Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Pohli bábkami a potom ich odfotili.
preco krajiny typu Slovensko posielaju humanitarnu a financnu pomoc v drobnej kvantite pre Cinu? Ma to iny ako diplomaticky vyznam?
Cina je sice extrem, ale inak je to ako ked prispejes do nejakej verejnej zbierky. Tvojich 10 € je sice malo, ale ak sa spoji vela ludi, tak je z toho vela penazi. Vzajomna pomoc je vzdy prospesna, aj v prirode to zatial najdalej dotiahli zivocsine druhy, ktore dokazali najlepsie spolupracovat.
Poslali sme tam zdravotnícky materiál, ktorý je v Číne teraz nedostatkovým tovarom. Tým chránime predsa aj sami seba. Čím skôr sa im to podarí dostať pod kontrolu, tým skôr pôjdu ľudia zase normálne do práce. Automobilky na Slovensku berú súčiastky aj z Číny.Ninx napísal:preco krajiny typu Slovensko posielaju humanitarnu a financnu pomoc v drobnej kvantite pre Cinu? Ma to iny ako diplomaticky vyznam?
Prečo sú jarné prázdniny v inom termíne pre každú časť slovenska? Je to kvôli tomu, aby hotely, strediská a podobne zvládli nápor ľudí, či je tam aj iný dôvod?
Áno toto sa udáva ako pôvodný zámer tohto rozdelenia. Aj keď vtedy to súviselo asi skôr s povinnými socíkovskými lyžiarskymi a večným nedostatkom všetkého. Letné prázdniny sú 2 mesiace v lete, aby deti mohli pomáhať pri žatve.
Jop, vitaj v našom modernom školstve.
Jop, vitaj v našom modernom školstve.
Kvoli koronavirusu su infolinky pretazene, ludia sa tam pytaju na veci, ktore su zname a ak ma niekto vazny problem, tak sa nedovola.
Preco nespravia forum, ako hojko, rozne kategorie, FAQ forum, kde by sa presuvali casto kladene otazky, na fore by odpovedali odbornici, lekari, napr. aj ti v karantene?
Myslim ze by to urcite odlahcilo tie infolinky. Vlastne take forum by mohlo pomoct aj pri inych statnych organoch, rozne urady, teraz financna sprava kvoli danovym priznaniam, zdravotne temy a pod. Vsade su infolinky, kde denne a opakovane ludia odpovedaju na tie iste otazky, oficialne statne fora by boli efektivnejsie, mohli by odlahcit napr. aj linky 112, 150, 155, 158. Pokial sa situacia s koronavirusom zhorsi, tak moze byt problem sa dovolat aj na zachranku.
Preco nespravia forum, ako hojko, rozne kategorie, FAQ forum, kde by sa presuvali casto kladene otazky, na fore by odpovedali odbornici, lekari, napr. aj ti v karantene?
Myslim ze by to urcite odlahcilo tie infolinky. Vlastne take forum by mohlo pomoct aj pri inych statnych organoch, rozne urady, teraz financna sprava kvoli danovym priznaniam, zdravotne temy a pod. Vsade su infolinky, kde denne a opakovane ludia odpovedaju na tie iste otazky, oficialne statne fora by boli efektivnejsie, mohli by odlahcit napr. aj linky 112, 150, 155, 158. Pokial sa situacia s koronavirusom zhorsi, tak moze byt problem sa dovolat aj na zachranku.
IT gramotny clovek co vie pouzivat pocitac, ist na internet, zaregistrovat sa na nejakom fore je hadam schopny pouzivat aj google, nie? tie infolinky su mierene na trochu inych uzivatelov.
Rozdiel by bol zanedbateľný.
Kopa webov (e-shopy, kúpaliská,...) má tieto informácie vo FAQ, v cenníkoch a pod, a aj tak všetci vyvolávajú a pýtajú sa na otázky, ktoré sa dajú za 10 sekúnd dohľadať. Je to o negramotnosti (nie IT, ale všeobecnej) ľudí, a ich neskutočnej lenivosti. Presne pre toto sa investuje do chatbotov vo veľkom.
Keď sme pritom, chalani na chatbot-e pre Covid už makajú, je dostupný na https://covid.chat/
Jednoduchší človek tam ale aj tak nezablúdi. Zrejme vytočí len 112, a ak je trochu schopnejší tak nejaké číslo čo obdržal v SMS-ke.
Kopa webov (e-shopy, kúpaliská,...) má tieto informácie vo FAQ, v cenníkoch a pod, a aj tak všetci vyvolávajú a pýtajú sa na otázky, ktoré sa dajú za 10 sekúnd dohľadať. Je to o negramotnosti (nie IT, ale všeobecnej) ľudí, a ich neskutočnej lenivosti. Presne pre toto sa investuje do chatbotov vo veľkom.
Keď sme pritom, chalani na chatbot-e pre Covid už makajú, je dostupný na https://covid.chat/
Jednoduchší človek tam ale aj tak nezablúdi. Zrejme vytočí len 112, a ak je trochu schopnejší tak nejaké číslo čo obdržal v SMS-ke.
Ľudia sú proste hlúpi. V téme o predaji starých vecí cez net som písal o správaní zákazníkov. To že ľudia reagujú na inzeráty a "chcú to kúpiť", aj keď si neprečítajú ani základné informácie, je úplne bežná situácia (a potom vám vynadajú, lebo majú pocit, že ste ich oklamali). Tento víkend som predal retro mončičáka a v inzeráte boli doslova 2 informácie, že je hnedý (čo bolo vidieť z fotiek) a že má 13cm. Samozrejme že som hneď dostal niekoľko správ záujemcov, ktorí sa ma pýtali na veľkosť mončičáka. Často mám proste vymedzený nejaký čas, ked reagujem na ponuky, napr. večer. Vtedy sa správy od záujemcov nakopia, tak prvému slušne odpíšem a ostatným už len ctrl+c ctrl+v pošlem tú prvú odpoveď. Keby som mal idiotov riešiť celý deň a individuálne, tak po pár mesiacoch zbláznim.
Prácu ľuďom na korona infolinke rozhodne nazávidím. Tí ľudia sú extrémne ohrození syndrómom vyhorenia. Hygieniko je málo a vzhľadom na súčasné opatrenia majú ľudia obmedzené možnosti psychohygieny. Mali by na tie linky povolať studentov medicíny, aj tak majú teraz "prázdniny".
Prácu ľuďom na korona infolinke rozhodne nazávidím. Tí ľudia sú extrémne ohrození syndrómom vyhorenia. Hygieniko je málo a vzhľadom na súčasné opatrenia majú ľudia obmedzené možnosti psychohygieny. Mali by na tie linky povolať studentov medicíny, aj tak majú teraz "prázdniny".
Tak mozno vacsina uzivatelov na hojku vie pouzivat google, ale urcite velka cast ludi, ktora sa dokaze zaregistrovat na fore, nedokaze pouzivat google.aacid napísal:IT gramotny clovek co vie pouzivat pocitac, ist na internet, zaregistrovat sa na nejakom fore je hadam schopny pouzivat aj google, nie?
Inak v tych SMS-kach je cislo na infolinku, ale v ziadnej som nenasiel odkaz na oficialnu statnu stranku - mozno by aj toto jednak odlahcilo infolinku a tiez by ludia skor nasli oficialnu stranku s pravdivymi informaciami, lebo aj na hojku uzivatelia pisu, ze maju nejasne, alebo protichodne informacie.
Ludia prichadzajuci zo zahranicia casto nemaju ziadne info a jedine co maju su tie SMS-ky a tam je len to cislo, na ktore je problem sa dovolat, ani k vseobecnemu lekarovi sa niekedy neda dovolat, nevedia ci zostat v karantene, potrebuju si nakupit, mali by nosit rusko, ale ziadne nemaju...
Myslim, ze by mohli spravit skratenu stranku, ako Bratislava (zvladneme.to) a poslat ju spolu s cislom infolinky hromadne vsetkym. Tiez nejake FAQ, kde by boli strucne vsetky dolezite info. Urcite by to odlahcilo infolinku pre ludi, ktori maju vaznejsie problemy, nedokazu pouzivat internet.
Taktiez to oficialne forum by mohlo byt aj pre ludi, ktori dokazu pouzivat google, ale maju specificky problem, nasli protichodne alebo nedostatocne informacie, mohli by sa spytat tam a vedeli by, ze dostanu pravdivu odpoved od odbornika, lekara.
Tiez by forum pomohlo nepocujucim, ti vobec maju nejaku moznost polozit otazku odbornikovi, lekarovi? Casto maju lekari len pevnu linku, SMS im neposlu, v tv spominali, ze tito ludia casto nedokazu pochopit pisany text dostatocne, suvislosti a pod., forum by bol tiez pisany text, ale mohli by sa spytat, ak by prave niecomu neporozumeli, dostali by inak formulovanu odpoved, komplexnejsiu.
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2020, 15:54)
ephramko - myslim, ze niekde spominali, ze uz skolia ludi pre nasadenie na tu infolinku.
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2020, 16:06)
Ano, lenze nie su len hlupi a mudri ludia, je aj skupina medzi tym, ak by prisla SMS-ka s textom: "Pred zavolanim na infolinku si precitajte casto kladene otazky na www.koronafaq.sk - ak tam odpoved nenajdete, volajte 090xxxxxxx", tak by to podla mna infolinku urcite odlahcilo, hlavne ked bude pripadov pribudat.ephramko napísal:Ľudia sú proste hlúpi.
Mozno by mohli dat take FAQ aj do teletextu, ak este funguje, bolo by to tak dostupne aj pre ludi, ktori nemaju internet a mohli by to lepit na zastavky MHD, pred vstupy do nemocnic, uradov a pod., myslim ze teraz to uz niekde robia, ale jednotne "FAQ" by bolo lepsie.
Napadne niekoho, kde v týchto dňoch kúpiť WD-40?
Potreboval by som súrne zajtra, zasekli sa mi dnes jednak zámka od pivnice a jednak zámka na poštovej schránke a ani jedna nejde odomknúť
(wtf, aká je pravdepodobnosť, že sa to stane v jeden deň).
Objednal som na alze a mali to mať zajtra na prevzatie, ale akurát mi poslali mail, že to bude najskôr v piatok...
Objednal som na alze a mali to mať zajtra na prevzatie, ale akurát mi poslali mail, že to bude najskôr v piatok...
na pumpe by ho mali mať
Takúto univerzálnu vec nemá chlap doma? Hm
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
To jak keby žena nemala doma soľ, alebo olej.
alebo ako keby zenu najdes mimo kuchyne doma.
ale ja mam tiez otazku, vie mi niekto vysvetlil kto/co je "petrzalsky vaker"?? dnes som to videl v nejakom videu ako vtip, ake jazyky ovladate, "slovencinu, anglictinu, petrzalsky vaker"...
ani google mi moc nepomohol.
ale ja mam tiez otazku, vie mi niekto vysvetlil kto/co je "petrzalsky vaker"?? dnes som to videl v nejakom videu ako vtip, ake jazyky ovladate, "slovencinu, anglictinu, petrzalsky vaker"...
ani google mi moc nepomohol.
Ale no, prečo tie stereotypy? Za 5 rokov čo fungujem v podnájmoch som zatiaľ nikdy takú vec nepotreboval, tak kde by som ju nabral?
Díky za tipy, no proste také veci nemám, lebo obvykle nie je problém kúpiť si v prípade potreby hocikde. Už som zohnal na benzínke, no nepomohlo, ani jedna zámka nepovolila. Teraz sa mi zasa nikde nepodarilo kúpiť páčidlo a nejakú reťaz na uzamknutie, mám len nový visiaci zámok
Díky za tipy, no proste také veci nemám, lebo obvykle nie je problém kúpiť si v prípade potreby hocikde. Už som zohnal na benzínke, no nepomohlo, ani jedna zámka nepovolila. Teraz sa mi zasa nikde nepodarilo kúpiť páčidlo a nejakú reťaz na uzamknutie, mám len nový visiaci zámok
Čo ja viem, tak dosť ich chodí do barov a na diskotéky. Ale zase je fajn ak si vieš navariť aj sám.Muffi napísal:Ale no, prečo tie stereotypy? Za 5 rokov čo fungujem v podnájmoch som zatiaľ nikdy takú vec nepotreboval, tak kde by som ju nabral?
ja doma wd40 mam ale iba ked ho nepotrebujem, vzdy ked ho potrebujem ja sa zahadne vypari.
inak taketo vsetko sa da nakupit aj na alze.