Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
nema niekto nejake info ohladom vstupu do Ceska? Neskusal to niekto? Viem, ze cesi stale maju zakaz vstupu (mimo vynimiek), ale vraj su kontroly len namatkove, resp. pocul som, ze slovensku hranicu vobec nekontroluju...
Aktuálne tam môžeš ísť len na max. 24 hodín.
Diky za odpoved, ale to, ze slovaci ma pustia naspat bez karanteny ak budem kratsie ako 24 hodin viem. Otazka je, pustia ma cesi? Ma niekto nejaku skusenost?
Záleží od toho, čo tam chceš robiť (a ako dlho) a aký máš vzťah k ČR.
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzula ... cestovanim
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzula ... cestovanim
Dakujem, googlit viem, hladam informacie z prvej ruky ako to vyzera na hranici. Keby som splnal tie kriteria tak sa nepytam 
Čiže tam chceš ísť na výlet a pýtaš sa na to, aká je šanca, že ťa chytia?
Ja som sa dnes dozvedel, že na našej ulici dostali barberi pokutu 20,000€ za nedodržanie opatrení. Ale určite boli aj takí, ktorým to prešlo, lebo ich nikto neudal. Takže rozhodnutie je na tebe.
Ja som sa dnes dozvedel, že na našej ulici dostali barberi pokutu 20,000€ za nedodržanie opatrení. Ale určite boli aj takí, ktorým to prešlo, lebo ich nikto neudal. Takže rozhodnutie je na tebe.
-
lowmanek
Light Professional
Ahojte, má niekto prosím informácie z prvej/druhej ruky o dlhodobom vstupe do Rakúska? V sobotu sa tam chystám presťahovať za prácou (mám už podpísaný kontrakt aj ubytovanie), dnes som bol na teste na koronavírus. Podľa oficiálnych zdrojov by to malo byť v pohode, ale rád by som počul ako to konkrétne prebieha.
Slovenský zdroj:
EDIT: Prešiel som úplne v pohode, stačilo ukázať negatívny Covid-19 test s potvrdením pre Rakúsko a mať dialničnú známku. Plus nemusím tu byť v žiadnej karanténe.
Slovenský zdroj:
Rakúsky zdroj. Disclaimer: moja nemčina je slabá, čítal som to s google translate v angličtine:Vstup na územie Rakúska bez ohľadu na účel majú povolený občania susedných štátov a ich rodinní príslušníci pokiaľ sa preukážu potvrdením o negatívnom výsledku molekulárnobiologického testu na SARS-CoV-2 v nemeckom, anglickom, francúzskom alebo talianskom jazyku nie starším ako 4 dni.
Zdroj: mzv.sk
Budem rád za každé info§ 1a.
(1) Personen, die aus Nachbarstaaten nach Österreich einreisen wollen, haben ein ärztliches Zeugnis (in deutscher, englischer, italienischer oder französischer Sprache beispielsweise entsprechend den Anlagen A, B, C und D) über ihren Gesundheitszustand mit sich zu führen und vorzuweisen, dass der molekularbiologische Test auf SARS-CoV-2 negativ ist. Das ärztliche Zeugnis darf bei der Einreise nicht älter als vier Tage sein.
(2) Personen, die ein Zeugnis nach Abs. 1 nicht vorlegen können, ist die Einreise zu verweigern.
Zdroj: ris.bka.gv.at
EDIT: Prešiel som úplne v pohode, stačilo ukázať negatívny Covid-19 test s potvrdením pre Rakúsko a mať dialničnú známku. Plus nemusím tu byť v žiadnej karanténe.
https://dennikn.sk/1908481/mala-som-cov ... i/?ref=titMala som COVID-19, sesternica ma presviedčala, že je to podvod. Ako konšpirácie zasahujú do života ľudí
Cely clanok v prilohe.
mozno by mohol ist aj do Konspiracii v Politike
- Prílohy
Keby sme neboli demokracia, tak ľudia ako oni by už sedeli v lietadle smer Brazília. Starať sa o chorých a pochovávať mŕtvych. Samozrejme bez ochranných prostriedkov, veď sa im nič stať nemôže, keď vírus neexistuje.
-
starysomar
Hardcore addict
Tak som si kúpil letenku domov na 1. Júla, tak trochu dúfam že sa vyhnem akejkoľvek karanténe, resp. ak to správne chápem po príchode domov by museli v karanténe zostať všetci obyvatelia domácnosti, čo síce chápem, ale bolo by to celkom otravné.
A potom hneď sťahovanie do Estónska, to bude ďalšia adventúra, ale im aspoň riadne a efektívne funguje eGovernment
A potom hneď sťahovanie do Estónska, to bude ďalšia adventúra, ale im aspoň riadne a efektívne funguje eGovernment
A bývaš v domácnosti s osobami, s ktorými si vymieňate telesné tekutiny? 
Co ta uz nebavia coffeshopy? 
nie, končí mi semester a sťahujem sa
a coffeeshopy momentalne funguje len na dovoz a ako vydajne okienka
a coffeeshopy momentalne funguje len na dovoz a ako vydajne okienka
Svédsky model sa tiež akosi neoveril 
Treba porovnať porovnateľné dáta, potom to vyzerá výrazne lepšie
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ako je to teraz z nosenim rusok?
Niktori vravia, ze ich uz netreba ini nie? Ci mi uska nejaka tlacovka?
Niktori vravia, ze ich uz netreba ini nie? Ci mi uska nejaka tlacovka?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
v interiéroch povinné