Zo začiatku by som celkom rád povedal ze nemam nic proti veriacim ludom respektujem kazdeho kto v nieco verí. Neznašam však jednu vec ktorú by som donedávna od mojej mami necakal ani vo sne. Máme doma jeden konkretný problem naozaj nemam chut na hojku rozoberať o čo ide. Začalo to trosku uz minuli rok v októbri novembri naozaj si presne nepametám volal mi otec stým ze nech pridem cim skor domov. Ja reku čo sa stalo ok idem. Pridem domov a vidim proste ze mama upratuje a hovori ze dnes musim byt doma lebo budeme mať navstevu. Ja samozrejme otazka kto kedy a prečo. Asi 5m predtym ako prisiel mi otec povedal ze pride knaz vysvätiť byt. Ja nechapavo proste ze preco nechodievame do kostola otec je sice z veriacej rodiny ale mama to nikdy nijako extra nehrotila. Kňaz prisiel vysvetil a potom sa ma naozaj velmi slusne spytal ci by sa zo mnou nemohol porozprávať pokvapkal ma svätenou vodou a tak a odisiel. Chvilu bol pokoj no teraz ako sme doma riesili urcite problemy tak stym mama opäť prisla ze zacneme chodit do kostola ze na nijake sedenia stym knazom a podobne. Ja ako naozaj respektujem keď niekto je veriaci. Nič som nemal proti spoluziackam ktoré boli veriaci hrdili sa ake su poctivé panny. Ani pri inych ktoré sa tvarili ako svatuskarky no za kostolom nemali problem za 20e orálne uspokojiť ferka alebo jožka. Ale moj postoj je ktomu taky ze som proste ateista. Čo ma skor trapi je zmena mojej mami. Zacala sa venovať ajurvede.(fakt sorry ked sa to inak pise....) Jej kamaratky su staršie zeny po 50 rozvedene zatrpknute zeny. Venuje sa aj malovaniu ok je to vsetko jej zivot ale mne sa nepaci ked mi niekto nasilu tlaci veci. Od isteho casu neje maso. Ja netvrdim ze musim mať stale kazdy den maso ale rad si dám. Zacala absolutne z nevôlou brat akykolvek alkohol tot jest ked si vecer nahodou dáme z ocom pivo cirkus akoby nás našla z kurvami..... (mala oca alkoholika....).
Je mi uplne jasne ze menit spravanie a navyky dospelej matky je zbytocne ale ja niesom ochotný zit ako my bude niekto rozkazovať.
Otec zvazuje uz dlhsie rozvod no nevie sa dokopať dúfam ze casom sa ktomu odhodla.
Ja si nemozem dovolit zit sám a v pripade zeby otec odisiel isiel by som znim (samozrejme keby suhlasil co som sa ho pýtal pocita stym....)
Poradte mi ako to riesiť ingnorovať? Alebo tvrdo ist donej a negovať všetky podľa mna hluposti?
Dakujem za reakcie.