Myslel som to tak, ze sice mas pobocky niekde v centre mesta, pri Kauflandoch a tak. Lenze pokial byvas tri dediny mimo mesta, tak to zrovna nie je po ruke. Ved to je kazdeho vec ako si dava poslat zasielku, ja som len par krat vyuzil zasielkovnu a ostavam pri kurierovi. Pretoze u nas jazdi roky ten isty kurier za postu - vzdy rano okolo osmej a druhe kolo okolo dvanastej. Okrem toho ked nemam veci na dobierku, tak sa s nim dohodnem, aby mi toodniesol do dvora. Ak mam dobierku, tak mu nachystam peniaze, polozim pod kvetinac a poslem mu spravu, ze to tam je. Ani on, ani ja sa o zasielku nebojime - kamerovy system. Podobne aj Geiss, DPD, SPS - nemam s nimi problem. Raz som mal problem s DHL, bolo to pred Visnocami, kurier bol nervozny, nebol som prave doma. Vtedy prilis mudroval, tak som poslal staznost do jeho depa aj na centralu a odvtedy sa sprava ako med ku mne. Ale zase sa neraz opytal, ze ci nejazdim niekde po meste, ze by som si cestou vzal balik, ze ma niekde pocka. Takze z mojej strany pisem, ze pokial je zakaznik slusny, je slusny aj kurier. Ina situacia moze byt niekde v Bratislave, pretoze tam mozno stoji dlhe hodiny v zapchach, nestiha rozniest zasielky a tak to aj zle posobi na nervy.
Co mam kamarata kuriera, tak ten si pochvaluje, namaka sa akurat december a januara, pretoze sa vozia vianocne darceky a vratene darceky z Vianoc. Zarobi podla jeho slov dost slusne, pracovnu dobu ma taku, ze niekedy o jednej hodine na obed ma rozvozene a ide na turistiku. Su aj dni, ked taha do stvrtej poobedia. Okrem ineho spoznal aj par zien, ktore mu dali cislo a on vo svojom volne prisiel na navstevu potesit panicku, ktora bola sama doma
Aj jedna kamaratka zacala v lete jazdit a vozit zasielky, predtym robila v sportovom obchode. Tak som sa jej pytal na to a vravela, ze strasna pohoda. Ze si da oauzu kedy chce, cigaretku kedy chce, obed kedy chce, skonci podla svojej sikovnosti a poctu balikov, ze peniaze o dost lepsie ako v sportovom obchode a ze ju praca stale bavi.