vcera som chcel spravit len jednoduchu krabicku na 12V zdroj, spinac, ledka a dve dierky na bananiky. strasne som bojoval s tymi konektormi ani za svet mi tam spajka drzat (takyto konektor. drot som namocil to taviacej pasty, pocinoval, to iste som spravil s konektorom, potom pospajal dohromady. lenze ked som kablom potocil tak sa odpojil cely aj s celou spajkou. proste ta spajka sa vobec nechce spojit s tym plieskom na konektore. tak dlho som sa trapil s tym az som zistil ze ten plastovy zavit sa roztopil a uplne zmenil tvar.
nakoniec som to spravil, zapojim, vsetko pekne funguje, strcim tam bananik, vytiahnem, konektor sa trochu pohne a odpoji sa ledka ktoru som tam prispajkoval potom
toto je inak vysledok: https://imgur.com/a/7DKizLA
co robim zle? nemam uplne jasno ohladom teploty spajkovacky, niekde som cital 350 stupnov, predavac mi hovoril ze 300 je aj vela, ze on dava tak 270-280 lebo potom sa uz nici hrot.
este mam otazku k opatere o spajkovacku, cital som ze treba ju vzdy pred odlozenim ocinovat, ale vzdy sa mi dari ocinovat iba uplny hrot, o par milimetrov je uz hrot skorodovany a tam cin vobec nedrzi.