Účet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Účet v banke

Príspevok od používateľa NHISPVM »

:smt006

Ak tu takáto téme je, tak sa ospravedlňujem. Riešim pre niekoho možno nepodstatnú vec. Ale dnes ma moja banka (slovenská sporiteľňa) vytočila posledný x. A rozhodol som sa, že prejdem k inej banke. Otázka však je aká ? Preto by som sa chcel opýtať Vás. Aké máte účty ? A čo si myslíte, ktorá banka by bola najlepšia / ktorú banku by ste si vybrali vy, ak by ste teraz zakladali účet ?

Nejaké info: Samozrejme chcem platiť čo najmenej za vedenie účtu, poplatky za výbery, posielanie v inej mene atď. Momentálne čo som googlil, tak rozmýšľam nad unicredit U konto. Je tam jediná podmienka a to: mesačný obrat aspoň vo výške 400€ (čo samozrejme spĺňam). No čo som čítal, tak všetko ostatné je spoplatnené, appka je vraj na nič atď. Ak chce človek iba účet kde mu bude chodiť výplata, tak je to dobrá voľba, inak však vraj nie. Jedná sa aj o to, že tohto roku by som si chcel vziať hypotéku. Preto by som to takto skĺbil. Ďalšou možnosťou je tatra banka, ktorá ponúka celkom ok veci pre mladých a dá sa napr. poplatok za vedenie účtu zmeniť platbami mobilom... (čo tiež nie je zlé) + k tomu je vraj appka na platby jednoduchá a dobrá...

Nejaké rady ?

Ďakujem za odpovede
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Účet v banke

Príspevok od používateľa gogo956 »

mam dva ucty jeden v mbank a druhy Rajfku. Obidva su fajn, ale odporucam viacej Rajfku-vybery v TABA atm zadarmo a vsetko ostatne zadarmo ak ti chodi tam vyplata a mas aspon jedno inkaso.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Co je TABA?
NHISPVM
Star
Star

gogo vďaka za odpoveď :) A náhodou niečo ohľadom hypo, či sa oplatí raiffeisen bank? A platby v zahraniči ? Zo slsp odchádzam práve kvôli tým platbám. Za každú platbu v zahraničí si účtovali poplatky do 3€. A platbu cez internet banking až 10 :O. + Ta rajfka je to taká menej známa banka by som povedal, mám aj trochu obavy, keďže napr. OTP banka končí. Nechcem aby po niekoľko rokoch zrušili aj tu moju :D

wladas predpokladám, že bankomaty tatrabanky
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

wladas napísal:Co je TABA?
tatra banka.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Mám dva účty:
1. Prima banka - bežný účet. Mám tam aj hypo. Ak máš viac ako 10k EUR na účte, tak vedenie účtu je zadarmo. Inak 3,90 EUR. Chodí mi sem len výplata, to čo potrebujem na platenie posielam na druhý účet. Appka v pohode.
2. Mbank - všetky platby kartou, online sú zadarmo (myslím, že aj v cudzej mene - treba preveriť). Výber hotovosti vo všetkých bankomatoch nad 70 eur zadarmo. Vedenie účtu zadarmo (myslím, že podmienka je minimálne 70 eur zaplatit kartou), inak 1,50 EUR. Appka vynikajúca.

Skús mrknúť 365 banku alebo Fio. Mali by byť tiež zadarmo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

NHISPVM

ani v mbank ani v taba ziadne poplatky za internetbanking nemam a to platim aj v usd a librach. Rajfky sa neboj, patri pod TABU co je asi najlepsia banka /ale pomerne draha/. Druha vec ale je, ze banka moze kedykolvek zmenit poplatky ci vygenerovat nove/musi to ale spredstihom oznamit/, robi sa to hlavne vtedy ked sa jej nedari. Ale zatial som s oboma spokojny a v Rajfke mas myslim aj stale moznost ziskat uplne bezurocny 2000e uver. Obe banky maju samo aj appky.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

To že si SLSP účtuje poplatok za platbu kartou v zahraničí nie je nič výnimočné. Výnimočné je len to, že si to účtujú v osobitnej položke. Iné banky to pekne schovajú do autorizovanej sumy (či už v podobe % nad kurz kartovej spoločnosti, alebo vďaka svojmu nevýhodnému kurzu devíza predaj) a každý si potom myslí, že žiaden poplatok neplatí :D (má to takmer každá banka, naozaj...)
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

SLSP má poplatok 2% z celkovej sumy, maximálne však 3€... avšak treba spresniť poplatok sa platí pri platbe v inej mene ako €, nie všeobecne pri platbe v zahraničí
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja mam FIO a som spokojny, zalezi od toho, ake mas poziadavky, FIO ma hlavne prakticky vsetko zadarmo a hlavne bez podmienok, ma aj podnikatelsky ucet zadarmo.

Strucne, vlozis minimalny zostatok 10€, s ktorym nemozes nakladat, vracia sa pri zruseni uctu, dalej zadarmo je: zriadenie, vedenie, zrusenie uctu, karta, 2 vybery mesacne z akehokolvek bankomatu, vklady a vybery na pobocke, samozrejme internetbanking a smartbanking.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

velmi casto sa tu riesia na fore banky staci si pozriet aj ine temy....
ale realne co sa reif tyka tak tam si vies tiez vybavit hypo ponukaju ich cez tatru co viem.
odporucam kombinaciu reif na vyplatu a podobne.
a ako druhy ucet fio pripadne 365 tam mas neobmedzene vybery v postovej :)
a mas to pekne kombo :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mňa fascinuje ako na slovensku chce každý platiť čo najmenej a zároveň mať najlepšie a najpohodlnejšie služby :D

Tu v Holandsku som si zase všimol úplné nový (pre niekoho) level absurdity a to je že banky si tu niektorí ľudia vyberajú podľa toho, do akého typu priemyslu investujú banky ich peniaze. Veľa ľudí odmieta dávať svoje peniaze bankám ktoré investujú buď do fosílnych palív alebo zbrojárskeho priemyslu. Na slovensku sci-fi, tu by sme investovali aj do pedofilov, ak nám dajú o 20 centov lacnejší poplatok :lol:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ak chces brat hypo tak sa orientuj na banku, ktora ti da najlepsie podmienky. vacsinou mas potom vsetko zadarmo v mesacnom baliku sluzieb. to, kto ti da najlepsiu hypo ale musis obchodit sam kedze sa to lisi pripad od pripadu
gogo956
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G napísal:Mňa fascinuje ako na slovensku chce každý platiť čo najmenej a zároveň mať najlepšie a najpohodlnejšie služby :D

Tu v Holandsku som si zase všimol úplné nový (pre niekoho) level absurdity a to je že banky si tu niektorí ľudia vyberajú podľa toho, do akého typu priemyslu investujú banky ich peniaze. Veľa ľudí odmieta dávať svoje peniaze bankám ktoré investujú buď do fosílnych palív alebo zbrojárskeho priemyslu. Na slovensku sci-fi, tu by sme investovali aj do pedofilov, ak nám dajú o 20 centov lacnejší poplatok :lol:
- nemam s tym problem ak niekto nechce mat ucet v banke kvoli eticky problematickym investiciam, ale efekt takehoto spravania je minimalny az nijaky. Na burze sa tocia nepredstavitelne peniaze a vzdy budu investory ktorym etika nic nehovoti.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Veď v poriadku, narážal som skôr na úroveň uvedomovanie si takýchto súvislostí.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

mám účet mBank (predtým primárny) a v TB (teraz primárny), v TB mám účet za 0€.

Myslím, že na dnešnú dobu majú úplne smiešne podmienky na zľavy z poplatku za vedenie, o to viac ak plánuješ zobrať hypo (otazkou len je či ti Tatra dá najlepšiu ponuku na hypo pre teba). Asi jedna z najlepších bánk na SR.
Rajfka je asi dcerou TB lebo na začiatku po prichode do TB, ked som riešil nejakú blbosť s uverom, tak mi TB ponukla menej a o par týždnov sa mi ozvali z Rajfky, že či je to ešte aktuálne, že by mi vedeli dať ponuku lebo oni majú menšie kriteria ako TB. Nakoniec som nebral nič, nebolo už treba.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

mBank momentálne ponúka papierovo výhodnejšie podmienky na hypo ako TB :)

mBank: 0,69%, 0,6922% RPMN, 5r fix
TB: od 0,85% 3r fix

Samozrejme hypo je individuálna záležitosť...
gogo956
Redeemer
Redeemer

to sa neoplati velmi riadit tym najnizsim teoretickym urocenim hypo, pretoze aj tak je kazdy oskórovaný indrividualne a zdaleka nie kazdy splni kriteria na top klienta. A za par rokov aj tak budu vsetky banky masovo uroky zdvihat, pretoze Ecb nebude moct donekonecna drzat ich tak extremne nizko.
NHISPVM
Star
Star

Vďaka za info, rozhodol som sa nakoniec pre raifku :) Keďže vyzerala asi najlepšie. Čo sa týka hypo, tak musím aj tak ešte počkať minimálne do marca, takže uvidím neskôr :) Ale vďaka
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V Primabanke máme hypo za 0,6, poplatok za účet a karty nás stojí "nič", lebo nám viac pripisujú za platby kartami, než sú poplatky. Zahraničné platby neviem posúdiť. Inetbanking aj aplikáciu považujem za výborné.
A nemáme tam 10000 zostatok - skôr pred výplatami nič :D
Napísať odpoveď