Banky (vseobecna tema)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Banky (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa baldorex »

Tak som si pozrel doklady (cítim sa ako úchyl, ale čo už, účtovníctvo ma poznačilo :)), účet som si tam založil v roku 2005 a zrušil v roku 2008, v tom roku prišla mbank a založil som si tam účet...
Akým zázrakom tam mám po 12 rokoch -1€ a prečo sa neozvali povedzme už minulý rok napríklad...
Ešte za zmienku stojí, že to nie je na bývalom bežnom účte, ale na bývalom sporiacom účte...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

premlcane dovidenia ako som uz pisal ist na pobocku a poslat ich kam patria si v prave :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Kompi ty o akom premlcani tocis? Ak evidovali jeho sporiaci ucet v Prima banke a teraz mu vypovedali zmluvu pre minusovu sumu, tak premlcacia doba zacina plynut az teraz.

Mozno by sa to skor dali uhrat na GDPR, ze bez tvojho suhlasu o tebe zhromazdovali udaje a ze ty si nikdy so suhlasom do Prima banky nepresiel (ak bol nutny suhlas k prechodu). Aj ked si vypovedal beany ucet nie je mozne, ze ten sporiaci ucet tym padom nezanikol? Lebo nieco lodobne mam vo VUB, nemam tam ucet pomaly uz mozno 8 rokov, aj tak mi vsak raz za cas pride sms od VUB ohladom internet bankingu a podobnych veci. Ked som volal do VUB na infolinku, tak mi povedali, ze ano, ze klientom nie som, ze ucet som zrusul uz davno, ale nezrusil som sluzbu internet bankingu a ze to musim ist urobit osobne na pobocku. Tak som sa pytal, ze ako funguje ta sluzba internet bankingu bez toho, aby som mal u nich ucet. Na to mi uz na hotline nevedeli odpovedat a ze si to mam ist zrusit teda na pobocku.
baldorex
Addict
Addict

Áno vypovedajú so mnou zmluvu k 30.6., čiže premlčacia doba začne plynúť až odvtedy, ale:

Ja mám papier že som zrušil osobný účet, platobnú kartu, sporiaci účet, na každé mám zvlášť papier. Potom mi ešte prišiel výpis z účtu, posielal sa mi vždy poštou raz za rok súhrnne. Ďalšie roky mi už žiadny výpis nechodil, logicky, keďže bol účet zrušený.
Ak by mi účet stále viedli, museli mi podľa zmluvy posielať raz za rok výpis z účtu poštou, čo sa samozrejme nedialo.

Preto ma prekvapilo, že mi zrazu vedú účet. Možno mi budúci týždeň príde ďalší list k osobnému účtu a budú chcieť poplatky za 12 rokov dozadu, to by už bola pekná pálka.

Minulý rok som rušil podnikateľské účty v slsp a VÚB, tie papiere si odložím asi do trezoru aspoň na 20 rokov...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

alebo si ich naskenuj na cloud [emoji3]
baldorex
Addict
Addict

To môžem ako zálohu, ale originál je originál :)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

no co ako si to poriesil?
heker
Redeemer
Redeemer

Kompi - Tu som pisal, ze o akom premlcani tocis? post2358538.html#p2358538 Len si sa akosi nevyjadril. Tak sa opat pytam, ze o akom premlcani tu pises?
bilidia
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bilidia »

Cital som aj niekde tu, ze Unicredit U konto je zadarmo, ak na ucet pride kazdy mesiac 400 eur a je jedno odkial. V prospekte maju, ze ak je suce bezhotovostnych prijmov najmenej 400 eur, ale v cenniku uz maju mzda/dochodok. Ako to teda je? Skumaju povod vkladov? Mzda mi chodi na iny ucet, ktory si chcem nechat (FIO), cize by som si iba preposielal peniaze odtial. Akceptovali by to? Planujem sa opytat aj v banke, ale nerad by som bol potom prekvapeny, kedze ani oni sami to nenapisali dost jednoznacne, tak ma zaujima priklad z praxe.
heker
Redeemer
Redeemer

Kedysi stacilo preposielanie 400 eur, kamarat to tak robil. Za beznych okolnosti nemaju ako zistit povod penazi, museli by mat tvoj suhlas so ziskanim udajov napriklad zo Socialnej poistovne, ktory im davas pri ziadosti o hypoteku.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

staci urcite preposielanie dokonca staci nech to dokopy sumar platieb 400 nemusi byt jedna :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ale ved nie je problem si tam mzdu nechat zasielat a nasledne trvalym prikazom hned preposlat inde.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

heker napísal: Lebo nieco lodobne mam vo VUB, nemam tam ucet pomaly uz mozno 8 rokov, aj tak mi vsak raz za cas pride sms od VUB ohladom internet bankingu a podobnych veci. Ked som volal do VUB na infolinku, tak mi povedali, ze ano, ze klientom nie som, ze ucet som zrusul uz davno, ale nezrusil som sluzbu internet bankingu a ze to musim ist urobit osobne na pobocku. Tak som sa pytal, ze ako funguje ta sluzba internet bankingu bez toho, aby som mal u nich ucet. Na to mi uz na hotline nevedeli odpovedat a ze si to mam ist zrusit teda na pobocku.
Ako si to nakoniec vyriesil? Siel si to zrusit ako pajac na pobocku? Ak ano tak sa potom nedivim ze to na slovensku vyzera tak ako to vyzera...
baldorex
Addict
Addict

kompi napísal:no co ako si to poriesil?
Zatiaľ čakám na odpoveď. Napísal som im, že mi od roku 2009 neposielali podľa zmluvy výpisy z účtu a neviem tým pádom identifikovať ani mi vznikol záväzok 1€. Takže ich žiadam spätne o všetky výpisy.

Papier o zrušení účtu aj potvrdenie o nulovom zostatku na účte už mám nachystané :).
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

platil som štedrou kartou 500eur,
dostal som dobropis a vratili mi 500eur naspäť na štedrú kartu, ako ich odtiaľ dostanem na bežný účet? :D
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Nabiť Revolut a poslať na účet.
bilidia
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bilidia »

Ktora banka je podla vas v sucasnosti najbezpecnejsia? Interne systemy a postupy asi verejnost nema sancu nejako auditovat, takze toto je cierna skrinka, ktora iba raz za cas odhali, ak ma niekto nejaky pruser, ktory nemal mat.
Ale teda medzi malo bezpecne patria asi vsetky, kde funguje overovanie transakcii SMSkou. Rizikove vnimam aj nemoznost flexibilneho nastavenia nejakych globalnych limitov na cely IB. Viacere banky maju ciastkove dobre vrstvy bezpecnosti, ale komplexne neviem neviem. Ako top mi pride riesenie s hardwarovymi citackami, co ponuka TB alebo doplnkovo aj SLSP. Ale zasa otazka je, ci taka ochrana nefunguje len do tej miery, kym niekto cez nejaku dieru v systeme hardwerove overnie nevypne alebo neobide. Rozmaha sa aj pouzitie mobilnych aplikacia ako dvojfaktorove overenie transakcii, ale aj to moze/nemusi byt derave.

Neviem, ale hypoteticky, keby som mal vacsiu sumu 50-100-tisic a viac, tak to radsej rozdelim do viacerych bank, investicneho zlata, nehnutelnosti a podobne a nespolieham sa az tak na digitalne zabezpecenie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Predpokladám, že si položil čisto teoretickú otázku.
Keby som mal 50-100 000 - nešli by priamo do banky - bánk.
Na dve-tri výplaty Ti stačí každá väčšia banka. Z praktických dôvodov osobne mám Primu no nespochybňujem ani ostatné.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

50-100 tisic rozdelis do viacero nehnutelnosti maximalne tak v Medzilaborciach...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mat dlhodobejsie taku sumu na ucte nema ziaden zmysel. Len to straca na hodnote (inflacia).
A pri par mesiacoch nema moc zmysel mat obavy o bezpecnost. A este doplnim ze po nehnutelnosti-ach je investicne zlato dalsia totalna blbost z mojho pohladu.
Napísať odpoveď