vyživne na dieta

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

vyživne na dieta

Príspevok od používateľa kompi »

Zdravim

nevedel som kam to zaradit tak nech to mod presunie ak je to zlá kategoria :)

Nie nemam dieta ale dobry kamarat zije z partnerkou a dietatom v spolocnej domacnosti ona do bytu neprispela ani centom nema tam dokonca ani trvale bydlisko niesu manzelia.
Dlhodobo im to neklape chce aby sa druzka aj z dietatom odstahovala tak riesi otazku vyzivneho prijem asi 1800e v cistom ale chce proste prispievat len na dieta nie prispievat aj coskoro byvalej partnerke. Moja otazka na vas ako by ste takyto problem riesili vy. Svoju dceru miluje a chce sa o nu starat no nema zaujem prispievat partnerke na jej kavickovanie a pod. Tu treba podotknut ze uz viac ako polroka pred otehotnenim nerobila a podla mna oto nema zaujem ani po materskej.

Tak ako by ste to riesili dieta ma 2 roky podla mna suma 100e mesacne musi postacovat aj z prihliadnutim nato ze o dieta sa maju starat obaja rodicia. :)

Váš nazor pripadne skusenosti s niecim podobným ? :)

Ďakujem. :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: vyživne na dieta

Príspevok od používateľa heker »

Ze podla teba postaci 100 eur, to je tak trochu komicke. Ale je to tvoj nazor. Kamarat ma dieta, mal asi 3 roky ked to doslo na sud o vyzivne. Mzdu ma 900 az 1000 v cistom a sud mu dal platit 170 eur mesacne. A mozno by platil aj viac, len pol roka predtym ako podala jeho byvala ziadost o vyzivne, tak si vzal hypoteku a aj pozicku na auto, co zrejme ovplyvnilo vysku vyzivneho. Ale sam caka, ze coskoro pride ziadost o zvysenie, kedze skolka, potom skola. Okrem tych penazi co jej posiela, tak mu kupuje oblecenie, platil 2x dioptricke okuliare, podielal sa na dakych dalsich platbach pol na pol pre neho. O dieta sa dvaja staraju vtedy, ked je striedava starostlivost a tyzden ho ma mama, tyzden otec, tak vtedy neplatis nic.
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Súd navrhne výživné v takej výške aby dieťa malo rovnaký životný štandard ako rodič. Ak žil s partnerkou 2 roky v spoločnej domácnosti tak aj z toho ju bude musieť vyplatiť určitou čiastkou a to je jedno či do bytu investovala alebo nie :)
heker
Redeemer
Redeemer

Nebude ju musiet z nicoho vyplatit, zo ziadnej spolocnej domacnosti, toboz nie z tej jeho domacnosti. Jedine, ak by preukazala, ze gauc alebo postel kupovala ona, co sa da dolozit napriklad vypisom z uctu, ak to platila kartou. Je to jeho priatelka, nie manzelka, takze neplati ziadne BSM. A najskor si nastuduj co je BSM, nez tu zacnes pisat tieto somariny.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Prakticky ma po tom nič nie je, ale dovolím si drobny off topic, to, že na dieťa stačí 100€ je pekná hlúposť. Áno, obaja rodičia sa majú na starostlivosti o dieťa podieľať rovnakou mierou, ale tu nejde len o financie. Ale aj o čas atď. Čiže si prirátaj k tomu to, že dieťa niekde musí bývať, musí mu niekto variť a venovať svoju osobnú starostlivosť, návštevy lekára atď (nie, na to nie je rodičovský príspevok), a zároveň mu musí platiť aj veci, ktoré dieťa prirodzene opotrebúva, ako je vybavenie obydlia atď. Čiže ti nie je len o tom, že dieťa, pri príspevku 100€ nezorie od hladu (lebo tá suma by pravdepodobne bežne pokryla akurát tú stravu), žena dáva mnohonásobne viac ako 100€, už len ak sa o dieťa stará (za investovaný čas), varí mu atď. Toľko na okraj.

Ak ide o to, ako sa má kamarát vyhnúť plateniu výživného, tak to už je vidno ten prístup, kde kamarát chce obchádzať zákon a tak sa nejaký ten obraz vybudovať dá. A samozrejme, ak by som také dačo vedel, tak by som neporadil. V každom prípade, súd posudzuje všetky okolnost a ak súd zistí, že jeho expriateľka peniaze neinvestuje do dieťaťa v plnej miere, tak môže požiadať o zníženie, tiež môže požiadať o zníženie výživného ak by preukázal, že napríklad všetko oblečenie dieťaťu platí len on sám (dieťa by reálne to oblečenie muselo mať a kamoš by musel mať bloky od oblečenia), pletí mu všetky mimoškolské aktivity a stará sa o neho, tak to tiež môže viesť k zníženiu výživného.

Ale hlavná rada, ako sa tvoj kamoš naisto vyhne plateniu výživného je ten, že zabojuje o to, aby dieťa bolo zverené do jeho starostlivosti, ak si zoženie nejakého schopnejšieho advokáta, tak sa mu to podarí dosiahnuť, tam sa bude o dieťa starať len on, a bude mať istotu, že ho nikto "neokráda".
kompi
Medium Professional
Medium Professional

to som mu uz radil aj ja

aby ste mali obraz matka dietata je byvala narkomanka :(
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Vo veľmi divnej spoločnosti sa to pohybuješ - automaty, kamarátske pôžičky, prostitútky, narkomani ... Daj sa dokopy čo najskôr.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ja znou niesom v kontakte vobec je to zatial priatelka mojho kamarata ktory je uplne normalny ma normalnu pracu a stara sa o rodinu :)
az nato ze domov pride nieje upratane navarene a spavaju oddelene naco spolu maju zit?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nech si dieta zoberie do vlastnej starostlivosti, ocividne to matka nezvlada a asi nie je dovod, aby sa to malo menit
ked ma dieta 2 roky, tak uz moze chodit do skolky (alebo este jasiel?) takze kamarat moze pracovat
kompi
Medium Professional
Medium Professional

tiez ho podporujem v tomto rozhodnoti :)
DEVZYO1G napísal:Vo veľmi divnej spoločnosti sa to pohybuješ - automaty, kamarátske pôžičky, prostitútky, narkomani ... Daj sa dokopy čo najskôr.
neda mi este zareagovať

ok takze ked moj kamarat ma je*** priatelku ja sa mam nad sebou zamysliet? :)

//autoeditácia príspevku (31 Dec 2019, 14:37)
a len pre upresnenie uz neuziva nic ale je to labilna osobnost a vie byt neskutocne agresivna.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

myslim ze 200€ je adekvatne. zatial. ked pojde do skoly kludne aj 250€ a stredna aj 300€.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ja som mal pocas strednej 120e , pochybujem ze jej prejde navrh na zvysenie k 300e
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a rodič mal prijem 1800?
dnes je iná doba a 200 eur na dieťa v škole je nič

to že je narkomanka je jedna vec, keď jej nezistia nič v krvi tak to dieťa otcovi proste nedajú a bude platiť, ak ju chce dostať z domu tak ju jedine vysťahovať a vymeniť zámky keď bude mimo bytu, podobne ako Andy Kraus svoju ženu[emoji16]
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ak s tym chce vydrbat poriesi dodatok k platu ktory upravuje vysku , platu
alebo

nasledne na sude dokaze ze ma vysoke prijmi to znamena strava naklady na zivot dalej bude poukazovat ze hypoteka na nehnutelnost ktoru kupil je nakladna a bola riesena kvoli spolocnemu zivotu co jeho buduca ex nie je schopna zit , a dalej ma za to že , matka dietata nie je schopna sa starať o dieta jednak kvoli tomu ze je nezmaestnana a jednak kvoli jej minulosti ktorá ju stale dobieha pri jej vybusom a agresivnom spravani , je presvedceny o tom ze by to malo zly vplyv na dieta aj napriek akejkolvek sume vyzivneho ma za to že matka môže zneužiť peniaze ktore su určene na dieta .. bla bla bla -> vyhral

(kto bol na sude pri svojich rodicoch pocas rozvodu , vie kam tym mierim)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak ma oficko 1800netto tak sud mu v poho nariadi 250-300€ len take fukoty. Resp ked je este take male, tak mozno tolko nie, ale neskor ako bude rast tak neh sa na take nieco pripravi.

To ze sa dal dokopy s fetackou je celkom zaujimava infoska, ze mu nedoslo ze takyto ludia uz maju posunutu psychiku niekde inde a su s nimi len problemy, co si kto navari to si aj zje..

Apropo, sud nie je padnuty na hlavu, ak mal doteraz oficko 1800netto a zrazu by mal akoze vyrazne menej, tak mu to nepomoze. Dokonce moze byt aj nezamestnany a sud mu moze nariadit platit tak ci tak, to by sa kazdy vedel z toho potom vyvliect a neplatil by skoro nikto.

clanok k teme
https://www.akmv.sk/vypocet-vysky-vyziv ... _vyzivneho

beardie

matka by muselabyt naozaj dokazatelne velmi problemova aby su dal dieta iba do jeho staristlivosti, nezvykne sa to casto robit.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ty myslíš že súd zisťuje príjem zo zmluvy?[emoji16][emoji16]
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

japaja napísal:ak s tym chce vydrbat poriesi dodatok k platu ktory upravuje vysku , platu
alebo

nasledne na sude dokaze ze ma vysoke prijmi
Čo je prosím ťa dodatok k platu?

A na súde bude dokazovať vysoké príjmy? Určite?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

sud si moze nechat preverit vsetko, aby ziskal co najobjektivnejsi pohlad na fin situaciu otca: vypisy z bankovych uctov za ix rokov, vypisy z katastra, informacie zo socialnej poistovne o prijme a pod.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ano preto pišem alebo
ak neprejde prva varianta na SLOVENSKOM sudnictve , tak prejde s druhou variantou
napriklad moja matka chcel znižiť vyživne na mňa lebo jej naklady boli na stravu 200€ ja som dokazal s bločkami od nakupov že ja taku stravu nemôžem mať lebo nemam na to financie , zase win pre mňa :D

ano je to "naopak" a iny pripad ale prncip je stale rovnako zachovaný , kompi tvoj kamarat nech si pekne odklada bločky a všetky svoje vydaje potom to doloži popripade na sude , radšej nech ma nejake relevantné veci (bločky z nakupov , inkaso , hypo , nečakane vydaje , lieky na decko etc) ako keby nemal nič :)
heker
Redeemer
Redeemer

Japaja ty tu pises take sracky, snad este vacsie ako ked pises o aute. Pises tu o veciach o ktorych si pocul asi len niekde v televizii alebo ja neviem. Tvojich 120 eur nemalo nic spolocne s 1800 v cistom v dnesnej dobe.

Dodatok k platu je co, to je daky novy pravny termin z praxe? Alebo len vymyslej v tvojej hlave?! Dokaze, ze ma vysoke prijmy? Asi si chcel napisat, ze vysoke vydavky. Sud nezaujima ci jedava den co den steaky na veceru a panenku na obed. Sud zaujimaju veci, ktore su na papieri, nieco ako listinne dokazy podla paragrafu v Trestnom zakone - to nie su reci aka je nakladna hypoteka, ale je to oficialny papier z banky o vyske splatok hypoteky alebo vypis z bankoveho uctu, vypis z katastra nehnutelnosti, vypis z Centralneho registra zaloznych prav a tak dalej. Sud si dokaze doziadat potrebne udaje, napriklad o mzde, udaje zo Socialnej poistovne, lekarske spravy, hocico by bolo potrebne. Dokazovanie, ze matka je agresivna a bola narkomanka je nieco co nestoji len na slove, ale musi to byt podlozene napriklad lekarskymi spravami, aktualnymi krvnymi testami na drogy, lekarskymi posudkami ci posudkami z psychologie/psychiatrie. Toto nie je film, ze si len tak povies, ze obvinim matku aka je neschopna starat sa o dieta, nema prijem, byvanie a tak jej sud odoberie dieta. Neodoberie, takmer vzdy ho sud prideli matke.
Napísať odpoveď