Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa Terepin »

heker napísal:Terepin, mozno by si mohol zainvestovat do novej knihy, ktora by ti mohla trosicku otvorit oci - https://www.martinus.sk/?uItem=708555&z ... all_708555
ktorý by sa mal zakladať na vzájomnom pochopení a bytí samým sebou namiesto snahy zapôsobiť a vyvolať často falošný dojem
Samým sebou som aj tu a ako skvelo to dopadlo, že?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

A možno nie si sám sebou.

Predstav si človeka, čo ide spať a zrazu zistí, že nedokáže zaspať. Ráno má čosi dôležité a teda by bolo fajn, keby sa vyspal, ale zaspať sa nedarí a on začne byť vystresovaný z toho, že nespí a že vôbec nezaspí. Paradoxne tento stres a táto situácia mu len priťažieva v tom, aby zaspal a vo výsledku sa vôbec nevyspí práve zo strachu z nezaspania.

Teraz si predstav, že máš pár rokov vydarený a spokojný vzťah so ženou. Bol by si taký, ako si teraz? Povedal by si vtedy na svoje "single ja", že to si ty, keby si ho mohol pozorovať a videl by si, čo zažíva?
Možno práve teraz nie si sám sebou, iba si sa stal obeťou tej situácie, s ktorou žiješ a do ktorej si sa postupne cez tie roky prepracoval.
Terepin
Addict
Addict

Nikto ma tak dokonale nevystihol, ako ty teraz. Som dojatý.

Pred rokom som nastúpil do novej práce. Na Vianoce prišla domov mama so sestrou. Boli to najkrajšie Vianoce od čias môjho detstva. Prvého januára sa zdekovali a druhého som nastupoval. Lepší plat, ale **pi*i** robota, kolegovia ma ignorovali a **pi*i** predák, ktorý sa do mňa neustále navážal a aj ma zhodil pred majstrom. Celý mesiac som fungoval na tabletkách, bez ktorých som nevedel ani len zaspať. Z roboty som sa vracal do prázdneho bytu, ktorý to všetko len zhoršoval. Po mesiaci som sa vrátil do starej roboty. Tie peniaze navyše mi nestáli za zničenú psychiku a závislosť na tabletkách. I tak už ale bolo neskoro, keďže v auguste minulého roka som sa nakoniec psychicky úplne zosypal a skoro si ublížil.

A tá špeciálna osoba v živote je presne to, čo mi chýba. Voda, ktorá by ma držala nad vodou. (Dúfam, že Jožo Ráž nebude odo mňa za toto pýtať autorský poplatok.)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Lenže asi žiadna žena ťa nebude držať nad vodou, práve naopak, ona bude toto očakávať od teba, že si vyrovnaný a budeš sa vedieť o ňu a prípadne v budúcnosti o potomkov s ňou postarať.

Inak sranda ako toto ženy dokážu tak dokonale vycítiť :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Terepin - ak si na tom tak zle tak potrebujes odbornika a nie zenu. Z dlhodobeho hladiska by bolo totiz horsie si najst osobu na ktoru zvalis svoje bremeno.

Mat podporu je dobra vec ale uvedom si ze mat podporu je mat ako osobneho trenera v posilke - pomoze ale neurobi za teba nic.

Vcera bolo neskoro, hladaj pomoc (a prvy terapeut ti nemusi sadnut takze mozno prestriedas par aj tam), good luck.
Terepin
Addict
Addict

Ja som vedel, že to poviete. Nie, ja nepotrebujem a ani nechcem ženu, ktorá by mi bola druhou matkou. Ja ju len proste potrebujem mať v živote, to je všetko. O mojich problémoch ani nemusí vedieť. Je i tak preferujem trpieť v tichu tak, že to tom nikto ani nevie. Mám skvelé prirovnanie. Poznáte komiks Green Lantern? Tak ona by bola ten lampáš, ktorý nabíja prsteň. :) K tomu ešte toľko, že moja Americká kamarátka má tiež komplexy z detstva. V jednom kuse ju podporujem a tlačím do toho, aby sa venovala svojím záľubám. A pred týždňom začala úspešne predávať svoju kresliarsku tvorbu. A je šťastná. Ja mám pozitivizmu na rozdávanie.

A už som bol ako u psychiatričky, tak aj u psychologičky. Nepomohlo. A hlavne to stojí balík peňazí, keďže zdravotná poisťovňa preplatí len jedno sedenie mesačne. A to mi je k ničomu.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Kolko jej platis aby sa s tebou vobec zhovarala? :mrgreen:
Terepin
Addict
Addict

Vidíš, keby som bol suchár, ako ma tu vykresľujete, tak by som sa urazil. Ale chápem, že je to vtip, takže som v pohode. No a ak sa dobre pamätám, tak vtedy to bolo 20€ za posedenie. Ale pochybujem, že rovnaká suma platí doteraz; predsa len je tomu už 7 rokov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Neexistuje na slovensku nieco na dobrovolnickej baze kde by sa riesili problemy?

Ak nie tak nasledovne ber ako nazor neodbornika:
Skus https://en.wikipedia.org/wiki/Writing_therapy, pozri si rejection therapy, mozno to divadlo ale ty potrebujes sposob ako sa vyrovnat so svojim bremenom. Tzn. vediet to zvladat - ak chces mat zdravy vztah s nejakou zenou tak by bolo vhodne aby o problemoch vedela a ty o tej jej vediet budes tiez. Trpiet v tichu je vo vacsine pripadov skodlive (to neznamena,ze to mas vesat na krk samemu).
Terepin
Addict
Addict

Ja to viem zvládať, len nesmiem byť osamelý. Stačí, že mám doma mamu alebo sestru a potom som v pohode. Ale čím dlhšie som sám, tým je to horšie.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak si najdi spolubyvajucich.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Terepin napísal:Ja to viem zvládať, len nesmiem byť osamelý. Stačí, že mám doma mamu alebo sestru a potom som v pohode. Ale čím dlhšie som sám, tým je to horšie.
To znie ako keby si si len definoval nutne minumum svojho zivota namiesto toho aby si naplnal svoj potencial.
Terepin
Addict
Addict

Nechápem. Môžeš to bližšie vysvetliť?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Si clovek a ako clovek sa vyhybas neprijemnemu. Ale len v takej miere v akej je to neunosne.

Za roky v tvojej situacii si sa otupil a teda ta hranica co je a co nie je neunosne sa poriadne posunula. Byvas osamely - a vidis riesenia ako "staci, ze pri mne bude niekto koho sa nebojim". Ja by som ako rieseni videl skor "mam dostatocne silny socialny okruh aby ked ma chyti osamelost v neunosnej miere mozem sa spolahnut na viacerich ludi ktori budu takuto podporu brat ako sucanst nasho vztahu a budu zo mna cerpat dostatocne na to aby ma prijali aj s mojimi stavmi".
Terepin
Addict
Addict

javatar napísal:Za roky v tvojej situacii si sa otupil a teda ta hranica co je a co nie je neunosne sa poriadne posunula. Byvas osamely - a vidis riesenia ako "staci, ze pri mne bude niekto koho sa nebojim".
To zase nie. Len to, že sa osoby nebojím, mi nestačí. Potrebujem jej dôverovať, nemať strach, že mi pri najbližšej možnosti nezabodni dýka do chrbta.
javatar napísal:Ja by som ako rieseni videl skor "mam dostatocne silny socialny okruh aby ked ma chyti osamelost v neunosnej miere mozem sa spolahnut na viacerich ludi ktori budu takuto podporu brat ako sucanst nasho vztahu a budu zo mna cerpat dostatocne na to aby ma prijali aj s mojimi stavmi".
Takých ľudí, samozrejme, mám. Väčšina rodiny, aj priatelia. Ale zase ich nechcem v jednom kuse otravovať so svojimi problémami; majú dosť vlastných. Ak sa s tým dokážem popasovať sám, tak si to jednoducho nechám pre seba.
23quick
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 23quick »

Precital som si co si tu pisal a aj v inych temach za posledne dni. Zhrnul by som to tak, ze sa snazit dozadovat pozornosti. Pritom zijes nudny a neatraktivny zivot, ktory zena odhali pri prvom rozhovore. Nanuteny humor, nacvicene vtipy alebo naucene frazy, to vsetko je u zien lahko prekuknutelne a po prvom rozhovore zistia aky si neuprimny. Byt neuprimny pre ne znamena, ze hras divadlo, skryvas sa za svoje osobne problemy, snazis sa pretvarovat ako si v pohode, ako to beries vsetko s rezervou. Pritom pravda je niekde inde - bojis sa zenu oslovit, bojis sa ju pozvat von, bojis sa byt otvoreny a uprimny, nemas jej co ponuknut, ospravedlnenie hladas v ich povrchnosti alebo vo vlastnom nedostatku penazi. Co je najhorsie, to je to, ze si nedokazes priznat chybu a chciet na sebe pracovat. Na vsetko mas vyhovorku, na vsetko dokazes odpovedat preco to neurobit alebo preco sa to neda. Zeny nehladaju nudneho chalana, ktory sa im zacne podlizovat a snazit sa, bude si davat pozor aby nepovedal daku volovinupri rozhovore, bude strohy a nudny - ty zial taky si. Preber sa, zacni na sebe precovat, prestan sa lutovat a narcisticky opisovat ako si s tym vsetkym zmiereny a ako sa na tom bavis. Nie, ty sa na tom nebavis, ty sa len lutujes a zaroven sa pretvarujes, ze si v pohode a ze si s tym zmiereny. Ak by si s tym bol zmiereny, tak tu 12 rokov neriesis svoje problemy. Tvoje problemy sa nevyriesia tu na tomto fore. Nevyriesia sa ani u kamaratov a ani u teba v detskej izbe. Tie problemy si musis najskor uvedomit, prijat ich a chciet ich riesit, chciet zapracovat na sebe. Ked sa posunies do tejto roviny a priznas si to, vtedy mozes nieco zmenit. Vtedy sa mozno zacnes divat na veci pozitivnejsie, budes k zenam uprimny, prejavis im emocie a ukazes im, ze ak ta odmietne prva, tak sa nic nedeje a pojdes za inou o par dni. Zeny vycitia aky si ubohy a co skusas na ne, ze topiaci sa aj slamky chyta. Tak nebud taky a zmen to. Teda najskor zmen seba. Nepozeras sa na vsetko cez peniaze. Ani nepis o tom ako si zmiereny. Lebo klames len sam seba. My tu vidime, ze sa trapis a utapas svojim problemom. Ten problem trva 12 rokov. Pokial sa neuvedomis sam a nebudes chciet to zmenit, tak to dalsich 12 rokov bude pokracovat. A potom to skonci napriklad samovrazdou. Nerozoberaj prosim ta moj text, pretoze len nezaujimavy, ohrdnuty a beznadejny clovek potrebuje robit analyzu, rozobrat kazdu vetu a popripade sa snazit oponovat. Skus to radsej prijat ako radu a kritiku z mojej strany.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zhrnul si to pekne, ale viaceri mu to uz hovorili viackrat
Terepin
Addict
Addict

23quick napísal:Nerozoberaj prosim ta moj text, pretoze len nezaujimavy, ohrdnuty a beznadejny clovek potrebuje robit analyzu, rozobrat kazdu vetu a popripade sa snazit oponovat.
Inými slovami drž ústa a rob to, čo ti poviem, lebo ženy evidentne túžia po mužoch, ktorí si nechajú srať po hlave. Vďaka za tip, ty Casanova.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Dobrá odpoveď :).
Takto reaguješ vždy keď niekto trafí klinec po hlavičke.

Ako by si reagoval keby si mal babu a úprimne ti do očí povie, čo jej na tebe vadí? :)
Terepin
Addict
Addict

beardie napísal:zhrnul si to pekne, ale viaceri mu to uz hovorili viackrat
A veľa z toho som aj aplikoval. Mojím najväčším problémom paradoxne nie je ozvať sa ku žene. Ja s nimi komunikovať úplne v pohode. Ísť do posilky je to, k čomu sa neviem ani zaboha dokopať. Pozitívne však je, že som sa dokopal aspoň k behu, takže od jari začnem s používaným pravidelným kardio. Detské kroky.
Napísať odpoveď