Jedine ako to spraviť je odkladať bločky od všetkého a stravu riešiť nejakým jedálničkom, nech dá vypracovať koľko bielkovín, sacharidov a vitamínov potrebuje minimálne dieťa denne na prežitie aby nič nevyšlo navyše Čo ti už k tomu napísať
yoggy napísal:No ved sa zamysli, ako by sa zmenil tvoj zivot, pokial by si sa mal starat o dieta a kolko by stala jeho sebarealizacia a strata tvojej "slobody".
no ja sam by som sa nebol schopny o dieta postarat vid. moj zdr. stav....
ale pozri ja si predstavujem hlavne ferovu dohodu a to v ich pripade mozne nieje kedze ona je aka je.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2020, 10:52)
nath4n napísal:Jedine ako to spraviť je odkladať bločky od všetkého a stravu riešiť nejakým jedálničkom, nech dá vypracovať koľko bielkovín, sacharidov a vitamínov potrebuje minimálne dieťa denne na prežitie aby nič nevyšlo navyše Čo ti už k tomu napísať
no kedze okrem materskej nema ine prijmy tak asi nie
a som velmi zvedavy ci sa potom zamestna
kompi napísal:nie nema problem na dieta platit aj viac ale zivit matku urcite nie musi existovat system ako urobit aby dieta malo co potrebuje a madam to nevedela zneuzivat pre seba
čo keby založil učet s kreditnou kartou kde bude stale posielať peniaze a matke odovzda kreditku ? (raz za čas pozrie vypis + nevidim dôvod aby vyberala z nej peniaze v hotovosti v dnešnej dobe je všade terminal , všade kde treba potraviny a ostatné obchody) či veľka blbosť ?
ani nie ucet proste posielat 100e jej a dat jej kreditnu kartu dodatkovu kde bude urcity limit ak to bude vyuzivat na hluposti proste zablokovat vyborny napad.
Tito dvaja taraji tu nevedia rozlisit debetnu kartu od kreditnej, rovnako tak nevedia rozlisit dodatok k pracovnej zmluve s vymyslenym dodatkom k platu. Hlavne, ze ich chytate za slovica. Jeden vacsi blbecek ako druhy (rozumej kompi a japaja). Ked citam vase zmyslanie, ako je pomaly aj 100 eur vela, tak sa zamyslam, ze ci ste boli niekedy v obchode na nakupe, ci ste si boli kupovat oblecenie, ci ste niekedy cestovali autobusom a vlakom. Mam o vas vazne pochybnosti. Dokonca mam pochybnosti o vasom dusevnom stave.
To, ze niekoho z vasich kamaratov okradal otec a posielal 70 eur mesacne, to je smutne. Matka mohla poziadat o zvysenie vyzivneho, zo zakona sa to da vari po troch rokoch.
hekker ako velku mienku mozno o tebe nemam no nemyslim si ze si blbecek...
ja som mal namysli dodatkovu kartu ku kreditke vies kontrolovat pohyby v pripade zneuzivania zablokovat.
tu stale niekto nechape ze nikto nechce o nic ochudobnit dieta
Vidis, ja si vdaka tejto teme o tebe myslim, ze si blbecek. A poriadny. To vidim ako tu nikto o nic nechce ochudnobnit dieta, najskor 100 eur, potom 70 eur. Najlepsie nic neplatit. Ako tu bolo uz napisane, matka moze dostavat len 50 eur na dieta a ked bude chciet, aj tak za to pojde na kavicky s kamaratkami.
PS - Moj nick sa pise s jednym pismenom K, to by si sa za tie roky mohol uz naucit.
kompi napísal:ok chcel by som vediet kolko ludi na slovensku plati na svoje deti v tomto veku 300e pre dvojrocne dieta
- vyzivne sa odvija od vysky prijmov a majetkovych pomerov toho kto je povinny vyzivovacej povinnosti. Dieta zo zakona ma narok na taku zivotnu uroven aku by malo keby zilo s osobou povinnou vyziv. povinnosti v jednej domacnosti.Na prvom mieste su zaujmy dietata az potom bastupuju vsetky ostatne. To je podstata ktoru je dobre pochopit.
ach, nechcelo sa mi citat cele 4 strany ale neda mi nereagovat. z toho co si popisal kompi, tak tvoj "kamarat" netusi co je to sa starat o dieta, ked si mysli ze 100 eur staci.
sak na to je uplne jednoducha matematika, nech si najde na internete kolko stoji opatrovatelka, nech si vypocita kolko by taka opatrovatelka stala na mesiac 24/7 a to nech vydeli polovicou. my platime opatrovatelke cez 600 eur a to nepracuje na plny uvazok samozrejme. necelych 8 hodin, 4 dni v tyzdni. ten ostatny cas, strava, oblecenie, vzdelavanie, zabava...
na toto som mozno trochu citlivy, kedze nasi sa rozviedli ked som bol este dieta a otec na nas sral a mojej matke platil fakt ze mizerne alimenty, ak ich vobec platil, stale sa hadali o tom ze neplati.
kazdemu chlapovi co si mysli ze 100 eur mesacne na opateru dietata dostacuje by som normalne prije***, mozno ani to nie, nezasluzi si, maximalne tak naplul do tvare. a este si dovoli tvrdit ze svoju dceru miluje...
to ze partnerka je leniva, fetacka a neviem co vsetko, to je uplne nepodstatne, to mal riesit predtym nez si s nou spravil dieta. teraz nech je chlap a postavi k situacii ako chlap.