Single - tlak spolocnosti
Re: Single - tlak spolocnosti
Nj, toto je nočná mora 29-ročného kamoša, ktorý sa rozišiel pred pár mesiacmi a skončil tak jeho dlhoročný vzťah. Už sa zmieruje s tým, že bude nevlastný tatko nejakých harantov 
podla mna to vobec nie je take zle, v 29-30 je clovek este ako tak zaujimavy pre 23+ zeny, takze ziadne slobodne matky, ale vyburene vs absolventky s chutou sa usadit
len s kazdym pribudajucim rokom to bude tazsie a tazsie 
nehovori sa ze muzi su najviac sexy okolo 40ky?
tomuto som nikdy nerozumel, chalani ktori nemali v 30vztah smerujuci k manzelstvu tak poniektori z toho mali pomaly hysteriu, pritom mnohym zenam vobec nevadi ked je muz aj vyrazne starsi takze uplne v pohode aj 40rocny moze mat 25rocnu. A hlavne manzesltvo je velke obedzenie slobody, tak je lepsie ked sa chlap predtym poriadne vybujaci, nema sa kam ponahlat..
preco by chlap mal mať manželstvo ako obmedzenie slobody ? teraz čo žiadne vylety , žiadne cestovanie a sedenie doma na zadku ?
japaja
si, alebo bol si niekedy zenaty?
Mňa by tiež celkom zaujímalo, čo máš konkrétne na mysli tým obmedzením slobody. Lebo ak niekto napr. rád cestuje, turistikuje... to sa dá aj vo dvojici. Prípadne poznám aj pár, kde napr. ona šla na týždeň do kúpeľov, on s kamarátmi bicyklovať po Slovensku a potom si urobili aj spoločnú dovolenku.
Iné je to samozrejme s deťmi, najmä malými. Tam už to proste funguje inak.
Ak si myslel nejaké opíjačky a naháňanie za ženami, tak v tom prípade tu to obmedzenie už samozrejme je.
Čo sa týka kompromisov, s tými sa človek tak či tak stretáva v hocijakom vzťahu. Už len aby nešiel vyslovene veľmi (a dlhodobo) sám proti sebe.
Iné je to samozrejme s deťmi, najmä malými. Tam už to proste funguje inak.
Ak si myslel nejaké opíjačky a naháňanie za ženami, tak v tom prípade tu to obmedzenie už samozrejme je.
Čo sa týka kompromisov, s tými sa človek tak či tak stretáva v hocijakom vzťahu. Už len aby nešiel vyslovene veľmi (a dlhodobo) sám proti sebe.
gogo956 napísal:japaja
nie neisom jediny problem vidim v tom keď máš psa alebo dieťa ale to si človek musi uvedomiť či si zrobi decko v 23r napriklad a po 35-40r skusi nieco precestovat alebo vyťaží zo života maximum do tej 30ky a potom sa "usadi"
Alebo nemusíš mať decko vôbec a užívať si celý život 
zuzanka to presne napisala, v akomkolvek vztahu treba robit kompromisy. to je obmedzenie slobody, neni co riesit, proste to tak je. ale samozrejme v dobrom vztahu tie vyhody daleko prevysuju nevyhody.zuzanuska napísal:Čo sa týka kompromisov, s tými sa človek tak či tak stretáva v hocijakom vzťahu.
ale myslim ze gogo rozpraval o tom ze s treba vyburit pred manzelstvom, lebo to ti obmedzi slobodu. a to je hlavne o sexe. mozno si najdes dokonalu babu co bude splnat vsetko chces a nebude ti nikdy nic chybat. ale uprimne, muzi (aspon vacsina muzov) ma potrebu skusat, niekde vzadu v hlave ti stale ticho klope evolucia ze "chod do toho, pretiahni kazdu, rozsir svoj geneticky kod".
akonahle sa usadis s jednou zenou tak neostava nic ine nez sa to naucit ignorovat. lebo, aspon podla mojho nazoru, mozes mat najlepsiu manzelku na svete co ti v posteli dovoli vsetko ale stale si obcas vzdychnes "tuto by som si vyskusal" ked uvidis na ulici nieco zaujimave.
ale to je zase obmedzenie ako pre koho, lebo kolko slobodnych muzov si povie na ulici to iste a nic s tym nespravi lebo si neveri alebo sa boji? takze ked si taky muz konecne najde zenu tak svadba nemusi byt ziadne realne obmedzenie slobody
S kazdym z vas suhlasim, kazdy udava nejaky pohlad s ktorym sa viem viac ci menej stotoznit.
Ano, je v tom aj sexualny aspekt objavovania noveho, ktory je hlavne v mladom veku u vecsiny muzov vyrazny.
V kazdom pripade som myslel aj aspekt zodpovednosti. Mladík bez zavazkov je viacmenej slobodny, nie je pri rozhodovani prilis obmedzovaný. Ine je to uz u zenateho muza a zase ine u muza s rodinou ktory ak chce byt zodpovedny tak vie ze ma voci blizkym ludom hlboke zavazky,ktore ho automaticky obmedzuju. Tym som nechcel nic zle povedat o manzelstve, islo mi skor o to, aby sa don nevrhali muzi prilis skoro a hlavne si uvedomovali co to znamena, ze je to strata casti slobody. Samozrejme, v niecom sa daju robit kompromisy ako to napisala Zuzka a je to aj potrebne. Ale rodina to su hlavne zavazky a povinnosti rodicov voci detom a sebe navzajom.
Ano, je v tom aj sexualny aspekt objavovania noveho, ktory je hlavne v mladom veku u vecsiny muzov vyrazny.
V kazdom pripade som myslel aj aspekt zodpovednosti. Mladík bez zavazkov je viacmenej slobodny, nie je pri rozhodovani prilis obmedzovaný. Ine je to uz u zenateho muza a zase ine u muza s rodinou ktory ak chce byt zodpovedny tak vie ze ma voci blizkym ludom hlboke zavazky,ktore ho automaticky obmedzuju. Tym som nechcel nic zle povedat o manzelstve, islo mi skor o to, aby sa don nevrhali muzi prilis skoro a hlavne si uvedomovali co to znamena, ze je to strata casti slobody. Samozrejme, v niecom sa daju robit kompromisy ako to napisala Zuzka a je to aj potrebne. Ale rodina to su hlavne zavazky a povinnosti rodicov voci detom a sebe navzajom.
Presne kvôli tomuto považujem štatút manželstva za pomerne obmedzujúci. V prípade detí a ženy na materskej dovolenke by som ešte tú potrebu manželstva chápal, keďže (väčšinou) žena má veľmi obmedzené možnosti na zárobok prvých pár rokov po narodení dieťaťa, ale napr. v mojom prípade, kedy neplánujem s priateľkou deti, nevidím dôvod byť spätý nejakým verejným sľubom manželstva.
Ak sa napríklad za pár rokov naše cesty rozídu, nie je tam prakticky žiadny priestor na nejaké vláčenie po súdoch kvôli deleniu majetku, keďže každý si ten svoj majetok môže počas vzťahu spravovať, ako chce, a celý proces rozchodu je niekoľkonásobne jednoduchší ako pri manželstve.
Verím však, že pre ženy je toto asi dosť nepopulárny názor
Ak sa napríklad za pár rokov naše cesty rozídu, nie je tam prakticky žiadny priestor na nejaké vláčenie po súdoch kvôli deleniu majetku, keďže každý si ten svoj majetok môže počas vzťahu spravovať, ako chce, a celý proces rozchodu je niekoľkonásobne jednoduchší ako pri manželstve.
Verím však, že pre ženy je toto asi dosť nepopulárny názor
A tvoja priateľka vie o tom, že nechceš mať deti a takto si buduješ zadné vrátka?
Neviem, či nepopulárny, ale skôr to pôsobí tak nezodpovedne. Ak niekto nechce mať deti, nemusí. Ale prečo teda nie manželstvo. Nechceš niečo budovať? Nejaký domov, kam sa môžeš vždy vrátiť, nájsť lásku, oporu, objatie...
Či to je ten dnešný tinder-ovský prístup, nepáči sa mi jeden, idem na druhého. Potom sa ľudia až tak veľmi nedávajú do toho vzťahu, lebo si povedia, veď načo, skúsim ďalšie a ďalšie.
Zodpovedný prístup pri hľadaní partnera je dôležitý a zistiť, s kým si človek pasuje. Ale potom už hádam ti ide o to, aby ten vzťah vydržal a nie pri prvom probléme padol. že veď nie je spoločný majetok, tak rozchod je ľahší
Ale to nesúdim tvoj spôsob fungovania, každému vyhovuje niečo iné.
Neviem, či nepopulárny, ale skôr to pôsobí tak nezodpovedne. Ak niekto nechce mať deti, nemusí. Ale prečo teda nie manželstvo. Nechceš niečo budovať? Nejaký domov, kam sa môžeš vždy vrátiť, nájsť lásku, oporu, objatie...
Či to je ten dnešný tinder-ovský prístup, nepáči sa mi jeden, idem na druhého. Potom sa ľudia až tak veľmi nedávajú do toho vzťahu, lebo si povedia, veď načo, skúsim ďalšie a ďalšie.
Zodpovedný prístup pri hľadaní partnera je dôležitý a zistiť, s kým si človek pasuje. Ale potom už hádam ti ide o to, aby ten vzťah vydržal a nie pri prvom probléme padol. že veď nie je spoločný majetok, tak rozchod je ľahší
Ale to nesúdim tvoj spôsob fungovania, každému vyhovuje niečo iné.
Čo je nezodpovedné na tom, keď nechcem na svet priniesť svoju kópiu, pričom je skoro 50%-ná šanca, že by to dieťa malo pomerne nešťastné detstvo, ak by som sa s manželkou rozviedol? Štatistiky hovoria jasne a prípady z môjho okolia tie čísla len potvrdzujú
Navyše si myslím, že budovať domov a vzťah sa dá aj bez manželstva.
Navyše si myslím, že budovať domov a vzťah sa dá aj bez manželstva.
ja to vidim tak, ze je kazdeho paru vec, ci chcu mat deti alebo nie, ale mali by obaja suhlasit s tymto rohodnutim. Vecsinou zeny prirodzene viacej tuzia po dietati, co je normálne.
Preboha, chceš mi tvrdiť že to bez manželstva nejde?zuzanuska napísal:Ale prečo teda nie manželstvo. Nechceš niečo budovať? Nejaký domov, kam sa môžeš vždy vrátiť, nájsť lásku, oporu, objatie...
Poznám páry, ktoré sú spolu aj viac ako 10 rokov, žijú spolu, majú deti... Majú domov, lásku... Bez manželstva. Ako je to možné?
podla mna, ked su deti, tak by manzelstvo malo byt. Ale je to samozrejme kazdeho vlastna volba..
skor ci neskor v kazdom vztahu zacnete zdielat ci spoluvlastnit veci, zatial co asi ziadny zamilovany par nechce riesit otazku co sa stane so spolocnym gaucom ked sa raz rozideme (lebo kto chce riesit otazku rozchodu, ze?) tak skor ci neskor to prist musi.
a popravde si neviem uplne predstavit dlhodoby vztah (10-20 rokov) kde kazdy vlastni svoje veci a nedeli sa o ne s tym druhym. kto vlastni byt v ktorom byvate? ten kto vlastnikom neni ten mu plati najom? neni to trochu nefer platit 20 rokov tomu druhemu najom a potom sa nahodou rozidete a skoncis s nicim? to su otazky ktore si skor ci neskor bude klast kazdy par a ta realna odpoved je manzelstvo.
rovnako je to otazka nejakej dovery, nechciet manzelstvo lebo to zbytocne komplikuje potencionalny rozchod mi pride takze "no vies, mam ta rad, ale zase odtial potial, chcem mat priestor aby som sa mohol kedykolvek postavit a odist bez akychkolvek komplikacii, za viac mi nestojis".
skratka, podla mna kazdy par pride do bodu ked nebyt zobraty je vacsia komplikacia ako byt zobraty.
a popravde si neviem uplne predstavit dlhodoby vztah (10-20 rokov) kde kazdy vlastni svoje veci a nedeli sa o ne s tym druhym. kto vlastni byt v ktorom byvate? ten kto vlastnikom neni ten mu plati najom? neni to trochu nefer platit 20 rokov tomu druhemu najom a potom sa nahodou rozidete a skoncis s nicim? to su otazky ktore si skor ci neskor bude klast kazdy par a ta realna odpoved je manzelstvo.
rovnako je to otazka nejakej dovery, nechciet manzelstvo lebo to zbytocne komplikuje potencionalny rozchod mi pride takze "no vies, mam ta rad, ale zase odtial potial, chcem mat priestor aby som sa mohol kedykolvek postavit a odist bez akychkolvek komplikacii, za viac mi nestojis".
skratka, podla mna kazdy par pride do bodu ked nebyt zobraty je vacsia komplikacia ako byt zobraty.
Frajerkin nevlastný otec sa po 2 rozvodoch už nechce znovu ženiť. Žije spolu s frajerkinou mamou a ich malou dcérou v spoločnom baráku, z ktorého každý vlastní polovicu.
Osobne poznám 3 páry, ktoré nežijú v manželstve, ale kúpili si spoločne nehnuteľnosť na hypotéku a každý vlastní polovicu. Toto mi samozrejme príde úplne prirodzené. Takže ani v tomto nie je žiadny problém, čo sa týka nemanželského zväzku.
Pri tom dieťati mi manželstvo ešte dáva zmysel, ale pri bezdetnom vzťahu mi to príde ako úplná zbytočnosť...
Osobne poznám 3 páry, ktoré nežijú v manželstve, ale kúpili si spoločne nehnuteľnosť na hypotéku a každý vlastní polovicu. Toto mi samozrejme príde úplne prirodzené. Takže ani v tomto nie je žiadny problém, čo sa týka nemanželského zväzku.
Pri tom dieťati mi manželstvo ešte dáva zmysel, ale pri bezdetnom vzťahu mi to príde ako úplná zbytočnosť...
Kazdy vlastni polovicu nehnutelnosti. Teraz si predstav ze jeden chce vztah ukoncit a odstahovat sa a druhy nie. Ten prvy ma smolu, pretoze bez suhlasu druheho majitela nehnutelnost nikto nemoze kupit. Ak sa mylim opravte ma. A taketo pripady sa aj realne stavaju.