Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa Frco »

Gogo: Uprimnu sustrast za taku stratu :smt017

Mna uz tiez zacal virus ovplyvnovat, resp. moj eshop, ktory predava hracky do sveta - od myslim minuleho piatka Slovenska posta nedorucuje do vacsiny krajin sveta a kuriery su prilis drahy. Mozno v ramci SR su lacnejsi ako posta, mozno preto ich shopy vyuzivaju, ale ja ked posielam do Svedska/Portugalska...tam lepsiu cenu ako Slovenska posta nedostanem. Takze teraz musim rusit objednavky :smt017

Zazivate nieco podobne aj vy? Hlavne ti, co mate vlastny biznis, vo velkych firmach typu IBM to asi neriesite, len mate home office a vylozene nohy :lol:
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Frco kde by som našiel info kam naša pošta neposiela balíky? Lebo dva balíky mi visia vo vzduchu a na pošte mi nič také nepovedali.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

mikioko
Light Professional
Light Professional

Ďakujem som to už hľadal cez týždeň a nenašiel som.
U mňa sa nič nemení keďže z EU to je len Španielsko, Taliansko, Grécko, Írsko, Malta a Cyprus.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Hej, ale minuly tyzden sa do tych krajin nedorucovalo! Takze dakujem ze si sa spytal, znovu som musel pozriet na stranku posty a ten list krajin kde sa teraz dorucuje vyrazne narastol. Predtym tam bolo fakt asi 10 krajin! Takze asi riesenie je checkovat to pravidelnejsie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Frco

1/taky je zivot, clovek sa musi so stratami zmierit.
2/osobne by som to vylozenymi nohami nenazval ani nahodou :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Trochu OT: ako je to teraz s tými STK a EK? Stále platia odklady bez sankcie aj napriek tomu, že stanice už otvorené sú? Mám obe v priebehu apríla a neviem, či sa mám objednávať, alebo čo.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Teraz som videl v televízii, že skúšajú robiť liek z protilátok, ktoré sa vytvorili u tých, čo sa uzdravili, liek bude len je otázkou času kedy, toto hovoria, že treba pár mesiacov.

https://www.theguardian.com/science/202 ... -infection

Teraz keby sme išli tým smerom, že povoliť zavedené opatrenia, tak predošlé 2 týždne boli dobré na čo? Hneď sa začne masové šírenie a o pár týždňov budú všetky zdravotnícke zariadenia plné chorých a do mesiaca tu máme situáciu ako v Taliansku.

Lepšie na 3 týždne totálny stop ako aby toto trvalo rok alebo že riskneme to, čo už je v Taliansku. A naše zdravotníctvo nemôžeme ani spomenúť v jeden deň s tým čo majú v Nemecku, Taliansku, Rakúsku alebo Švajčiarsku. Povolenie sankcií bude viesť ku katastrofe v zdravotníctve dosť rýchlo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ita0204.jpg
ita0204.jpg (35.03 KiB) 1375 zobrazení
Taliansko
okamzity navrat pre skupiny obyvatelstva pod 55 rokov do prace s dodrziavanim prisnych hygienickych pravidiel
ohrozene skupiny, starsi a chori ludia pokracovanie v karantene

niekto proti?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Veľmi by som sa na tú štatistiku nespoliehal. V Taliansku viacerí lekári hovoria, že je to ako za vojny a na prístroje dávajú mladých ľudí, ktorí majú väčšiu šancu, že sa vyliečia. Keď zavoláš na 112, že ti kolabuje 80 ročná babička a nevie dýchať, tak už ani nepošlú sanitku... Plus si nerobme ilúzie o našom zdravotníctve. Veď máme zatiaľ 1 mŕtveho, ktorý zomrel 2 hodiny po prepustení z nemocnice. Domov v "dobrom stave" ho pustili s ťažkým obojstranným zápalom pľúc a pozitívnym výsledkom na SARS-COV-2.
Hensym napísal:Trochu OT: ako je to teraz s tými STK a EK? Stále platia odklady bez sankcie aj napriek tomu, že stanice už otvorené sú? Mám obe v priebehu apríla a neviem, či sa mám objednávať, alebo čo.
Ak to nebude jasne napísané v zbierke zákonov, tak by som sa nespoliehal na to, čo hovoria politici (pamätáte na to, ako Fico na tlačovke trhal faktúry za energie a odkázal ľuďom, že to nemusia platiť, že on to vybaví? a ako to dopadlo...). V tom lepšom prípade ti dajú pokutu, ktorú by ti po zdĺhavých hádkach s úradníkmi odpustili. V tom horšom prípade ti proste dajú pokutu a hotovo. Takže radšej by som sa objednal. A to ešte nevieš, aké sú aktuálne čakacie doby. Možno dostaneš termín až na jún.
beardie
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal:Veľmi by som sa na tú štatistiku nespoliehal. V Taliansku viacerí lekári hovoria, že je to ako za vojny a na prístroje dávajú mladých ľudí, ktorí majú väčšiu šancu, že sa vyliečia. Keď zavoláš na 112, že ti kolabuje 80 ročná babička a nevie dýchať, tak už ani nepošlú sanitku... Plus si nerobme ilúzie o našom zdravotníctve. Veď máme zatiaľ 1 mŕtveho, ktorý zomrel 2 hodiny po prepustení z nemocnice. Domov v "dobrom stave" ho pustili s ťažkým obojstranným zápalom pľúc a pozitívnym výsledkom na SARS-COV-2.
ja celkom ano, kedze su to ofiko udaje od talianskej vlady, resp "Narodneho referencneho laboratoria"

netreba zabudat, ze taliani slabo testuju a mladi to prechadzaju bez alebo len so slabymi priznakmi (doslova chripka, ktora ma CFR okolo 0,1 %), takze testovani su len ti s priamym kontaktom na nakazenych + 1/2 urovne okolo alebo priamo hospitalizovani

a znova pripominam dosledne dodrziavanie prisnych hygienickych pravidiel vratane zavretych kin, divadiel, krciem, restauracii a ostatnych miest, kde sa zhlukuje vacsie mnozstvo ludi
gogo956
Redeemer
Redeemer

nad 75rokov uz v Taliansku, Spanielsku a ciastocne aj vo Francuzsku nezachranuju. Bud ani sanitka pre nich nepride, alebo ich sice umiestnia do nemocnice ale uz dostavaju len lieky proti bolesti a na spanok.
Cesar
Addict
Addict

V Taliansku teraz už sú prísne opatrenia, aby všetci ostali doma, takže ten pokles nie je len tak, že všetci behajú hore-dole a tak to začalo klesať. Tie opatrenia aj u nich má tak isto efekt ako tu, len tam je iný základ, z čoho vyšli, že to zaviedli pri desiatkách tisícoch a tu sme mali možno 10. Tu nám to narastá denne o cca. 30 ľudí denne a tam o "LEN" o 4 tisíc.

A tak isto ako tu tak aj tam by znamenalo povoliť obmedzenia masový nárast chorých, tam by bolo 10 tisic tu nikto nevie koľko ale bolo by to určite násobok toho čo je dnes.

Je len ilúzia, že keď budú prísne opatrenia, tak sa zastaví šírenie. Debili sú aj budú a a aj dnes vidno na ulici sem-tam niekoho, čo nemá ani rúško ani nič.

Minule vidím, že niekto má rúško tak, že nos mimo, má to na ústach a na krku, utiera si nos, potom chytá košík v obchode. A takýchto debilov je až až, takýmto niet pomoci.

Ľudia sú omnoho sprostejší ako si to myslíte, nech už do nich budú na ulici strieľať policajti aj tak tu budú celý den utierať nos rukami a chytať celý deň všetko a takto dookola, debilom pomôže len zákaz, trest, basa, domáce väzenie. Oni dovtedy behajú, pokým sa nakazia potom idú šíriť ako na bežiacom páse, to je realita.

A stačí, keď je tu len 1% imbecilov, čo celý deň pobehujú celým mestom hore-dole do nákupných centier, a cez mhd a budú šíriť nákazu rýchlosťou svetla. A tak skôr či neskôr nakzia aj takého, čo si dáva fakt pozor ale na ulici je to skrátka ťažké a úplná istota nie je nikdy.

Ja by som povolil obmedzenia len na základe iq testu alebo psychotestu, dutým hlavám debilom treba aby ostali doma na stálo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Cesar napísal: Tu nám to narastá denne o cca. 30 ľudí denne a tam o "LEN" o 4 tisíc.
nezabudaj, ze Taliansko je 12x vacsia krajina v pocte obyvatelov a priemerna dlzka zivota je tu o 6 rokov nizsia
a nezabudat na uplne inu mentalitu ludi, na Slovensku sa s nikym nebozkavas len tak ked sa uvidis na ulici
Cesar
Addict
Addict

Taliasnko či Slovensko je to isté, čísla klesajú len kvôli opatreniam. Keby oni do dnes chodili všade tak isto ako pre vírusom a tak by to tam začalo klesať by som bol za ale nie je to tak.

Keby povolili obmedzenia by to tam znova vystrelilo tak isto ako tu, nie je žiaden rozdiel, rozdiel je len v tom, že tam sa to zaviedlo omnoho neskôr.

Ja aj dnes na ulici vidím viac než dosť debilov, čo kašlú na všetko, debilov je tu až až a tí skúšajú šťastie, pokým sa nakazia a potom oni hneď budú šíriť nákazu ako blesk.

Načo si nahovárať rozprávky, že zrušíme obmedzenia, všetci si budú dávať pozor a bude to dobré. To musí byť niekto extrémne naivný toto myslieť.

Možno, že by to aj tak mohlo byť, grafy sú grafy ale je tu aj x neznámych, a hlavným je počet debilov, ktorých je viac než dosť.

Aký to musí byť imbecil, čo si dnes rukou utiera nos a aj pred a za tým chytá nákupný košík? To už je fakt IQ 0,0 a vidieť to. A idú ešte štyria vedľa seba, totáni debili. Takí keby dostal vírus tak vytvorí rekord v počte nakazených jednou osobou, keby také niečo bolo.

10 takých pustíš do Bratislavy a do týždňa nakazí tisíce iných v mhd aj inde, na ubytovniach, v robote, verejných záchodoch.

Je extrémne naivné až hlúpe si myslieť, že 100% obyvateľov sa bude správať maximálne opatrne a obozretne, lebo bude 1% sú toálni debili, čo bude robiť opak a sme tam kde nechceme byť.

Keď dokážeš zaručiť ze 100% obyvateľstva sa bude správať ukážkovo ako z učebnice tak zajtra môžeme zrušiť opatrenia, ale to nie je vôbec reálne.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

gogo956 napísal:nad 75rokov uz v Taliansku, Spanielsku a ciastocne aj vo Francuzsku nezachranuju. Bud ani sanitka pre nich nepride, alebo ich sice umiestnia do nemocnice ale uz dostavaju len lieky proti bolesti a na spanok.
Vo švédsku, ktoré sa tu dáva ako príklad ako sa to má robiť, dostali lekári príkaz odpájať od prístrojov okrem starých aj mladých, pokiaľ ich stav je veľmi vážny a liečba by trvala dlho. Musia uvoľniť miesto pre vážne stavy s predpokladaným rýchlejším uzdravením.

Hovoril to lekár, Slovák pracujúci vo švédsku v reportáži tv, bol z toho dosť mimo, nie je moc príjemné takto rozhodovať o živote a smrti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

znovu: vsetky statistiky treba brat s velkou rezervou, kazdy si ju upravuje ako sa mu hodi..

//autoeditácia príspevku (02 Apr 2020, 10:22)
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... paign=null
Cesar
Addict
Addict

baldorex napísal:Vo švédsku, ktoré sa tu dáva ako príklad ako sa to má robiť, dostali lekári príkaz odpájať od prístrojov okrem starých aj mladých, pokiaľ ich stav je veľmi vážny a liečba by trvala dlho. Musia uvoľniť miesto pre vážne stavy s predpokladaným rýchlejším uzdravením.

Hovoril to lekár, Slovák pracujúci vo švédsku v reportáži tv, bol z toho dosť mimo, nie je moc príjemné takto rozhodovať o živote a smrti.
Ja osobné skúsenosti ani informácie nemám ale v televízii som videl reportáž, že aj Taliansku už tie najťažšie prípady ani neriešia, posielajú ich domov umrieť lebo vybavenie treba použiť na záchranu tých, čo majú dobré šance.

Keď klamali v nemeckej televízii tak to nie je pravda, ale keby to tak bolo tak asi preto sú také veľké čísla tých, čo umierajú, lebo sa zaoberjú len relatívne lahšími prípadmi.

Je ale dosť smutné keby to takto bolo, tak všetci starí a čo majú nejakú inú chorobu musia zomrieť? :( Nie som ani starý a nemám ani žiadnu chronickú ani vážnu chorobu (presnejšie neviem o tom, keby som aj mal) ale aj tak, ja by som ľudí nevedel posielať do istej smrti. :(

A Švédsko v televízii ukazujú ako vzor, že robia, že sa nič nedeje, vraj čísla sú v pohode, ekonomika šľape ako hodinky, ako keby sa tam diaľ nejaký zázrak, a popri tom robia masovú eutanáziu? :smt098 Aj toto je cesta ale aká? :?
gogo956
Redeemer
Redeemer

kazda instituacia v state je normovana iba na urcity objem pripadov. A ked pride takyto extrem, ze je v kritickom stave mnoho stoviek a tisic ludi, tak ziaden stat sa nedokaze o vsetkych tychto pacientov dostatocne postarat. Takze lekari musia volit mensie zlo a pomoc prioritne poskytnut mladsim ludom resp ti ktori maju vecsiu sancu prezit. To je normalny postup, priority..
mikioko
Light Professional
Light Professional

Zaregistrovali ste niekto korelaciu medzi očkovanim proti TBC a zvýšenej imunite voči Corone? V Ceskych diskusiách sa to objavuje často, že vďaka očkovaniu sme vo východnej Európe viac imunny voči Corone. Ze v Nemecku aj v Austrálii už prebiehaju štúdie a skúšajú ľudí očkovať proti TBC.
Napísať odpoveď