Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Michael123 »

uNfEiL napísal:
Či radšej počkať na akciu na Philips 50PUS7304/12? To "Ambilight" sa mi fakt páči. Aspoň niečo, keďže v kategórii 50" s HBO GO nie je veľký výber. Má s tým niekto skúsenosti? Je to fakt tak dobré ako to prezentujú a funguje to na všetko čo sa prehráva?
Presne tento model v 50" uhlopriečke mam doma cca. 3 mesiace. Ambilight ako inak super, osvetli to takmer celu izbu. Systém je celkom rýchly a nezamŕza, dokonca oveľa stabilnejší ako Philips bez Android OS. Obraz po nastavení je fajn (kontrast, farby), čierna v rámci možností uspokojujúca (LCD VA panel). Čo sa týka obrazu, mám len jednu výhradu k spracovaniu pohybu. Akékoľvek iné nastavenie pohybu ako "vypnuté" a "film" spôsobuje pri rýchlych pohyboch artefakty v obraze. Pri filmoch je plynulosť celkom OK, avšak napr. spodný pas tituliek na TA3 nie je veľmi plynulý.
Možno je to spôsobené aj tým, že firmware, ktorý aktuálne mám nainštalovaný, Philips dodatočne stiahol z netu, lebo obsahoval chyby... Skúsim nahodiť poslednú verziu, možno nastane zmena.

Čo sa týka HBO Go, appka funguje, teraz keď ho O2 sprístupnilo na mesiac zadara, tak som si to nahodil. Appka celkom stabilná, ale pri HD sa menil nádych obrazu dozelena. V prehliadači v PC to nerobilo.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ryan Giggs napísal:Ten uled su fosforove diody, http://www.illusionspoint.com/wp-conten ... sion-9.jpg, len to ma iny marketingovy nazov (napr. Triluminos u Sony, Nano led u LG...). Nie je to ale nic, co by malo mat zasadny vplyv na vyber TV.

Kazdopadne Hisense ma fajn televizory, takze to tiez nebude krok mimo.

Akurat trochu plaves v cenovkach, mas tam uplny lowend v podobe toho Samsungu a aj takme 2x tak drahe TV, tak je tazko sa nejak vyjadrit.
Díky za vysvetlenie. Áno mišung cenový mám, ale to len kvôli tomu že mám mišung aj v tých telkách. Lebo neviem ktorá sa ako veľmi oplatí. Ale už som sa rozhodol že pôjdem do tej Philips.

@Michael123 díky za podrobnú recenziu. Presne o tom som čítal že je potrebné si zmeniť nastavenie obrazu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ten mišung je spôsobeny prave tym, že nie je dobre vyberať podľa toho "ktora sa ako veľmi oplati". To nikam nevedie.
Treba si stanoviť rozpočet a v ramci neho vybrať to najlepšie. A nie vyberať v rôznych kategoriach.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

@uNfEiL: keď máš ďalšie otázky, kľudne sa pýtaj :) Mňa len mrzí to nie veľmi dobré spracovanie rýchlych scén. A pritom tam je reklamou vychvaľovaný ten P5 procesor.

Inak, v 50" a 58" uhlopriečke je VA panel, takže môžem potvrdiť to čo sa o tomto type panelov píše, že narozdiel od IPS je tam problém s menším pozorovacím uhlom. Naozaj je najlepšie sedieť priamo oproti telke.
Ja už by som TV bez Ambilight asi nechcel...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Praveze ten TV patri v tomto smere k najlepsim v kategorii. Otazka je s cim si to porovnaval.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs: V ktorom smere najlepšia?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pohyb
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Neviem na základe čoho si to usúdil, ale vlastné poznatky a skúsenosti iných sú odlišné. Ako píšem, akékoľvek iné nastavenie pohybu ako "vypnuté" a "film" robí pri rýchlych scenách výrazne artefakty v obraze (popisované aj inde na nete) - napr. 50PUS6262 toto nerobí, čiže zrejme je to SW problém. Už len spodné titulky na TA3 napr. nie sú úplne plynulé. Rovnako aj testovacie videa z netu to potvrdzujú, rýchlo pohybujúce sa obrazce boli dosť rozmazané. Neviem či to je SW problém alebo čo. Na nete píšu, že TV ma vysoký input lag a nie je vhodná na hry. Rovnako aj na CZ fóre sa tieto veci riešili.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ze zapnutie memc robi artefakty je samozrejme. To sa tyka kazdeho TV bez rozdielu.

Input lag nijako zvlast vysoky nema, kazdopadne ten je aj tak irelevantny, lebo s tym nijako nesuvisi.

Videl som 4 ci 5 kusov roznych uhlopriecok, ale bolo uz davnejsie. Nic neobvykle som si tam nevsimol. Bolo to ale davnejsie, tak je mozne ze odvtedy vysla nejaka aktualizacia, ktora je problematicka.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs napísal:Ze zapnutie memc robi artefakty je samozrejme. To sa tyka kazdeho TV bez rozdielu.
O poschodie nižšie mám inú Philips TV, pustené to isté video a pri každom jednom nastavení pohybu som ten problém nepozoroval. Zato pri 50PUS7304 sú skoro všetky nastavenia týkajúce sa pohybu nepoužiteľné. Artefakty v zmysle, že tam kde je rýchly pohyb je cely obraz akokeby rozhádzany a rozpixelovaný.
Rovnako aj tie pohyblivé titulky nie sú OK. A áno, je vysoko pravdepodobné, že to je spôsobené firmwareom.. Vo Philipse sú v tom majstri ako pokašľať SW.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked sa rozpada obraz, a kockuje tak to normalne nie je. To bude niekde problem s tvojim kusom, pripadne s nejakou konkretnou seriou/reviziou. Keby to bolo firmverom, tak to robi kazdemu a net by bol plny staznosti. To sa ale nedeje.

TPV (Philips) SW nerobi, to je robota Googlu.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Michael123 napísal:
Presne tento model v 50" uhlopriečke mam doma cca. 3 mesiace. Ambilight ako inak super, osvetli to takmer celu izbu. Systém je celkom rýchly a nezamŕza, dokonca oveľa stabilnejší ako Philips bez Android OS. Obraz po nastavení je fajn (kontrast, farby), čierna v rámci možností uspokojujúca (LCD VA panel). Čo sa týka obrazu, mám len jednu výhradu k spracovaniu pohybu. Akékoľvek iné nastavenie pohybu ako "vypnuté" a "film" spôsobuje pri rýchlych pohyboch artefakty v obraze. Pri filmoch je plynulosť celkom OK, avšak napr. spodný pas tituliek na TA3 nie je veľmi plynulý.
Možno je to spôsobené aj tým, že firmware, ktorý aktuálne mám nainštalovaný, Philips dodatočne stiahol z netu, lebo obsahoval chyby... Skúsim nahodiť poslednú verziu, možno nastane zmena.

Čo sa týka HBO Go, appka funguje, teraz keď ho O2 sprístupnilo na mesiac zadara, tak som si to nahodil. Appka celkom stabilná, ale pri HD sa menil nádych obrazu dozelena. V prehliadači v PC to nerobilo.

Ahoj, prave dnes som si ho objednal, tak ta asi potom pootravujem, ako ho dobre nastavit, kedze ja sa do toho nevyznam :)
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Na nete sa ľudia sťažujú... https://bit.ly/35YPrF2
Takže nie, nie je to problém konkrétneho kusu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale to je len par ludi. To je tak u kazdeho TV v nejakych veciach. Nie je to masova zalezitost.

V rodine mame tento model. Pytal som sa na to vcera vecer. Nic take nemaju. FW je najnovsi. Aj som prelustroval aj ine fora na nete. A tiez nic. Keby to bolo firmverom ma to kazdy. Dokonca aj tu na fore ho ma par ludi. Nikto sa zatial nestazoval, uz by sa asi boli ozvali. Takze problem bude inde. Spytal by som sa v servise.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

@Michael123 písal si akékoľvek iné nastavenie ako "vypnuté" a "film" spôsobuje pri rýchlom pohybe arfefakty. Takže keď nastavíš "film" tak by to malo byť vpohode, nie? Nevieš to nahrať ako to presne vyzerá? Ja som tiež trošku snoril a nič som na nete ohľadom toho nenašiel. Ale každopádne trochu si ma zneistil.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

uNfEiL: Áno, ked nastavím pohyb na možnosť "film" alebo to uplne vypnem.. tak tie artefakty tam vôbec nie su. Z toho usudzujem, že to je SW problém. Tuším, že defaultne je toto nastavenie spracovania pohybu vypnuté, takže väčšina ľudí o tom ani nevie. Na tom fóre čo som dal vyššie, tak tiež s tým ľudia majú problém. Rozdiel medzi "film" a "vypnuté" ale veľmi nepozorujem. Keď sa mi podarí, skúsim to nahrať.
Ako som písal vyššie, momentálne mám v TV nahodený firmware, ktorý Philips dodatočne stiahol z netu kvôli sťažnostiam. Večer skúsim nahodiť novšiu verziu, ktorú mi včera ponúklo. Na druhej strane, keď mám vypnuté dodatočné "spracovanie" pohybu, tak pri rýchlych scenach je obraz mierne rozmazaný. To som si okrem iného všimol, aj keď som si pustil z netu nejaké testovacie videá, ale je to pozorovateľné aj pri filmoch. Každopádne nie je to až tak rušivé.

Bohužial Ryan Giggs mi tu bude stále oponovať. Keď som tu písal problém s inou LCD TV od Philipsu (zamrzanie), tiež sa tu do mňa pustil, pričom následne sám Philips vo svojom changelogu pri jednotlivých verziach firmwaru uvádzal, že daná verzia FW by mala riešiť problém so zamŕzaním TV. Aj keď doteraz to nie je na 100% vyriešené.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michael123 napísal: Bohužial Ryan Giggs mi tu bude stále oponovať.
Bude, pretože keby to bolo firmverom, su na to masove sťažnosti. Čo ale nie su. Pritom ten model je veľmi popularny, len v ČR/SR to ma tisicky majiteľov. A nesťažuju sa na to ani desiatky ľudi. Aj tu z fora ho par ľudi ma, možno sa niekto ozve. Hadam si nemysliš, že z toho kvanta ľudi by si to nikto nevšimol, iba ty.
Schvalne si ho pôjdem cez vikend pozrieť.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

tu som to nahral.. zdroj YT app. hlavne od 13. sek. cca 10 cm od horneho okraja
https://we.tl/t-taJIulNdP0
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten drahši je lepši TV, ale neoplati sa ho kupovať, kedže za rovnaku sumu je priamo na datarte model Q85, ktory je ešte lepši.

https://www.datart.cz/televize-samsung- ... ibrna.html

Pripadne za tych 28000,- sa da inde kupiť Sony 55XG9505, čo je TV na urovni toho Q85.

https://televize.heureka.cz/sony-bravia-kd-55xg9505/
Napísať odpoveď