Single - tlak spolocnosti

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Single - tlak spolocnosti

Príspevok od používateľa Pilifo »

A v prípade rozvodu je to inak? Aj pri rozvode nemusí jeden z páru súhlasiť s predajom svojho podielu nehnuteľnosti, takže je v podstate nepredajná.

Aj keď už som videl lákavé inzeráty na predaj bytu a keď som ho rozklikol, tak som zistil, že sa predáva 1/2 podielu vlastníctva s tým, že druhý majiteľ zostane v byte bývať. No nekúp to :lol:
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

gogo956 napísal:Kazdy vlastni polovicu nehnutelnosti. Teraz si predstav ze jeden chce vztah ukoncit a odstahovat sa a druhy nie. Ten prvy ma smolu, pretoze bez suhlasu druheho majitela nehnutelnost nikto nemoze kupit. Ak sa mylim opravte ma. A taketo pripady sa aj realne stavaju.
Dá sa to riešiť súdnou cestou. Ak sa obe strany nedohodnú na predaji a následnom rozdelení sumy, tak "poškodená" strana si môže nárokovať vyplatenie svojho podielu.
Reálne som to riešil cez právnikov.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Baldorex
iste ze sa to da riesit pravnou cestou ale predpokladam ze to nebude rychle ani zadarmo..
baldorex
Addict
Addict

Trvalo to pár mesiacov 3-4, keďže sa protistrany dohadovali na podmienkach... Resp na začiatku sa odmietala akákoľvek dohoda až sa pripravoval súdny spor...protistrany boli tak na nože, že odmietali byť v jednej miestnosti, takže to komplet riešili právnici.
Riešiť sa to teda dá, netvrdím že je to hneď a zadarmo.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Bola to cerstva hypoteka? Ked ano, tak ako sa to vyriesilo?
baldorex
Addict
Addict

Išlo o nehnuteľnosť bez hypotéky, kde každá strana vlastnila 50%. Jedna strana využívala nehnuteľnosť 100% a druhá ju nemohla a nechcela využívať.
Napísať odpoveď