Chronicke zdravotné problémy.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Korag
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Chronicke zdravotné problémy.

Príspevok od používateľa Korag »

Jedná sa o radu príznakov ochorení, ako

neuro príznaky(mozgová hmla 24/7, tlak na hrudi, zasklby, zakusovanie sánkou, niekedy tras, chróm únava, ťažké depresie)

gastro(zlé trávenie, kasovite žlto oranžové stolice, plynatosť, celodenné skrkanie a prelievanie v bruchu)

Kožné (psoriaza, chronická balanopostitida, akné na tvári)

Sexuálne(žiadne libido, erekt dysfunkcie)

Ak by mal niekto skúsenosti s príznakmi alebo poznal človeka čo si niečím podobným prešiel, tak sa ozvite :)
yoggy

Re: Chronicke zdravotné problémy.

Príspevok od používateľa yoggy »

Ludovy liecitel? :o
Korag
Professional
Professional

No hej ale skôr mi šlo o to keby mal aj s tým liečiteľom niekto skúsenosti. Pretože 95% sú sarlatani.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

A čo ti povedali lekári?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Korag napísal:No hej ale skôr mi šlo o to keby mal aj s tým liečiteľom niekto skúsenosti. Pretože 95% sú sarlatani.
100% su sarlatani.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Čakáš, že ťa ľudový liečiteľ obreže za mesačného splnu, či akú pomoc si predstavuješ s tým vrodeným (zúžená predkožka) alebo získaným (infekčným) zápalom penisu?

V prvom rade by si mal ísť za urológom.
V druhom rade za imunoalergológom, pretože veľká časť ľudí s autoimunitným ochorením má aj nejaké potravinové alergie.
Ak by ti alergie nenašli, tak za gastroenterológom.

A ak sa ti zlepší zdravotný stav, tak by sa ti zlepšilo aj sebavedomie a možno ani nebudeš potrebovať antidepresíva. Pretože veľká časť z toho, čo si napísal, sú symptómy klinickej depresie. Najprv ale treba vylúčiť organický pôvod tvojich problémov, až keby ti nič nezistili, tak je možné uvažovať o psychosomatike.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

hej..ako som pozeral doktora housa, tak to vyzera na nejake autoimunitne onemocnenie. Ktore sa da samozrejme liecit. Bud normalnymi liekmi, alebo upravou stravy, podla toho, co ti je. Kolega ma tu taku vylucovaciu dietu. ze dva tyzdne je iba urcity typ potravin, a sleduje, ako sa jeho telo nasledne k tomu chova. a takto postupne vylucuje potraviny, ktore moze a ktore nie. Ale to rob samozrejme az po konzultacii s ozajstnym lekarom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neuro problemy riesi neurolog. Depresie psychiater. Gastro na gaste alebo internom. Kozne na koznom a sexualne u urologa. Ci cakas, ze tu niekto z fora poradi nieco ine v podobe alternativnej mediciny?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

a savo nepomaha?
Korag
Professional
Professional

Heker
Vážne nehovor? Keby to bolo asi tak jednoduché jak pises, tak by som to už dávno mal vyriešené... Mne je v podstate jedno aky druh mediciny, v podstate mi zatiaľ nepomohla alternatívna ale ani západná.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Medicína západná? :D
To sa volá medicína, bez prívlastku.
Ten zvyšok je placebo na ktorom šikovnejší zarábajú na hlúpych.
Korag
Professional
Professional

ephramko napísal:Čakáš, že ťa ľudový liečiteľ obreže za mesačného splnu, či akú pomoc si predstavuješ s tým vrodeným (zúžená predkožka) alebo získaným (infekčným) zápalom penisu?

V prvom rade by si mal ísť za urológom.
V druhom rade za imunoalergológom, pretože veľká časť ľudí s autoimunitným ochorením má aj nejaké potravinové alergie.
Ak by ti alergie nenašli, tak za gastroenterológom.

A ak sa ti zlepší zdravotný stav, tak by sa ti zlepšilo aj sebavedomie a možno ani nebudeš potrebovať antidepresíva. Pretože veľká časť z toho, čo si napísal, sú symptómy klinickej depresie. Najprv ale treba vylúčiť organický pôvod tvojich problémov, až keby ti nič nezistili, tak je možné uvažovať o psychosomatike.
Tak urolog sám povedal že on mi môže navrhnúť iba obriezku, mám si to skôr riešiť s kožnym lekárom. Ten mi dáva kadejaké maste no vždy sa to vráti, vlastne sa tam stále strieda psoristicky zápal, a 1x do mesiaca sa do toho pridruží ešte bakterialny/mykoticky. Takže zatiaľ mi moc nepomohli v tomto.

Zabudol som uviesť že som bol aj u imunologa, mám nejaké alergie na pár stromov nič čo by mi sposobilo hore uvedené ťažkosti. Bral mi aj krv, výsledky boli horšie, bral som imunor 2 balenia, no bez efektu.
Gastroenterológ mi robil vyšetrenia asi pred 3 rokmi, zistil sa helicobacter ktory sa davno preliecil a int na laktózu. To je vsetko, odvtedy sa mi tie problémy iba rapídne zhoršujú.

Samozrejme ako si napísal, keby som bol zdravý mal by som aj viac sebavedomia, je jasné že tieto veci psychiku len zhoršia, pred tým ako mi začalo byť zle a mať príznaky som bol psych ok. Samozrejme za tie roky a čas sa skúšali snáď všetko, aj psychiatri, dávali mi nejaké AD, no mne z tých liekov bolo vždy tak neskutočne zle že po pár dňoch som to musel vysadiť.

//Muffi
Dobre vieš čo som myslel, neviem načo zbytočne chystáš za slovíčka, kvôli tomuto som sa tu nepýtal.
baldorex
Addict
Addict

Určite by pomohlo keby si napísal aké všetky vyšetrenia si absolvoval s akými výsledkami.
Môže to byť vážna diagnóza alebo "blbosť" tipu HIT čo ti ničí život.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Kamarát mal tiež zúženú predkožku, bez zápalov. Asi v 30ke sa dal obrezať. A hovorí, že to bolo jeho najlepšie životné rozhodnutie a bol debil, že sa nenechal obrezať už dávno. Je to 10min. zákrok, z ktorého sa zotavuješ asi 1-2 týždne. Lepšie ako sa roky trápiť. Hneď by si mal o jeden problém menej.

Psoriáza je chronické ochorenie, tam budeš mať lepšie a horšie obdobia. Na psoriázu a alergiu je teraz už ale dostatok liekov, ktoré potláčajú príznaky. Plus ako som vravel, veľmi detailne by som sa pozrel na stravu. Prípadne na ďalšie nepotravinové alergie - kozmetiku, prací prášok, typ tkaniny oblečenia a posteľného prádla, prostredie v ktorom žiješ (roztoče, plesne, kvasinky).

Plus psoriázu dosť ovplyvňuje aj psychosomatika...hlavne stres. Antidepresíva začínajú účinkovať až za 2-3 mesiace. Telo nie je schopné okamžite po užití pilulky produkovať optimálnu hladinu neurotrasmiterov ako je serotonín a noradrenalín. Ale zase funguje to aj naopak, niektorí pacienti po čase vysadia lieky, lebo sa cítia fajn a myslia si, že sa vyliečili. A potom trvá ešte niekoľko týždňov, než u nich znova naplno prepuknú príznaky. Aktuálne je na trhu niekoľko typov antidepresív a desiatky produktov. Viacero z nich má silné vedľajšie účinky, najčastejšie majú pacienti veľkú chuť do jedla a začnú priberať. To je ale jeden z menej závažných vedľajších účinkov. Ak sa u teba prejavilo niečo závažnejšie, treba ešte chvílu vydržať a brať lieky ďalej. Niektoré nežiadúce účinky zvyknú odznieť po pár dňoch alebo týždňoch. Ak to pretrváva, treba to konzultovať s lekárom. Ten nastaví iné dávkovanie alebo zmení typ produktu. Rozhodne by som sa vyhol iným psychiatrickým liekom, najmä tým na "upokojenie", ako sú benzodiazepíny. Tie sú silne návykové.

A nakoniec sa často stretávam s tým, že pacienti majú roky ťažkosti, prídu k psychiatrovi/psychológovi a očakávajú, že im ten človek dá nejakú múdru radu a tabletky a všetko bude po pár dňoch zase dobré. Psychické ochorenia nie sú chrípka. Niekoľkoročné problémy sa nevyriešia za 1-2 sedenia, ale je to dlhodobý proces a výsledky záležia najmä od pacienta/klienta a jeho odhodlaní bojovať so svojimi "démonmi".
Korag
Professional
Professional

ephramko
Tak ale ja zuzenu predkozku vobec nemam o to ide, obriezka sa robi v tychto pripadoch. ja mam opakujucu sa hnisavu balaopostitidu tak 1-2x do 2 mesiacov, navyse mam stale neinfekcne(psoriaticke) loziska na penise, napr pouzivam imacort a vzdy ako to odzneje tak do 4 dni to tam mam zas a tak stale dookola, nie je iste ci to lozisko po obriezke uplne vymizne, navyse tiez som si pisal s vela ludmi ktori obriezku podstupili no nie vsetci ju vychvaluju, niektorym odstranila citlive zakoncenia ktore su na predkozke a znicila tak sexualny zivot a viem ze ak podstupim obirezku uz to nevratim spat, preto skor hladam pricinu problemov ako len odstranenie nasledkov chirurgicky( ako ma dnesna medicina vo zvyku)

To je dobry napad s tym prostredim, ako so stravou moc zatial nespravim, pretozer som financne dost obmedzeny, no to prostredie by som mohol pozriet no zatial som si nevsimol zmeny, aj ked som siel do zahranicia cez zimu a bol som v uplne inom prsotredi, mal ine obliecky veci, praci prasok, tak ziadnu zmenu som nespozoroval, skor k horsiemu.

Ja rozumiem ze zacnu ucinkovat neskor, je mi to jasne, ide o to ze ja tie chemicke lieky neznesiem, mam take vedl ucinky ze to musim po par dnoch vysadit, najhorsie to mam pri SSRI a SNRI type, to sa citim ako nafetovany, nespim a mam nauzeu cely den, to sa proste nedalo brat dalej. Neviem mozem skusit este nejake, no tato chemicka cesta sa mi moc nepozdava, mozno ze sa mi psych trochu polepsi, no ta synteticka naloz pre telo :/ skor este viac zhorsi travenie a kozne problemy.

Skor ide o to ze nikto necaka ze sa to vyriesi hned, skor su ludia nespokojni s ucinkom AD, su slabe neucinne, nie vsetky funguju tak ako maju, dost tam zohrava aj placebo, tu to krasne popisuje jeden cz psychiater. Je to biznis hlavne.
https://video.aktualne.cz/dvtv/svarc-le ... 590604f2e/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Korag - neviem, koľko máš rokov (ani po tom nepátram)
Zažil som v živote veľa zlého, veľa starostí v súvislosiach...
Skrz hodne psychicky narušenú matku s ťažkou paranoidnou schizofréniou.
Skrz nie celkom ideálnu manželku. (a rodinu z oboch strán).
Skrz deti, z ktorých prvá prišla na svet po rokoch a hodne ťažko - aj sa v ňom ťažko rozvíjala.
Skrz iné životné okolnosti, v ktorých by to "99%" ľudí buď zabalilo - alebo by po zvyšok života nariekali, aký je ten život nespravodlivý a zlý.
(Aj tento týždeň "sa bavím" behaním po lekároch so sebou a vozením dospelej dcéry na infúzie skrz nejaký autoimunitný problémik...)
Sám mám nemálo problémov - najmä zdravotných - no mám rád život, prírodu, zvieratá - a dokonca niektorých ľudí - hlavne - napriek všetkým problémom mám rád SEBA - lebo - "kto je pre mňa najdôležitejší človek na svete?" - ja - lebo ... ak dokážem popri (nie napriek) ... všetkému a všetkým - vychádzať dobre v prvom rade sám zo sebou - môžem vychádzať dobre aj s okolím, ostatnými. Opačne sa to nedá, chlapče...
Máš pocit, že iba Ty máš problém?
Vystrel sa raketou na Mesiac - alebo Slnko...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Vsetky tvoje priznaky mozu mat rovnaku pricinu.
Skus pozriet ci nemas GERD/SIBO/IBU.
Ak mas narusenu rovnovahu bakterii v traviacom trakte, tak to ma kopec roznych inych dosledkov, kedze skoro cely imunitny system je tam. (anxiety, kozne probemy, zapal sinusu atd... zazil som si nieco podobne a je to riadny hnus)
Depresie to cele iba zhrosiu a je to zacarovany kruh.

Skus si dat spravit dychaci test (breath test) a hornu endoskopiu (znie to ovela horsie ako to v skutocnosti je)

Precitaj si tieto reddit subfora, mozno najdes podone priznaky u ludi tam:

https://www.reddit.com/r/GERD/
https://www.reddit.com/r/SIBO/
Felicita
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Felicita »

Začala by som skúmať psychosomatické dôvody. Pretože očividne fiziologické problémy sú dôsledkom určitého psycho stavu. Niekde začali a tam sa treba vrátiť, pochopiť ich atď.. môj názor.
Korag
Professional
Professional

awtt napísal:Vsetky tvoje priznaky mozu mat rovnaku pricinu.
Skus pozriet ci nemas GERD/SIBO/IBU.
Ked sa nad tym zamyslim tak ako prve mi este kedysi davno zacali traviace problemy crevne, po 4 rokoch nastupili dalsie priznaky(neuro,psycho,kozne) takze v klude tomu tak moze byt. Otazka je ako si napr to SIBO dam zistit, pred 3 rokmi som bol naposledy u gastra a taky test mi nerobil, rozhodol som sa ze este teda pojdem na vysetrenie ku gastro a neurologovi a snad mi nieco konecne zistia. Lebo takto je to este horsie, ''zdravy'' a pritom sa citim ako 70 rocny.

Felicita
O psychike sa vie ze zhorsuje vsetko, no ja mam zato ze psychicke problemy sa pridruzili ako posledne priznaky( chcel by som vidiet cloveka, ktoremu je zle roky, ako je psychicky v pohode), skor nase uzasne zdravotnictvo a lekari too radi hadzu na psychiku. Poznam pripad kedy napr chlapik s boreliozou skoncil na psychiatrii, odvtedy som o nom nepocul. Preto nechcem skoncit podobne.
baldorex
Addict
Addict

Sibo ti urobí imunológ a nie gastro.

Ak chceš "rýchly" test, či sa zamerať na stravu a rôzne intolerancie, daj si na týždeň ryžovú "diétu". Proste si uvar množstvo ryže, do vody len soľ, nič iné. Pi iba čistú vodu. Neužívaj žiadne vitamíny ani doplnky. Vylúčiš tak všetky potenciálne problémové potraviny.
Týždeň je dosť dlhá doba na odznenie ich účinkov(napríklad pri hit robia niektoré potraviny zle aj 3-4 dni po zjedení), zároveň krátka doba aby to taká diéta "ublížila".

Ak budeš po 2 dňoch cítiť lepšenie stavu, nával energie, tak budeš vedieť že sa treba zamerať na stravu.
Ja som sa na tretí deň cítil ako by som pil celý deň Red Bull, toľko som mal zrazu energie.
Horšie je že ďalšie 2 roky trvalo zistiť, ktoré potraviny mi robia zle. Hit bol iba začiatok.
Napísať odpoveď