Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
tak prečo neberieš teda ten galaxy s10e ? lebo nenašiel som podobne malý telefón s vlajkovým procesorom a bez výrezu
V podstate nad tým Samsung S10e uvažujem, len mi vadí to umiestnenie tej prednej kamery priamo v displeji. Aj keď je to v hornom pravom rohu, stále je to pre mňa rušivý element. Síce v recenziách tvrdia, že užívateľ po určitej dobe na tú kameru zabudne a nebude si ju všímať, len to nie je môj prípad. A ešte jedná vec, ktorú tomu S10e vyčítajú, je výdrž batérie. Nakoľko nechcem žiadnu "lopatku na pieskovisko" tak hľadám niečo, čo nie je väčšie ako môj súčasný telefón a nemá žiadne výrezy v displeji. Radšej nech má na vrchu rámček, v ktorom bude umiestnený reproduktor, notifikačná dióda a ten predný fotoaparát.
Som si vedomí toho, že telefón v kompaktných rozmeroch a s primeraným výkonom, bude problém niekde zohnať.
Som si vedomí toho, že telefón v kompaktných rozmeroch a s primeraným výkonom, bude problém niekde zohnať.
sorry, ale kompaktný telefón a dobrá výdrž nejde dokopy, ešte možno xiaomi mi 9se, ale tam bude výdrž ešte asi aj horšia ako na galaxy s10e... musíš spraviť kompromis v tej veľkosti...
Noobsz DJ - Ja som vyberal smartfon bez vyrezu tu:
post2340021.html#p2340021
Myslim ze tvoje poziadavky nesplna ziadny, mozno nejaky starsi model alebo menej znama znacka, bude mat uzke ramceky hore a dole, ale inak suhlasim s tyler91, kompromis bude asi nevyhnutny, ja som sice vyberal bezramikovy mobil bez vyrezu, ale aj tak, vsetky bez vyrezu ci otvoru su lopaty. Da sa na to zvyknut, zalezi na tom, ci ti viac vadi velkost alebo vyrez/otvor, ja som v tomto mal jasno.
post2340021.html#p2340021
Myslim ze tvoje poziadavky nesplna ziadny, mozno nejaky starsi model alebo menej znama znacka, bude mat uzke ramceky hore a dole, ale inak suhlasim s tyler91, kompromis bude asi nevyhnutny, ja som sice vyberal bezramikovy mobil bez vyrezu, ale aj tak, vsetky bez vyrezu ci otvoru su lopaty. Da sa na to zvyknut, zalezi na tom, ci ti viac vadi velkost alebo vyrez/otvor, ja som v tomto mal jasno.
aka zla vydrz?
ved to do vecera v pohode vydrzi a potom to aj tak nabijes, nechapem
ved to do vecera v pohode vydrzi a potom to aj tak nabijes, nechapem
Ten Samsung S10e má 3100mAh batériu a pri recenziách píšu, že večer ho je treba dať na nabíjačku, lebo proste viac nevydrží na jedno nabitie. Neviem, či Samsung tak zle odladil software, keď má tá batéria takú biednu výdrž, alebo či hardware je tak nenažraný. Ale môj terajší Zenfone 3, ktorý mám cez 3 roky, má batériu s kapacitou 2650mAh a pri bežnom používaní tie 2 dni na jedno nabitie vydrží. A často sa pohybujem aj v priestoroch so slabým signálom. A to vidím aj na terajšom telefóne, že ak som v nejakom takom priestore, tak si viac cucne z baterky a ku koncu dňa sa kapacita pohybuje pod 30%, takže v konečnom dôsledku, na tú nabíjačku večer ísť musí tiež. A kvôli tomu mám dôvod myslieť si, že ten S10e by mi ani do večera nevydržal pri takých podmienkach. Kvôli výdrži batérie jednoducho neprichádza do úvahy, aj keď rozmerovo a výkonovo, by bol snáď aj ideálny.
A väčší telefón ako je môj terajší, taktiež neprichádza do úvahy. Už teraz mám občas problém, niekam telefón dať, keď nemám so sebou vetrovku s náprsným vreckom. Keď ho dám do vrecka pracovných nohavíc, už je cítiť obmedzenie pri pohybe v stiesnených priestoroch, poprípade ak potrebujem cez nejakú technológiu niekam preliezť.
Preto sa snažím nájsť niečo, čo je menšie ako terajší telefón, ale zároveň bude výkonnejšie. Nevadí mi hrubší rámik na vrchnej a spodnej strane displeja. Vadia mi tie kadejaké výrezy a dierky pre predné fotoaparáty.
A väčší telefón ako je môj terajší, taktiež neprichádza do úvahy. Už teraz mám občas problém, niekam telefón dať, keď nemám so sebou vetrovku s náprsným vreckom. Keď ho dám do vrecka pracovných nohavíc, už je cítiť obmedzenie pri pohybe v stiesnených priestoroch, poprípade ak potrebujem cez nejakú technológiu niekam preliezť.
Preto sa snažím nájsť niečo, čo je menšie ako terajší telefón, ale zároveň bude výkonnejšie. Nevadí mi hrubší rámik na vrchnej a spodnej strane displeja. Vadia mi tie kadejaké výrezy a dierky pre predné fotoaparáty.
sorry ale celý deň nie je zlá výdrž...
Samsung má 4 setriace režimy batérie a strojové učenie používania
všetky odborné recenzie vznikajú po týždni, dvoch pouzivania, strojové mu uceniu to trvá mesiac až dva
zajdi na fórum zamerané na Samsungy a dočítas sa viac
nič lepšie nenajdes, ak chces výdrž na batériu kúp si veľký telefon, moju S10+ som zo začiatku nabíjal každý deň, dnes mi vydrží 2,5 dňa a to ho používam ako pracovný, nonstop maily a 2 simky
Samsung má 4 setriace režimy batérie a strojové učenie používania
všetky odborné recenzie vznikajú po týždni, dvoch pouzivania, strojové mu uceniu to trvá mesiac až dva
zajdi na fórum zamerané na Samsungy a dočítas sa viac
nič lepšie nenajdes, ak chces výdrž na batériu kúp si veľký telefon, moju S10+ som zo začiatku nabíjal každý deň, dnes mi vydrží 2,5 dňa a to ho používam ako pracovný, nonstop maily a 2 simky
Noobsz DJ - vyskusaj filter na alze, asi len tam je mozne zvolit pre filter displej bez vyrezu ci otvoru, pomer velkosti displeja k telu a tiez vysku, samozrejme aj bateriu, len mam pocit, ze ti nic nenajde.
tu mas porovnanie svojho zenfone 3 a galaxy s10e
pozri na vydrz baterie, uplne na konci su vysledky testu. rozdiel je asi 10% to znamena ze ak tebe vydrzi tvoj zenfone 2 dni, tak aj samsung ti vydrzi 2 dni - 10% ak ho budes pouzivat rovnako.
hlavne samsung ma rychle nabijanie, bezdratove nabijanie. ja ho v praci vacsinou hodim do stojana ktory bezdratovo nabija a napriklad dnes som sa zobudil s tym ze telefon ma 10% baterky tak som ho hodil na nabijacku a za 15 minut som mal 40% co viem ze bohate staci na pol dna.
pozri na vydrz baterie, uplne na konci su vysledky testu. rozdiel je asi 10% to znamena ze ak tebe vydrzi tvoj zenfone 2 dni, tak aj samsung ti vydrzi 2 dni - 10% ak ho budes pouzivat rovnako.
hlavne samsung ma rychle nabijanie, bezdratove nabijanie. ja ho v praci vacsinou hodim do stojana ktory bezdratovo nabija a napriklad dnes som sa zobudil s tym ze telefon ma 10% baterky tak som ho hodil na nabijacku a za 15 minut som mal 40% co viem ze bohate staci na pol dna.
Vyberám manželke nejaký mobil do 400€ a dosť som sa zamotal.. Nechce tehlu ale chce dobrý foťák.
No a k čomu som sa dostal je Google Pixel 3a za 360€. No už okolo tejto cenovky som našiel aj Honor 20 Pro, Huawei P30, Xiaomi Mi 9T Pro (ak sa ešte vôbec dá kúpiť) a ešte Xiaomi Mi 9.
Ona by aj šla do toho Pixelu, ale mňa nejako HW parametrami nezaujal. Čo myslíte?
No a k čomu som sa dostal je Google Pixel 3a za 360€. No už okolo tejto cenovky som našiel aj Honor 20 Pro, Huawei P30, Xiaomi Mi 9T Pro (ak sa ešte vôbec dá kúpiť) a ešte Xiaomi Mi 9.
Ona by aj šla do toho Pixelu, ale mňa nejako HW parametrami nezaujal. Čo myslíte?
myslim ze na pixely su zaujimave iba 2 veci. cisty android, ale to maju dnes aj ine telefony, a fotak, lebo ten je rovnaky ako u jeho velkeho bratceka.
ale co je na nom tragicke je ten otrasny pomer displeja a velkosti. 75% screen to body ratio znamena ze u konkurencie by si mal bud vacsi displej, rovnake rozmery alebo rovnaky displej a mensie rozmery.
asi mesiac dozadu sme tak nejak vo firemnom kolektive dosli k zaveru ze za porovnatelnu cenu nic lepsie ako xiaomi mi 9t pro nie je. aj ked mam vyhrady k mi ui, vsetko ostatne je lepsie voci konkurencii.
ale co je na nom tragicke je ten otrasny pomer displeja a velkosti. 75% screen to body ratio znamena ze u konkurencie by si mal bud vacsi displej, rovnake rozmery alebo rovnaky displej a mensie rozmery.
asi mesiac dozadu sme tak nejak vo firemnom kolektive dosli k zaveru ze za porovnatelnu cenu nic lepsie ako xiaomi mi 9t pro nie je. aj ked mam vyhrady k mi ui, vsetko ostatne je lepsie voci konkurencii.
No veď presne práve o to mi ide. Mne sa Pixel vôbec nepáči a ja osobne by som doňho len kvôli tým dvom výhodám (plus kompaktnosti) určite nešiel.
Ešte som sa dostal ku Xiaomi Mi Note 10 za 418e (pre obhajobu ceny je to aspoň s krytom
). Nebude to lepšia voľba z hľadiska fotiek ako Mi9T Pro?
Ešte som sa dostal ku Xiaomi Mi Note 10 za 418e (pre obhajobu ceny je to aspoň s krytom
Za tyzden ma byt spolu s 8-kovou radou predstaveny aj Oneplus Z. To je moj favorit pre moju manzelku.
Ale uprimne zohnať dnes novy dobrý telefón, nie lopatu, za normalny peniaz, je takmer scifi.
Ale uprimne zohnať dnes novy dobrý telefón, nie lopatu, za normalny peniaz, je takmer scifi.
uNfEiL napísal:Nechce tehlu ale chce dobrý foťák.
Úprimne, bál by som sa tej kamery na Xiaomi (zariadeniach všeobecne). Mi note 10 je ešte k tomu tehla - https://www.phonearena.com/phones/size/ ... 1280,11060 rozdieľ vo veľkosti oproti Pixelu.uNfEiL napísal:Ešte som sa dostal ku Xiaomi Mi Note 10 za 418
Keď si ale filtrujem tie telefóny do 400 eur tak tam je jediný schopný ten Pixel 3A.
Počkal by som do toho 14.4. na ten OnePlus čo ponúknu.
Pixel 3a si ľudia na reddite dosť pochvaľujú, aj recenzie sú super ale dizajn je hrozný. Možno by som počkal čo ukáže google pri Pixel 4a (otázne je ale kedy to bude - minulý rok to bolo na Google IO 8.5, teraz by to malo byť 12-14.5.).
Ja osobne by som kvôli MIUI nadstavbe Xiaomi nechcel ale keď už tak by som šiel do 9T Pro a pohral sa so SW - natiahol tam nejakú inú ROM alebo priamo Pixel Experience
Pixel 3a si ľudia na reddite dosť pochvaľujú, aj recenzie sú super ale dizajn je hrozný. Možno by som počkal čo ukáže google pri Pixel 4a (otázne je ale kedy to bude - minulý rok to bolo na Google IO 8.5, teraz by to malo byť 12-14.5.).
Ja osobne by som kvôli MIUI nadstavbe Xiaomi nechcel ale keď už tak by som šiel do 9T Pro a pohral sa so SW - natiahol tam nejakú inú ROM alebo priamo Pixel Experience
čo vám tak prekáža na MIUI?
MIUI neni nic strasne, ako pisem stale by som doporucil xiaomi mi 9t pro. ale MIUI mi proste nesadlo. vsetky ikony musis mat na ploche, notifikacie maju velmi divne vyriesene (su horsie nez v cistom androide, mohli tam radsej nechat tie) a menu nastaveni je neuveritelne chaoticke.
neni to nic strasne ale skratka MIUI nepatri k tym najlepsim nadstavbam.
neni to nic strasne ale skratka MIUI nepatri k tym najlepsim nadstavbam.
Už aj miui má app drawer btw.
Ja som si zvykol na každom zariadení používať nova launcher s miui témou, takže mám tiež app drawer, na ploche ikony iba ktoré chcem a plus navyše gestá.
Ja som si zvykol na každom zariadení používať nova launcher s miui témou, takže mám tiež app drawer, na ploche ikony iba ktoré chcem a plus navyše gestá.
Ahojte,
nejaký android cena okolo 250€-300€?
Telefón som mal Huawei Mate 20 Lite a veľká spokojnosť, kedže nie som moc náročný užívateľ.
Používaný bude iba na youtube, spotify, reddit a občas na hry - COD som trocha hrával a TFT. Ale to tak 1-2h mesačne.
Ďakujem
nejaký android cena okolo 250€-300€?
Telefón som mal Huawei Mate 20 Lite a veľká spokojnosť, kedže nie som moc náročný užívateľ.
Používaný bude iba na youtube, spotify, reddit a občas na hry - COD som trocha hrával a TFT. Ale to tak 1-2h mesačne.
Ďakujem
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa: