Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ephramko napísal:
Myslíš akože turizmus? Letecké spojenia a podobne? To teraz ešte nikto na svete netuší...ani Matovič. Si zober aké veľké % Slovákov, ktorí pracovali v Alpách, sa odtiaľ vrátilo aj s koronavírusom. A medzinárodná doprava v zmysle preprava tovaru, to stále funguje. Inak by sme už obhrýzali kôru stromov a lovili mestské holuby (teda okrem ľudí, čo nakupovali múku, ryžu a cestoviny po stovkách kilogramov).
jj, hromadnu dopravu som myslel. pre plebsov, co su lenivi si ist spravit vodicak. pokial viem, tak su teraz komplet stopnute cezhranicne vlaky/busy. tak ja len ci sa nehovorilo aj o tomto, ze kedy to zacnu pustat, aspon v nejakom obmedzenom rezime. napr. len do priamych susednych statov.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Fantasticke :) Ze ale budu mat v sobotu zavrete, nech, aj tak som tam vtedy moc nechodil. Na moj mail na zakaznicky servis som ani nedostal odpoved. Asi som bol iba jeden z mnohych, co sa stazovali na dlhe fronty.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Mek napísal:Na moj mail na zakaznicky servis som ani nedostal odpoved. Asi som bol iba jeden z mnohych, co sa stazovali na dlhe fronty.

Pochváľ sa nám aký zlepšovák si vymyslel :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Zlepsovak aky som vymyslel? Iba predlzenie otvaracich hodin... a bolo mi vyhovene :lol:
Dnes prisla odpoved, celkom genericka...
Vazeny pan xyz

respektujeme opatrenia Hlavneho hygienika SR, teda Uradu verejneho zdravotnictva SR, pocet zakaznikov v pobocke nemoze v jednom okamihu prekrocit kapacitu jedneho zakaznika na 25m2. Preto sme museli vzhladom na rozlohu predajneho miesta presne vypocitat maximalny pocet zakaznikov, ktori mozu byt v rovnakom case vo vnutri pobocky. Ostatni zial musia cakat pred vstupom na postu a to v urcenych minimalne dvojmetrovych odstupoch. Podla nas, rovnako tak aj uradu verejneho zdravotnictva, je pre vase zdravie bezpecnejsie nebyt dlho v uzatvorenom priestore s vacsim poctom osob, o ktorych zdravotnom stave nemate informacie.

Poskytovanie postovych sluzieb bude od stvrtka 23. aprila zabezpecene v standardnom rezime na celom uzemi Slovenska. Slovenska posta obnovi otvaracie hodiny jednotlivych pobociek a dorucovanie doporucenych zasielok. Nadalej vsak budu platit bezpecnostne a hygienicke opatrenia na zamedzenie rizika sirenia ochorenia COVID-19.

Dakujeme za pochopenie.

S pozdravom a prianim prijemneho dna

Zakaznicke centrum
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

mohli by u nas aspon na volnom priestranstve povinne nosenie rusok zrusit , zle sa cez to dycha najma pri vacsej namahe a ked budu horucavy tak to bude na slak trafenie. Ja myslim zeby stacilo povinne nosenie rusok iba vo verejnych uzavretych priestorch ako su obchody, MHD, zeleznicne stanice, urady a pod. Ale nosenie rusok len pri prechadzke, bicyklovani ci korculovani atd niekde pri rieke po uliciach po ceste na volnom priestranstve mi pride zbytocne. :smt098 Uz aj cesi uvazuju o zruseni rusok
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

biker610i - uz to zmiernili:
„Všetkým osobám sa zakazuje s účinnosťou od 21. apríla 2020 od 00:00 do odvolania vychádzať a pohybovať sa na verejnosti bez prekrytia horných dýchacích ciest (nos, ústa) ako je napríklad rúško, šál, šatka alebo iné prostriedky, ktoré bránia šíreniu kvapôčiek, a to s výnimkou:

⋅ detí do 2 rokov veku,
⋅ osôb so závažnými poruchami autistického spektra,
⋅ osôb v uzavretom vozidle, ak sú všetky osoby v aute zo spoločnej domácnosti,
⋅ vodičov verejnej dopravy, ktorí sú sami v uzavretej kabíne oddelene od ostatného priestoru určeného na prepravu osôb
⋅ osôb žijúcich v spoločnej domácnosti pri pobyte v prírode, ak je ich vzdialenost' od iných osôb minimálne 20 metrov,
⋅ osôb nežijúcich v spločnej domácnosti pri pobyte v prírode, ak ich vzájomná vzdialenosť je minimálne 20 metrov.“
Trump dostal dalsi "skvely" napad.

Trump navrhol vpichnutie dezinfekcie do tela na zabitie koronavírusu. Odborníci sú zhrození
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

biker610i: Ked vidim ludi na korculiach ci bicykloch, tak to rusko nosi len zlomok z nich. Je len spustene na krku. Tiez ho mam tak na bicykli, nasadim si ho len ked idem centrom mesta.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Dreamer: Dnes som to zachytil na FB a narýchlo som si čekol nejaký rýchly strih tej jeho "tlačovky" a aj oficiálnej publikácie od vedcov - a je to obrovsky vytrhnuté z kontextu.
Do*ebal to, lebo ľudia (špeciálne v amerike) sú schopní prečítať si titulok, či bulvárne správy a potom to budú robiť (viď. prípady keď deti žrali tablety do umývačky), ale nič to nemení na tom, že tie nadpisy (a niekedy aj vnútra článkov) sú čistý bulvár a 7x destilovaná informácia vytrhnutá z kontextu.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

pohlad tej lekárky/vedkyne je na nezaplatenie :D

//autoeditácia príspevku (27 Apr 2020, 14:41)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Mek napísal:Zlepsovak aky som vymyslel? Iba predlzenie otvaracich hodin... a bolo mi vyhovene :lol:
Dnes prisla odpoved, celkom genericka...
Minister dnes odvolal riaditeľa pošty. :lol:
biker610i
Light Star
Light Star

inak bol uz nejaky pripad ze dostal niekto pokutu za nenosenie roska vonku ? lebo ja ked idem von tak ja si uz rusko nedavam pride mi to ako blbost nosit po vonku rusko, zle sa v tom dycha a je to nepohodlnne, rusko si dam iba ked idem do obchodu, MHD, na pumpu atd ci ze do nejakej verejnej budovy . Aj v krajinach kde je ovela viac pripadov nakazy je povinne nosenie ruska iba vo verejnych budovach a MHD :twisted:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Smeti vynášam bez, v práci (fyzicky ťažkej) sme to prestali nosiť všetci.
Veď je to hovadina 10-20 metrov od iných-cudzích ľudí. A keď sa ideme do auta najesť - aj tak sme v jednom priestore bez... Samozrejme do obchodu atd rúško nosím (aj rukavice).
Ad pokuta - v Čechách s tým neskutočne blbnú, na Slovensku nie sú o tom relevantné info.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

biker610i napísal:inak bol uz nejaky pripad ze dostal niekto pokutu za nenosenie roska vonku ? lebo ja ked idem von tak ja si uz rusko nedavam pride mi to ako blbost nosit po vonku rusko, zle sa v tom dycha a je to nepohodlnne, rusko si dam iba ked idem do obchodu, MHD, na pumpu atd ci ze do nejakej verejnej budovy . Aj v krajinach kde je ovela viac pripadov nakazy je povinne nosenie ruska iba vo verejnych budovach a MHD :twisted:
ano, vo verejnych priestranstvach(namestia, parky, nie priroda) davali za nenosenie ruska pokutu 150-300e.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

biker610i napísal:inak bol uz nejaky pripad ze dostal niekto pokutu za nenosenie roska vonku ? lebo ja ked idem von tak ja si uz rusko nedavam pride mi to ako blbost nosit po vonku rusko, zle sa v tom dycha a je to nepohodlnne, rusko si dam iba ked idem do obchodu, MHD, na pumpu atd ci ze do nejakej verejnej budovy . Aj v krajinach kde je ovela viac pripadov nakazy je povinne nosenie ruska iba vo verejnych budovach a MHD :twisted:
Každý týždeň sa rozdá niekoľko stoviek pokút za nedodržiavanie karanténnych opatrení. Väčšinou sa jedná o podnikateľov alebo o osoby, ktoré majú zákonom nariadenú karanténu a nedodržiavajú ju. Individuálne zlyhania policajti často riešia dohovorom, aj keď teraz majú veľký počet udaní, často absurdných v štýle "sused fajčí na balkóne a nemá rúško". Z pošty, obchodu, MHD by ťa bez rúška vyhodili a ak by si robil bordel, tak by zavolali policajtov.
V tomto by som si z iných krajín nebral príklad. Viem, že je to pre nás Slovákov nezvyčajná situácia, keď sme knečne v niečom pozitívnom medzi najúspešnejšími krajinami nielen v EÚ, ale aj na svete. Aj krajiny, ktoré sa z nás smiali, dnes zavádzajú opatrenia, ktoré sme my zaviedli už pred 2 mesiacmi. Francúzi tento týždeň zaviedli povinné rúška v MHD, obchodoch a verejných budovách. Takže podľa mňa netreba polaviť a ďalej dbať na zvýšenú hygienu, držať sa ďalej od ľudí a nosiť rúška.

Inak ja používam lekárske rúška. Tie sú vzdušnejšie ako tie homemade látkové. Bazoš aj FB aktuálne zase blokuje inzeráty na rúška a mám ich momentálne cez 700 kusov, takže ak by mal niekto záujem, napíšte mi správu.
:smt006
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

starysomar napísal:Smeti vynášam bez
To bývaš v rodinnom dome?
Taký panelák a ísť si pekne výťahom a po chodbe, to musia mať susedia z teba radosť.

Rúško mám aj keď idem so smeťami keďže idem cez spoločné priestory, rovnako keď idem so psom von. Až keď som na lúke a široko ďaleko nikto nie je, dám si ho dole.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nebývam v rodinnom dome. Na druhom poschodí z troch tehlového. O deviatej-desiatej večer už nik nevystrčí nos.
biker610i
Light Star
Light Star

ephramko napísal: Každý týždeň sa rozdá niekoľko stoviek pokút za nedodržiavanie karanténnych opatrení. Väčšinou sa jedná o podnikateľov alebo o osoby, ktoré majú zákonom nariadenú karanténu a nedodržiavajú ju. Individuálne zlyhania policajti často riešia dohovorom, aj keď teraz majú veľký počet udaní, často absurdných v štýle "sused fajčí na balkóne a nemá rúško". Z pošty, obchodu, MHD by ťa bez rúška vyhodili a ak by si robil bordel, tak by zavolali policajtov.
V tomto by som si z iných krajín nebral príklad. Viem, že je to pre nás Slovákov nezvyčajná situácia, keď sme knečne v niečom pozitívnom medzi najúspešnejšími krajinami nielen v EÚ, ale aj na svete. Aj krajiny, ktoré sa z nás smiali, dnes zavádzajú opatrenia, ktoré sme my zaviedli už pred 2 mesiacmi. Francúzi tento týždeň zaviedli povinné rúška v MHD, obchodoch a verejných budovách. Takže podľa mňa netreba polaviť a ďalej dbať na zvýšenú hygienu, držať sa ďalej od ľudí a nosiť rúška.

Inak ja používam lekárske rúška. Tie sú vzdušnejšie ako tie homemade látkové. Bazoš aj FB aktuálne zase blokuje inzeráty na rúška a mám ich momentálne cez 700 kusov, takže ak by mal niekto záujem, napíšte mi správu.
:smt006
tak jasne ked idem do obchodu na postu tak rusko si dam ale ked vytiahnem bike a bicyklujem sa po meste vtedy ho nemam a co som si vsimol tak tiez som stretol kopec ludi co sli na biku a nemali rusko a ani pri prechadzke zo psom a pod, cize niesom jediny . ja myslim ze na verejnom priestranstve kde nie je vela ludi to nie je az tak potrebne
Napísať odpoveď