Windows 10
Re: Windows 10
tak snad mate pravdu a nebudem musiet kupovat novy key
dik 
Hensym napísal:Už nejaký čas mi nejde nainštalovať žiadna appka zo Store-u. Kliknem na inštalovať, nič to nerobí, 15 minút na to mi vyhodí Windows notifikáciu, že sa to nepodarilo nainštalovať. Celý ten store je nejaký zabugovaný. Win mám najnovší, Store tiež. Skúšal som reset nastavení storu, update storu, nechápem... Vám to funguje?
U mňa ok, mám aktuálnu verziu Windowsu 10. Pozerám niektoré appky sa mi aktualizovali po tom ako som stlačil nech sa aktualizujú, inak tam mám aj niektoré ktoré boli aktualizované dnes a aj predošlé dni.
Funguje, ale tiez som s tym mal problem. Nepise ti nejaky chybovy kod?Hensym napísal:Už nejaký čas mi nejde nainštalovať žiadna appka zo Store-u. Kliknem na inštalovať, nič to nerobí, 15 minút na to mi vyhodí Windows notifikáciu, že sa to nepodarilo nainštalovať. Celý ten store je nejaký zabugovaný. Win mám najnovší, Store tiež. Skúšal som reset nastavení storu, update storu, nechápem... Vám to funguje?
Mne to vyhadzovalo error 0x80131500
Pomohlo az toto:
- spusti gpedit.msc
- potom treba zapnut vsetky sifrovacie protokoly: Computer / User configuration | Administrative Templates | Windows Components | Internet Explorer | Internet Control Panel | Advanced Page | Turn off encryption support - set to Enabled and in drop-down menu choose all protocols (SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, TLS 1.1 and TLS 1.2)
Z nejakeho dovodu sa to vyplo a Store pri stahovani asi vyzadoval sifrovanie.
Hmm, takú možnosť tam vôbec nemám, ani v User conf., ani v Computer. Skúsim ešte pogoogliť, ale chybovú hlášku nemám žiadnu v Store.
Hm, mas admin prava? Ja tam vidim omnoho viac poloziek.
//to je mozne, ja mam Pro
//to je mozne, ja mam Pro
Neviem, či nie je rozdiel Home a Pro verzia.
Áno admin mám a mám Home. Asi to bude tým.
Nepoužívaš nejaký privacy fixer?
Ee, je to prakticky čistý Windows od Dellu, kde som dokopy ištaloval iba bežný soft, žiadne šialenosti, a Dell tu okrem nejakého balastu na zvuk a updaty nemá nič vstavané.
A ten čistý Win je aká zostava , číslo?
Verzia 10.0.17763
Zostava 17763
Kks ozerám že to je riadne stará verzia. Nechápem, tým pádom mi asi nefunguje ani Windows Update (súvis s tým storeom).
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2020, 22:13)
Je to vybavené.
Ono ja som už viac krát vošiel do tohto Win Update a svietilo tam že posledná kontrola 10.2., tak som rátal že mám verziu z februára 2020 a neriešil som. Aj som pár krát klikol na Skontrolovať teraz, ale asi som to potom omylom zavrel, lebo sa to pár minút krútilo. Dnes som teda počkal, a po asi 5 minútach sa objavila tá chyba 0x80080005. Podľa nej som sa dopátral k nejakým typom, že treba vypnúť a zapnúť nejaké 4 služby cez command line. Jedna z nich bola "wuauserv". Tá v prvom rade nebežala, a potom som zistil že ani nejde spustiť (error code 2, podla netu neexistujúci súbor). Podľa toho som sa dopátral k tomu, že je tam asi poškodený záznam v registroch, a pomohlo mi toto:
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... dc7036ed32
Ak sem náhodou niekto zablúdi, tak týmto som to vyriešil.
Zostava 17763
Kks ozerám že to je riadne stará verzia. Nechápem, tým pádom mi asi nefunguje ani Windows Update (súvis s tým storeom).
//autoeditácia príspevku (26 Mar 2020, 22:13)
Je to vybavené.
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... dc7036ed32
Ak sem náhodou niekto zablúdi, tak týmto som to vyriešil.
- Prílohy
-
- winupdate.jpg (30.27 KiB) 2842 zobrazení
Zdravím Vás. Viete mi prosím niekto poradiť, ako úplne odstaviť aktualizácie (ak to je teda možné) na WIN 10? Po každej jednej aktualizácií mám s ntb len samé problémy. Buď je celý zasekaný, nefunguje bluetooth alebo dlhšie trvá spustenie... Už mám toho naozaj dosť, aby som každú chvíľu vyhadzoval z PC všetok ten bordel, čo si po krátkej dobe zasa natiahne. Skúšal som ísť aj podľa kadejakých návodov, ktoré ukazovali, kde všade je skrytá služba Windows Update a kde ju vypnúť. No nič z toho nie je 100% účinné, a aj tak mi prechádza dosť aktualizácií do ntb.
Jedná sa o Asus UX310U. Konkrétny model neviem nikde zistiť, no použitý CPU je i5 7200U, 8GB RAM, 256GB SSD a grafika Intel HD620/GF 940MX.
Jedná sa o Asus UX310U. Konkrétny model neviem nikde zistiť, no použitý CPU je i5 7200U, 8GB RAM, 256GB SSD a grafika Intel HD620/GF 940MX.
ak máš Pro (asi nie), tak cez gpedit.msc: "Computer Configuration" > "Administrative Templates" > "Windows Components" > "Windows Update"
ak nemáš Pro verziu, tak cez services.msc vypni Windows Update (wuauserv)
-
starysomar
Hardcore addict
Napríklad vo firewalle Comoda ide bloknúť-zakázať sieťové spojenie na Aktualizačné aplikácie Windows.
Možno aj v iných FW.
Predpokladám, že ak Update bloknem spojenie - nezistí, nestiahne aktualizácie. Môžem sa však mýliť.
Možno aj v iných FW.
Predpokladám, že ak Update bloknem spojenie - nezistí, nestiahne aktualizácie. Môžem sa však mýliť.
Mám WIN10 Home. A predpokladám, že toto si mal na mysli, aby som vypol. Vypnuté som to už mal, cez nejaké návody som sa ku tomu už dostal. Len zo skúsenosti viem, že to moc nepomohlo. Ale tak dostal som od jedného užívateľa tu z fóra software, ktorý používa aj on a spoľahlivo mu blokuje aktualizácie. Tak to vyskúšam a uvidím, či to pomôže.Spixy napísal:ak máš Pro (asi nie), tak cez gpedit.msc: "Computer Configuration" > "Administrative Templates" > "Windows Components" > "Windows Update"
Už mám jeden software, tak ho otestujem.starysomar napísal:Napríklad vo firewalle Comoda ide bloknúť-zakázať sieťové spojenie na Aktualizačné aplikácie Windows.
Možno aj v iných FW.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ludia ako donutit windows 10 zmenit na pro verziu?kupil som si kluc na ebay a nechce mi to zmenit.v biose je ulozena home verzia
-
hojko
Site Admin
https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... ome-to-pro
1. Vyberte tlačidlo Štart a potom vyberte položky Nastavenia > Aktualizácia a zabezpečenie > Aktivácia.
2. Vyberte tlačidlo Zmeniť kód Product Key a zadajte 25-miestny kód Product Key Windowsu 10 Pro.
3. Výberom tlačidla Ďalej spustite inováciu na Windows 10 Pro.
1. Vyberte tlačidlo Štart a potom vyberte položky Nastavenia > Aktualizácia a zabezpečenie > Aktivácia.
2. Vyberte tlačidlo Zmeniť kód Product Key a zadajte 25-miestny kód Product Key Windowsu 10 Pro.
3. Výberom tlačidla Ďalej spustite inováciu na Windows 10 Pro.
-
typek61
Darca
hojko tak to nejde naskoci chyba 0x803fa067
skusal som aj toto od harisna post2329078.html#p2329078
lenze potom sa nevie verzia pro aktivovat
skusal som aj toto od harisna post2329078.html#p2329078
lenze potom sa nevie verzia pro aktivovat
Ak máš nejaký voľný disk na skúšku, tak skús čistú inštaláciu Win10Pro a skús ten kľúč.Ak sa nebude dať aktivovať, tak problém kľúč nie postup.
-
typek61
Darca
problem je ten, ze instalacia mi nedovoli ani dat na vyber aku verziu instalovat