Windows 10

Informácie o software, ankety...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa 4040 »

Inštaluješ cez boot ?Ak zadáš kľúč pri inštalácií, tak samozrejme Ti neponúkne na výber Home alebo Pro.Inštalačka to priradí podľa kľúča,ktorý zadáš.Ja inštalujem stále bez pripojenia na net.Ak pri inštalácií ,kde zadávaš kľúč si vyberieš možnosť Nemám kľúč a dáš preskočiť, tak mal by si mať aj ponuku na výber verzie.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja dam instalovat a vobec tam nemam ponuku zadat kluc.hned ma hodi bud inovovat alebo instalovat
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď preto som sa pýtal , či inštaluješ cez boot, ako čistú inštaláciu.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bootujem cez usb
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Teraz som sa pozrel späť.Zrejme inštaluješ na NTB , keď spomínaš , že v biose je uložená Home verzia.Vtedy samozrejme si načíta kľúč z biosu a neponúkne výber.Aj tak môžeš skúsiť novú inštaláciu a ešte raz skúsiš zmeniť kľúč.Alebo skúsiť aktiváciu cez toho ich robota.Alebo začať Pro inštaláciu na inom PC.Akú máš teraz funkčnú Home verziu,presná zostava ?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano instalujem to na ntb, aj sa viem dostat do pro verzie podla tohto
post2329078.html#p2329078

ale potom ako dam moj kluc tam napise, ze v biose mi windows zistil, ze tam mam kluc na home a nevie dalej pokracovat.zajtra ti to odfotim a neviem si dat rady

//skusim teda zajtra ten prikazovy riadok
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Takže nie si pri NTB.Ináš Microsoft píše aj :
Ak máte digitálnu licenciu na Windows 10 Pro a v zariadení máte momentálne aktivovaný Windows 10 Home, zobrazí sa vám po výbere položky Prejsť do Microsoft Storu jedna z nasledujúcich výziev:
Ak sa zobrazí možnosť Nainštalovať, vyberte tlačidlo na inštaláciu Windowsu 10 Pro.
Kľúč môžeš skúsiť zmeniť aj cez CMD...
https://www.windowscentral.com/how-chan ... windows-10
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

čaute,mám notebook s rozlíšením Full HD a samozrejme aj Windows 10 v tomto nastavení.Avšak ak zapnem nejakú hru,ktorá ide v nižšom rozlíšení,po jej minimalizovaní alebo vypnutí sú vo Windowse všetky okná menšie ako predtým.Nedá sa niekde "zamknúť" ich veľkosť ? :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chalosi kupil som si este jednu licenciu,vypol internet, prehodil na tento kluc VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T.potom sa pocitac restartoval nahodil moj kluc,zapol net a ide vsetko v pohode :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Aký počítač potrebujete pre nový Windows 10: Microsoft upravuje požiadavky pre procesory | Živé.sk

https://docs.microsoft.com/en-us/window ... quirements
Windows 10 2004 Up through the following 10th Generation Intel Processors (Intel Core i3/i5/i7/i9-10xxx), and Intel Xeon E-22xx[1], Intel Atom (J4xxx/J5xxx and N4xxx/N5xxx), Celeron and Pentium Processors
Co to presne znamena? Ked mam Xeon a Windows 10 Home, tak to mi novsie aktualizacie Windows uz nepojdu? Menej vykonne i3 budu mat podporu a Xeon-y nie?

Ta poznamka, ze Xeon procesory su podporovane len pre Pro a Enterprise je aj pri starsich verziach, to mi teda prestane fungovat Windows, ak mam Home verziu a Xeon?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Podla toho clanku pribudli nove proceosry, neuberali podporu.

A aj keby ti aktualizacia na build 2004 nepojde, stale budes dostavat aktualizacie pre 19xx.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemyslim si, ze Microsoft by si odrezal podporu pre svoj posledny operacny system, ved silou mocou sa snazia premigrovat vysoke percentualne zastupenie z Win7 a aj Win8 na Win10. Takze kazda verzia Win10 bude dostavat aktualizacie.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Asi tak, Windows 10 je pre microsoft niečo ako Creative Cloud pre Adobe. Jednoducho prestali každý rok číslovať a pristupujú k tomu OS ako k "produktu", ktorý potrebuje údržbu nonstop.
V dnešnej dobe, kedy sa snáď ani nedá kúpiť počítač, ktorý by stabilne nepotiahol Windows 10, nemá absolútne žiadny význam živiť staré operačné systémy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Umelo obmedzovat stary HW cez nejake ich poziadavky, to mi nepride stastne riesenie. Problem je vsak aj tak v ovladacoch pre Win10 pre starsi HW, pretoze ich vela vyrobcov ani nerobilo.

Ked sa pozeram ale na web Microsoftu, tak asi fakt odstavia tie aktualizacie: https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... fact-sheet Vysvetenie k tomu je tu: https://docs.microsoft.com/sk-sk/lifecy ... ern-policy
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze takto ludi nepriamo nutia, aby si kupovali novy HW, lebo jednak pridu o nove funkcie a tiez tusim po istom case prestavaju podporovat urcite starsie verzie.

No pri Xeon-och je este ten rozmer, ze menej vykonne i3 podporovane su a vykonnejsie Xeon-y nie, to nedava zmysel, pritom tie nove funkcie urcite by aj moj Xeon urcite zvladol bez problemov.

To ze je len jeden Windows a nie je nutne kupovat a preinstalovat nove verzie je fajn, ale takto by nestacilo ani kupit novy Windows, ale ked chcem novsie funkcie, tak musim kupit rovno komplet novy pocitac (aj to planujem, ale zrejme az ked pride nove GTA a dalsie nove hry s prichodom novych konzol).

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2020, 15:31)
Windows 10 May 2020 Update je venku. Odstraňuje hesla a přináší Linux – Živě.cz

"Novinek se dočká též lupa, kde je nejzásadnější novinkou schopnost převodu textu na řeč. Díky ní je možné nechat si předčítat text v prohlížečích Edge, Chrome a Firefox, v textovém editoru Word či aplikacích Outlook a PowerPoint. Nechybí ani podpora černého režimu a tlačítek ovládání médií pro pozastavení předčítání či přeskakování mezi větami.

Aplikace předčítání si pak připravila přirozenější hlas, podporu prohlížeče Firefox a spoustu dalších novinek, které by měly značně usnadnit používání. Velkou změnou je pak to, že program při předčítání zpracovává celé věty, ne jen slova, což by mělo vést právě k přirozenějšímu projevu."

Neviem, ci sa to tyka aj slovenskej verzie TTS, ale toto je rozhodne nieco, o co by som prist nechcel, aktualna verzia nie je velmi dobra, Google ma ovela lepsi hlas pre slovencinu, ale pouzitie vo Windows 10 je obmedzene, takze toto nove a lepsie TTS, ktore bude fungovat aj vo Firefox, by som urcite chcel.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

zdar, sem tam ked zapinam pc tak mi vyhodit winload.exe error...
skusal som to aj opravit lenze nejako to nejde... chcelo by to teda reinstal win ? win je original, key kupeny z ebay :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Viacmenej si si sam odpovedal. Este mozes skusit fixnut bootrec. Toto hod do prikazoveho riadku (jeden riadok = jeden prikaz):
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd

Ak nepomoze, tak asi najlepsie bude spravit reinstall Windowsu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:Nemyslim si, ze Microsoft by si odrezal podporu pre svoj posledny operacny system, ved silou mocou sa snazia premigrovat vysoke percentualne zastupenie z Win7 a aj Win8 na Win10. Takze kazda verzia Win10 bude dostavat aktualizacie.
Podla tohto clanku to neplati, uz aj inde som zachytil tie spravy o skonceni podpory pre urcitu verziu Windows 10.

Májový Windows 10 sa začína automaticky ponúkať pre staršie systémy

"„Nanucovanie“ nového vydania systému začína opäť platiť, keď sa blíži koniec technickej podpory daného vydania systému Windows 10. Momentálne sa situácia týka používateľov, ktorí stále pracujú na zariadeniach s nainštalovanou aktualizáciou Windows 10 October 2018 Update.

Ide o vydanie známe aj ako Windows 10 verzie 1809. Podpora pre toto vydanie (po predĺžení) síce skončí až 10. novembra tohto roka, no Microsoft v aktualizovanej dokumentácii k tomuto vydaniu systému už dopredu upozorňuje, že znovu reštartoval proces automatického dodávania veľkých vydaní Windows 10."
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Win10
Prílohy
Podpora Win10.jpg
Podpora Win10.jpg (33.49 KiB) 2401 zobrazení
Napísať odpoveď