Hlucna pracka LG ?
Hlucna pracka LG ?
Kupili sme cez eshop datartu pracku LG F4WN508S1 za 500 eur.. Mali zadarmo dopravu aj s vynaskou a zapojenim pracky. Pri prvom zapnuti bola pravka velmi hlucna pocas odstredovania, vibrovala a buchala. Zistil som, ze je dost krivo, cize pani svoju robotu dost odflakli. Vyrovnal som ju pomocou noziek, ktore sa daju vyskovo nastavit. Stale sa mi zda ale pracka pri odstredovani dost hlucna a vibruje. Mali sme ju na 1000 otacok (max je 1400). Predtym sme mali tiez LG pracku, ale slim za takmer polovicnu cenu a ta bola o dost tichsia pri odstredovani. Moze byt hlucnejsia len zato ze je vacsia (8kg)?
Rozmyslam kus aj nad jej vratenim. Tu je ale problem s dopravou. Nemate s tym niekto skusenosti u Datartu, ze ked nie sme spokojni s produktom, ci si nepridu pracku vyzdvihnut, ak by sme ju chceli vratit ?
Dakujem
Rozmyslam kus aj nad jej vratenim. Tu je ale problem s dopravou. Nemate s tym niekto skusenosti u Datartu, ze ked nie sme spokojni s produktom, ci si nepridu pracku vyzdvihnut, ak by sme ju chceli vratit ?
Dakujem
Re: Hlucna pracka LG ?
aretacne sruby bubna sú vytiahnute? nožičky nastavene do roviny s vodovahou či od oka? neostal zo spodu práčky pod bubnom zlomeny polystyrén ktorý vypĺňal spodný diel krabice aby sa nehýbala?
nikto pre ňu nepríde, musíš ju vrátiť svojpomocne a teraz si nie som 100% istý či nemusís mať komplet obalovy materiál + polystyren
nikto pre ňu nepríde, musíš ju vrátiť svojpomocne a teraz si nie som 100% istý či nemusís mať komplet obalovy materiál + polystyren
Sruby tam nie su, polystyren tiez nie. Pracka nebola v rovine, toto uplne odflakli, tak som ju vyrovnaval ja. Po vyrovnani sa hluk znizil, ale stale pracka mierne vibruje pri odstredeni a je vyrazne hlucnejsia ako 4-rocna LG pracka, ktoru sme mali predtym.
Pri plných otáčkach je male vibrovanie normalne. Nedal si malo prádla alebo ťažke kusy?
Pri vrátení tovaru musí logicky byť tovar v pôvodnom balení.
Pri vrátení tovaru musí logicky byť tovar v pôvodnom balení.
pri odstredovani viac ci menej vibruje kazda pracka. Mozno boli v bubne velke tazke kusy vtedy vibruje viacej.Skus dat jednu varku iba cisto syntetiku.
hm, no to nemusí byť zrovna zavada, hlavne ak porovnavas 5 kg bubon v starej a táto má koľko?8kg?
ak si si nie 100% istý tak ju vrat, ak si ju bral cez eshop tak na to máš pravo do 14 dní len vravím, nie som si istý či nepotrebuješ mať obalovy materiál, inak za tie prachy si už pomaly mohol mať AEG
ak si si nie 100% istý tak ju vrat, ak si ju bral cez eshop tak na to máš pravo do 14 dní len vravím, nie som si istý či nepotrebuješ mať obalovy materiál, inak za tie prachy si už pomaly mohol mať AEG
-
starysomar
Hardcore addict
AEG L7FBE68SC je aj po dva a pol roku tichá (pravda odstreďovanie v maximálnych otáčkach počuť viac)
Stála 465 eur, perie výborne - pri mojej, montérkách a mačkáchsi užije, perie denne.
Stála 465 eur, perie výborne - pri mojej, montérkách a mačkáchsi užije, perie denne.
ja mam tiez nejaku 6 kilovu s parou s invertorom za 299 a ani ju nepocut, pocut len pri odstredovani, ale treba si uvedomit ze to je len..ako keby placebo
tie invertorove pracky pri prani nepocujes, pocujes az ked sa roztoci ten velky bubon na 1400 otacok, tak to proste pocujes,... no a ked je toto jediny zvuk, ktory pri prani pocujes, tak sa nanho logicky stazujes, ale ono to nie je vada, proste ta pracka pri zmykani nevie byt taka ticha ako pri prani
tam sa bavime o uplne inych otackach a hmotnosti bubna, naplne bubna, mnozstve vody a podobne
tie invertorove pracky pri prani nepocujes, pocujes az ked sa roztoci ten velky bubon na 1400 otacok, tak to proste pocujes,... no a ked je toto jediny zvuk, ktory pri prani pocujes, tak sa nanho logicky stazujes, ale ono to nie je vada, proste ta pracka pri zmykani nevie byt taka ticha ako pri prani
tam sa bavime o uplne inych otackach a hmotnosti bubna, naplne bubna, mnozstve vody a podobne
No ano, hlucna je len pri odstredeni a zmykani. Pocas prania ide ticho.
A ano, predtym som mal 6kg pracku, teraz mam 8kg.
Nemal som nikdy 8kg pracku, takze neviem porovnat s inou 8kg. Pradlo bolo v pracke tak do polovice, ponozky len a spodne pradlo, cize nic tazke.
Je mozne, ze to je normalny hluk, priznavam.
A ano, predtym som mal 6kg pracku, teraz mam 8kg.
Nemal som nikdy 8kg pracku, takze neviem porovnat s inou 8kg. Pradlo bolo v pracke tak do polovice, ponozky len a spodne pradlo, cize nic tazke.
Je mozne, ze to je normalny hluk, priznavam.
Našiel som veľa tém o práčkach ale táto je konkrétne o LG práčke.
Mám problém, začalo mi svietiť na práčke LE. Na googli píšu že je to preťaženie motora. Žeby tam bolo niečo uvoľnené alebo že by trebalo nejakú súčiastku vymeniť.
Nemal niekto podobný problém? Koľko by stála oprava a či sa to oplatí dať opraviť. Alebo rovno kúpiť niečo nové.
Ďakujem
Mám problém, začalo mi svietiť na práčke LE. Na googli píšu že je to preťaženie motora. Žeby tam bolo niečo uvoľnené alebo že by trebalo nejakú súčiastku vymeniť.
Nemal niekto podobný problém? Koľko by stála oprava a či sa to oplatí dať opraviť. Alebo rovno kúpiť niečo nové.
Ďakujem
kedy ti to ukazuje? Ked je plne nalozena? Skusil si ju pustit s prazdnym bubnom?
Včera večer som naložil tak normálne žiadny extrém. A začalo sa točiť a nejakých 20 minút prešlo a dalo error. Teraz som akurát skúsil zapnúť prázdnu a aj tak dalo chybu. A takisto strašne vŕzga ložisko keď sa pár krát otočil bubon. Asi je to dead.
tak to asi naozaj odisli loziska a jedine vymena
To si si nevsimol skor ze sa zvysila hlucnost?
Nie, popravde do včerajšieho večera som také zvuky nepočul.
Je velmi nepravdepodobne ze lozisko odide z nicoho nic.
ak je ta práčka starsia ako cca 5rokov, tak by stalo za zvazenie ci ju rovno nevymenit, lebo oprava moze byt draha. LG ma inac dobre pracky, jedna nam fungovala cca 8rokov a bola by aj nadalej, ale odisli postupne tlmiče, zacala prilis skakat a uz sa to neoplatilo opravovat.
Je to spôsobné zaťažením bubna. Mokré šaty sa proste "zlepia" a pri možnosti zaťaženia 7-8KG máš vysokú rotujúcu hmotnosť iba na jednej strane bubna. Práčka by mala byť vybavená funkciou, ktorá po "zistení" tejto nerovnonernosti párkrát bubon popretáča so snahou rozhodiť hmotnosť a následne opäť nasleduje skúška odstredenia. Máme zrovna LG práčku, funguje presne takto. Zároveň máme v rodine opravára, ktorý je 30rokov v obore, tiež som sa u neho informoval
Lenže ona dávala túto chybu aj prázdna.
@fildinko - Ospravedlňujem sa, ja som reagoval na pôvodnú - prvú otázku vo vlákne a nevšimol som si, že sa jedná o 2roky strarý príspevok, ktorý si obnovil. LE je preťaženie motora, presne ako píšeš a KO ložisko je určite zrelé na výmenu. Je to najbežnejší servisný úkon, ktorý "robíme". Otázkou je, či je bubon skrutkovaný alebo tavený. Máte tam v okolí opravára ?