Mama ma núti na vieru

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Mama ma núti na vieru

Príspevok od používateľa kompi »

Ahojte,

Zo začiatku by som celkom rád povedal ze nemam nic proti veriacim ludom respektujem kazdeho kto v nieco verí. Neznašam však jednu vec ktorú by som donedávna od mojej mami necakal ani vo sne. Máme doma jeden konkretný problem naozaj nemam chut na hojku rozoberať o čo ide. Začalo to trosku uz minuli rok v októbri novembri naozaj si presne nepametám volal mi otec stým ze nech pridem cim skor domov. Ja reku čo sa stalo ok idem. Pridem domov a vidim proste ze mama upratuje a hovori ze dnes musim byt doma lebo budeme mať navstevu. Ja samozrejme otazka kto kedy a prečo. Asi 5m predtym ako prisiel mi otec povedal ze pride knaz vysvätiť byt. Ja nechapavo proste ze preco nechodievame do kostola otec je sice z veriacej rodiny ale mama to nikdy nijako extra nehrotila. Kňaz prisiel vysvetil a potom sa ma naozaj velmi slusne spytal ci by sa zo mnou nemohol porozprávať pokvapkal ma svätenou vodou a tak a odisiel. Chvilu bol pokoj no teraz ako sme doma riesili urcite problemy tak stym mama opäť prisla ze zacneme chodit do kostola ze na nijake sedenia stym knazom a podobne. Ja ako naozaj respektujem keď niekto je veriaci. Nič som nemal proti spoluziackam ktoré boli veriaci hrdili sa ake su poctivé panny. Ani pri inych ktoré sa tvarili ako svatuskarky no za kostolom nemali problem za 20e orálne uspokojiť ferka alebo jožka. Ale moj postoj je ktomu taky ze som proste ateista. Čo ma skor trapi je zmena mojej mami. Zacala sa venovať ajurvede.(fakt sorry ked sa to inak pise....) Jej kamaratky su staršie zeny po 50 rozvedene zatrpknute zeny. Venuje sa aj malovaniu ok je to vsetko jej zivot ale mne sa nepaci ked mi niekto nasilu tlaci veci. Od isteho casu neje maso. Ja netvrdim ze musim mať stale kazdy den maso ale rad si dám. Zacala absolutne z nevôlou brat akykolvek alkohol tot jest ked si vecer nahodou dáme z ocom pivo cirkus akoby nás našla z kurvami..... (mala oca alkoholika....).

Je mi uplne jasne ze menit spravanie a navyky dospelej matky je zbytocne ale ja niesom ochotný zit ako my bude niekto rozkazovať.

Otec zvazuje uz dlhsie rozvod no nevie sa dokopať dúfam ze casom sa ktomu odhodla.
Ja si nemozem dovolit zit sám a v pripade zeby otec odisiel isiel by som znim (samozrejme keby suhlasil co som sa ho pýtal pocita stym....)

Poradte mi ako to riesiť ingnorovať? Alebo tvrdo ist donej a negovať všetky podľa mna hluposti?

Dakujem za reakcie. :)
rank
Light Expert
Light Expert

Re: Mama ma núti na vieru

Príspevok od používateľa rank »

Asi prišla mamka k obrode stredného veku alebo už má zárodok nejakeho psychiatrickeho ochorenia.
V každom prípade ty musíš vedieť alebo zistiť čo je príčina takej zmeny správania. A keďže si dospelý nezávislý človek máš svoju cestu nenechaj si preboha rodičmi zasahovať do slobody tam to ignoruj totálne si vysvetlite jak sa veci majú a hotovo. Aj keď máš určitý hendikep teraz si myslia že si zranitelnejsi a ľahko ovplyvnitelny. Ale môžem sa mýliť predsa len som len anonym na internete :lol:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne tak. najprv si s nou sadni a normalne kludne sa jej opytaj co ju k tomu viedlo. urcite bude reagovat podrazdene, no nenechaj sa vytocit aj ty a ries to s kludom. povedz jej ze ti na nej zalezi, ale si znepokojeny sucasnou situaciou
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja som zažil len taký slabý odvar toho, čo máš doma ty, potom, keď som pred niekoľkými rokmi mame povedal, že som ateista a do kostola už dobrovoľne nevkročím. Mama nie je našťastie v žiadnom prípade zarytá kresťanka, skôr len príležitostná, keďže do kostola chodí maximálne raz za rok na Vianoce, ale vzhľadom na svoje presvedčenie a právo každého človeka na vlastné vierovyznanie som jej povedal, že ani na Vianoce už do toho kostola chodiť nebudem. Samozrejme z toho bola trochu sklamaná a chvíľu sa mi to snažila vyhovoriť, ale pochopila to a je voči tomuto rozhodnutiu tolerantná.

Ak by to po takejto argumentácii tvoja mama nevedela pochopiť, tak asi nemá cenu sa s ňou na túto tému ďalej baviť. Jednoducho pri ďalšej jej návšteve kostola by som jej povedal, že svoj postoj som jej už vysvetlil, takže z toho snáď pochopila, že nemáš záujem dať sa na kresťanstvo a je to tvoje právo, ktoré ti nemôže zobrať. Ak sa naštve, tak je to jej problém a nie tvoj.

S tým pitím alkoholu by som bol však trochu tolerantnejší, keďže očividne má zlé skúsenosti z minulosti a nechce, aby ste s otcom dopadli podobne. No a ak sa dala na vegetariánstvo a je jediná, ktorá v domácnosti varí, tak ju nemôžete nútiť variť mäso. Ak chcete mäso, tak si ho predsa môžete uvariť aj sami, nie?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ju nikto nenuti varit ona nieje ochotna akceptovat co si my navarime a jeme :)

ja nikdy nikoho nic nenutim jest ani otec ja som totiz tolerantný :)

to iste plati o jej ajurvedskych jedlach nech si vari co chce ale my to niesme povinny jest :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak to nejedzte, vybavene. Inak dost casto ma udivuju tvoje problemy "bezneho" sveta a najma tvoja gramatika.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

s tym pivom to trosku prehnala.ja si myslim ze jedno pivo nikomu neuskodi :) poznam kolegu co v robote dal 8 piv a po sichte dalsich 8 :lol: a to kazdy den
kompi
Medium Professional
Medium Professional

gramatika toho som si vedomí.....

obávam sa ale ze mame postupne zacina prechod respektive ide postupne do prechodu vek 48. Takze jej naladovosť a aj agresivita pri ignorovaní jej poziadaviek z nasej strany.....

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2020, 14:57)
typek61 napísal:s tym pivom to trosku prehnala.ja si myslim ze jedno pivo nikomu neuskodi :) poznam kolegu co v robote dal 8 piv a po sichte dalsich 8 :lol: a to kazdy den
u nas to neni ani denne a je to zalezitost piva dvoch za vecer tak ja uz neviem.....

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2020, 14:59)
a nezamyslam sa ako tuto situaciu riesit len ja ale aj otec takze heker nema ta co udivovať :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Zblázneného člena rodiny ti nezávidím, tu je každá rada drahá, keďže racionálne argumenty nezaberú.

Ale vždy sa pobavím na tomto, minule si mal nijaký úver, teraz...
kompi napísal:zacneme chodit do kostola ze na nijake sedenia stym knazom
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ok moju gramatiku nechajte tak :)

mne je najviac luto oca lebo vidno ze sa naozaj trápi :(
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

robite ako rodina nieco spolocne? mozno viete kostol nahradit nejakou inou spolocnou aktivitou ..
kompi
Medium Professional
Medium Professional

zatial sa nezaviedol ani ten kostol.....
obcas kino
Napísať odpoveď