Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa heker »

Myslel som to tak, ze sice mas pobocky niekde v centre mesta, pri Kauflandoch a tak. Lenze pokial byvas tri dediny mimo mesta, tak to zrovna nie je po ruke. Ved to je kazdeho vec ako si dava poslat zasielku, ja som len par krat vyuzil zasielkovnu a ostavam pri kurierovi. Pretoze u nas jazdi roky ten isty kurier za postu - vzdy rano okolo osmej a druhe kolo okolo dvanastej. Okrem toho ked nemam veci na dobierku, tak sa s nim dohodnem, aby mi toodniesol do dvora. Ak mam dobierku, tak mu nachystam peniaze, polozim pod kvetinac a poslem mu spravu, ze to tam je. Ani on, ani ja sa o zasielku nebojime - kamerovy system. Podobne aj Geiss, DPD, SPS - nemam s nimi problem. Raz som mal problem s DHL, bolo to pred Visnocami, kurier bol nervozny, nebol som prave doma. Vtedy prilis mudroval, tak som poslal staznost do jeho depa aj na centralu a odvtedy sa sprava ako med ku mne. Ale zase sa neraz opytal, ze ci nejazdim niekde po meste, ze by som si cestou vzal balik, ze ma niekde pocka. Takze z mojej strany pisem, ze pokial je zakaznik slusny, je slusny aj kurier. Ina situacia moze byt niekde v Bratislave, pretoze tam mozno stoji dlhe hodiny v zapchach, nestiha rozniest zasielky a tak to aj zle posobi na nervy.

Co mam kamarata kuriera, tak ten si pochvaluje, namaka sa akurat december a januara, pretoze sa vozia vianocne darceky a vratene darceky z Vianoc. Zarobi podla jeho slov dost slusne, pracovnu dobu ma taku, ze niekedy o jednej hodine na obed ma rozvozene a ide na turistiku. Su aj dni, ked taha do stvrtej poobedia. Okrem ineho spoznal aj par zien, ktore mu dali cislo a on vo svojom volne prisiel na navstevu potesit panicku, ktora bola sama doma :D

Aj jedna kamaratka zacala v lete jazdit a vozit zasielky, predtym robila v sportovom obchode. Tak som sa jej pytal na to a vravela, ze strasna pohoda. Ze si da oauzu kedy chce, cigaretku kedy chce, obed kedy chce, skonci podla svojej sikovnosti a poctu balikov, ze peniaze o dost lepsie ako v sportovom obchode a ze ju praca stale bavi.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Pokial zijes na dedine alebo v dome v meste, tak je to pochopitelne jednoduchsie, kedze mas na to patricne zazemie ako si uz spominal a to nechanie penazi pod kvetinacom a pod. Na druhej strane, pokial byvas v meste v nejakom panelaku, tak nemas to poriesit nijak mimo toho aby si nemusel otravovat inych ludi (dochodcovia susedia atd.) popr. ked mas balkon nech ti to tam hodi :mrgreen: Preto je z mojho pohladu jednoduchsie si to hodit do zasielkovni ako si planovat cas podla kuriera...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nakoniec bude kurier dreamjob :D
yoggy

Nie, dream job je robit kamionistu v US za 120K rocne :D Problem s kurierom je v tom, ze mas strasne vela destinacii, kde to mas odviezt napr. 30 destinacii denne, cize neustale cakacky, musis si zariadovat svoje vyuzitie casu nonstop. Ako kamionista ides do destinacii par dni a pohoda.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

a ako by dodali v top geary, po ceste zabiješ pár stetiek[emoji1]
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Zásielkovni sa tiež radšej vyhýbam, lebo aktuálne mám v okolí len 1 odberné miesto. Taká teta v domácom krajčírstve. A keby sa ona prihlásila na výberové konanie v pošte, tak z nej hneď spravia riaditeľku pobočky. Na predajni má totálny bordel a chaos. 10 minút prezerá 20 balíkov a už pri druhom balíku zabudne, aké priezvisko hľadá. Plus drzá ako opica.

Pre mňa osobne je najlepšie, ak doručuje balík stroj. Nevýhodou boxov je malá kapacita, preto je aj odberná doba krátka. To asi spoločnostiam nevyhovuje, lebo rastie počet neprevzdatých zásielok z dôvodu "nestihol som si to vybrať". Plus balíky často posielajú ako doporučené listy, čo pri nízkej hmotnosti je o pár centov lacnejšie, ako doručenie do automatu.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Čo je veľa, to je veľa. :D

Balík do 4 kg stojí bez poistenia do Číny 38 eur.
https://www.posta.sk/m#pricelist

Česká pošta vie rovnaký balík vybaviť za 586 Kč, čo je zhruba o 16 eur menej!
https://www.postaonline.cz/kalkulacka-postovneho
CheZteR
Redeemer
Redeemer

a to je od číny ďalej!
:smt059
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ako vam chodia momentalne zasielky? Ja cakam od aprila maja veci z Ciny Uk aj Usa a nic.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Z Ciny mi to chodi tak rozne. Drobne veci chodia normalne do 2-3 tyzdnov. Ale na vacsie (balik asi 300 ks faston konektorov) cakam uz vyse mesiaca. Predtym mi vobec nedorazil asi 300 g balik a vratili mi peniaze.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Moja aktualna. Lietadlo asi kruzilo 3 tyzdne niekde nad Slovenskom.
Najvtipnejsie na tom je ze 11.6 mi napisali ze zasielka bola expedovana (znova?) a na dalsi den oznam ze dorazila do cielovej krajiny. Az vtedy sa v trackingu objavil spatny zaznam ze 27.5 prisla zasielka do cielovej destinacie.
Tipujem to na bordel na nasej poste :smt059
Prílohy
Komentár 2020-06-17 155254.png
yoggy

Tak na vymennej poste v Bratislave trva aj 3 tyzdne kym spracuju zasielky z ciny.... (pocas korony to moze trvat aj dlhsie) :roll: Uz som viackrat pisal, ze tu budovu na lukrativnych pozemkoch v Bratislave treba predat a postavit za to automaticke triedicky nikde mimo Bratislavy... Momentalne ta vymenna posta funguje na pricnipe z cias ferenc jozka.

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2020, 16:07)
Ale inak ja som posielal trochu vacsiu obalku do Holandska 30.05. a v NL ju este nespracovali, len ze opustila slovensko... Cize nie len nasa posta je pomala. :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Mám to podobne. 3 zásielky neprišli vôbec, dal som refund. Ďalšie mám od 27.5. na Slovensku, ale nehýbe sa to.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja čakám ešte zásielky zo začiatku marca. Kupoval som ich s podmienkou "delivery in 60 days or full refund". Aliexpress to zmenil na 90 dní niekoľko týždňov potom, čo som zaplatil. Aktuálne uplynulo už aj tých 90 dní a aliexpress mi na žiadosť o full refund dookola odpisuje, že mám počkať ešte ďalších 10 dní...

Jedna zásielka prišla na Slovensko. Už 2 týždne tam svieti, že "accepted by last mile carrier". Oznámenie o uložení zásielky mi prišlo dnes.

Plus je dosť možné, že bordel je aj vo Švédsku, cez ktoré to ide.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne prednedávnom prišiel refund na skoro 50 eur, lebo sa zásielka stratila, a v ten istý deň prišla aj stratená zásielka. :D Tiež ale veľmi meškala, no zrejme to nebol problém Slovenskej pošty, aj keď...
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Na toto čakám od 1.3.2020. Ak mi to nepríde do 1.7.2020, tak môžem žiadať refund.
Včera sa to konečne objavilo na Slovensku. Koľko to ešte môže trvať?
Prílohy
3C100218-9676-470A-933D-10A6052F7557.png
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

od 2 dni do 3 tyzdnov, mozes si hodit kockou :smt059
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak z nejakého dôvodu mi niektoré zásielky z Číny začali doručovať cez zásielkovňu. Už pošta stratila monopol na colné konanie alebo čo sa deje?
yoggy

ephramko napísal:Inak z nejakého dôvodu mi niektoré zásielky z Číny začali doručovať cez zásielkovňu. Už pošta stratila monopol na colné konanie alebo čo sa deje?
Nikde nie je napisane, ze vsetko to ma dorucovat slovenska posta. Skor ide o to, s kym ma prepravca zmluvy v inych statoch.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mne prisla zasielka z Ciny za 2 tyzdne, celkom som cumel, zvycajne to trvalo aj mesiac (mimo korony).
Inac na posielanie teraz zaviedli novy system, ze sa da cez EPH - online - podat zasielka, aj rovno zaplatit. Ak je dostatocne placata, mozete ju hodit do schranky (ale nie do hocijakej, iba do tej co je na poste, co nechapem ze preco...) a nemusite chodit dovnutra. Ak sa zasielka do schranky nevojde, staci ju nechat na niektorom okienku a bez cakania vo fronte. Celkom sa mi to paci, ale tie vrazdiace pohlady ludi v zmysle "co sa predbieha" teda nie su nic moc, ludia o tejto moznosti nevedia, a urcite by to aj oni potom robili tak a mali to bez cakania a odlahcili by tetusky za okienkami celkovo.
Napísať odpoveď