Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
23quick
Light Expert
Light Expert

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa 23quick »

Ake lieky? Antidepresiva? Uzival si tak ako si mal predpisane? Pomohlo to?
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Terepin »

Úprimne? Netuším. Ale pomohli mi ukľudniť sa a nebyť vystresovaný. A pomohli. Naposledy mi pomohli, keď som sa v auguste minulého roka psychicky zrútil. Nebyť ich, tak si ublížim.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Terepin napísal:A odpovede zo mňa musela ťahať ako z chlpatej deky.
Potom naozaj nemá zmysel hľadať odbornú pomoc.

Rovnako nemá zmysel písať ti rady a názory. Všetko dáš do extrému a prekrútiš.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Naozaj sa nám snažíš nahovoriť že netušíš aké lieky? Prestaň už klamať a vymýšľať si.
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Potom si v zapale emocii a diskusie nezabudni pozriet aj moj dlhy prispevok na predoslej stranke.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

maciatko99 napísal:Potom si v zapale emocii a diskusie nezabudni pozriet aj moj dlhy prispevok na predoslej stranke.
Mohla by si este napisat nejake uspesne taktiky, ktore na teba chalani skusaju :) Celkom zaujimave citanie :D A naucne/inspirativne.
Terepin
Addict
Addict

baldorex napísal:Naozaj sa nám snažíš nahovoriť že netušíš aké lieky? Prestaň už klamať a vymýšľať si.
Volajú sa Frontin, ale to je všetko, čo viem.
Terepin
Addict
Addict

baldorex napísal: Potom naozaj nemá zmysel hľadať odbornú pomoc.

Rovnako nemá zmysel písať ti rady a názory. Všetko dáš do extrému a prekrútiš.
Mám problém sa otvoriť cudzej osobe. A nie je ani príjemné o tom osobne hovoriť.
Terepin
Addict
Addict

maciatko99 napísal:Potom si v zapale emocii a diskusie nezabudni pozriet aj moj dlhy prispevok na predoslej stranke.
Videl som, len na mobile je komplikované citovať text. Ale prečítam si ho.
maciatko99
Medium Star
Medium Star

CrazyJerry napísal: Mohla by si este napisat nejake uspesne taktiky, ktore na teba chalani skusaju :) Celkom zaujimave citanie :D A naucne/inspirativne.
Neni co opisat. Muzi ro skusaju rozne. By si sa divil, kadeco vymyslia. Ak ma ten muz nezaujme, nema co povedat, ma nudny prejav, slabu rec tela, tak tazko sa posunie niekde dalej. Poradim ti najma to, aby si bol sam sebou, uprimny, nebal sa prejavit city a nevymyslal si. Casom sam na to prides.

Terepin: Nemusis ma citovat, je to dlhy prispevok a tak postaci napisat reakciu s mojim menom, ja si to potom precitam.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Volajú sa Frontin, ale to je všetko, čo viem.
Pozeram co je to za liek, je to na ukludnenie a proti uzkosti. Totozny liek ako Neurol alebo znamejsi Xanax. Nedavno som sa bavil s jednym lekarom a sice povedal, ze su to lieky casto predpisovane, ale podla neho dost nebezpecne a ze on by ich radsej neodporucal uzivat. Pokial ti to ale ma pomoct pri problemoch a uzival si ho len urcity cas alebo si das teraz tabletku, ak si mimo, tak by to nemal byt az taky problem. Ale z dlhodobeho hladiska radsej nie. Horsi by bol uz len Diazepam.
Terepin
Addict
Addict

Preto ho používam len podľa potreby. Ale ďakujem za info. [emoji846]
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

ako nic v zlom chlape ale ty si neuvazoval nad nijakym sedenim u psychijatra teraz realne no hate
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uz to tu pisal teraz za posledny den ci dva, ako fajn, ze sa opat pytas. Kompi, on u psychiatra bol, uviedol aj liek co pisal vyssie asi o 5 prispevkov, ktory mu psychiater predpisal a uzival. Potom mu bol odporuceny psycholog u ktoreho sa nevedel vyrozpravat. Stale sa to tu toci o tom istom a kym si Terepin neuvedomi co robi a nebude chciet zmenu, tak sa mu pomoct neda.
Terepin
Addict
Addict

V prvom rade sa chcem poďakovať za tvoj ženský názor. Ten som nutne potreboval.
maciatko99 napísal:Ja ako zena ti poradim jedno. Vezmi si papier, rozdel ho na dve polovice a vlavo zacni pisat svoje silne stranky alias plusy, vpravo slabe stranky alias minusy. Mozes to pisat 10 minut, hodinu alebo aj par dni. Potom sa pozri na papier a sam si uvaz, ze ci mas cim zaujat zenu, ci su tvoje silne stranky atraktivne pre zeny a ci tvoje minusy nie su take, ktore by odpudzovali zeny.

Potom sa skus vzit do koze zeny a opat sa pozri na tie plusy a minusy. Zamysli sa ci z pohladu zeny su tie plusy natolko atraktivne, ze by ta taky muz zaujal, ci by bol zaujem viac spoznat, ist s nim niekde pre prechadzku a podobne. Potom sa opat vzi do koze zeny a pozri si minusy. Mala by zena zaujem ist a muzom ked ma tolko minusov co bude na tvojom papieri? Niektore z nich dokazeme odhadnut hned pri prvej konverzacii, ine vidime na pohlad a na reci tela. Na tie ostatne prideme casom. Aj vy muzi pridete na nase minusy rychlo.

Zijes si svoj zivot, teda skor to oznacim ako zivotny styl. Je tvoj zivotny styl atraktivny pre zenu? Zaujme tvoj zivotny styl zenu, aby s tebou komunikovala, pisala si, isla na rande alebo sa s tebou vyspala? My, zeny, hladame niekoho z ktoreho na prvy pohlad a po prvom rozhovore vycitime, ze eeeejha, tak toto je zaujimavy muz. Hladame niekoho kto nas uputa vyzorom, oblecenim, kominikacnymi schopnostami, bude viest zaujimavy zivot, bude mat rozne zaluby a najdeme tam spolocny prienik v zalubach, bude mat co povedat k zivotu alebo zazitkom zo zivota (ak mam rada cestovanie, tak si rada vypocujem zazitky z cestovania; ak mam rada zvierata, rada si vypocujem ako mu macka obzuva snurky od topanok). Nehladame tutka, ktory nevie rozpravat, vyzera divne a nema co ponuknut, teda zije nudny zivotny styl. Mozno su niektore veci povrchne, ale kazda z nas je ina a kazda ma inak nastavene hodnoty. Kazda z nas ale chce muza so zivotnym stylom, ktory ten zivot skutocne zije a uziva si, nie len ho preziva. Radsej budem mat muza, ktory bude vyzerat priemerne, nahovori toho o polovicu menej ako ja, ale bude pre mna zaujimavy niecim inym. Bude napriklad dobre varit, bude rad chodit so mnou na turistiku, budem mat rada jeho kamaratov a on tych mojich. Bude to proste niekto koho budem mat rada a s kym mi bude dobre. A tu sa dostavam k zaciatku co som pisala, ze tie plusy a minusy. Ak u takeho muza najdem na tom papieri 6 plusov, ktore ma uputaju a len 2 minuska, tak v tom nevidim ziadny problem.

Muz ked pride na diskoteku, tak vidi pri bare krasnu zenu. Dajme tomu, ze som to ja. Pride ku mne, opyta sa ako sa mam, co tu tak sama s kamaratkou, kde je moj priatel a ako sa dnes bavim. Uz v prvych otazkach zistuje, ze ci som zadana a ci mam priatela. Potom zistuje moju naladu, aby vedel co si moze dovolit. No a ja uz len cakam pozvanie na drink. Dosiel za mnou preto, lebo najskor ho uputal vyzor co znaci, ze bud ma sebavedomie a neberie vsetko co mu pride do cesty alebo je povrchny. Ked odmietnem jeho drink, tak sa citi ponizene a to z dovodu, ze som bud namyslena, bud zadana alebo nemam zaujem. On bude kamaratom rozpravat, ze som namyslena zlatokopka, lenze realita je taka, ze som nemala o neho zaujem, pretoze som vycitila uz z jeho frajerskeho pristupu, ze mu islo iba o to dostat ma do postele. V tom o 30 minut pride normalny priemerny muz, ktorych je na diskoteke dalsich 30, opyta sa ako sa nam tu paci, ze ci nehraju divnu hudbu, ze je tu dnes kopu magorov a ze ak mame s kamaratkou rady cestovanie, tak sa ho mame drzat a odvezie nas okolo parketu do tamtoho volneho boxu v ktorom si mozeme pokecat. A my ideme s nim, priemernym muzom, ktory pouzil lahky humor, na nic sa nehral, bol sam sebou a robil to nenasilnou formou, ktora sa pacila aj mne, aj kamaratke. Pocas vecera sa s nim bavime, raz zaplati on, raz ja, raz kamaratka. Zatancovat si ideme v trojici a vyborne sa bavime. Na prvy pohlad vobec nezaujal, ale mal charizmu, vedel komunikovat, nepchal sa nam do zadku a ked to bolo vhodne, vedel debatu okorenit vhodnym nenasilnym vtipom. Popri tom vsetko sa spraval ako gentleman. Ten prvy odmietnuty od baru pozera a nieco somre kamaratom popod nos, ze sme zlatokopky, ze chalan ma asi vela penazi alebo dlhy p...s, kto vie co rozprava. Do dnes isto nechape preco bol odmietnuty. Kym odmietnuty si myslel, ze vo fejkovom tricku Prada, s retiazkou na krku, velkymi svalmi a potetovanymi rukami niekoho uputa, tak ten druhy v obycajnom tricku bez znacky, v dakych rifliach s vlasmi na jezka uputal daleko viac.

Zapamataj si, ze pre zenu nie je dolezity ani tak vzhlad ako skor celkovy prejav. Pokial nevies komunikovat, tak to budes mat tazke. Zacni citat knihy, rozsiri sa ti slovna zasoba a nieco zaujimave sa aj docitac so mozes neskor vyuzit v zivote. Hovorim citat knihy, nie clanky na internete. Ani nie knihy o IT o ktore sa zaujimas. Zacni citat hocico, take rozne, od cestopisoc, po romany, encyklopedie, dramy, motivacnu literaturu, hocico. U teba odporucam motivacnu literaturu, pretoze zabije 2 muchy 1 ranou. Ak mas nudnt zivotny styl, tak to treba zmenit. A ak sa hanbis a si bojazlivy, tak na tom pracuj. Vsak pre Boha chod niekde na ulicu a zacni komunikovat s nahodnymi ludmi. Zacni otazkou kolko je hodin, nezabudni pouzit prosim a dakujem. Pri zastavke autobusu sa opytaj na ten a ten autobus, ze ci isiel, ze ci tam ide iny spoj. Kludne dodaj, ze nie si odtialto, ze ides na navstevu a nevies kade lebo telefon si si zabudol doma. Ak sa bojis oslovit pekne zeny v tvojom veku, tak oslovuj kludne 17-rocnych chlapcov alebo 67-rocne babky. V obchode sa opytaj kde najdes ocot, potom sa spytaj aku sunku by ti odporucili. V sportovej predajni sa opytaj na tenisky, pretoze chces zacat behat, ze ako sa odlisuju a na co sa zamerat (kludne si nieco o tom pozri na internete, aby si vedel na co sa pytat). Nemusis ich kupit, ale budes komunikovat. Aj ked malo, ale aspon nieco. Musis prekonat strach. Strach zo seba sameho. Strach z ludi.

Po case dospejes do stadia, ze mozno prekonas strach z odmietnutia. Odmietnutie nie je hanba, je to vyhra. Ludia sa ho boja, mozno aj hanbia, ale nic to nie je. Odmietnuty si preto, lebo druha strana ti da jasne na javo, ze sa k sebe nehodite, ze nie ste jing a jang, ze ste nekompatibilni. Ked robis IT a skladas pocitac, tak tie suciastky musia byt kompatibilne. Aj koleso z traktora nebude pasovat na Fabiu, pretoze nie je kompatibilne. Tak je to aj s muzom a zenou. Ty sa nehodis k jednej, ani druhej, ani tretej, ale mozno sa hodis az k 237. zene, ktoru spoznas. Pretoze si specificky. Tvoj kamarat sa mozno hodj ku kazdej piatej zene, ale po case zisti, ze to nie je ono a rozidu sa. Pretoze ten prienik nebol taky ako si na prvy pohlad myslel. A tak hlada dalsiu. Az kym ju nenajde. Ani ja som sa na diskoteke nehodila k tomu nabuchanemu s fejkovym Prada trickom, pretoze som to hned vycitila. On si myslel, ze sa ku mne hodi, ale len na jednu noc. Nebol moj typ a nicim ma nezaujal. Vobec nicim.

Ak by som vedla seba postavila dalsich 20 nezadanych muzov z tvojho mesta, jeden vedla druheho. Oproti by som postavila sympaticku nezadanu zenu. Preco by si ta zena z konkurencie 21 muzov mala vybrat prave teba? Cim by si ju uputal a zaujal? Myslis si, ze by si bol pre nu zaujimavejsi ako ostatnych 20 muzov?

Ked som citala ako si odpisal vsetky zeny na diskoteke a v baroch, az som neverila tomu co vidim. Ty si napriklad z 200 zien v klube z ktorych bolo 100 slobodnych, tak si odpisal uplne vsetky. Z tych slobodnych mohla byt niektora tvoja. Ty si si vsak nasiel zamienku preco to urobit. Odpisal si vsetky zeny na diskoteke, pretoze si lenivy. Si lenivy nieco zmenit. Hladas vyhovorky. Svoje zlyhanie sa snazis preniest na tie zeny v klube. Nedokazes prijat zodpovednost na svoje zlyhania. Smutne.

Tazke tolko k tomu, ci si nieco z mojich rad vezmes alebo nie, to je tvoja vec. Radim ti, aby si isiel do knihkupectva a kupil si daku motivacnu knihu o vztahoch, je ich kopa, kludne si precitaj recenzie od ludi na internete. Mozno aspon taka kniha ta prinuti uvazovat nad sebou. Alebo ti taku knihu mam kupit ja a poslat ti ju?
Neviem. Nemám ani páru, čo a či ja na mne pre ženu zaujímavé. So spolužiačkou sa zakaždým dobre zabávam. Je to dobré? Tu mi bolo povedané, že sa smeje na mne, nie so mnou. Kamarátka mi povedala, že bude zo mňa skvelý otec ma základe toho, ako som reagoval na jeho syna. Je to dobrá vlastnosť? Neviem. Druhá kamarátka tvrdí, že mám skvelý zmysel pre romantiku. Je to dobrá vlastnosť? Netuším. Mám priateľské vystupovanie, som slušný a galantný. Je to tak dobre? Bohvie. Som empatický a emocionálny, ale to očividne zo mňa robí buze****. Môj hudobný vkus bol opísaný ako "ko*ot, ktoré nikoho nezaujímajú" (Ambient, Chillout, New Age, Progressive House/Trance, Dub, Psybient...). Predtým som nosil kapsáče za 20€, tričko za 5€ a botasky za 30€, za čo mi bolo vybrané, že sa obliekam ako dedo. Teraz mám džínsy za 100€, značkové tričko za 30€, bundu za 300€ a topánky za 120€ a nič sa nezmenilo. Niektoré ženy javili záujem, ale na základe čoho a či to naozaj bol záujem, mi zostáva záhadou.

Čo sa životného štýlu týka... Pred rokmi si organizoval výlet z Košíc do Zvolena. V januári, uprostred noci. Šli sme posledným rýchlikom do Margecian, odtiaľ pešo do Gelnice, mal som omrzliny na prstoch, utekali sme pred akýmsi zvieraťom, výpravca v Gelnici na mňa pozeral ako blázna, keď som od neho pýtal lístky do Zvolena cez Červenú Skalu o pol piatej ráno, nášmu vlaky v Nálepkove zhorel motor, hodinu sme čakali v mraze -20 stupňov na ďalší, kvôli tomu sme zmeškali prípoj v Červenej Skale, tam si nás strojvedúci zavolal do vlaku, nech sa zohrejeme, následne sme došli do Zvolena s dvojhodinovým meškaním, prešli sa centrom, prezreli sme si Zvolenský zámok, najedli v reštike a večer šli domov. Pre mňa to bol fascinujúci zážitok, pre nich až tak veľmi nie. Myslela by si o mne žena, že som zaujímavý, alebo psychopat? Netuším. Chcel by som navštíviť prírodné pamiatky, prespať v drevenom zrube uprostred divočiny bez elektriny, vlakom spoznať kultúrne pamiatky a zahraničie. Považujú to ženy za čosi zábavné? Neviem. Mám rád kultúrne obohatenie, či už výtvarným umením, hudbou, filmom, hrami alebo literatúrou. Venujem sa ako tvorbe hudby, tak aj písaniu prózy, ale tunajšie osadenstvo mi povedalo, že toto ženy nezaujíma. Mám bezbrehú predstavivosť, takže si rozprávanie druhých premietam v hlave ako film, čo so mňa robí skvelým poslucháčom (kolega na mňa takto vytiahol trojhodinový monológ a nenudil som sa ani sekundu). Rád vediem konštruktívne diskusie na rôzne témy, ale bolo mi povedané, že tým len otravujem a nudím ostatných.

Na diskotéky nechodím lebo: nepijem alkohol, nefajčím, nemám rád hlučné prostredie, veľa ľudí pokope a ani hudbu, ktorú tam púšťajú. Logicky teda tam nepôjdem hľadať ženy, ktoré to vyhľadávajú, keď pijem horúcu čokoládu v komornej kaviarni s tichou hudbou v pozadí. Rovnako ako nepôjdem hľadať frajerku do kostola, keďže nezdieľam ich vieru. Ženu, ktorá má odmietne, nemám dôvod urážať, ani nijak ohovárať. Nič mi nie je dlžná, nie je povinná mi venovať svoj čas len preto, že som ku nej milý. Nie znamená nie, je to pre mňa definitívna odpoveď a o nič viac sa ďalej nesnažím, ani nie som inak vlezlý. Pozval som ju von, ona odmietla, ja som s ňou skončil.

Spôsob vyjadrovania aj štýl humoru som si vybudoval na základe dvoch sérií: Stopárov sprievodca galaxiou a Úžasná Plochozem. Ďalej som čítal Pán Prsteňov, Metro 2033, či paródiu Harry Trottel. Mimo to si rád rozširujem obzory čítaním článkov o vesmíre, histórii, technológiách a pod. Nemám problém sa opýtať na čas, smer, potraviny, informácie, ani na tipy s oblečením.

Ja nechcem ženu ihneď dostať do postele. Ja ju chcem spoznať, zblížiť sa s ňou, vybudovať vzťah a dôveru. Sex mi má byť odmenou za to, že viem s kým leziem do postele. Avšak i za toto som bol vysmiaty a ženami označený za podivína. Z toho evidentne vyplýva, že ženy chcú od mužov, aby prejavili iniciatívu a pretiahli ich na prvom stretnutí.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ty si nepochopil co je to zivotny styl, to neni to ze si zazil zaujimavu historku niekedy davno. zivotny styl je to ako zijes. dennodenne. aku mas pracu, co robis po praci ake mas konicky. to je zivotny styl.

k diskoteke: zase strasne generalizujes. diskoteka neni miesto kde chodia len ludia co miluju diskoteku. chodia tam hromady ludi a hlavne tam chodia slobodni ludia aby sa zoznamili. preto ti tu dookola kazdy opakuje ze mas ist na diskoteku, nie preto lebo tam su lahke opite zeny ktore lahko zbalis. ale preto lebo ak si niekoho hladas tak chces miesto s najvacsou koncentraciou slobodnych ludi ktory tiez niekoho hladaju. dievca co s kamaratkami pije horucu cokoladu v komornej kaviarni ta posle do r*ti, pretoze ona si prisla vvychutnat horucu cokoladu a porozpravat sa s kamaratkami v komornej kaviarni a ty ju otravujes. take dievca mas vacsiu sancu zbalit prave na tej diskoteke kam ju vytiahli kamaradky aby sa konecne s niekym zoznamila aj ked ona nema rada diskoteky ale nechala sa kamaratkami prehovorit.

a zase asi 20x prekrutis rady co ti tu ludia pisali.
nikto ti nikdy nenapisal ze si mas kupit bundu za 300 eur a potom lahsie zbalis zenu. naopak si pamatam ze sme ti tu radili ze nejde o to kolko stoji to oblecenie ale ako vypada. znova to maciatko99 napisalo v priklade, jeden mal zlate retaze a znackove oblecenie a ten druhy mal proste oblecenie, ktore ale vypadalo dobre (biele/cierne/sede tricko a rifle nikdy nic nepokazia).
tvoj hudobny vkus tiez nie je problem, ale zaroven to neni ziadna vyhoda, lebo je to nieco co pocuvas doma pri hrani sa na pocitaci, nie nieco za cim vyrazis do klubu kde mozes spoznat ludi ktorym sa paci rovnaka hudba.
a posledna veta je totalna pecka, lebo sme to riesili len vcera a ty si to uz stihol totalne prekrutit. nie, nikto nenapisal ze zena chce aby ju chlap pretiahol na prvom stretnuti, to si si ty vymyslel vo svojej chorej hlave zase ako vyhovorku preco ta zivot bije. furt dookola ti iba piseme to ze mat sex, jednorazovy, prilezitostny, pre teba nebude nijak na skodu, naopak moze iba pomoct. vies o tom ze sa hovori ze zeny dokazu vycitit zufalost? myslim ze skoro kazdy ma tu skusenost ze ked je slobodny tak si nevie nikoho najst a ked konecne niekoho ma tak ma zrazu pocit ze kazda druha po nom pozera.
to je preto ze ked mas vztah alebo hoci aj prilezitostny sex tak sa zrazu spravas inak, si viac v pohode, odvaznejsi a tak sa ovela lahsie zoznamis zase s niekym dalsim. proste musis leveloval, postupne sa cez kratkodobe ci dlhodobe vztahy prepracovat k tej pravej. lebo ta prava je tvoj final boss a ty nemas sancu ju dat ked si level 1.

ale maciatko99 pise velmi dobre, tak hadam budes pocuvat aspon ju ked uz nikoho ineho nepocuvas.
Terepin
Addict
Addict

Mňa obviňuješ, že prekrúcam, pričom ty robíš to isté. Môžeš si prečítať môj príspevok aspoň raz bez predpojatosti?

Ad životný štýl: Ja som pochopil, čo je životný štýl. Tým som chcel ukázať, čo má baví robiť vo voľných chvíľach.

Ad diskotéka: Negeneralizujem, ale dedukujem. Ak vidím človeka vojsť do klubu a nič iné o ňom neviem, tak logická a racionálna dedukcia je, že má rád diskotéky. Je to predpoklad, nie konštatovanie faktu. To teraz neznamená, že každú ženu tam považujem za opitú šľapku. Pokiaľ sa tak nespráva, samozrejme.

Ad oblečenie: Tým som sa nechcel chvastať, len poukázať na to, že som kompletne vyhodil starý šatník a vymenil ho za nový, kvalitnejší a štýlovejší. Teraz mám na sebe rifle a obyčajné modré tričko. Nie je to presne to, čím nič nepokazím? Bunda je lyžiarska, preto tá cena. Inak nie som ovešaný žiadnym kovom, ani nevystupujem ako ultra cool sídliskový šrác.

Ad hudba: Pre upresnenie, "svoju" hudbu nepočúvam pri hraní, ale pre potešenie. I tak ale som bol za ňu zosmiešňovaný už od školských čias, a to vrátane aj tu, keď som za ňu dostal k- s príjemným komentárom. Dokonca som zažil, ako so mnou žena prestala komunikovať okamžite po tom, ako som jej odpovedal čo počúvam. Ďalšia vec, aj moja hudba sa hraje v kluboch. V zahraničí existujú ambietné nočné kluby, ambietné celonočné koncerty, v kluboch sa hraje aj Psybient, IDM, Chillout, Dub... (dokonca som zverejnil aj záznam z takýchto podujatí).

Ad sex: Za to, že sa chcem so ženou vyspať až po zblížení, som bol vysmiaty. Logicky teda je správnym mužským správaním chcieť sa vyspať so ženou čo najskôr. S tým súvisí druhá vec. Bolo mi vysvetlené, že žiadna žena sa so mnou nevyspí, pretože som panic, avšak za sex si platia len zúfalci, avšak o zúfalcov ženy nemajú záujem. Takže ako mám získať sexuálne skúsenosti a výjsť zo začarovaného kruhu? Znásilnením? Aj sa chcem prepracovať k tej vyvolenej, lenže drvivá väčšina žien mi dáva pocítiť, že som level 0. A od tých málo, ktoré ma vnímajú ako level 1, sa nedokážem dostať na level 2, pretože nemám dostatok XP bodov, čo ma automaticky degraduje späť na level 0. Lenže ako ich mám získať, keď žiadna žena mu nikdy nedá šancu, aby som ich získal? Čiže ďalší začarovaný kruh.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Terepin,

ktokoľvek ti tu dá spätnú väzbu, ber to len ako úvahy na zamyslenie. Je to viac povrchová spätná väzba, len na základe toho, čo si kedy napísal, kto to ako pochopil. Nie je to útok na tvoju hodnotu a nič to na tebe ako človeku nemení. Ber to len ako myšlienky na zamyslenie.

Ak bol človek v detstve priveľmi kritizovaný, týraný... tak je jasné, že má skreslený sebaobraz. Ak mal niekto super detstvo a super vzťahy, tak gratulujem :) Ale asi väčšina proste niečo zažila, čo ich poznačilo a musia preto na sebe pracovať.
Lenže meniť detaily nie je to primárne, podvedomie človeka nepustí.
Najprv musíš odtiaľ odpratať všetko to, čo tam nepatrí. (či snáď sa dieťa narodí s tým, že nemá rado seba, že si nadáva za to, že nevie hneď chodiť, kresliť, spievať ako operná diva? :))

Čiže nenahráš do hlavy nič natrvalo nové, pokiaľ odtiaľ nepovyhadzuješ bordel.
Asi poznáš, že čomu človek verí, to sa mu stáva realitou. A tá realita sa mu potvrdzuje, takže tomu verí ešte viac a už je v zacyklení, z ktorého sa ťažko dostáva.

Najprv si vyrieš vzťah k sebe. Maj kľudne svoj štýl, maj svoju hudbu, veď predsa nebudeš sa v každom vzťahu hrať na niečo, len aby si vyhovel.
V druhom prípade porieš vzťah k ženám.
A v treťom vzťah k rodičom. Žiaľ ak jeden ubližuje, ťažko si to človek v sebe zrovnáva. Ale ako psychológovia píšu, ak človek odmieta rodičov, odmieta časť, ktorú má v sebe.

To, že tu riešiš rôzne veci, je samozrejme v poriadku.
Ale ak nevyriešiš podstatu, nikdy sa k trvalým zmenám nedopracuješ.

A aj to spoznávanie žien by nemalo byť na báze "chcem nejakú, nech mi je lepšie, nech ma oddepkuje, nech mi prinesie radosť". Nikto nemá toľko energie, aby dokázal stále dávať.
Malo by to byť skôr v zmysle "mám rád seba, mám rád život a chcem sa o svoju lásku a radosť deliť a vytvárať niečo viac.

Ale ľudia sú proste dosť zle naučení, že niečo robia, dávajú... aby niečo dostali naspäť. To ale potom nie je láska, ale obchod.
Ak človek dá, ak ustúpi, ak .... malo by to byť z lásky. A ak dávaš lásku, dostaneš lásku. Ak sa obetovávaš, aj naďalej sa budeš. Kto ide na úkor seba dlhodobo, vyprahne.

Každý má v sebe nejaké škodlivé programy, postoje, predsudky... Lepší život budeš mať až vtedy, keď ich postupne vyhádžeš a nahradíš novými.
Je to zdĺhavé, je to náročné, nedá sa to "kliknúť" a je hotovo.
Pochváľ sa. Predtým si sa bál osloviť aj ženu. Teraz si ich oslovil už niekoľko. Robíš pokroky. Nikto nemá právo súdiť, či je to dostatočne rýchle.
Ty maj súcit (nie ľútosť) a lásku k sebe. Robíš, ako vieš. Step by step.

Akákoľvek zmena nech plynie z lásky k sebe.
( to máš ako, keď niekto chce schudnúť a nedá sa mu. Veď aké má myšlienky v hlave? Som tučná, škaredá, musím schudnúť, aby som sa mohla na seba pozrieť do zrkadla... totálna nenávisť k sebe. O čo ľahšie a príjemnejšie to pôjde s myšlienkou "mám sa rada a chcem mať zdravé telo. Potom sa mi bude ľahšie turistikovať, plávať...žiť)

Hádam už všetci vedia, že arogancia či povýšenectvo je prejav malého sebavedomia. Takže nie, to nie je sebaláska.

Láska je potom tá charizma, čo z človeka vyžaruje. Je to taký pokoj, mier so sebou. Vieš, že máš hodnotu a nikoho názor to nemení. Lebo nepotrebuješ potvrdenie, keďže si ho vieš dať sám. To je to sebavedomie. Že vieš, kto si. Vieš, čo ti ide, čo ti nejde, čo ťa baví, čo ťa nebaví. A si s tým úplne v pohode. Si sám so sebou v pohode.

A pohodoví ľudia sú príťažliví.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

heker napísal:Uz to tu pisal teraz za posledny den ci dva, ako fajn, ze sa opat pytas. Kompi, on u psychiatra bol, uviedol aj liek co pisal vyssie asi o 5 prispevkov, ktory mu psychiater predpisal a uzival. Potom mu bol odporuceny psycholog u ktoreho sa nevedel vyrozpravat. Stale sa to tu toci o tom istom a kym si Terepin neuvedomi co robi a nebude chciet zmenu, tak sa mu pomoct neda.
sorry velmi zbezne len citam tu temu tak som to prehliadol a naprosto suhlasim musi si on sam povedat ze chce nieco zmenit....
maciatko99
Medium Star
Medium Star

To myslis vazne co pises alebo si robis len srandu? Rada by som bola, ak by islo len o srandu z tvojej strany, lenze mi to skor pride tak, ze to myslis vazne. Tvoja co opisujes o cestovani vlakom, to je historka. Prilezitostna historka. Historka, ktora mozno nikoho nezaujme, ak ju nebudes vediet spravne podat. Myslim si, ze ak by som sedela oproti tebe, pozerala sa ti do oci, tak tu historku by si nedokazal podat v zaujimavom style. Bol si by cely nesvoj, chvel by sa ti hlas, hanbil by si sa, daval by si si pozor na kazde slovo co povies a snazil by si sa, aby to bolo zaujimave. Miesto toho by to cele vyznelo nudne, rozpraval by si monotonne so strachom, mozno by si si pri tom aj cvrkol. Pocas snahy o vtip alebo pri rozpravani vtipnej situacie by si rozmyslal, ze ci to aj mne pride vtipne a ci sa zasmejem, lebk ak by som sa nezasmiala, tak by si sa citil trapne. Opat sa dostavame k tvojmu strachu. Tvoj prejav by bol strojeny, nezaujimavy, bojazlivy. To by som z teba vycitila po pol minute a spravila by som si na teba taky nazor, ze by si uz asi nikdy nemal u mna sancu. Pretoze by som si pomyslela, ze si divny clovek, ktory sa boji zeny a na co by mi bol takyto clovek?

Niekto vyssie dokonale opisal co je zivotny styl. Zivotny styl nie je jedna mozno aj nezaujimava historka podana hroznym prejavom, ale je to nieco ako zijes posledny rok. Je to vsetko co sa teba tyka, teda od toho ako rano vstanes, ides si zabehat, naranajkujes sa, das si sprchu, potom praca, po praci kava s kolegami, potom doma poupratujes alebo pomozes babke s nakupom, podvecer si citas knihu, nachystas si veci do prace, uvaris veceru podla receptu hoci aj z internetu, pozries si chvilu televizor, hodinku sa zahras na pocitaci, medzitym si pises na Facebooku s kamaratmi a pred spanim z postele si pozeras destinaciu do ktorej by si sa chcel ist na jesen pozriet. Je to komplexny harmonogram toho co robis, ako zijes, ako si uzivas. Ty zijes podla mna nudne, nezaujimavo, steretypne, uzavrety sam do seba. Je jedno ci mas bundu za 300 eur alebo za 500, to nikoho nezaujima a ked sa stretneme v obchode alebo na diskoteke, tak ja nemam ako odhadnut kolko stala ta bunda. Co mi povies: Hej kocka, bacha s tym drinkom, ta bunda stala 300 eur, tak mi ju neoblej?! Takto by si to spravil, aby si sa snazil na seba uputat pozornost? Alebo by si mi ukazal blocek? Ukazem ti bundu z cinskeho obchodu za 30 eur a budes si mysliet, ze stala 10x tolko. Nie je to o peniazoch, je to o style, o tom vediet sa zladit. Dobre sadnuce tricko primeranej velkosti, kludne v sivej farbe, z Tesca znacky F&F a k tomu napriklad modre slim rifle spravia vacsi dojem ako to co popisujes ty.

Nejde mi do hlavy preco sa ku vsetkemu stavias tak skepticky. Odmietol si aj diskoteky a dovodov si si nasiel hned niekolko. Pre mna su to taky plytke dovody, ktore nie su akceptovatepne. Smutne, ze v tvojej situacii hladas ospravedlnenie preco na tu diskoteku neist. Ty nie si v pozicii, aby si si mohol vyberat zeny, ani miesta na ktorych by si ich mohol zacat balit. Nemusis pit alkohol a opijat sa, klidne si daj 2-3 pohariky na uvolnenie, odburanie stresu a hned ti to pojde lahsie. Nevies si predstavit ako by opadol z teba stres a ako by si dostal dar reci.

Ziadna zena, ziadna, nechce muza, ktory je v tvojom veku panic. Na co by mi prosim ta taky muz bol? No na co? Ved by som si hned povedala, ze je divny, cudny, deges, neschopak, trulko a neviem co dalsie. Surovo by som ho takto oznacila vo svojej hlave a rozmyslala, ze ci bol zamknuty 15 rokov niekde v pivnici z ktorej nemohol ujst. Inak by som si to nevedela vysvetlit. Darmo tu budes pisat ako o to chces prist s niekym koho budes lepsie poznat a lubit. Ty sa podla mna opat snazit len ospravedlnovat svoj nulovu sancu a neschopnost u zien. Ty musis ist na vec, je jedno ci to bude pekna alebo skareda zena, mlada alebo stara. Ty to musis spravit a prekonat tu prekazku v hlave. Lebo to ako o to prides nie je podla mna nieco co ta tesi, je to skor blok, ktory ta tazi. A tazit ta bude kazdym rokom viac a viac. Pri tvojom zufalstve a nulovych pokrokoch to nestihnes ani do styridsiatky.

Este by som rada ten papier s plusmi a minusmi, kedze si na to vobec nereagoval. Napisal si si ten papier a uviedol tvoje plusy a minusy? Kolko tam mas plusov a kolko minusov?

Je cas sa prestat vyhovarat, zobrat si mnohe skvele rady, ktore ti tu uz napisalo kopu ludi, k srdcu. A zacat zit zivot hodny muza v tvojom veku. Vyhovoriek si tu prezentoval uz neurekom. Uz vsak stacilo. Je zacat konat, ukazat ciny a posunut sa dalej. Nedovol, aby ta tvoj strach premohol. Nedovol, aby si sa tocil v zacarovanom kruhu. Preber sa, daj si tri facky a pusti sa do toho, pracuj na sebe, trenuj, zmen sa.

Dovolim si este tri prislovia ci porekadla, ktore sa ku tebe hodia:
1. Je to ako hrach o stenu hadzat.
2. Kde je vola, tam je cesta. Kde je cesta, tam je ciel.
3. Male kroky robia velke zmeny.
Napísať odpoveď