Kurz programovania v Jave - Košice

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
NHISPVM
Star
Star

Kurz programovania v Jave - Košice

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím,

Chcel by som sa opýtať, či poznáte nejaký prezenčný kurz v programovacom jazyku Java. Prešiel som si všetky Java kurzy na L2Code, aj napr. na Udemy. Taktiež mám knihu Java 9. Spravil som rôzne zadania v spomínaných kurzoch, niečo som si vymyslel sám a niečo zo zadaní, ktoré boli na internete ako napr. z FEI TUKE: https://kurzy.kpi.fei.tuke.sk/oop/labs/01.html No neviem sa pohnúť ďalej... Ďalšie online kurzy nechcem, pretože tie sú ok len pre ľudí, ktorí začínajú. A mám pocit, že mi nič nové nedávajú... Preto sa Vás chcem opýtať, či nepoznáte nejaké firmy / doručovateľa, ktorý by vedel vysvetliť Javu už na pokročilejšej úrovni ? Alebo čo odporúčate ďalej ?

Myslím si, že tomu chápem, problémy mi robia ešte generika, lambdy a kolekcie. Viem ako a prečo sa používajú, ale mám problém to použiť reálne pri programovaní... V online kurzoch to je vysvetlené na nejakom jednoduchom príklade (samozrejme realita je často x zložitejšia, že áno :D ) Takže v nejakej zložitejšej úlohe neviem, čo by bolo vhodné použiť a na dlhú chvíľu sa zaseknem... Takže to musím "dostať do krvi" Ale ako ? V práci o mňa záujem nemajú (ešte som nikdy nedostal ani pozvanie na pohovor :D ) a sám neviem ako by som to mohol lepšie natrénovať. Hľadal som aj na stránke doucma, ale nikto z KE, kto by doučoval

Čo sa týka práce, tak hlavný problém vidím v tom, že som vyštudoval strojarinu a nie informatiku... Samozrejme chápem aj firmy, že potrebujú niekoho skúseného a nie samouka, aj keď podľa toho ako som niektorým informatikom robil zadania z programovania si myslím, že to nie je žiadna sláva ani u nich :lol:
Nakoľko mám inú prácu, tak nepotrebujem ani TPP, stačí mi brigáda (stíhal by som to popri práci, ak by mi vyšli trochu v ústrety) .

Čiže, ak poznáte nejaké spôsoby ako sa zlepšiť, popríapde čo pomohlo Vám, tak píšte. Možno len v niečom robím chybu
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Re: Kurz programovania v Jave - Košice

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Firmam je jedno ci si samouk, student, absolvent, alebo traktorista. Dolezite je aky dojem urobis na pohovore.

Predpokladam, ze ti dali vypracovat nejake zadanie, bud pred pohovorom, na pohovore, alebo po pohovore.
Taktiez si velmi vsimaju tvoj charakter, ako sa spravas, niekto chce radsej menej skuseneho cloveka, ale normalneho s ktorym sa da pokecat. A niekto zas skusenejsieho workoholika, s ktorym si moc nepokeca nikto z timu.
Ak si vypracoval zadanie, tak sa ta k nemu mozno budu nieco pytat, mozno ti daju nejake dalsie teoreticke otazky, pripadne nejake ulohy na papier..

Kolko firiem si kontaktoval, ked si sa este ani do jednej nedostal na pohovor?
NHISPVM
Star
Star

CrazyJerry - Poslal som cca 20 životopisov. A nie, nedali mi nič vypracovať, žiadne zadanie, žiadna odpoveď, prosto nič. Poslal som životopis, motivačný, link na github s portfóliom a viac som o nich nepočul :D V niektorých inzerátoch dokonca bolo, že portfólio mám nahrať na úložisko (keďže git asi nepoznali) tak som to nahral niekde, kde písalo počet stiahnutí. A stále tam svietilo 0x, čiže to ani nepozreli... :D Nejde mi ani tak o to, že nemám prácu v tomto odvetí, keďže momentálne mám inú prácu a programovanie by som stíhal ako brigádu. Chcem sa v prvom rade viac zlepšiť, ale neviem na čom, keďže online kurzy som prešiel. Preto mne príde najlepšie práve možnosť brigáda, ale kľudne by som bral aj spomínaný kurz. (ale nič som nenašiel, preto sa pýtam, či nevie niekto o niečom, cenovo dostupnom)
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Fuha, tak to je divne :D Nemas ten zivotopis az moc preplneny? ze tam mas skusenosti typu: word - expert, excel - expert a podobne :D Neviem si to vysvetlit zeby sa ti neozvali.

S kurzami ti asi velmi nepomozem, ale mozes si skusit robit take mini-ulohy napriklad https://app.codesignal.com/ alebo www.codingame.com

Alebo si sam vymysli nieco komplexne a urcite sa nieco nove naucis. Sice to nie je porovnatelne s realnou praxou, ale lepsie ako nic.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Tiez sa mi zda divne, ze na 20 zivotopisov sa nikto neozve.

Skusil by som poziret Eastcode sessions, ci sa nechysta nejaka akcia, teoreticky by si sa tam mohol dat s niekym do reci.

Ako vo vacsine pripadov, ta este odkazem na PAZko z UPJS. Podla mna to je lepsie ako programko na TUKE. Aj ked kodit uz asi (nejako) vies, ale urcite by som si to aspon pozrel.
Dalej, mas aspon nejake zaklady z databaz? Ak nie tak si to pozri + nejaky ten ORM framework pre Javu(silne odporucam Hibernate).
A kludne by som k tomu pridal nejaky ten Spring.

Btw kniha o Jave 9 podla mna ziadne terno. Vacsina projektov bude ficat na J2EE 8 alebo niecom este starsom.
NHISPVM
Star
Star

Jerry - Čo sa týka životopisu, tak nemyslím si :D Uviedol som tam git a javu + niektoré veci z môjho odboru, ktoré som vyštudoval aby to zasa nebolo príliš prázdne.
Vďaka za linky, vyzerá zaujímavo, určite skúsim :) Čo sa týka mojich úloh, tak áno. Niečo som už takto robil, ale ak sa chcem zamerať napr. na generika, tak neviem dopredu vymyslieť taký príklad, ktorý by bol nato zameraný. Vymyslel som si niečo a v polovici kodenia som prišiel nato, že použiť tam to, čo som planoval nemá zmysel a že sa to dá spraviť inak a lepšie :D

Neviem, všade plaču ako je málo programátorov, ale aj tak väčšina z nich sú freelanceri. Ja to pripisujem aj tomu ,že som hľadal prácu v čase, keď som skončil výšku, čiže pravdepodobne si hľadali práci všetci absolventi a mohli si vyberať niekoho z fachu. Díky za to PAZko z UPJŠ, určite si prejdem aj to :) Databázy neovládam, možno nejaké selekty by som vedel :D Samozrejme vďaka za info skúsim. Mne ani tak nejde o tu prácu, žeby som silou mocou niečo mal. Ale hlavne to zlepšenie sa.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Doplnim este, ze PAZko je rozdelene na PAZ1a, PAZ1b a PAZ1c. V pravom hornom rohu sa da medzi nimi preklikavat a teba asi PAZ1a velmi zaujimat nebude. Z toho co pises, si myslim ze by si to mal mat pokryte.
Databazy skripta VS najdes TU. Co ma prekvapilo, tak som nasiel aj nejaku odlahcenu verziu pre stredne skoly, tu najde TU.
A este mi tak zislo na um, Git poznas a aj s Javou mas skusenosti. Co keby si si nasiel nejaky projekt na Gite, ktory ta zaujme a ma otvorene nejake tickety? Pripadne vyhladaj nejake tagy pre javu typu: 'good first issue' a mozes zacat. Ide o realne problemy na projektoch, kde sa najskor budes musiet zorientovat aj v cudzom kode. Odmenov bude dobry pocit a uspesny pull request :wink:
Napísať odpoveď