Tá 1660Ti je pridrahá na to, že nie je až o toľko lepšia ako 1660 Super.Blade.m napísal:DropDead vďaka za odpoveď.
Práve čo sa týka GTX 1660 vs RTX2060, tak neviem či zobrať GTX na cca 1 rok a potom vymeniť za RTX (nejakú super verziu) alebo rovno zobrať RTX, ale nejaký základný model. Čo som pozeral nejaké benchmarky, tak tam bol celkom rozdiel v prospech RTX, ale zas neviem či to za ten cenový rozdiel stojí.
Teraz som pozeral ešte túto grafiku:
https://comp4u.sk/produkt/gigabyte-gefo ... aorus-6gd/
Disk mám radšej plný, tak vymením za jeden z tých dvoch čo si písal. Zobrať ho s chladením alebo bez?
A ešte ak sa môžem opýtať, prečo nie MSI tomahawkdosku? Do budúcna zvažujem upgrade CPU, či kvôli budgetu si dal asrock?
Tomahawk Max je fajn (Mortar Max má lepšiu výbavu, ak si dobre pamätám, tak ešte aj viac USB, čo je podivné, keď Mortar je dokonca len mATX doska). Tá Asročka je fajn aj pre pretočený Ryzen 7 alebo stock 3900X a 3950X a tie aj tak sa nezvyknu pretáčať, skôr len podvoltovať (-0,1V Vcore offset je taký základ). A pokiaľ neplánuješ robiť niečo s CPU, kde značne viac vlákien aj využiješ, tak sa to neoplatí, radšej tie peniaze vtrieskať do GPU a kúpiť niečo výkonnejšie. Ja som už mal odvážne tvrdenia aj na to, že väčšine ľudí by som najradšej dal len Ryzen 3 3300X, je to mini diabol.