Half-Life: Alyx
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Half-Life: Alyx
Ten koniec pekná predpríprava na dalšiu časť. Len dúfam že to nebude zase trvať 20 rokov 
Koľko hodín si to hral?
Za mňa tiež 10/10
.. Dokonalé!
Spoiler
Fuuu, odohral som kapitolu 7 a musim povedat ze Jeff mi teda dal zabrat 
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Neviem, mal som najlhašiu obtiažnosť a možno cca 10 hodin.beardie napísal:Koľko hodín si to hral?
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2020, 17:09)
ropman napísal:Spoiler
Fuuu, odohral som kapitolu 7 a musim povedat ze Jeff mi teda dal zabrat
Spoiler
Ale aspoň ti pekne odhlahlo na konci keď si ho zošrotoval 
Dohrane za 13 hodin. Nakoniec som to hral cez virtual desktop na wifi, aj ked mi to obcas sekalo tak stale to pre mna bolo lepsie ako to hrat s kablom. Skvela hra, myslim si ze urobit to pre VR bolo dobre rozhodnutie, ako klasicku hru by to nemali uz moc kam posunut resp. by to uz nemohla byt taka revolucia ako bol svojho casu HL1 alebo HL2. Ked na vas skoci headcrab tak je to uplne nieco ine vo VR ako na monitore. Najviac co sa mi pacilo okrem klasickej HL atmosfery (pre mna dost depresivnej) a niektorych neskutocnych a hororovych scen, boli priestorove puzzles, ktore sa sice opakovali ale pekne vyuzili VR a gravity gloves kde pritahovanie veci funguje na zvlastnej mechanike ktoru som pri ziadnej inej VR hre nevidel - treba svihnut rukou a potom predmet chytit. Najprv sa clovek musi naucit ten grif no potom je to ,,second nature". Posobi to trochu uspokojujuco a nevadilo mi to ani ked som to spravil 500 krat.
Spoiler
Btw Jeffa si nemusel zabit
Stacilo ho len zavriet ale to tlacidlo nebolo nutne pre dalsi progres hry stlacit.
Tiež, dohraté.. Stručný opis = to čo si pred rokmi človek mohol zahrať na monitore ako hru Half life , tak dnes už môže byť v tej hre doslova vo vnútri.. Neopísateľný zážitok!! Sam neviem, či ma ešte nejaká (klasicky hraná ) hra, dokáže nejak nadchnúť po tomto .. Sakra :-/
Pre ludi, ktori maju malo alebo ziadne skusenosti s VR to musi byt fakt velmi velky zazitok.
No asi pre každého... aj ostrieľaneho vr hráča, podľa toho, čo čítam po nete. 
Z videí to vyzerá neskutočne. Len nemám VR headset a kvôli jednej hre si ho kupovať je zatiaľ pre mňa blbosť. Ale teším sa, keď si to raz vyskúšam. 
Ja som skúsil a kupil 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
mam odohrane zatial 3 hodiny a tesim sa na dalsie
je to pecka, konecne nejaka hra, ktoru mam tendenciu "hrat" a nie len prechadzat .. urcite tam hra rolu aj VR, ale Half Lajfy a vlastne vsetko od Valve som vzdy zral
co sa VR tyka, tak spokojnost. ked som kukal recenzie, dost ma sokovalo, preco by si niekto nastavoval teleportovanie miesto klasickeho chodenia ... no ked som si to VR obliekol a prechadzal sa, posobilo to dost prirodzene, ani som si to vlastne neuvedomil ze sa celu dobu portujem ... plynuly pohyb je vo VR dost na mozog bez nejakeho spatneho feedbacku ... teleportovanie dava do tej hry aj trochu iny feeling - taky adventurovsky. nikto ma nikam nezenie vykonavat konstantne nejaku akciu, proste sa portnem, popozeram dokola, pokocham, porozbijam a porozhadzujem vsetko naokolo, prehrabem sa vo vnutornostiach zombie a idem na dalsi screen. dost velka pridana hodnota pre mna su aj tie detaily, ze si konecne mozem nastudovat tie jednotky, ktore som roky vidaval, ale nikdy som ich nevidel takto z blizka, ba niekedy az z vnutra ... interakcie a rozhovory s NPC su tiez dost popi*i, ten pohlad zocivoci - fakt dost silne vtiahnutie do deja
akurat skoda, ze je v tom VR je dost viditelna zrnitost pixelov. cakal som, ze pri takom rozliseni uz tie jednotlive pixely nebudem az tak vnimat, no to chce asi este cas
ale to uz sa netyka hry, no Valve Indexu
co sa VR tyka, tak spokojnost. ked som kukal recenzie, dost ma sokovalo, preco by si niekto nastavoval teleportovanie miesto klasickeho chodenia ... no ked som si to VR obliekol a prechadzal sa, posobilo to dost prirodzene, ani som si to vlastne neuvedomil ze sa celu dobu portujem ... plynuly pohyb je vo VR dost na mozog bez nejakeho spatneho feedbacku ... teleportovanie dava do tej hry aj trochu iny feeling - taky adventurovsky. nikto ma nikam nezenie vykonavat konstantne nejaku akciu, proste sa portnem, popozeram dokola, pokocham, porozbijam a porozhadzujem vsetko naokolo, prehrabem sa vo vnutornostiach zombie a idem na dalsi screen. dost velka pridana hodnota pre mna su aj tie detaily, ze si konecne mozem nastudovat tie jednotky, ktore som roky vidaval, ale nikdy som ich nevidel takto z blizka, ba niekedy az z vnutra ... interakcie a rozhovory s NPC su tiez dost popi*i, ten pohlad zocivoci - fakt dost silne vtiahnutie do deja
akurat skoda, ze je v tom VR je dost viditelna zrnitost pixelov. cakal som, ze pri takom rozliseni uz tie jednotlive pixely nebudem az tak vnimat, no to chce asi este cas
Aký máš hw?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
gtx 1080ti, ryzen 3700x, Valve Index... mam nastavene vsetko na full, headset na 144Hz. kolko realne mam fps netusim, zatial som nekukal, ale ide to plynule.
to nieje problem valve ale tvojho vrka, nakolko index je celkom shitka co sa tyka rozlisenia (na druhej strane ma dobry tracking), pokial si chcel mat viac rozlisenia, mal ist do reverbu za 500e, alebo pimaxu 4k+....
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ja ze Valve Index je od Valve
ale sak ano, pisal som ze sa to netyka half lifu. a uz si aj v druhej teme spominal, ze na rozlisko su lepsie ine VR, takze som s tym trocgu aj pocital, ale aj tak som cakal ze to bude menej zrnitejsie. resp mozno by bolo lepsie hovorit o DPI ako o rozlisku.
ale inak zatial 100% spokojnost, nemenil hy som.
skor mi teraz vadi malo miesta v izbe ale to uz fakt neni problem Valve
mam cca 3x2 metre hernu plochu co na blinkovanie bohate staci ale pri realnom chodeni to nie je moc dobry pocit... a chodenie je v Alyxe o dost zazivnejsie ako pohyb joystickom... i ked to neni uplne doriesene (napr pohyb do sikminy atd).. chcelo by to aspon 5x5m
ale inak zatial 100% spokojnost, nemenil hy som.
skor mi teraz vadi malo miesta v izbe ale to uz fakt neni problem Valve
Alyx je najblizsich 7 dni za 29,99 EUR