon 3K mesacne, tak by som korporat nevymenil. (pokial uz ma rodinu a zazemie (napr. hypoteku))

Lenze vo vsetkom mas learning curve, co niekedy hladal a trapil sa, teraz uz ma na to potrebnu knowledge a stravi na tom 10x menej casu... Cize odtialto moze uz len rast a nejakych 900e je pekny starting point.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

900 EUR za 4 mesiace
yoggy

Noa, 225e v cistom mesacne na zaciatok nie je zle...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja sa priklanam k tomu, ze na uvod je to slusny zisk. Vela firiem/zivnostnikov zacina s cistou stratou. Teraz ma uz japaja prekonane bezne problemy a moze rozsirovat portfolio. Nie je to zaruka dalsich velkych ziskov, ale takmer vsetky uspesne firmy zacinaju pomaly a postupne zvysuju obrat a zisk.
PS: tiez som si najprv myslel ze to je fleshlight :D
Napísať odpoveď