V piatok ma kazdy na salame, v office sa realne uz nic nerobi. Lepsie je mat home office ine dni ako piatok.M142 napísal:a co s tym?
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
-
yoggy
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
No vyzerá to tak, že začína druhá vlna. Trochu blbé... Pri prvom prípade všetko pozatvárali (zo zahraničia) pri 53 prípadoch (tiež dovlečených zo zahraničia) je všetko ok. Trochu divné a naivné spoliehať sa na zodpovednosť ľudí...
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
No je pravda, ze ludia su nezodpovedni. Teraz ked ide druha vlna, nemozeme vsetko pozatvarat, lebo to by uz nasa ekonomika neprezila. A to je dovod, preco sa nezatvara. Samozrejme netreba ist do extremov typu zakaz cestovania medzi okresmi, ale aspon tu povinnu karantenu/negativny test pre priselcov zo zahranicia, by bolo rozumne opatovne zaviest.
Technicky by to podla vas ako dlho malo trvat, roky? Tie povinne karanteny, dokladovanie negativnym testom...?
Treba si uvedomit, ze korona tu uz bude (asi) stale a treba sa stym zmierit, taketo opatrenia su neudrzatelne.
Uloha statu by mala byt ochranit rizikove skupiny, nie je mozne zastavit celu krajinu a obmedzovat vsetkych ludi.
Treba si uvedomit, ze korona tu uz bude (asi) stale a treba sa stym zmierit, taketo opatrenia su neudrzatelne.
Uloha statu by mala byt ochranit rizikove skupiny, nie je mozne zastavit celu krajinu a obmedzovat vsetkych ludi.
-
Mek
Addict
Ja davam korone rok, maximalne dva. Kym nepride vakcina. Je pravda, ze korona uz je tu a len tak nezmizne, ostane kolovat medzi ludmi, kym ju vakcinou nevyhubime.
Prekvapivo v BA zatiaľ malý nárast a aj to len občania z Ukrajiny a Srbska. V regiónoch, ktorých ľudia pracujú v zahraničí, to ale začína byť o dosť horšie. Možno by sme zase mali zaviesť kontroly na hraniciach a testovanie. Síce by frflali, že musia platiť test, ale na druhej strane by v zahraničí zostávali dlhšie a nechodili domov každý víkend. A je to lepšie ako zavrieť hranice a ľudí dávať na 14 dní do štátnej karantény.
Ale stále mi zostáva rozum stáť nad ľuďmi, ktorí fakt museli ísť lietadlom k moru, aj keď žijú v domácnosti s babkami/dedkami... Plus najlepšie je po dovolenke rozganizovať rodinnú oslavu, však treba porozprávať zážitky z dovolenky babičke.
Ale stále mi zostáva rozum stáť nad ľuďmi, ktorí fakt museli ísť lietadlom k moru, aj keď žijú v domácnosti s babkami/dedkami... Plus najlepšie je po dovolenke rozganizovať rodinnú oslavu, však treba porozprávať zážitky z dovolenky babičke.
Zaujímavé, že v zdrojovom článku sa nespomína nikde Chorvátsko. Tak ale hádzať linky bez komentára to je veľký prínos pre komunitu. #no offense
V nejakej ČR tlači som čítal, že podľa “tajného zdroja” to bolo Bulharsko.
Na Chorvátsko sa to ale mediálne valí z každého rohu, no prímorské lokality sú porovnateľné rizikové (počtom aktívnych nakazených) ako prechádzka v BA...
Na Chorvátsko sa to ale mediálne valí z každého rohu, no prímorské lokality sú porovnateľné rizikové (počtom aktívnych nakazených) ako prechádzka v BA...
si si tym 100% isty? predsalen na plazi si vo vacsom kontakte s mnozstvom ludi. hotely tiez, neviem ci by som priemernemu hotelu na bibione veril ze maju taku dobru ventilaciu...
samozrejme nechcem strasit, ale prechadzku po meste by som uplne neporovnaval s primorskymi centrami... uz len to ze tam mas velke mnozstvo ludi z roznych lokalit.
samozrejme nechcem strasit, ale prechadzku po meste by som uplne neporovnaval s primorskymi centrami... uz len to ze tam mas velke mnozstvo ludi z roznych lokalit.
A ďalší z kategórie "evolučná teória v praxi".
https://www.insider.com/ohio-man-vetera ... sts-2020-7?
https://www.insider.com/ohio-man-vetera ... sts-2020-7?
na floride a v iných štátoch usa sa rozmáhajú tzv. anti-rúškači
https://www.reddit.com/r/PublicFreakout ... dium=web2x
https://www.reddit.com/r/PublicFreakout ... dium=web2x
Akurat ked Florida patri medzi najhorsie aktualne pripady.
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/florida/
Napr taky NY je uz pekne za vodou.
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/florida/
Napr taky NY je uz pekne za vodou.
-
starysomar
Hardcore addict
Blbé je to, že:
Vakcína nemusí byť nikdy alebo bude účinnosť krátka.
To svinstvo mutuje a nik netuší ako.
Môže tu byť "navždy"
Vakcína nemusí byť nikdy alebo bude účinnosť krátka.
To svinstvo mutuje a nik netuší ako.
Môže tu byť "navždy"
Všetko mutuje, no pri tomto RNA viruse to nie je také rýchle ako u klasicek chrípky, takže vakcína by mohla nejaký ten rôčik fungovať.
Momentálne už finišujú pri troch vakcínach, jedna čínska je dokonca už schválená, no iba na očkovanie vojakov a na jeden rok, takže nie je dostupná pre bežnú populáciu.
Tie tri čo sú v poslednej fáze testovania sú dve čínske Sinopharm a súkromná Sinovac Biotech a jedna anglická, ktorú vyvíja University of Oxford, tú momentálne testujú na 5000 dobrovolníkoch z Brazílie a 4000 v Británii, ak sa osvedčí a nebude mať vedlajšie účinky, tak ju začne vyrábať spoločnosť AstraZeneca a v británii by ňou chceli začať očkovať koncom septembra. Trump si predbežne objednal 400mil. kusov a britania 100 mil.
No neviem ako sme na tom na slovensku, či už máme nejakú zajednanú, alebo budeme čakať až kým nejakú vyvinú.
Momentálne už finišujú pri troch vakcínach, jedna čínska je dokonca už schválená, no iba na očkovanie vojakov a na jeden rok, takže nie je dostupná pre bežnú populáciu.
Tie tri čo sú v poslednej fáze testovania sú dve čínske Sinopharm a súkromná Sinovac Biotech a jedna anglická, ktorú vyvíja University of Oxford, tú momentálne testujú na 5000 dobrovolníkoch z Brazílie a 4000 v Británii, ak sa osvedčí a nebude mať vedlajšie účinky, tak ju začne vyrábať spoločnosť AstraZeneca a v británii by ňou chceli začať očkovať koncom septembra. Trump si predbežne objednal 400mil. kusov a britania 100 mil.
No neviem ako sme na tom na slovensku, či už máme nejakú zajednanú, alebo budeme čakať až kým nejakú vyvinú.
to som zvedavy co bude od piatku v UK. snad okrem dopravy a niekde nie su ruska nariadene vladou. od 24.7. budu povinne v obchodoch. to je sice relativne protichodne s tym, ze uz 15 dni su otvorene bary, restiky a kadernictva. uvidime ci bude povstanie proti ruskam.
-
harrison314
Hardcore addict
Inac stratvam sa so zaujimavym zjaom, ludia fakt nechapu na co su dobre ruska ani u nas.
Napriklad pan, co si da dole rusko v MHD aby si mohol poriadne odkaslat.
Napriklad pan, co si da dole rusko v MHD aby si mohol poriadne odkaslat.
-
Mek
Addict
Nielen to, ale tiez nenosia ruska tak ako sa ma, ale maju ho iba na ustach. Po tom, co som videl kotlebu v TV diskusii na Narkoze a tiez tak mal rusko (a nikto ho nenapomenul) sa uz necudujem.
V rusku si z toho zrejme velku hlavu nerobia, takto to vyzera teraz v petrohrade, neviem ake tam maju cisla, ale ako keby ani ziadna pandemia nebola.
hlavna ulica v st. petersburgu a nocny zivot, tipek strimoval celu noc ako to tam vyzera, a stream z nedele mu bezi aj teraz.
hlavna ulica v st. petersburgu a nocny zivot, tipek strimoval celu noc ako to tam vyzera, a stream z nedele mu bezi aj teraz.