Chezter - Je mi jasné, že sa to nenásobí počtom detí, ale 300 € to určite nie je
DEVZYO1G, heker - Neviem už na koho som reagoval, ale niekto tu písal, že aj 300€ je málo. Poviem to takto. Otec platil po 30€ na jedno dieťa. prvé na strednej, druhé na ZŠ. Všetko je to o tom ako rozhodne súd. Reálne sme ale na Slovensku. Mal som X spolužiakov zo ZŠ, SŠ, a VŠ, ktorí boli bez rodiča / rodičov a nikto nedostával viac ako 190€. Dokonca spolužiak, ktorého otec opustil a matka na VŠ vyhodila z domu musel pri žiadosti o soc. štipko uviesť mamin plat, aj keď prakticky s ňou nebýval a nedávala mu ani cent. A keďže mala viac ako minimum, tak mu aj to štipko zamietli. Žijeme predsa na Slovensku, kde sa výška výživného nevyrátava podľa niečoho realného, takže to či dieťa chodí niekde na súkromnu školu je totálna hlúposť. Veď sú štátne, tak nech ho kľudne prehlásia inde... Spolužiačka čo prišla o obidvoch rodičov a žila iba so sestrou (študovala so mnou na VŠ) dostávala 90 € sirotské. A podľa Vašej mierky by mala dostať aspoň 600€

Takže asi tak.
Napr. ja som tiež z rozvedenej rodiny a súd druhému rodičovi na mňa nevymeral ani 1 cent. Čiže na mňa nikto žiadne alimenty neplatil. A to som študoval ešte 7 rokov
Reálne nech sa dohodne s matkou, že bude platiť tých 100€ a ak sa vyskytne nejaký väčší výdavok (napr. lyžiarsky), že sa rozdelia a vec je vyriešená