Nič sa mi nechce

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Nič sa mi nechce

Príspevok od používateľa japaja »

Zdravičko , už asi 4+ mesiace vnímam taký problém ako je to že sa mi nič nechce. (nie permanentne ale skôr v cykloch 1-2 tyždne)
Možno to znie jednoducho že ak sa mi nič nechce nech robim to čo ma baví, to aj robím.

Ale zasahuje to už ďalej , respektive to začalo v práci kde som zmenil oddelenie.
- 8mesiacov som čakal na školenie a chodil do prace s tym že nemožem nič robiť , chviľku je to sranda ale potom začne človeku prepinať - tak sa aj stalo.
Jako neskôr keď už som dostal zadanie že niečo zrobiť a tak , tak som mal voči tomu strašný odpor že nie som ochotný robiť.

Potom nastal problém a to bol pohľad kolegov na život/svet , uvediem priklad: nedostali sme vianočne odmeny ale dajake hmotne veci a kolegyňa zajeba**** že mohli by sme byť vďačný pričom najväčší prijem vytvára naše oddelenie. Akože skoro mi urvalo dekel keď toto vypotila zo seba..

To iste aj ďalší kolegovia , nepači sa mi ich pristup jeden robi ešte popritom druhu robotu aby dostal lepšiu hypo..jak keby mu nevadilo že firma ho nevie zaplatiť..
- (jako ja rozumiem tomu že to čo chcem robiť a ako chcem žiť , vyžaduje si to aby som chodil ešte nejake tie roky do práce)
- (jasne ignorovať ich ale su to ľudia ktorých som si obľúbil a som s nimi denne v praci čiže preberame a debatujeme o všetkom)

Niekedy to zasahuje až tak že niesom ochotný makať občas na svojom "pláne". (to sa stalo asi max 2x)

Nerozumiem tomu prečo sa to deje a prečo to tak dlho pretrvava.

Zvažoval som zmenu firmy ale keby inde zistili že som lenive hovno a moja moralka je na bode mrazu asi by som skončil na urade prace - neviem ako dlho by som sa dokazal pretvarovať že v novom korporate vidim zmysel makať na niekoho ineho a to je to čo chcem v živote robiť..(nie nieje)
Zvažoval som aj zmenu práce do smeru ktorým sa chcem uberať a to čo mi ide a viem - žial 0 ponuk.

Netuším už fakt ako s tým pohnuť , samozrejme že boli dni keď som prišiel do práce a začal som sam od seba aj pracovať a tak. (to bolo dokopy asi 3-8x s tým že som šiel spať trochu skôr pred polnocou a zobudil sa fresh a ready na nový deň)
Aktualne som tak platovo ohodnotený že nezrobim zmenu kvôli smiešným 100e.. to mi za ten risk proste nestoji.

Nejaké nápady ? Stretol sa už niekto s takýmto stavom / obdobím ? :|
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nič sa mi nechce

Príspevok od používateľa starysomar »

Ponorková nemoc?
Vyhorenie?
Možno bez hanby vyhľadať odbornú pomoc - psychológa a čím skôr - fórum nie je relevantné na riešenie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

starysomar napísal:Ponorková nemoc?
Vyhorenie?
Možno bez hanby vyhľadať odbornú pomoc - psychológa a čím skôr - fórum nie je relevantné na riešenie...
neviem či vyhorenie ale som presvedčený že ak na 8 mesiacov nebudeš nič robiť každý deň je podľa mňa ťažké sa z toho dostať

mame v praci psychologa ale nerad by som šiel tymto smerom aby sa to dostalo ďalej že dačo nedobre so mnou a nejak sa prevalí že som neochotný pracovať.
jako keď dostanem robotu niečo spraviť teší ma to lebo to nie je premarnený čas v práci
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Co ten amazon? Musis byt nutne zamestnany? Predpokladam, ze zijes u rodicov...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

yoggy napísal:Co ten amazon? Musis byt nutne zamestnany? Predpokladam, ze zijes u rodicov...
zijem s otcom aktualne mi treba pracu aby som mal stabilny prijem keď prehrmi ten virus idem robiť objednavku a ostatne veci čo su nutné (vtedy bude veselo)
nie som v pozicii aby som mohol dať vypoveď
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

japaja

moc spekulujes. Makaj a nespekuluj. Ja cely zivot robim to co ma moc nebavi ani nebavilo, ale clovek sa musi zapriet a nieco vydrzat, casom si zvyknes.. Zivot nie je lahky a to si pritom este mlady, zdravy a plny energie.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956 napísal:japaja

moc spekulujes. Makaj a nespekuluj. Ja cely zivot robim to co ma moc nebavi ani nebavilo, ale clovek sa musi zapriet a nieco vydrzat, casom si zvyknes.. Zivot nie je lahky
a to si pritom este mlady, zdravy a plny energie.
nie , možno to znie hlupo ale nepodvolím sa takému životu , mam občas strach že do toho spadnem a bduem stagnovať a na všetko sa vykašlem a vzdam to
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

v tomto súhlasím s japajom
gogo956
Redeemer
Redeemer

nie , možno to znie hlupo ale nepodvolím sa takému životu , mam občas strach že do toho spadnem a bduem stagnovať a na všetko sa vykašlem a vzdam to

"Zvažoval som zmenu firmy ale keby inde zistili že som lenive hovno a moja moralka je na bode mrazu asi by som skončil na urade prace - neviem ako dlho by som sa dokazal pretvarovať že v novom korporate vidim zmysel makať na niekoho ineho a to je to čo chcem v živote robiť..(nie nieje)
Zvažoval som aj zmenu práce do smeru ktorým sa chcem uberať a to čo mi ide a viem - žial 0 ponuk."

-sam dobre vies, ze keby si mal reálne aj inu lepsiu moznost, tak by si ju uz davno robil. Mas ju? Nemas.
Mas toto a ja ti poviem, ze bud rad ze mas aspon to. Podla toho co pises usudzujem, ze si este velmi mlady a teda aj burlivy. To je normalne, presli sme si tym viac menej asi vsetci. Musisi si vytvorit nejaky zivotny ciel. Napr ze sa musis financne zabezpecit, aby si mohol viest normalny samostatny zivot. Ked to budes zvladat, tak si najdes partnerku ktora bude vidiet ze si seriozny a mas perspektivu pre stabilnu rodinu. A to je napln pre vecsinu ludi, mat okolo seba milujucu rodinu na ktoru sa mozes spolahnut a ona zase podpori teba nielen teraz ale aj v buducnosti, ked budes slaby a uz nie uplne zdravy. Takze makaj a nefnukaj ako baba, uspech hovori sam za seba, neuspech sa neda nicim ospravedlnit. Mas v sebe silu dosiahnut vela, len ju spravne nasmeruj, konstruktivne. Ak budes mat lepsiu ponuku tak chod do nej, ale pokial zatial nemas, tak zostan tam kde si a makaj na objektivnych 110percent. Ked uvidia ze mas seriozny pristup a si makač tak povysenie nemusi dlho trvat :)
Nebud lenivy, naopak, chod na za svojim priamym nadriadenym a povedz im, ze mas zaujem aby ti pridali do JD este dalsie povinnosti, ze vies ze mas na to aby si robil zlozitejsie a sofistikovanejsie veci za tie iste peniaze a na tej istej pozicii.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Gogo - " chod na za svojim priamym nadriadenym a povedz im, ze mas zaujem aby ti pridali do JD este dalsie povinnosti, ze vies ze mas na to aby si robil zlozitejsie a sofistikovanejsie veci za tie iste peniaze a na tej istej pozicii. "
Neviem či teraz správne radíš Japajovi pretože kto chce viac povinností za tie isté peniaze na tej istej pozicii tak ich síce dostane tie povinnosti ale šťastnejší v práci nebude. Japaja je skrátka vyhorený zo súčasnej práce aj ked zmenil oddelenie ale vyzerá to tak, že by zrejme najradšej podnikal, alebo robil tú prácu na ktorú momentálne nemoze zohnat pracovné miesto a nerobil by na cudzí kkt (firmu).
Hlavná motivácia v práci sú, dobré pracovné podmienky,vedenie, zmeny,dochádzanie a plat. U kazdeho človeka je na prvom mieste niečo iné.
Ak človek nie je, zubár, lekár, IT, manažer, sudca,právnik,technolog v strojárstve, atd.. niečo čo je vysokošpecializovaná pozicia za ktorú dostane slušný zárobok od 1500 v čistom a viac, navyše ho tá práca baví tak šťastný bude. Predstav si, že chceš viac povinností to je to isté ako ked si človek za pásom v automobilke alebo dodávatela u ktorých zarobí od 600-1000 v čistom, povie že chce zvýšiť výkonnostnú normu, dostane ju, plat mu nezvýšia a akurát tak sa bude musieť ešte viacej obracať a šťastnejší nebude. Videl a zažil som na svojej koži x krát taketo situácie že robíš robotu navyše alebo aj prácu za dvoch a plat za jedneho a na žiadosť vyššieho platu ti vo vedení odvetia, ak sa ti nepáči chod si inde pracovať. Toto určite zažilo množstvo ludí podobnú odpoved.
Jediné s čím suhlasím je to, že ak nemá na výber inú prácu tak nech ostane ešte v súčastnej práci, alebo to risknuť a ísť UP, socialnu poistovnu, dostat podporu a popritom si hladat inu prácu ak už nevie Japaja vydržať v súčastnej práci. Neviem odkial Japaja pochádza a aké má moznosti sa kde zamestnať ale v prípade núdze sa dá zobrať takmer hocičo.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ak to chápem správne, gogo celý svoj život sedí v korporátoch ... dá sa od neho vôbec očakávať iná rada?

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2020, 15:46)
gogo956 napísal:sam dobre vies, ze keby si mal reálne aj inu lepsiu moznost, tak by si ju uz davno robil. Mas ju? Nemas.
Za predpokladu že človek vždy pozná všetky svoje možnosti, čo je podľa mňa nereálne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit

vychadzal som automaticky z toho ze Japaja pracuje na inej ako robotnickej profesii. Nepoznam prostredie tovarne. Ked chce aby sme mu co najlepsie poradili, mal specifikovat aspon orientacne svoju poziciu.

--
btw
je celkom zaujimave sledovat ze ludia vzdy nadavaju na korporaty, pracuju v nich, pritom nikto im nebrani aby si "podnikali sami na seba" - preco to potom realne robi tak malo ludi? Odpoviem- lebo v tych korporatoch sa minimalne tretinu casu flakaju a keby mali sami podnikat tak je vysoke riziko ze by ich zivotna uroven nebola ani taka aku maju v tom korporate ktory hejtuju a su si toho v kutiku duše dobre vedomi.

Na uspesne podnikanie potrebujes okrem ineho zdrave sebavedomie, peniaze, vytrvalost. Japaja si musi sam zodpovedat ci to ma alebo nie, ale ludia co to mavaju, sa nezvyknu takto pytat..

Ja tiez namnohe veci povahovo,osobnostne nemam, a bud si urcim urcite priority a pracujem na tych problemoch, alebo proste neleziem do niecoho co voni neuspechom.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

pardon, pracujem v IT ako Admin

riskovať na urad prace a sedieť doma na zadku nie, na každom pohovore som ich upozornil o 2m vyp.lehote podľa zakonika prace

čo sa týka viacej práce aktualne som zobral podporu na ďalšie oncally po dobu 3 mesiacov pre iný team keďže chcem mať väčší príjem

čo sa týka korporatu ako byvali fajčiar môžem potvrdiť neskutočne leháro a flákanie

čo sa týka vyhorenia no , neviem to zadefinovať či je to vyhorenie alebo nie

moja moralka je dosť nízka takmer na bode mrazu v práci , predstavte si čo to je na nadriadenom home office.

ako bývali 12kar a smenár mám možnosť isť na VZV ale to su také časy s mojou cukrovkou a pohodlím ktoré aktualne mám že by ma urvalo
a najvtipnejšie na tom je to že človek na VZV ma nastupny taký ako ja mam teraz po 3r + do obalky mesačný tringelt..

mám možnosť isť do ATT pracovať ale sedieť v kóji o rozmeroch 1,2m , nie dakujem bol som tam na pohovore, osobne, som šiel cez celý office a keď niekto tam vidi cestu na dobru karieru tak mu držím palce...

danu prácu čo mám si vážim a cením si aj šefa ktoreho mam lebo robí prve posledné pre nás , dostali sa ku mne aj argumenty typu že mam byť vďačný za prácu ktoru mam lebo xy ludi robí horšie práce
ja viem že ich robia ale každý je strojcom svojho šťastia a ani ja som sa nenarodil pod šťastnou hviezdou.

no a keby som mal upriamiť myšlienky na ľudí ktorý mali to šťastie asi visím v kupelke ako legasov..

a čo sa týka podnikania ja som pripravený s čistou hlavou ale to sa fakt nedá pri takom smiešnom plate niečo robiť svoje , to človek potrebuje 2 roboty zrezať naklady dole , predať auto a ešte neviem čo lebo brať uverik na podnikanie ja podľa mňa harakiri aj keď som to predtým zrobiť musel..
gogo956
Redeemer
Redeemer

1/ co je to VZV?
2/ preco by si musel mat 2mes vypovednu?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Vysokozdvižný vozík?
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex

mne je to jasne, chcel som to pocut od neho. Pretoze nedava ziaden zmysel, ked splieta IT admina s obsluhou Vzv. A to je presne Japajov problem, ze ma vo vsetkom totalny zmatok, nevidim tam ziadne smerovanie iba roztriestenost do vsetkych stran z coho samozrejme nemoze vzniknut nic co by ho posunulu dopredu, nema focus.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Japaja skus vodica elektricky :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956 napísal:baldorex

mne je to jasne, chcel som to pocut od neho. Pretoze nedava ziaden zmysel, ked splieta IT admina s obsluhou Vzv. A to je presne Japajov problem, ze ma vo vsetkom totalny zmatok, nevidim tam ziadne smerovanie iba roztriestenost do vsetkych stran z coho samozrejme nemoze vzniknut nic co by ho posunulu dopredu, nema focus.

nemam zmatok ale inu IT pracu v inej firme ťažko dostanem. To mam aktualnu možnosť že keby sa dačo stalo tak mam tam možnosť sa dostať aby som nebol nezamestnany
no a prečo 2 mesiace / proti otazka prečo by ťa korporat mal pustiť skôr ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

japaja

všetko je to o tom ako si to s HR dohodnes. Viem ako to chodi v korporatoch, je pravda, ze nie vzdy su ochotni pristupit na dohodu, ale ak budes s nimi komunikovat a budes poukazovat na to, ze v pripade dohody svoju agendu odovzdas v dobrom stave, ze proste budes ten zbytok casu aktivny a svedomity, tak budu mat vecsiu snahu ti vyjst v ustrety- je to reálne. Bol som mnohokrat svedkom ked sa to podarilo, len treba to skusit a nie to hned zamietat.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

gogo956 napísal:japaja

všetko je to o tom ako si to s HR dohodnes. Viem ako to chodi v korporatoch, je pravda, ze nie vzdy su ochotni pristupit na dohodu, ale ak budes s nimi komunikovat a budes poukazovat na to, ze v pripade dohody svoju agendu odovzdas v dobrom stave, ze proste budes ten zbytok casu aktivny a svedomity, tak budu mat vecsiu snahu ti vyjst v ustrety- je to reálne. Bol som mnohokrat svedkom ked sa to podarilo, len treba to skusit a nie to hned zamietat.
suhlasim s tebou že ano da sa to dohodnuť ale už sme dostali echo že je freez na exit že proste 2mesiace striktne to bolo minuleho roku napriklad

ale gro je v tom že aj keď zmenim prácu tak nechcem zase spadnuť do toho isteho kolečka

čo sa týka električky niekedy som chcel jazdiť busom ale vzhľadom na cukrovku nemôžem vykonavať vodiča
Napísať odpoveď