Aj keď už som videl lákavé inzeráty na predaj bytu a keď som ho rozklikol, tak som zistil, že sa predáva 1/2 podielu vlastníctva s tým, že druhý majiteľ zostane v byte bývať. No nekúp to
Single - tlak spolocnosti
Re: Single - tlak spolocnosti
A v prípade rozvodu je to inak? Aj pri rozvode nemusí jeden z páru súhlasiť s predajom svojho podielu nehnuteľnosti, takže je v podstate nepredajná.
Aj keď už som videl lákavé inzeráty na predaj bytu a keď som ho rozklikol, tak som zistil, že sa predáva 1/2 podielu vlastníctva s tým, že druhý majiteľ zostane v byte bývať. No nekúp to
Dá sa to riešiť súdnou cestou. Ak sa obe strany nedohodnú na predaji a následnom rozdelení sumy, tak "poškodená" strana si môže nárokovať vyplatenie svojho podielu.gogo956 napísal:Kazdy vlastni polovicu nehnutelnosti. Teraz si predstav ze jeden chce vztah ukoncit a odstahovat sa a druhy nie. Ten prvy ma smolu, pretoze bez suhlasu druheho majitela nehnutelnost nikto nemoze kupit. Ak sa mylim opravte ma. A taketo pripady sa aj realne stavaju.
Reálne som to riešil cez právnikov.
Baldorex
iste ze sa to da riesit pravnou cestou ale predpokladam ze to nebude rychle ani zadarmo..
iste ze sa to da riesit pravnou cestou ale predpokladam ze to nebude rychle ani zadarmo..
Trvalo to pár mesiacov 3-4, keďže sa protistrany dohadovali na podmienkach... Resp na začiatku sa odmietala akákoľvek dohoda až sa pripravoval súdny spor...protistrany boli tak na nože, že odmietali byť v jednej miestnosti, takže to komplet riešili právnici.
Riešiť sa to teda dá, netvrdím že je to hneď a zadarmo.
Riešiť sa to teda dá, netvrdím že je to hneď a zadarmo.
-
yoggy
Bola to cerstva hypoteka? Ked ano, tak ako sa to vyriesilo?
Išlo o nehnuteľnosť bez hypotéky, kde každá strana vlastnila 50%. Jedna strana využívala nehnuteľnosť 100% a druhá ju nemohla a nechcela využívať.