baldorex napísal:Vo švédsku, ktoré sa tu dáva ako príklad ako sa to má robiť, dostali lekári príkaz odpájať od prístrojov okrem starých aj mladých, pokiaľ ich stav je veľmi vážny a liečba by trvala dlho. Musia uvoľniť miesto pre vážne stavy s predpokladaným rýchlejším uzdravením.
Hovoril to lekár, Slovák pracujúci vo švédsku v reportáži tv, bol z toho dosť mimo, nie je moc príjemné takto rozhodovať o živote a smrti.
Ja osobné skúsenosti ani informácie nemám ale v televízii som videl reportáž, že aj Taliansku už tie najťažšie prípady ani neriešia, posielajú ich domov umrieť lebo vybavenie treba použiť na záchranu tých, čo majú dobré šance.
Keď klamali v nemeckej televízii tak to nie je pravda, ale keby to tak bolo tak asi preto sú také veľké čísla tých, čo umierajú, lebo sa zaoberjú len relatívne lahšími prípadmi.
Je ale dosť smutné keby to takto bolo, tak všetci starí a čo majú nejakú inú chorobu musia zomrieť?

Nie som ani starý a nemám ani žiadnu chronickú ani vážnu chorobu (presnejšie neviem o tom, keby som aj mal) ale aj tak, ja by som ľudí nevedel posielať do istej smrti.
A Švédsko v televízii ukazujú ako vzor, že robia, že sa nič nedeje, vraj čísla sú v pohode, ekonomika šľape ako hodinky, ako keby sa tam diaľ nejaký zázrak, a popri tom robia masovú eutanáziu?

Aj toto je cesta ale aká?