vyživne na dieta

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Re: vyživne na dieta

Príspevok od používateľa kompi »

ok najlepsie je podla vas proste posielat mesacne minimalne polku vyplaty sak co.......
ludia vam niektorym je*e ale ze totalne....

este raz
povedzme ze sud by urcil 150e ako priklad.
v ziadnom pripade to neni jedina suma ktorou sa bude podielat na vychove ani to neni spravne ide sa kupovat oblecenie? dvihne sa telefon a delia sa naklady. matka plati doma telku internet? otec moze platit dietatu pausal. plus adekvatne podla moznosti travit z dietatom cas btw striedavka je podla mna super riesenie tam sa ak sa nemylim ani neplati vyzivne :)

ale nie podla mudrlantou niektorych treba poslat idealne 80% svojej vyplaty a spoliehat sa nato ze nezodpovedna matka vie hospodarit :D ako zamyslite sa niektory co tu pisete za hlody :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale co si z toho taky v strese?
je to teda tvoje dieta alebo vymysleneho kamarata?

vsak to uz nechaj tak, co ti na tom tak zalezi?

vsak to je uplne jedno kolko urci sud,
ked urci 150, tak si povie fajn, a bude sa podielat dalej na plateni inych veci

ak urci 300, tak si povie fajn, a uz sa nebude podielat dalej na plateni inych veci

jednoduche
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

kompi napísal: :D ako zamyslite sa niektory co tu pisete za hlody :D
Mám silné podozrenie že si nepochopil 99% príspevkov čo ti tu chalani napísali...

Zamyslieť by si sa mal skôr ty. A tvoj "kamoš"
kompi
Medium Professional
Medium Professional

CheZteR napísal:ale co si z toho taky v strese?
je to teda tvoje dieta alebo vymysleneho kamarata?

vsak to uz nechaj tak, co ti na tom tak zalezi?

vsak to je uplne jedno kolko urci sud,
ked urci 150, tak si povie fajn, a bude sa podielat dalej na plateni inych veci

ak urci 300, tak si povie fajn, a uz sa nebude podielat dalej na plateni inych veci

jednoduche
nie vytaca ma postoj ludi ako by matka musel byt neomylny tvor v zivote dietata :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To nie su peniaze pre matku ale pre to dieta.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

konecne!!! :) to niekto povedal
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak ale to nic nemeni na fakte, ze 100e je proste malo :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kompi
Skus si spocitat kolko stoja na mesiac iba plienky a budes sokovany..
baldorex
Addict
Addict

gogo956 napísal:To nie su peniaze pre matku ale pre to dieta.
Sú to peniaze pre matku na dieťa :).
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

kompi napísal:konecne!!! :) to niekto povedal
Píšete ti to tu každý tak čítaj :lol: Po pravde ľutujem to dieťa už teraz. Niektorí jedinci by pred počatím mali absolvovať IQ testy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kompi, ty si na voziku, vsak? Dostal si na ten vozik prispevok od statu alebo od poistovne? Alebo ti ho zaplatili komplet? Alebo ti ho platili rodicia?
baldorex
Addict
Addict

Bežný vozík preplatí zdravotná poisťovňa v plnej výške. Neviem aké to je pre špeciálne, odľahčené či elektrické vozíky...
heker
Redeemer
Redeemer

Viem baldorex. Chcel som ale odpoved od neho, pretoze som mal v plane sa ho opytat, ze preco si ho nekupil sam, ze preco si nan nezarobil sam, ze preco mu ho nekupil jeden z rodicov a tak dalej. Chcel som, aby si uvedomil, ze ani matka s malym dietatom na materskej nedokaze z par eur uzivit dieta. Mozno by to pri tomto porovnani, hoci mierne nevhodnom porovnani, pochopil.
baldorex
Addict
Addict

Jo tak to sorry. Ale, pochybujem že to pochopí...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Prosím Vás nevyjadrujte sa k veciam čomu nerozumiete. Narážam na cenu vozika. Žiadny vozičkár by si nikdy dobrovoľne nezobral vozík, ktorý je plne preplacany zdravotnou poisťovňou. Maximálne ako sprchovu stoličku do sprchy. Nie z roztopase ale z toho žeby si na ňom skôr ublížil akoby uľahčil pohyb.
heker
Redeemer
Redeemer

mikioko - Prepac, ale nepochopil si moju pointu. Ja sa mu nesmejem, pretoze nemam na to dovod a ani mu nezavidim. Taky zivot je za trest, preto si nedovolim nikdy zastat na miestach vyhradenych pre TZP/ZTP ani nic podobne. Je mi luto tych ludi, pretoze to musi byt hrozne. Islo mi len o porovnanie. Ako ty pises, ze by si nikdy nezobral ten vozik dobrovolne, tak ani matka dietata sa dobrovlne nechce starat o dieta sama a zit zo 100 eur mesacne, venovat mu svetok volny cas, vodit ho do skolky, do skoly, pisat s nim ulohy, obliekat ho, stravovat ho, starat sa o neho az do dospelosti.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Heker nie, ja som neutocil, že sa mu smeješ alebo čosi také, ja som len narážal na cenu a na nič iné. Proste ze na ten vozík musí doplatiť tak ci tak, pokiaľ mu je zdravie milé.
Ver ci never ale za trest takýto život není. Som na voziku od 19tich teraz mam zhruba raz toľko a život sa dá užívať aj tak. Je to ale prípad od prípadu. Zdraví ľudia sú aj takí aj takí a takisto vozickari. Je tam veľmi veľa faktorov. Ale už sme mimo témy.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Chezter - Je mi jasné, že sa to nenásobí počtom detí, ale 300 € to určite nie je :D
DEVZYO1G, heker - Neviem už na koho som reagoval, ale niekto tu písal, že aj 300€ je málo. Poviem to takto. Otec platil po 30€ na jedno dieťa. prvé na strednej, druhé na ZŠ. Všetko je to o tom ako rozhodne súd. Reálne sme ale na Slovensku. Mal som X spolužiakov zo ZŠ, SŠ, a VŠ, ktorí boli bez rodiča / rodičov a nikto nedostával viac ako 190€. Dokonca spolužiak, ktorého otec opustil a matka na VŠ vyhodila z domu musel pri žiadosti o soc. štipko uviesť mamin plat, aj keď prakticky s ňou nebýval a nedávala mu ani cent. A keďže mala viac ako minimum, tak mu aj to štipko zamietli. Žijeme predsa na Slovensku, kde sa výška výživného nevyrátava podľa niečoho realného, takže to či dieťa chodí niekde na súkromnu školu je totálna hlúposť. Veď sú štátne, tak nech ho kľudne prehlásia inde... Spolužiačka čo prišla o obidvoch rodičov a žila iba so sestrou (študovala so mnou na VŠ) dostávala 90 € sirotské. A podľa Vašej mierky by mala dostať aspoň 600€ :D Takže asi tak.

Napr. ja som tiež z rozvedenej rodiny a súd druhému rodičovi na mňa nevymeral ani 1 cent. Čiže na mňa nikto žiadne alimenty neplatil. A to som študoval ešte 7 rokov :smt006
Reálne nech sa dohodne s matkou, že bude platiť tých 100€ a ak sa vyskytne nejaký väčší výdavok (napr. lyžiarsky), že sa rozdelia a vec je vyriešená
heker
Redeemer
Redeemer

NHISPVM - Ja som to nebol co pisal, ze 300 je malo. Podla mna je 300 dost na slusny zivot aj pre matku. Podla mna ak by dostavala 200 eur, tak sa dokaze z toho velmi slusne postarat o dieta. Lenze ak sud rozhoduje na zaklade pomerov, ktore ma otec dietata a teda 1800 v cistom, tak to urcite nebude 200 eur, ktore bude musiet platit. Pises, ze by sa mala matka dietata mala dohodnut, ze bude dostavat 100 eur a ked bude vacsi vydavok, nech sa rozdelia. Dovolim si upozornit na to, ze dieta ma 2 roky, kym pride lyziarsky vycvik v skole, tak to par rokov potrva a za ten cas je zbytocne zamyslat sa nad lyziarskym. Ja na jej mieste by som tiez nesuhlasil so 100 eurami a neslo by mi o kavicky ako tu bolo napisane, ale o zabezpecenie dietata. Okrem ineho si myslim, ze matka by bola sprosta, ak by suhlasila so 100 eurami, ak vie, ze zarobi 1800 v cistom a len tak sa s nou rozide, vyhodi ju z bytu a staraj sa o seba aj dieta.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

heker napísal:Kompi, ty si na voziku, vsak? Dostal si na ten vozik prispevok od statu alebo od poistovne? Alebo ti ho zaplatili komplet? Alebo ti ho platili rodicia?
vozik som si kupil za svoje peniaze velmi malu cast preplati poistovna
ak samozrejme nechces uplnu rachotinu :)
inak to ze si toto vytiahol svedci o tvojom charaktere :)
baldorex napísal:Bežný vozík preplatí zdravotná poisťovňa v plnej výške. Neviem aké to je pre špeciálne, odľahčené či elektrické vozíky...
zase sa ozval odbornik sorry ale teba by som chcel v zivote stretnut lebo takeho zakomplexovaneho cloveka ako si ty toto forum nemalo a v zivote vacsieho ani mat nebude.

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2020, 14:41)
mikioko napísal:Heker nie, ja som neutocil, že sa mu smeješ alebo čosi také, ja som len narážal na cenu a na nič iné. Proste ze na ten vozík musí doplatiť tak ci tak, pokiaľ mu je zdravie milé.
Ver ci never ale za trest takýto život není. Som na voziku od 19tich teraz mam zhruba raz toľko a život sa dá užívať aj tak. Je to ale prípad od prípadu. Zdraví ľudia sú aj takí aj takí a takisto vozickari. Je tam veľmi veľa faktorov. Ale už sme mimo témy.
o hekerovi som naozaj nemal boh vie aku mienku ale baldorex na mna utoci pravidelne a trepol zase somarinu tak isto ako vacsina jeho prispevkou. je to fakt pravda ze jedna vec je byt telesny a druha dusevny krypel :)
Napísať odpoveď