Výhodnejší úrok na hypotéke
Re: Výhodnejší úrok na hypotéke
A je lepšie ísť na pobočku alebo infolinka?
Pýtal sa, lebo pri tel/net operátoroch som na pobočke nikdy nepochodil, na infolinke vždy.
Pýtal sa, lebo pri tel/net operátoroch som na pobočke nikdy nepochodil, na infolinke vždy.
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som riešil cez infolinku, hlavne kvôli pohodliu. Zavolal som, povedali mi, že to predajú na oddelenie, ktoré rieši hypo a do pár dní sa mi ozvú. Volala mi teta hneď další deň, povedala, že jasné dá sa, toto mi vie ponúknuť, o koľko mi to zníži mesačnú splátku a že sa tam platí poplatok za zmenu 0,5% z istiny, čo bolo niečo cez 500€ u mňa, ale že mi to vie dať na minimálnu hranicu 149€). Následne o pár dní prišla SMS, že v IB sú nachystané dokumenty na podpis, to som "podpísal" online, potom si o deň či dva stiahlo ten poplatok a teraz čakám kým mi príde presné vyčíslenie novej mesačnej splátky. (aj keď nechápem ako môžeš mať taký vysoký úrok, ja som bral presne pred rokom v SLSP a mám o dosť nižší, pritom úroky posledné mesiace/roky klesali)
Môj brat v SLSP takto znižoval na asi 0.99% s fixom na 5 rokov, a tiež mu tam znižovali tento poplatok na nejakú minimálnu hranicu, ale presvedčil ich, že by bol spokojnejší bez poplatku, tak mal bez. 
Čiže s akým úrokom by som mohol byť spokojný? 1%?
Čiže s akým úrokom by som mohol byť spokojný? 1%?
-
starysomar
Hardcore addict
Je tam najlepší úrok od 0,54 no z viacerých dôvodov preferujem PrimaBanku s ich "až" 0,6% 
-
awtt
Medium Professional
Mne sa v zime tiez podarilo znizit urok zo 1.4% na 0.9% s fixom na 5 rokov.
Zasiel som do SLSP, tam som im len povedal ze mam zaujem o znizenie uroku a za par dni mi volali kde som sa dohodol. Chceli aj nejaky poplatok, tusim 140 eur alebo tak nejak, ale dohodli sme sa na nejakej polovici nakoniec
Potom som to len podpisal v internet bankingu a hotovo.
Zasiel som do SLSP, tam som im len povedal ze mam zaujem o znizenie uroku a za par dni mi volali kde som sa dohodol. Chceli aj nejaky poplatok, tusim 140 eur alebo tak nejak, ale dohodli sme sa na nejakej polovici nakoniec
Potom som to len podpisal v internet bankingu a hotovo.
kto ma aktualne hypo v CR, tak doporucujem riesit refinanc, lebo je mozne, ze to pojde nahor
podarilo sa mi stiahnut sadzbu z 2,19 na 1,79 v 4. roku z 8-rocneho fixu, novy fix je tiez na 8 rokov (cize az do 2029), zostal som u rovnakej banky (Erste), ale dodaval som im aj protiponuky od FIO (1,59 % na 3 roky) a Monety (1,69 % na 7 rokov), chcel som radsej dlhsi fix a ten rozdiel oproti Monete by bol asi 200 korun (pricom zmeny v katastri by stali 4k), vsetko bez poplatku a potvrdenie cez Georga, na pobocku ist netreba
celkovo robi znizena sadzba asi 750 korun mesacne
podarilo sa mi stiahnut sadzbu z 2,19 na 1,79 v 4. roku z 8-rocneho fixu, novy fix je tiez na 8 rokov (cize az do 2029), zostal som u rovnakej banky (Erste), ale dodaval som im aj protiponuky od FIO (1,59 % na 3 roky) a Monety (1,69 % na 7 rokov), chcel som radsej dlhsi fix a ten rozdiel oproti Monete by bol asi 200 korun (pricom zmeny v katastri by stali 4k), vsetko bez poplatku a potvrdenie cez Georga, na pobocku ist netreba
celkovo robi znizena sadzba asi 750 korun mesacne
-
starysomar
Hardcore addict
Nejak veľa. Máme hypoúver s 0,6%
vitaj v Eurozone, gratulujem
-
hojko
Site Admin
Ale asi nie pri 8r fixacii.
-
DanielDevil
Addict
CZ má vyššie úroky ako SK, na druhej strane, u nich ešte funguje financovanie 90% nehnuteľnosti, u nás je to len pár percent na výnimku
Ale viac nez dvojnasovne uroky je celkom uz dost rozdiel.
BTW dlhy fix nema podla mna zmysel. Staci si kuknut ako je na tom svetova ekonomika.
BTW dlhy fix nema podla mna zmysel. Staci si kuknut ako je na tom svetova ekonomika.
vzhladom na ceske zakony je to nieco ako "maximalna doba", refinanc mozes urobit v podstate kedykolvek, takze ked bude sadzba klesat, znizis, ak bude stupat, zostanes
momentalne bude pravdepodobne stredodobo stupat
momentalne bude pravdepodobne stredodobo stupat