Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Ritual (Netflix) celkom prekvapilo, slušných 7/10
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
yo Jexi je svojim sposobom nadcasove... alebo jak to napisat.. aj ja som sa usmial par krat a ja uz som konecne na csfd mozemm pisat komenty 
a aky mas nick? tie komentare si potom rad precitam
v lietadle som dohnal starsie filmy, ktore by som za normalnych okolnosti nepozeral, ale padli vhod:
The Mule - mega spokojnost, hodnotenie ma odradilo si to pozriet, ked to bola novinka a bola to velka chyba, skvely old school film. A klobuk dole pred clintom eastwoodom, ktory si v pohode zreziruje aj zahra film v takom veku. ked prislo gran torino, tak som som si myslel, ze to je jeho dostojna rozlucka s filmovym svetom. keby mi niekto povedal, ze este stale bude tocit, a to kvalitne o 10 rokov neskor, tak len pokrutim hlavou
8/10
https://www.csfd.cz/film/625882-paserak/komentare/
Yesterday - mila blbina, ale aj na oddychovku dej prislaby+ celkom nesympaticke obsadenie. ale pozerat sa na to dalo. 5,5/10
https://www.csfd.cz/film/654089-yesterday/komentare/
Detective Pikachu - uf, moc detske, moc plytke, moc derave. kazdy vyzdvihoval ryana raynoldsa, ten to ale nezachranil. niekto moze povedat, ze co chcem od filmu pre decka, ale ini ukazali, ze aj detsky film moze byt spracovany dobre. 4/10
https://www.csfd.cz/film/546268-pokemon ... komentare/
Searching - zaujimave, bavilo ma pozerat ako sa postupne rozuzluje dej. aj ked nie vzdy to bolo uplne logicke a koniec bol aky bol. ale bral som to ako becko s nadhladom, takze nevadilo. 7/10
https://www.csfd.cz/film/586217-patrani/komentare/
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2020, 23:09)
Once Upon a Time in Hollywood - moj dlhodoby rest od v minulosti pre mna najoblubenejsieho rezisera. jeho dva westerny mi ale nesadli a zmiesane reakcie na tento film mi vela optimizmu nepridavali, preto som aj vynechal kino. CHYBA! spolu s pulp fiction a gaunermi sa ihned dostal do mojej top tri od tarantina. v starych serialoch sa nevyznam, vo westernoch uz vobec nie, ale aj tak som si uzil kazdu jednu minutu. "nudne" dialogy boli napisane perfektne a na hranie vsetych ucinkujucich bola radost pozerat. po dlhych rokoch som dostal presne ten isty skvely pocit ako ked som zacal objavovat jeho filmy. jasnych 10/10
v lietadle som dohnal starsie filmy, ktore by som za normalnych okolnosti nepozeral, ale padli vhod:
The Mule - mega spokojnost, hodnotenie ma odradilo si to pozriet, ked to bola novinka a bola to velka chyba, skvely old school film. A klobuk dole pred clintom eastwoodom, ktory si v pohode zreziruje aj zahra film v takom veku. ked prislo gran torino, tak som som si myslel, ze to je jeho dostojna rozlucka s filmovym svetom. keby mi niekto povedal, ze este stale bude tocit, a to kvalitne o 10 rokov neskor, tak len pokrutim hlavou
https://www.csfd.cz/film/625882-paserak/komentare/
Yesterday - mila blbina, ale aj na oddychovku dej prislaby+ celkom nesympaticke obsadenie. ale pozerat sa na to dalo. 5,5/10
https://www.csfd.cz/film/654089-yesterday/komentare/
Detective Pikachu - uf, moc detske, moc plytke, moc derave. kazdy vyzdvihoval ryana raynoldsa, ten to ale nezachranil. niekto moze povedat, ze co chcem od filmu pre decka, ale ini ukazali, ze aj detsky film moze byt spracovany dobre. 4/10
https://www.csfd.cz/film/546268-pokemon ... komentare/
Searching - zaujimave, bavilo ma pozerat ako sa postupne rozuzluje dej. aj ked nie vzdy to bolo uplne logicke a koniec bol aky bol. ale bral som to ako becko s nadhladom, takze nevadilo. 7/10
https://www.csfd.cz/film/586217-patrani/komentare/
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2020, 23:09)
Once Upon a Time in Hollywood - moj dlhodoby rest od v minulosti pre mna najoblubenejsieho rezisera. jeho dva westerny mi ale nesadli a zmiesane reakcie na tento film mi vela optimizmu nepridavali, preto som aj vynechal kino. CHYBA! spolu s pulp fiction a gaunermi sa ihned dostal do mojej top tri od tarantina. v starych serialoch sa nevyznam, vo westernoch uz vobec nie, ale aj tak som si uzil kazdu jednu minutu. "nudne" dialogy boli napisane perfektne a na hranie vsetych ucinkujucich bola radost pozerat. po dlhych rokoch som dostal presne ten isty skvely pocit ako ked som zacal objavovat jeho filmy. jasnych 10/10
Togo
veľmi pekne natočený film, v krásnom prostredí, perfektne vyrozprávaný príbeh podľa skutočnej udalosti
za mňa 10/10
Uncut Gems
tak ako ma to na zaciatku chytilo, tak ma to do konca nepustilo, vzdy sa nieco deje, zhltnute bez prestavky
9/10
avšak musim povedat ze priatelke sa to nepacilo a pocas filmu vstala a odisla citat knihu a 2 ludom, ktorým som to odporucil pozriet sa to tiez nepacilo, co som pozeral hodnotenia na csfd tak sa to zrejme nepaci kazdemu, proste bud vas to chyti alebo nechyti a vypnete to
Jojo rabbit
5/10
vtipne vykreslenie mladej mladej rodiny zijucej v nacistickom nemecku, malo to zopar wau momentov ale nestacilo to, za mna priemer
Jexi
4/10
to iste, zopar wau momentov ale nestacilo to, nezaujimavy herci, absolutne nevyuzity potencial Jexi
Zombieland 2:Double tape
5/10
cakal som viac,
prvy diel prisiel a udrel na nase branice akcnou zabavou, musim povedat ze druhemu sa to nepodarilo, slabsi odvar, podla mna zbytocne natoceny
veľmi pekne natočený film, v krásnom prostredí, perfektne vyrozprávaný príbeh podľa skutočnej udalosti
Spoiler
sceny na zamrznutom jazere nemali chybu
Uncut Gems
tak ako ma to na zaciatku chytilo, tak ma to do konca nepustilo, vzdy sa nieco deje, zhltnute bez prestavky
9/10
avšak musim povedat ze priatelke sa to nepacilo a pocas filmu vstala a odisla citat knihu a 2 ludom, ktorým som to odporucil pozriet sa to tiez nepacilo, co som pozeral hodnotenia na csfd tak sa to zrejme nepaci kazdemu, proste bud vas to chyti alebo nechyti a vypnete to
Jojo rabbit
5/10
vtipne vykreslenie mladej mladej rodiny zijucej v nacistickom nemecku, malo to zopar wau momentov ale nestacilo to, za mna priemer
Jexi
4/10
to iste, zopar wau momentov ale nestacilo to, nezaujimavy herci, absolutne nevyuzity potencial Jexi
Zombieland 2:Double tape
5/10
cakal som viac,
prvy diel prisiel a udrel na nase branice akcnou zabavou, musim povedat ze druhemu sa to nepodarilo, slabsi odvar, podla mna zbytocne natoceny
-
lekoklatik
VIP
1917
Riadne fajn vec. Nedavam ciselne hodnotenie ale naozaj som si cely film uzival. To bolo ako pozerat riadne dobre divadelne predstavenie. Super ze niekto prisiel s niecim takymto a ukazal aka je sila strihu. Cele to je celu dobu v akcii ale clovek si ma cas aj uvedomit co sa deje.
No fakt som prijemne ucareny
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2020, 14:39)
Knives Out
Nie som fanusik toho serialu Hercule Poirot ani Sherlocka ale pozriem si to, hej, preco nie.
Toto je taky ten ich styl, ale riadne super. Velmi sa mi to pacilo, nesnazil som sa, vyslovene som nechcel predvydat dopredu ze co sa stane a tym si kazit zazitok z filmu a fakt som si to riadne uzil.
Nehovorim ze je to lahko predvydatelny film, ale stavim sa ze par ludi bude tvrdit ze vela veci vedeli ako sa stanu. Doslova sa oberat o zazitok.
Mne sa to velmi pacilo, riadne som sa do toho zazral a ten akcent hlavneho detektiva ma uplne dostal. Riadne riadne dobre pozeranie
Riadne fajn vec. Nedavam ciselne hodnotenie ale naozaj som si cely film uzival. To bolo ako pozerat riadne dobre divadelne predstavenie. Super ze niekto prisiel s niecim takymto a ukazal aka je sila strihu. Cele to je celu dobu v akcii ale clovek si ma cas aj uvedomit co sa deje.
No fakt som prijemne ucareny
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2020, 14:39)
Knives Out
Nie som fanusik toho serialu Hercule Poirot ani Sherlocka ale pozriem si to, hej, preco nie.
Toto je taky ten ich styl, ale riadne super. Velmi sa mi to pacilo, nesnazil som sa, vyslovene som nechcel predvydat dopredu ze co sa stane a tym si kazit zazitok z filmu a fakt som si to riadne uzil.
Nehovorim ze je to lahko predvydatelny film, ale stavim sa ze par ludi bude tvrdit ze vela veci vedeli ako sa stanu. Doslova sa oberat o zazitok.
Mne sa to velmi pacilo, riadne som sa do toho zazral a ten akcent hlavneho detektiva ma uplne dostal. Riadne riadne dobre pozeranie
Jojo Rabbit - pekny film, parodia na fasisticke nemecko za druhej svetovej vojny, chvilkami uletena komedia, chvilkami idu slzy do oci. dobre to bolo spravene ale asi to neni jeden z tych filmov co budem pozerat znova alebo si ho budem vobec pamatat o par rokov.
-
mirak2
Hardcore addict
trochu som prekvapeny, ze to tu este nie je...
The Invisible Man
cakal som lacnu lakacku, dostal som zaujimavy a napinavy thriller s hororovou atmosferou, hoci strasidelne tam prakticky nic nie je. 8/10
The Invisible Man
cakal som lacnu lakacku, dostal som zaujimavy a napinavy thriller s hororovou atmosferou, hoci strasidelne tam prakticky nic nie je. 8/10
Toto som presne pozeral aj ja včera
ja to hodnotím 7/10, tiez som cakal nejakú chobotinu alebo bolo to dosť dobré, páčila sa mi práca s kamerou aj zvukové efekty, vždy som bol v strehu, to sa mi páčilo
inak co som si vsimol, dost vela scen z traileru na ktore som sa tesil nakoniec vo filme nebolo
ja to hodnotím 7/10, tiez som cakal nejakú chobotinu alebo bolo to dosť dobré, páčila sa mi práca s kamerou aj zvukové efekty, vždy som bol v strehu, to sa mi páčilo
inak co som si vsimol, dost vela scen z traileru na ktore som sa tesil nakoniec vo filme nebolo
3/4 - Bulharsko, 2017
https://www.rottentomatoes.com/m/34
Hodnotenie hodné nazvu filmu
Brother/Dzma - Gruzínsko, 2014
https://iffr.com/en/2014/films/dzmabrother
Natocene na 35mm film, vysledok su krasne zabery na ulice Tbilisi
https://www.rottentomatoes.com/m/34
Hodnotenie hodné nazvu filmu
Brother/Dzma - Gruzínsko, 2014
https://iffr.com/en/2014/films/dzmabrother
Natocene na 35mm film, vysledok su krasne zabery na ulice Tbilisi
The Gentlemen
Guy Ritche v plnej paráde, odporúčam
9/10
(ale nesadne to každému)
Guy Ritche v plnej paráde, odporúčam
9/10
(ale nesadne to každému)
-
twardykamen
Medium Professional
The Gentlemen - skvele aj u mna.Klasicky a a snad najlepsi Guy R.
A Hidden Life- ako hore -klasicky a a snad najlepsi (za posledne roky) Malick.Pribeh rakuskeho hospodara z hor ktory sa odmieta podvolit Hitlerovmu rezimu.Skor filozoficky film s dlhymi zabermi na prirodu,rodinu.Film ma 174 minut. 8/10 (pre 9/10 ludi na tomto fore neodporucam)
Koirat eivät käytä housuja alebo Dogs Don't Wear Pants- finsky film o chlapovi, ktoremu zomrie manzelka a utechu nachadza v sadomaso praktike. 7/10
https://www.csfd.cz/film/655174-psi-nenosi-kalhoty/
I lost my body- Francuzsky melancholicky animak nominovany na oscara.Cakal som teda viac pri takomto hodnoteni. 6,5/10
A Hidden Life- ako hore -klasicky a a snad najlepsi (za posledne roky) Malick.Pribeh rakuskeho hospodara z hor ktory sa odmieta podvolit Hitlerovmu rezimu.Skor filozoficky film s dlhymi zabermi na prirodu,rodinu.Film ma 174 minut. 8/10 (pre 9/10 ludi na tomto fore neodporucam)
Koirat eivät käytä housuja alebo Dogs Don't Wear Pants- finsky film o chlapovi, ktoremu zomrie manzelka a utechu nachadza v sadomaso praktike. 7/10
https://www.csfd.cz/film/655174-psi-nenosi-kalhoty/
I lost my body- Francuzsky melancholicky animak nominovany na oscara.Cakal som teda viac pri takomto hodnoteni. 6,5/10
-
R1k1nko
Darca
- Kontaktovať používateľa:
El hoyo
The Platform caute ! moze mi niekto vysvetlit tento film ? co si mam zobrat z toho konca.. kedze som KONECNE doma tak som dnes rano spravil v jednote nakup
ten som rano vypil po nocnej a teraz kukol ten film a ze WTF ?! ( skoro ako ten film kde je ten vlak kde v zadu je luza a v predu ko*ot pi*a len stroj tam bude ci co
)
https://www.csfd.cz/film/764306-dira/prehled/
a pocuj kamentvrdy ( sry za nick ) mne to odporucis ?
The Platform caute ! moze mi niekto vysvetlit tento film ? co si mam zobrat z toho konca.. kedze som KONECNE doma tak som dnes rano spravil v jednote nakup
https://www.csfd.cz/film/764306-dira/prehled/
a pocuj kamentvrdy ( sry za nick ) mne to odporucis ?
The Gentlemen - 6/10 - Nebolo to zlé ale nebolo to ani také vau ako to je všade opisované, ako bavilo ma to, aj super podané také filmy môžem ale nejak ma prvá polovica filmu nezaujala
Bloodshot - 6/10
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2020, 12:09)
The Banker - 8/10 - Ďalšia super vec z produkcie Apple.
Bloodshot - 6/10
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2020, 12:09)
The Banker - 8/10 - Ďalšia super vec z produkcie Apple.
El hoyo - 9/10 už to tu každý odporučil je to originálne ma to v sebe hlbší message o spoločnosti nebudem spoilovat
The hunt- 8/10 taky horor /komédia ako elita loví obyčajných ľudí skvele to odsypalo koniec jak z kill billu
The Gentlemen - 10/10 najlepší film od Guy Ritchie ho
Jojo rabbit - 6.5/10 taky úplne oddychový film paródia na nacistov až tak ma to neodrovnalo
Vlastníci - 10/10 niečo z českej produkcie bytová schôdza myslel som sprvoti že hlúposť ale neskutočny scenár skvelé herecké výkony asi prvý film český po 10 rokoch ktorý si zaslúži pozornosť
Uncut gems - 9/10 fakt nič pre epileptikov nič podobné som nikdy nevidel, určite najlepší Adam Sandler úplne v inej polohe rýchle strihy, chaos, do toho divný soundtrack máloktorý film so mnou toto urobil 90 minút s mi zdalo ako večnosť
The hunt- 8/10 taky horor /komédia ako elita loví obyčajných ľudí skvele to odsypalo koniec jak z kill billu
The Gentlemen - 10/10 najlepší film od Guy Ritchie ho
Jojo rabbit - 6.5/10 taky úplne oddychový film paródia na nacistov až tak ma to neodrovnalo
Vlastníci - 10/10 niečo z českej produkcie bytová schôdza myslel som sprvoti že hlúposť ale neskutočny scenár skvelé herecké výkony asi prvý film český po 10 rokoch ktorý si zaslúži pozornosť
Uncut gems - 9/10 fakt nič pre epileptikov nič podobné som nikdy nevidel, určite najlepší Adam Sandler úplne v inej polohe rýchle strihy, chaos, do toho divný soundtrack máloktorý film so mnou toto urobil 90 minút s mi zdalo ako večnosť
K Uncut Gems - súhlasím, že sa mi to zdalo ako večnosť, ja som to v polovici musel vypnúť. Máloktorý film ma takto nudil (naposledy Mindsommar).
//autoeditácia príspevku (06 Apr 2020, 7:56)
The Gentlemen - totálna pecka.
Za mňa odporúčam.
//autoeditácia príspevku (06 Apr 2020, 7:56)
The Gentlemen - totálna pecka.
El Hoyo / The Platform
tak ako to kur*a dobre zacalo, tak sa to kur*a zle skoncilo,
vobec to nevyuzilo potencial a kvoli spackanej poslednej štvrtine filmu davam hodnotenie 5/10
tak ako to kur*a dobre zacalo, tak sa to kur*a zle skoncilo,
vobec to nevyuzilo potencial a kvoli spackanej poslednej štvrtine filmu davam hodnotenie 5/10
asi by som tomu dal viac ale v zasade suhlasim. podla mna to bolo dobre az do konca a ten koniec bol taky odveci. zase to chcelo byt nejaky odkaz na aktualnu spolocnost. ale napad bol velmi dobry, velmi mi to pripominalo the cube, takze ja nelutujem ze som to pozeral 
aj mne to pripominalo Cube,
tiež nelutujem ze som to pozeral, ale nebolo to dotiahnute, ako keby museli rychlo nejak ukoncit film
tiež nelutujem ze som to pozeral, ale nebolo to dotiahnute, ako keby museli rychlo nejak ukoncit film
Spoiler
mohli ukazat ako tych ludi presuvali medzi poschodiami, mohli ukazat kto je za tym a preco, mohli ukazat ako to cloveka zmeni, ako sa mu zmenia hodnoty, ako to vyzera zvonku, ako sa pohybovala ta platforma, co sa stalo ked skoncil uplne na prizemi, kam isiel - predpokladam ze bol v podzemi a ziadne svetlo tam byt nemalo...odkial sa tam nabralo to dieta
je to rovnaky styl ako kocka, ziadne vysvetlovanie preco a ako a kto, proste tak to je a basta. na jednej strane mas pocit ze je si sa vela nedozvedel, na druhu stranu keby tam zacali vysvetlovat vsetko tak sa z toho stanu hunger games. mozno bude pokracovanie a tam to viac rozoberu, ale prave po skusenostiach s kockou je mozno lepsie nechat to zahalene tajomstvom ako vymyslat nieco co bude v konecnom dosledku blbost.
Spoiler
cele to ma byt akoze reprezentacia nasej spolocnosti, zabudnute dieta ktore tam nema co robit je najskor odkaz na detsku pracu v krajinach tretieho sveta. a cely koniec je o tom ze oni si myslia ze ked im poslu dieta hore tak sa tam niekto zobudi a povie si "wow" tu su aj deti, to asi neni v poriadku, ale v realite sa to dieta zase na druhy den zobudi na nahodnom poschodi
Hoyo platformu mal som co robit to dopozerat nic pre mna ani nehodnotim grc (Pri tom Cube co si pamatam ma bavilo)
The Gentlemen (2020) - nechapem tie hodnotenia za mna nudne sklamanie 3/10
The Immortal (2019) - 6,5/10
Underwater (2020) - sklamanie 2/10
The Call of the Wild (2020) - 7,5/10
The Gentlemen (2020) - nechapem tie hodnotenia za mna nudne sklamanie 3/10
The Immortal (2019) - 6,5/10
Underwater (2020) - sklamanie 2/10
The Call of the Wild (2020) - 7,5/10