Obnovenie účtu Google // nekonečný príbeh

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Obnovenie účtu Google // nekonečný príbeh

Príspevok od používateľa kestrel11 »

Ahojte,

mali ste už skúsenosť s obnovou účtu Google? Zabudol som heslo a myslel som si, že si ho viem predsa ľahko obnoviť, no nepochopiteľne mi Centrum zrušil záložný mail (dlho som tam nebol) a aplikáciu Google Authenticator som nemal neinštalovanú (nový telefón, no mám záložné kódy).
Teda zadal som všetky info, ktoré som vedel, no dopracoval som sa do bodu, kedy mi Google oznámil, že sa bude zaoberať mojou žiadosťou. Bolo tam možné vyplniť ešte nejaký voliteľný text. Nič som tam nenapísal.

Po štyroch dňoch mi prišiel mail, že neveria, že to je môj účet a že potrebujú ďalšie info. Tak som zopakoval proces a do textového poľa začal písať ,,príbeh". Avšak v istom bode som ho nechtiac nedokončený odoslal. Vzápätí som proces zopakoval a napísal už celý príbeh, kde som im spomenul kopec info o účte. Prišla mi však po ďalších 3 dňoch odpoveď, že stále potrebujú viac info. Teda myslel som si, že asi riešili len tú žiadosť s nekompletným príbehom. Teda proces som zopakoval a vložil som tam celý príbeh.

Mám však obavu, že ten môj sloh nikto nečíta. Je v slovenčine, lebo celé to prostredie a aj komunikácia s Google (určite len automat) je v slovenčine.

Otázka: Mali ste prosím s takouto žiadosťou o obnovenie účtu skúsenosť? Podarilo sa vám k účtu následne získať prístup. Veľmi by ste mi pomohli s vašimi radami a typmi.

Vopred ďakujem :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Obnovenie účtu Google // nekonečný príbeh

Príspevok od používateľa heker »

Preco sa divis Googlu? Kradeze identity a uctov su bezna vec. Aj Google potrebuje byt chraneny a nemoze len tak na zaklade dakeho slohu niekomu poskytnut ucet.

Rovnaky pripad moja kamaratka 2 ci 3 dni dozadu. Ma novy telefon, nevie heslo na Facebook, zabudla heslo aj na mail co mala k FB uctu. Ale nadava na Facebook a centrum.sk, ze jej nechcu dat pristup k uctu, respektive jej posielaju zabudnute heslo na mail na ktory sa nevie dostat. A cia to chyba, ze zabudne heslo na FB aj mail?

Nemas to heslo ulozene v prehliadaci na pc v autologine, ze by sa to dalo pozriet?
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Akceptujem opatrnosť a priznávam, že som spravil v tomto zbytočné chyby. Len ma zaujímalo, či sa s tým už niekto stretol a získal k účtu prístup práve formou žiadosti.

Nie, heslo nikde nemám uložené.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

a to co si im tam pisal za sloh? si sa ich mal spytat, ze konkretne ake detaily z tvojho uctu chcu, aby si im to mohol povedat.. ezopove bajky po slovensky nik nebude citat.
Ja, velmi velmi davno, ked som mame obnovoval google ucet, tak bola moznost, ze napisali inemu kontaktu z googlu uctu na mail, a spytali sa, ze ci to je naozaj on. Teda, z maminho uctu si overovali identitu u mna.
Neskusal si este ten mail z centrum spravit nanovo? ak uz neexistuje?
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Napísal som im všetko, čo u účte viem. Teda všetky možné detaily, staré heslá, záložné kódy, vytvorené štítky, uložené adresy a ešte ďalšie údaje, ako dôkaz, že viem o tom účte snáď všetko možné.

S Centrumom komunikujem a je šanca, že mi mail obnovia. No zrejme počas víkendu nepracujú. Vo štvrtok mi poslali nové heslo, no nefunguje. Tak som im písal, že nech to ešte raz preveria. Snáď sa v pondelok ozvú.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Podľa obrázkov priateľov sa obnovoval účet na FB.
Google účet ide obnoviť aj pomocou telefónneho čísla. Ak bolo zadané...
https://www.mojandroid.sk/zabudnute-goo ... o-a-heslo/
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Skúšal. Dokonca mi aj prišla SMS, no nestačilo im to.

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2020, 16:18)
Zas tá istá odpoveď, dnes,: Google berie ochranu vášho súkromia a vašu bezpečnosť veľmi vážne. Účet vrátime iba v prípade, keď máme istotu, že ho vraciame skutočnému vlastníkovi. Na základe vami poskytnutých informácií sa nám žiaľ nepodarilo overiť, či vlastníte účet XXX.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba im skusit poslat IP adresy odkial si sa prihlasoval, vratane pouziteho operacneho systemu a prehliadaca. Pretoze Google ku kazdemu prihlasovaniu tieto udaje uklada. Ak chces, mozem ti poslat IP adresy do sukromnej spravy, ktore mas k uctu ulozene tu na fore.
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Ahojte,

podarilo sa mi dostať do účtu. Vyskúšal som už aj také heslá, na ktoré som už rokmi zanevrel. Mám však pochybnosti, či by mi Google účet obnovil. Zrejme ten mail na Centrume chýbal. Ich podpora mi tvrdila, ž: Po istom čase nepoužívania schránky (spravidla 6 mesiacov) je táto vymazaná zo systému a jej obsah nenávratne vymazaný.
Z bezpečnostných dôvodov nie je možné opätovne vytvoriť si emailové konto pod starým menom/tvarom emailovej adresy (aby neoprávnená osoba nemohla prijímať poštu určenú pre niekoho iného).

Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za váš čas a rady. Už som pomaly prestával veriť, že s k účtu dostanem. Okamžite som si šiel zmeniť záložný mail.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

nestačí mať telefónne číslo na obnovenie ?
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Nie, nestačilo.
Keď som heslo uhádol, dali mi ešte na výber druhý spôsob autentifikácie. Teda dal som SMS na tel. číslo. Potom som sa už dostal do účtu.

Odporúčam vám, aby ste mali ako záložný mail adresu, ktorá vám po čase ,,neumrie" ako tá na centrum. Podobne je to aj s Google Authenticator. Radšej si ten bar code niekde uložte, aby ste ho mohli nesnímať aj novým či iným telefónom.
Napísať odpoveď