Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
No keď som pozeral teraz tlačovku tak som úprimne rad, ze Mistrík není prezident. Ten človek je mi vrcholne nesympaticky. Krcmery povie aby sa ľudia nebáli, že máme lieky na liečenie ludi a na to Mistrík, že nič nemáme a ze aj od nového Remdesevir si nemáme robiť nádeje. Na to Krcmery, že aj tak našťastie väčšina ľudí nakoniec umiera na bakteriálne infekcie a na to máme ATB. Keď som sa vtedy pozeral na Mistríka ako zatinal päsť tak som mal dosť...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Funkcia prezidenta je trochu odlisna od funkcie vedca a toho, ci dokaze posudit pripadne lieky alebo nie. Ak by tie lieky boli, tak nie je umrtnost taka aka je.
To všetci vieme, že není priamy liek na koronavirus ale hovoriť to štýlom "všetci zomrieme" neviem čomu pomôže.
No a čo mal Mistrík teda povedať? Však povedal pravdu. Tie lieky nie sú zázračné a nemáme ich dosť. Nie je to akoby sa človek teraz mal prestať obávať nákazy, lebo mu dajú liek a bude dobre. Práveže zdôraznil, že základ je dodržiavať opatrenia a odstup od ľudí a nie spoliehať sa na lieky. To je len a len dobre, viem si predstaviť mnohých mysliteľov, čo začujú v telke, že je na to liek, tak teraz majú na saláme všetky preventívne opatrenia (pričom práve tie sú ten najlepší "liek).
všetci zomrieme, razmikioko napísal:všetci zomrieme.
London is calling: vcera vecer v TESCu mali vyznacenu specialnu zonu na bezpecnu vzdialonost pri pokladni - nechcelo sa mi cakat na samoobsluznu. pokladnice som musel podat svoj batoh a ona mi do neho balila nakup z kosika do ruky. bezpecne zona dnes aj zasielovom obchode Argos, kde som si bol po powerline adaptery (pre rychlejsi net ako wifi, co je pri praci cez remote desktop celkom dolezite). to som zvedavy ako to vyriesli v LiDL, kde sa taka zona neda vytvorit rovankym stylom. na benzinke prvy krat pani v rade na pokladnu
muzea vraj pocitaju so zatvorenim na 12 tyzdnov.
so studentami v Skotsku vlada vymietla: dali vraj vediet neskoro na to, aby na specialny let mohli vobec prist. clekovo MZ malo problem so vzdialenostami na Britskych ostrovoch, ked som riesil pas na konzularnych dnoch. no snad sa decka dostanu ku rodicom v pohode.
muzea vraj pocitaju so zatvorenim na 12 tyzdnov.
so studentami v Skotsku vlada vymietla: dali vraj vediet neskoro na to, aby na specialny let mohli vobec prist. clekovo MZ malo problem so vzdialenostami na Britskych ostrovoch, ked som riesil pas na konzularnych dnoch. no snad sa decka dostanu ku rodicom v pohode.
-
AllGoneDead
Medium Star
Asi tak. Mali sme tu Pelleho, ktory sa tvari ze vsetko fasa, nakazenych vlastne ani nemame a testovat nam tiez netreba. Povedal to co nikto nechcel pocut a co sa doposial takto otvorene asi nikto neodvazil povedat.Muffi napísal:No a čo mal Mistrík teda povedať? Však povedal pravdu. Tie lieky nie sú zázračné a nemáme ich dosť. Nie je to akoby sa človek teraz mal prestať obávať nákazy, lebo mu dajú liek a bude dobre. Práveže zdôraznil, že základ je dodržiavať opatrenia a odstup od ľudí a nie spoliehať sa na lieky. To je len a len dobre, viem si predstaviť mnohých mysliteľov, čo začujú v telke, že je na to liek, tak teraz majú na saláme všetky preventívne opatrenia (pričom práve tie sú ten najlepší "liek).
Je viacero verzii videa? Ja som videl len take, kde stoji v pozadi a urcite by som nedokazal rozoznat, ze zatina past.mikioko napísal:Keď som sa vtedy pozeral na Mistríka ako zatinal päsť tak som mal dosť...
Tiež súhlasím. Priznám sa že na Mistríka nemám utvorený názor, ale hovoril k veci, a určite priamejšie a úprimnejšie ako Krčméry.
A tiež som videl len video kde mu nebolo vidno ruky.
Jediné, čo mám výhradu - mali sa dohodnúť čo tam vlastne povedia, a nie si tam na 3 krát každý odmerať pred mikrofónmi pipík. Jedna pravda je, že by všetci okolo aktuálnej vlády mali zapracovať na vystupovaní a prejave.
A tiež som videl len video kde mu nebolo vidno ruky.
Jediné, čo mám výhradu - mali sa dohodnúť čo tam vlastne povedia, a nie si tam na 3 krát každý odmerať pred mikrofónmi pipík. Jedna pravda je, že by všetci okolo aktuálnej vlády mali zapracovať na vystupovaní a prejave.
Super aktuálne čísla:
Tak Boris konecne prijal opatrenia. A ja som rad, som tu elektroniku kupil este pred zakazom.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-5 ... type=share
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-5 ... type=share
"Nosiť ochranné rúška, ktoré zakrývajú nos a ústa, mimo svojho domu či bytu bude povinnosťou. Ľludia, ktorí sa dostanú do radu, budú musieť dodržiavať dvojmetrový rozostup. Od konca marca sa bude pri vstupe do nemocníc, obchodov či iných miest, kde sa hromadia ľudia, merať ľuďom telesná teplota."
čiže dnes, keď pôjdem do lesa a nikde nikoho, tak ho ešte nemusím mať stále na sebe, správne?
čiže dnes, keď pôjdem do lesa a nikde nikoho, tak ho ešte nemusím mať stále na sebe, správne?
Ak bývaš v lese, tak áno
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ak je ten les v tvojom byte tak nemusíš.
Netreba to brať doslovne. Nechcem povedať, že sa to takejto situácie netýka, ale každému je jasné, že to nikto riešiť nebude (a v tej situácii to rúško ozaj netreba.
Každopádne, veľa ľudí má plné reči že les, les, les, a potom sa vyberú na najvyťaženejší turistický chodníček za mestom, kde sa denne premelie 250 ľudí. Čiže nie je les ako les.
Celkovo nové opatrenia hodnotím pozitívne.
Každopádne, veľa ľudí má plné reči že les, les, les, a potom sa vyberú na najvyťaženejší turistický chodníček za mestom, kde sa denne premelie 250 ľudí. Čiže nie je les ako les.
Celkovo nové opatrenia hodnotím pozitívne.
Ale je tam písané, že "bude povinné", tak to možno od zajtra, nie? ja neviem, veď ako má človek dýchať kyslík, keď sa cez to dusí... Ako jasne, že ak človek dakoho stretne, tak si to dá, ale tu sú aj opustené lesné cestičky,... ak človek nemôže mať prírodu, tak čo mu zostane..
Problém je, že ty to vnímaš triezvo, lebo vieš kde je hranica.
Sú ale ľudia, ktorí tú hranicu nepoznajú, a to rúško si dajú dole napr. na zastávke, lebo nikto okolo nich na 5 metrov nie je. Potom to tam celé oprská, pochytá... Práve preto je väčšinou nutné dávať veci príkazom a potom príkladne sakciovať, nech to odstraší aj ostatných. Ešte raz ale vravím, ak pôjdeš do naozajstného lesa, tak samozrejme to rúško mať nemusíš, kým nezbadáš ľudí. Zatiaľ nemáme satelity ani kamery, ktoré by ťa v lesoch sledovali.
A ak sa človek cez to rúško dusí, tak by bolo fajn to rúško vymeniť, alebo potom nechodiť na náročné túry, či?
Prípadne ak ide o astmu, tak to je iný prípad samozrejme.
Sú ale ľudia, ktorí tú hranicu nepoznajú, a to rúško si dajú dole napr. na zastávke, lebo nikto okolo nich na 5 metrov nie je. Potom to tam celé oprská, pochytá... Práve preto je väčšinou nutné dávať veci príkazom a potom príkladne sakciovať, nech to odstraší aj ostatných. Ešte raz ale vravím, ak pôjdeš do naozajstného lesa, tak samozrejme to rúško mať nemusíš, kým nezbadáš ľudí. Zatiaľ nemáme satelity ani kamery, ktoré by ťa v lesoch sledovali.
A ak sa človek cez to rúško dusí, tak by bolo fajn to rúško vymeniť, alebo potom nechodiť na náročné túry, či?
Prípadne ak ide o astmu, tak to je iný prípad samozrejme.
zuzanuska napísal:"Nosiť ochranné rúška, ktoré zakrývajú nos a ústa, mimo svojho domu či bytu bude povinnosťou. Ľludia, ktorí sa dostanú do radu, budú musieť dodržiavať dvojmetrový rozostup. Od konca marca sa bude pri vstupe do nemocníc, obchodov či iných miest, kde sa hromadia ľudia, merať ľuďom telesná teplota."
Nikde nieje spomenutá aká teplota je tá správna ... kto to vie?
Ja nemám astmu ani nič také, to je skôr asi psychika, neviem. Mňa aj keď priateľ silnejšie objíma alebo keby sa na mňa moc tlačí, ja proste potrebujem nejak svoj priestor a nie, aby ma niekto /niečo dusilo.
Ani kamery nemusíš mať, ale "dobrí ľudia" sú všade, kokos, jak Štb. Udá ťa každý sused. Ešte aj na záhrade, nie?
Ani kamery nemusíš mať, ale "dobrí ľudia" sú všade, kokos, jak Štb. Udá ťa každý sused. Ešte aj na záhrade, nie?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
sak to rusko maj aspon pri sebe, napr zavesene na krku, a ked sa stretnes s ludmi, si ho nasadis. v lese to tak urcite budu robit aj ostatni. jak dialkove svetla na aute.
čiže keď pôjde niekto oproti a zabudne si ho nasadiť, tak mu kýchnem do tváre?*****HERO***** napísal:jak dialkove svetla na aute.