1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
NHISPVM
Star
Star

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Harrison - Nepíšem, že má byť... Ale je. To čo ty považuješ za výskum ani vôbec výskum byť nemusí. Veď keď tak tvrdíš aký si mal výskum, tak mi daj názov práce nech sa na ňu pozriem (a kľudne aj tých tvojich spolužiakov) :) Pretože osobne tomu neverím. Bakalárka žiadny výskum mať ani nemusí. A diplomovka by mala mať určité prvky - alebo nejakú časť, čiže nejaké meranie, porovnanie, vyhodnotenie atď. Ale výskum ? Načo je potom dizertačka ? :roll:

Empharko - škoda slov. Vidím,že čo sa týka toho absolútne nemáš prehľad. Bibliografia sa do zhody neráta ? Čestné prehlásenie sa do zhody neráta ? :D Neviem skade máš takéto informácie. Pretože v mojej práci bola zhoda len v poďakovaní, bibliografii a čestnom prehlásení sa mi vidí... Takže asi tak. A neviem čo riešiš nejaké násilie na ženách a kto koho odvolal. To mi je úplne jedno, lebo on ani jeho strana a dokonca ani táto koalícia ma nezaujíma. Píšem iba o jeho diplomovke. Každý sa tu naťahuje a pritom hovno každý spraví, lebo nič spraviť s tým ani nemôže... A vyjadriť si sa mal napr. na Matoviča. Ale to mi je jasné, že Matovičov volič nenapíše nič zlé na neho. Taktiež som nenapísal ani, že by som Dankovi nechal titul, ale že by som ho neodvolával. Pretože to,či má alebo nemá titul nemá na jeho prácu žiadny vplyv. Vidím, že absolútne ani nečítaš čo píšem... Ostatné veci som písal v teoretickej rovine presne tak ako ty si začal písať o tom ako sa dohodli, kto čo kedy vydá a ako sa dohodli, žeby nemal zhodu. Lebo Empharko stal im dvom za riťou ako sa dohadovali, že všetko vie :roll:

temp - Ale veď ak komisia rozhodla, že spravil, tak je to ich chyba nie ? Či čo mal Kolár vzniesť námietku a povedať, že nesúhlasí s nimi a že si to pôjde aj tak opraviť, alebo čo ? :D Zhoda bola vysoká, to nevravím, že nie. Ale reálne mu ten titul nemajú začo odobrať. Pochybila komisia, nie on, nie školiteľ. Čo sa týka tej zhody skôr to je v tom kde máš zhodu. Ak máš zhodu 10% v teoretickej časti, tak budíš. Pokiaľ nemáš tých 10% v celých stranách alebo odstavoch hneď za sebou, ale nejak rozhodené, že niekde je nejaké rozdelenie, inde nejaká veta v celom odseku a takto sa ti to nazbiera. Tiež neverím, žeby niekoho preto vyhodili. Ak je zhoda v praktickej časti, tak áno. Ale taktiež si musíš uvedomiť, že je rozdiel študovať techniku, kde má zmysel niečo písať a tvoriť a rozdiel písať nejaké somariny ohľadom kysúc. Tam je to % potom oveľa vyššie. Na práve nejakých 20% ani absolútne neriešia.
S tvojou poslednou vetou súhlasím.
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

Komisia určite pochybila, ale pochybil aj Kollár. Len preto, že komisia ho vtedy pustila, nezbavuje Kollára viny. Aj Guttenberga z nemeckej kauzy najprv pustili (že vraj pre technické nedokonalosti v ten čas) a nakoniec aj tak skoncil bez titulu. Ak Kollár naozaj len zabudol citovať a nebolo ťa náročky, jediné, čo môže teraz urobiť, je zachovať sa ako Guttenberg.

- zriecť sa titulu
- zriecť sa všetkých verejných funkcií
- verejne sa ospravedlniť a tiež napísať list ospravedlnia všetkým, ktorých opajcol
- zaplatiť pokutu za škodu vzniknutú porušením autorského práva (a ak tá škoda je zanedbateľná, ako v prípade Guttenberga, urobiť donáciu nejakej charite)

Ale to je asi len sen na Slovensku.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Až tak som sa tomu nevenoval.. v rámci tej 24% zhody sú nájdené len skopírované a odcitované časti alebo aj tie plagiarizované?

Ak sú tam len validne odcitované veci (či je 24% veľa teraz neriešim, asi je to hold na takýchto odboroch relatívne bežné) tak by ma zaujímalo, čo mala podľa vás tá komisia spraviť?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Skôr je otázka ci vôbec nejaká obhajoba bola
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

NHISPVM napísal:Uvediem tu niekoľko vecí na pravú mieru:

2. V bakalárskej a diplomovej práci sa žiadny výskum nevedie. ...
Tak to si nam teda uviedol veci na spravnu mieru. U nas vacsina prac boli priamo vyskum. Studujem fyziku. Uznavam ako ty, ze Kollar nema preco odstupit. Jediny dovod na odstupenie by bol, ze ludom by vadilo ze je zlodej, kradne myslienky inych a ktovie ako si ulahcuje pracu pre Slovensko vo vlade ked si musel ulahcit pracu na diplomovke. Ale ludom to ocivide nevadi ze je vlastne lenoch, klamar a zlodej takze ziaden dovod nie je. Mame len taku vladu akych mame obcanov.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

beardie: Aj keby bola, úplne neviem ako si niektorí predstavujú, že by komisia mala takéto veci kontrolovať.
Tak by ma len zaujímalo, ako si tu niektorí predstavujú úlohu komisie kontrolovať prácu na plagiátorstvo. Za predpokladu, že veci nájdené v protokole boli správne odcitované a tie ukradnuté tam neboli nájdené, potom s pochybením súhlasím.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Toto nie je ani tak praca komisie, ako skor veduceho prace. Ten by mal po spravnosti pocas pisania prace pravidelne so studento konzultovat jeho pokrok pri pisani, davat mu napady na upravu, diskutovat s nim problematiku. Tu je jasne, ze veduci nic z tohto nerobil, iba na konci dostal text, ktory si zrejme ani neprecital, resp. pokojne je mozne, ze kollarovi sam poradil, nech to takto zlepi. A kedze v tomto pripade je veduci dokonca zaroven aj rektor, tak je zrejme, ze to nebude nejaka zbludila ovca, ale na tamtej "VS" zrejme bezny jav. Riesit Kollara je tu scestne, treba riesit, preco z verejnych penazi platime takuto zjavne nefunkcnu akademicku instituciu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

O väzbe pre obvineného rozhoduje sudca, ktorý od druhého obvineného v tej istej kauze dostal štátnu dotáciu. Slovenské súdnictvo ako v bananistane...
https://www.aktuality.sk/clanok/804417/ ... -boedoera/
Prílohy
107089077_137051968010324_1578495955488279884_n.png
106987516_733075367447633_6100597087763315209_o.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kollár povedal, že oni komplet končia keby ho odvolali. Tým je povedané všetko.

Azda nie je teraz najväčším problémom Slovenska Borisova práca? Vykašlať sa na to. Mali by sa zaoberať dôležitými vecami.

Som zvedavý, či to skončí ako pri Radičovej vláde, je to zase dosť reálne.

Azda tu potrebujeme zase 12 rokov nejakú koalíciu Fico - Pelegrini - Harabin a možno Borisa, keby tým trom by to nevydalo na 76+?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ako povedal profesor Korec pred 10 rokmi:
“Vy nadavate na politikov, ze vam klamu a sami sa chystate podvadzat na mojej skuske?” Takze ak ma Matovicova vlada odstranit klamarov zlodejov z verejnych funkcii, musi zacat od seba.
temp
Light Expert
Light Expert

Cesar napísal:Kollár povedal, že oni komplet končia keby ho odvolali. Tým je povedané všetko.

Azda nie je teraz najväčším problémom Slovenska Borisova práca? Vykašlať sa na to. Mali by sa zaoberať dôležitými vecami.
Ja by som bol za. Matovič Kollára v prvom rade ani nemal brať do vlády, je to samoľúby mafiánsky podvodník.

Či si kúpia tých 3 poslancov alebo nie je jedna vec. Ale postaviť si kampaň na tom, že my sme zmena a budeme robiť veci lepšie a potom robiť tie isté svinstvá je absolútne neprijateľné.

Žiaľ, ukazuje sa že Matovič nie je až o toľko lepší od predošlej garnitúry (aj keď nechápme sa zle, nikoho z predošlej garnitúry by som nikdy nevolil) a chce sa držať pri moci sa cenu kompromitácie vlastných hodnôt (resp. hodnôt, čo vydával za svoje)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

NHISPVM: Identifikacia parafrazovania v textovych dokumentoch
jackb napísal:“Vy nadavate na politikov, ze vam klamu a sami sa chystate podvadzat na mojej skuske?” Takze ak ma Matovicova vlada odstranit klamarov zlodejov z verejnych funkcii, musi zacat od seba.
Lepsie sa to ani nedalo povedat.

Inac zajtra je protest na Namesti SNP za respektovanie reprodukcnych prav https://www.facebook.com/events/194240438602781/ pretoze prave vtedy sa hlasuje o spriseni interupcii. (Neviem ci nejde rovno o 4 nvarhy.)

Aby toho nebolo malo, nastupcom Silvia Porubänová Roman Joch. Co je clovek co ma "svojske nazory" na waterboarding, LGBTI, ludske prava,... po par clankoch o nom mam pocit, ze Zaborska je este slaby odvar fundamentalizmu.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Matovic asi ani nerozmysla co hovori. Ze si 3 poslancov kupia. Vsak bodaj by nie ked ma v strane samych okoloiducich, co stretol na schodoch. Samozrejme je to cele vyna sas a za ludi ako vzdy. Len nepovedat krive slovo na mafiana. Cisty fico. A vsetko to hra do karat Pellemu, lebo pravdivo mu to vyhadzuje na oci. Sme Mafia su diletanti a nemali tam co robit, kludne nech sa mafian spakuje.

Smutne ale je, ze on tych 10 percent slapiek a stroskotancov dostane zas.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ephramko napísal:O väzbe pre obvineného rozhoduje sudca, ktorý od druhého obvineného v tej istej kauze dostal štátnu dotáciu. Slovenské súdnictvo ako v bananistane...
https://www.aktuality.sk/clanok/804417/ ... -boedoera/
Uz ho aj pustili. Nic ine som ani necakal. :nono:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ľudia volili do parlamentu Kollára, nikto ho tam nevyžreboval alebo ho tam ani nedal Matovič.

Keď SAS bude trvať na odchode a tak skončí vláda tak budú mať zase vinu a určite im poklesnú percentá.

Radšej Boris ako Fico, Pellegrini, Harabin a Kotleba.

Ale nech už to aj rozpadne, dostanú pekné vysvedčenie všetci, to je jasné.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pochybujem, že má Kollár gule na to, aby odišiel kvôli tomuto z koalície. V strane má plno toxických ľudí, ktorých drží po kope len to, že sa teraz dostanú na lukratívne štátne fleky.

Skôr teraz vidím problém v Matovičovi, ktorý začal nabíjať hovnomety a pošpiní každého slušného človeka, ktorý si dovolil niečo povedať o kamarátovi Boriskovi alebo niečo vytknúť Matovičovi. Presne tento štýl politiky sme videli u Fica. Pomaly to smeruje k tomu, že z človeka, ktorý novinárom ďakoval za prácu a v podstate suplovanie úlohy policajtov, sa stane človek, ktorý im bude nadávať do protislovenských prostitútok a pri každej kauze bude používať argument v štýle "chcete aby sa vrátil Fico"? "Fico sa vráti" je nové "za to môže radičovej vláda".

Krajina potrebuje reformy a máme premiéra, ktorý vždy niekoľko týždňov robí cirkus, nabíja hovnomety cez facebooky a to len preto, že s nejakým nápadom neprišiel on osobne. A potom presne tie isté návrhy prijme. Naopak keď niečo poserie, tak za to zase môžu všetci ostatní, len on je v tom nevinne, aj keď to bol jeho nápad. Toxický štýl politiky. Takého šéfa v práci by nikto z nás nechcel mať. Od človeka, ktorý je vyše 10 rokov v politike by som čakal oveľa zrelšie správanie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Cesar napísal:Keď SAS bude trvať na odchode a tak skončí vláda tak budú mať zase vinu a určite im poklesnú percentá.
SaSka nikdy na odchode netrvala, dokonca povedali, že ak bude hlasovanie, tak za odvolanie hlasovať nebudú
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

A nie je to od SaS trochu pokrytecké? Najprv Sulik hovorí, že oni nechú nikoho odvolať, že je to čisto Kollárovo rozhodnutie, následne ho verejne ako klub vyzývajú aby odstúpil a potom to po 2 týždňoch zaklincuje Zemanová z SaS:
Pre mňa je dôležité aby sme dokázali naplniť programové vyhlásenie vlády, a realizovať to čo je podstatné pre ľudí žijúcich v tejto krajine. Aby tu bolo lepšie a nie v podstate bavenie sa už dva týždne o diplomovke Borisa Kollára.
Keby sa išlo hlasovať za jeho odvolanie, tak by sa čo, zdržali hlasovania? V čom vlastne tkvie tá ich dookola premielaná morálka.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pravdepodobne už dnes by sa malo hlasovať o odvolávaní Plgr. Kollára. Ale odvolávanie predsedu parlamentu sa robí tajnou voľbou, takže sa nedozvieme, kto ako hlasoval. Keďže návrh na odvolanie predsedu parlamentu podá Kollár sám na seba, tak si môžeme domyslieť, ako to dopadne.
temp
Light Expert
Light Expert

"Fico sa vráti" je nové "za to môže radičovej vláda".
Trefne vystihnuté.

Ako keby nechápal, že tým Ficom sa teraz stáva on sám.
Napísať odpoveď