Single - tlak spolocnosti
Re: Single - tlak spolocnosti
Este jednu uvahu si dovolim: Kazdy clovek ma inu startovaciu ciaru, preto sa uspechy ludi nedaju porovnavat 1:1. Ked dyslektik s priemernym IQ bez podpory rodiny urobi maturitu, je to podla mna rovnaky uspech, ako ked clovek s kontaktami a dobrym rodinnym zazemim dokonci doktorat. Podobne je to s peniazmi.. Nejde ani tak o momentalny stav, ale o prognozu do buducna a pristup k zivotu. Viac obdivuhodne je, ked sa clovek napriek prekazkam (psych. problemom) nevzdava, ako ked ma niekto zabezpeceny zivot vdaka rodine a kontaktom, ale sam by sa pri komplikaciach asi psychicky zlozil.
Takze aj IT-job pre Terepina moze byt istym sposobom vysneny ciel, ked do toho musel investovat subjektivne vela casu a energie. Urcite ho to bude osobne viac naplnat, ako niekoho, kto taky job vykonava len kvoli vyplate, ale nikdy to nebol jeho sen. (Bez ohladu na vysku vyplaty sa to tyka vsetkych povolani.) Ked bude mat Terepin pocit uspechu a bude sam na seba hrdy, urcite sa to prejavi podvedome aj vo zvysenej sebaistote voci zenam. O to viac, ked bude relativne dobre zarabat -> lepsie spolocenske postavenie -> zvyseny pocit kontroly nad svojim zivotom -> lepsie znasanie pripadneho odmietnutia zo strany zien.
Taktiez si myslim, ze sex a masturbacia su dve diametralne odlisne veci, so svojimi pro- a contra. A pride mi uplne racionalne a legitimne, ked si niekto netuzi vymienat telesne tekutiny s niekym, koho sotva pozna (heslo: prenosne pohlavne choroby) a stracat cas a energiu namotavanim alebo dohovaranim sa s niekym, koho osobnost ho vobec nezaujima alebo dokonca odpudzuje.
Takze aj IT-job pre Terepina moze byt istym sposobom vysneny ciel, ked do toho musel investovat subjektivne vela casu a energie. Urcite ho to bude osobne viac naplnat, ako niekoho, kto taky job vykonava len kvoli vyplate, ale nikdy to nebol jeho sen. (Bez ohladu na vysku vyplaty sa to tyka vsetkych povolani.) Ked bude mat Terepin pocit uspechu a bude sam na seba hrdy, urcite sa to prejavi podvedome aj vo zvysenej sebaistote voci zenam. O to viac, ked bude relativne dobre zarabat -> lepsie spolocenske postavenie -> zvyseny pocit kontroly nad svojim zivotom -> lepsie znasanie pripadneho odmietnutia zo strany zien.
Taktiez si myslim, ze sex a masturbacia su dve diametralne odlisne veci, so svojimi pro- a contra. A pride mi uplne racionalne a legitimne, ked si niekto netuzi vymienat telesne tekutiny s niekym, koho sotva pozna (heslo: prenosne pohlavne choroby) a stracat cas a energiu namotavanim alebo dohovaranim sa s niekym, koho osobnost ho vobec nezaujima alebo dokonca odpudzuje.
Keby to tak bolo, tak zoberiem robotu, ktorú nikto nechce robiť.
-
CrazyJerry
Light Star
Tymto by som si nebol taky isty. Mozno mu to zvysi sebavedomie/ sebaistotu, ale v jeho pripade to chce radikalnu zmenu vsetkeho xicht, obliekanie, aktivity/konicky.kathleen napísal:Ked bude mat Terepin pocit uspechu a bude sam na seba hrdy, urcite sa to prejavi podvedome aj vo zvysenej sebaistote voci zenam. O to viac, ked bude relativne dobre zarabat -> lepsie spolocenske postavenie -> zvyseny pocit kontroly nad svojim zivotom -> lepsie znasanie pripadneho odmietnutia zo strany zien.
Vychadzam z vlastnej skusenosti, bol som na tom podobne ako on. Pocas vysky som nepracoval a obracial som kazde euro. Aj z tohto dovodu som nehladal frajerku. Po vyske som si nasiel pracu, peniaze sa mi kazdy mesiac zvysovali, no nijaka zmena neprisla, teda myslim vo zvyseni sebavedomia a podobne. Nasledne po par mesiacoch som po prvy krat v zivote navstivil barbera, ktory mi spravil normalny uces, nakupil nove oblecenie, zacal chodit na skupinove treningy kalisteniky/workoutu, schudol 6 kil a vymenil okuliare za sosovky.
Az od tohto momentu sa mi zacalo zvysovat sebavedomie. To ako ma vnimali ludia ci uz ti, ktori ma poznali aj dlhodobo, alebo aj novi.. Kazdy mi zacal hovorit, ze ma na prvy pohlad nepoznal, ze vyzeram dobre. A hlavne zo stran zien to vidiet. Proste ked si vsimnes ze nejaka baba pokukuje, alebo sa usmeje dovtedy nevidane... Ale ked mi obcas nejaka baba pochvali vyzor, ci uz oblecenie, vlasy, alebo doslova povie, ze som pekny, to je boost sebavedomia neuveritelny.
Co tym chcem povedat... Samozrejme som sa chcel pochvalit
Toto môže platiť pre človeka, ktorý je zdravý a na len znížené sebavedomie. Neviem či si čítala všetky jeho príspevky, pravdepodobne nie... Inak by si si všimla, že on za každým komplimentom vidí sprisahanie. Či mu pochvália angličtinu alebo bundu, je to jedno. Nemôže ísť do posilky kvôli pohľadom na neho, nevie zvládnuť vianočné trhy. S tým mu väčšia výplata nepomôže.kathleen napísal:Ked bude mat Terepin pocit uspechu a bude sam na seba hrdy, urcite sa to prejavi podvedome aj vo zvysenej sebaistote voci zenam. O to viac, ked bude relativne dobre zarabat -> lepsie spolocenske postavenie -> zvyseny pocit kontroly nad svojim zivotom -> lepsie znasanie pripadneho odmietnutia zo strany zien.
Nič nezmení? Na všetko, čo som na sebe zmenil a čo ešte plánujem zmeniť potrebujem peniaze. Šatník som komplet celý vyhodil (doslova - nezostala z neho ani len nitka). Bol som za profesionálnou kaderníčkou opýtať sa, čo sa dá mojím vlasmi urobiť. Po jednom dotyku vyhlásila, že len veľmi málo (moje vlasy sú ako jemné štetinky, čiže sú ideálne maximálne ak tak ako štetec), takže zmena bola len v "rámci normy". Okuliare mienim vymeniť za laserovú operáciu (v očiach neznesiem ani len vodu, nie to ešte šošovky a vzhľadom na silnú alergiu by mi spôsobovali viac problémov, než úžitku). Rozmýšľam tiež nad tým, že sa znovu dám na tréningy karate (zabijem dve muchy jednou ranou). Tiež začnem s pravidelným behom. Krúžky, koncerty, výlety... všetko stojí peniaze.CrazyJerry napísal:
Tymto by som si nebol taky isty. Mozno mu to zvysi sebavedomie/ sebaistotu, ale v jeho pripade to chce radikalnu zmenu vsetkeho xicht, obliekanie, aktivity/konicky.
Vychadzam z vlastnej skusenosti, bol som na tom podobne ako on. Pocas vysky som nepracoval a obracial som kazde euro. Aj z tohto dovodu som nehladal frajerku. Po vyske som si nasiel pracu, peniaze sa mi kazdy mesiac zvysovali, no nijaka zmena neprisla, teda myslim vo zvyseni sebavedomia a podobne. Nasledne po par mesiacoch som po prvy krat v zivote navstivil barbera, ktory mi spravil normalny uces, nakupil nove oblecenie, zacal chodit na skupinove treningy kalisteniky/workoutu, schudol 6 kil a vymenil okuliare za sosovky.
Az od tohto momentu sa mi zacalo zvysovat sebavedomie. To ako ma vnimali ludia ci uz ti, ktori ma poznali aj dlhodobo, alebo aj novi.. Kazdy mi zacal hovorit, ze ma na prvy pohlad nepoznal, ze vyzeram dobre. A hlavne zo stran zien to vidiet. Proste ked si vsimnes ze nejaka baba pokukuje, alebo sa usmeje dovtedy nevidane... Ale ked mi obcas nejaka baba pochvali vyzor, ci uz oblecenie, vlasy, alebo doslova povie, ze som pekny, to je boost sebavedomia neuveritelny.
Co tym chcem povedat... Samozrejme som sa chcel pochvalit, ale aj to, ze to nie je nemozne a aby si to minly Petko uvedomil. Lenže taka drobnost ako najdenie prace nic nezmeni, aspon nie v pripade Terepina.
Mimochodom, aj mňa si ženy občas obzrú. Ale mentálne som nastavený tak, že to je preto, lebo vyzerám ako mimozemšťan a nie preto, lebo sa im páčim, takže na sebavedomí mi to nijak nepridáva, skôr naopak.
-
CrazyJerry
Light Star
Samotne najdenie si prace ta nezmeni. Len tolko som chcel povedat. Najdes si pracu, budes mat pravidelnu vyplatu, pravidelne si budes odkladat z vyplaty, no potom musis zacat aj utracat, aby si sa zmenil a to sa bojim, ze sa nestane. Najdes si dovod setrit prachy... Budes sa chciet odstahovat od mamy a budes setrit na byt, preto nebudes moct chodit von, kupovat si veci a minat prachy na zeny a podobne.. Ja aktualne setrim na bytTerepin napísal: Nič nezmení? Na všetko, čo som na sebe zmenil a čo ešte plánujem zmeniť potrebujem peniaze. Šatník som komplet celý vyhodil (doslova - nezostala z neho ani len nitka). Bol som za profesionálnou kaderníčkou opýtať sa, čo sa dá mojím vlasmi urobiť. Po jednom dotyku vyhlásila, že len veľmi málo (moje vlasy sú ako jemné štetinky, čiže sú ideálne maximálne ak tak ako štetec), takže zmena bola len v "rámci normy". Okuliare mienim vymeniť za laserovú operáciu (v očiach neznesiem ani len vodu, nie to ešte šošovky a vzhľadom na silnú alergiu by mi spôsobovali viac problémov, než úžitku). Rozmýšľam tiež nad tým, že sa znovu dám na tréningy karate (zabijem dve muchy jednou ranou). Tiež začnem s pravidelným behom. Krúžky, koncerty, výlety... všetko stojí peniaze.
Mimochodom, aj mňa si ženy občas obzrú. Ale mentálne som nastavený tak, že to je preto, lebo vyzerám ako mimozemšťan a nie preto, lebo sa im páčim, takže na sebavedomí mi to nijak nepridáva, skôr naopak.
Šetriť budem na šporiaci aj dôchodcovský účet. Byt u mňa nepripadá do úvahy; kvôli úveru, ktorý som vzal spolu s mamou na naše bývanie mi neboli ochotní dať ani len mobil k paušálu.
A potrebovali ste zrekonštruovať, alebo kúpiť byt?
Necitala som cele vlakno. Ale Terepin mi pripomina jedneho kamarata, ktory ma zle rodinne zazemie, kopu psychickych blokov, ziadne materialne zazemie a aj po 30-ke je panic.. Napriek tomu, ze mi jeho komplexy lezu na nervy, nikdy som nad nim "nezlomila palicu", lebo sa vzdy snazil, aj ked po malych krokoch. A nedavno mi napisal, ze je (konecne) vo vztahu. Ma stalu pracu, ktora ho bavi a postupne si plni cestovatelske sny. Beriem ho ako brata a nikdy ho nebudem odpisovat ako neschopaka, zato, ze v zivote nestartoval na bode 0, ale na -100.baldorex napísal: Toto môže platiť pre človeka, ktorý je zdravý a na len znížené sebavedomie. Neviem či si čítala všetky jeho príspevky, pravdepodobne nie... Inak by si si všimla, že on za každým komplimentom vidí sprisahanie. Či mu pochvália angličtinu alebo bundu, je to jedno. Nemôže ísť do posilky kvôli pohľadom na neho, nevie zvládnuť vianočné trhy. S tým mu väčšia výplata nepomôže.
A ked uz idem na forum niekomu "pomoct", tak ho nebudem deptat s tym, preco sa za par rokov nestal Harveym Spectrom. Proste zmenit myslenie, konanie a docielit prve vysledky trva niekedy frustrujuco dlho. Myslim, ze Terepin ma dost negativnych pocitov aj bez hejterskych komentarov tu na fore. Cize, bud mozem dat takemu cloveku nejaku pozitivnu emociu, alebo si svoj hejt mozem radsej nechat pre seba.
No škoda, je to zaujímavé čítanie.
Môžeš, nemusíš, nechaj to na každom ako sa rozhodne.kathleen napísal:bud mozem dat takemu cloveku nejaku pozitivnu emociu, alebo si svoj hejt mozem radsej nechat pre seba.
Kathleen sice si to napisala pekne, aj pravdivo. Lenze za 12 rokov tam je nulovy pokrok, vyhovorky a negovanie. Preto sa nedivim, ze tu uz ludia nemaju zaujem davat pozitivnu emociu.
Pokrok tam je, len to ho nevnímaš pokrok, pretože je buď príliš malý a/alebo pre teba samozrejmá vec. Na tempe pokrokov však pracujem.
Pokrok by to bol keby ti to trvalo rok. Za 12 rokov je to naozaj zanedbateľne málo.
Komfortná zóna robila svoje.
Sebakritika!!!!! Neveriiiiiim
Mnohé moje príspevky sú sebakritické. To nie je nič nové.
-
starysomar
Hardcore addict
Svet chlapče nezmeníš - čo zmeniť môžeš je Tvoj postoj k nemu a Ty sám