Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

Príspevok od používateľa ephramko »

Bude to intímnejšia téma. Zaujíma ma, či máte osobnú skúsenosť so psychopatom v rodine, v práci, v susedstve, či v partnerskom vzťahu? A ako ste to riešili (alebo stále riešite) a čo vám pomáha takýto patologický vzťah zvládnuť?

Určite pomáha rozprávanie. Môžete brať túto tému ako možnosť podeliť sa so svojimi skúsenosťami s ľuďmi, ktorí si prežili niečo podobné.

Keďže označenie psychopat je hovorové a rôzni ľudia si pod tým môžu predstaviť rôzne veci, uvediem, kto to vlastne ten psychopat je. V modernej psychológii/psychiatrii sa tento termín už nepoužíva, pretože je vulgárny a v rámci humanizácie psychológie sa začalo používať na označenie tejto skupiny ľudí slovné spojenie "človek s poruchou osobnosti". Porúch osobnosti je niekoľko a sú to určité disproporcie v osobnosti daného človeka. Ide teda o určitú trvalú patologickú črtu osobnosti, preto sú poruchy osobnosti nevyliečiteľné, sú prítomné od narodenia a ich prejavy sa dajú len zmierniť.
Spoiler
Tak... a my máme v blízkej rodine psychopatku. Má pravdepodobne paranoidnú poruchu osobnosti. Píšem pravdepodobne, lebo ona stále dookola tvrdí, že nie je psychiatrický pacient. Je dosť možné, že okrem prítomnej poruchy osobnosti sa u nej rozvinulo aj nejaké akútne psychické ochorenie (v minulosti trpela rôznymi paranoidnými bludmi - ako jej robotníci dávajú kamery do záchoda, aby ju mohli sledovať, ako ju sleduje mafia, ako jej chcú ublížiť satanisti). Každopádne jej prejavy sedia ako z učebnice práve na tú paranoidnú poruchu osobnosti (prítomnú už od ranného detstva).
Celá rodina sa s ňou dlhé roky nebaví. Zhruba pred dvoma rokmi sa mi ozvala (pretože kontakt už má len na mňa), ako ju všetko mrzí, že by sa rada vyrovnala s minulosťou a nadviazala s nami vzťahy. Keďže ja som ju v podstate celý život nepoznal, tak som jej chcel dať šancu (aj keď ma od toho rodina odrádzala). No a mali pravdu.
S ňou sa proste žiadnym spôsobom nedá vychádzať. Za 2 roky som od nej nepočul jediné pekné slovo. Je tajnostkárska, o sebe nechce prezradiť ani to, kde býva (ako keby sa to nedalo zistiť cez kataster pár kliknutiami). Naopak každú jednu maličkú bezvýznamnú informáciu dokáže úplne prekrútiť a použiť proti mne alebo mojej rodine ako zbraň. Dokáže stále dookola rozoberať len 20-30-40-50 rokov staré záležitosti, ktoré sa často odohrali ešte predtým, ako som sa narodil. Ako jej všetci ublížili, úplne všetci...rodina, kolegovia, susedia, aj úplne náhodní ľudia. Ak hovorí o niečom novšom, čo som už zažil, tak proste vidím, že klame. Keď ju na to normálnymi argumentmi upozorním, tak buď vytiahne niečo iné, alebo zase nejako zaútočí na mňa, že som až prekvapený, ako bravúrne dokáže úplne nepodstatnú banalitu prekrútiť a snažiť sa mi tak ublížiť. A tým sa zase prepne do klasického psychopatického módu, kedy sa v človeku snaží vyvolať ľútosť, pretože psychopat vie, že vtedy vás má v hrsti a môžu vás manipulovať. Stále dookola mi vypisuje, že ona nikoho nemá, že zomiera a ako po nej budem dediť. Potom keď už ma to nebavilo a neozýval som sa jej, tak mi na Vianoce poslala SMSku, že si neželá, aby som jej chodil na pohreb. Žiadne vysvetlenie alebo sprievodný text k tomu. Pred mesiacom mi poslala MMSku s fotkou hrobu. Zase žiaden text k tomu.
No a dnes mi od nej prišlo asi 5 emailov, kde zase dookola splieta to isté, čo vždy. Ako sa chce udobriť a mať s nami normálny vzťah, potom začne hovoriť o tom, ako jej v minulosti ľudia ubližovali, až sa plynule prehupne do toho, ako uráža mňa, aj mojich rodičov...

Tak som jej dnes len veľmi pekne poďakoval za emaily. Na nič z toho, čo písala, som nereagoval. Napísal som jej, že ma mrzí, keď sa ku mne takto správa, pretože som sa posledné 2 roky snažil s ňou nadviazať normálny vzťah, ale že vidím, ako jej choroba bráni mať rada niekoho iného, okrem seba. Ak si myslí, že vyvolávaním konfliktov a urážaním všetkých okolo seba sa udobrí s rodinou, tak je na omyle. A že rešpektujem jej želanie, aby som jej nechodil na pohreb a keď má ku mne takýto postoj, tak nie je dôvod, aby sme spolu ďalej komunikovali. Poprial som veľa síl na boj s chorobou a poslal jej link na akreditovaných klinických psychoterapeutov. Tiež som jej napísal, že jej číslo aj email som dal do spamu, takže už nebudem reagovať.

No a teraz tŕpnem, s čím zase príde a ako mi zvýši tlak. Už som aj začal uvažovať, že pokiaľ to bude pokračovať, tak to budem musieť riešiť súdne. Aj keď voči slovenskému súdnictvu som skeptický a na druhej strane viem, že takáto konfrontácia by jej len spravila radosť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Život so psychopatom (téma pre "obete" psychopatov)

Príspevok od používateľa gogo956 »

aka stara je ta osoba spominana v tom texte?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Päťdesiatnička.
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

Ja síce nikoho takého osobne dobre nepoznám, ale zaujíma ma - ako sa proti takému správaniu chrániť a ako sa dá sa takému človeku pomôcť?
gogo956
Redeemer
Redeemer

kazdy clovek ma nejaky charakteristicke povahove crty a tie sa zvyknu na starobu prejavovat extremnejsie, bez ohladu na to ci ich vnimame ako pozitivne ci negativne.

Napr. niekto kto bol cely zivot "emocne vyrazny" zacne byt postupne az hystericky. Iny bol cely zivot tichy a uzavretejsi, tak moze mu to prejst az do bodu ked prestane mat zaujem o vsetku kounikaciu s okolim. Dalsi bol cely zivot velky dobrak, tak to casom moze prejst do stavu, ze sa rad necha vyuzivat a sikovni ho ludia oberu o majetok a on este bude z toho aj stastny.
Atd, samozrejme som iba laik, psychologia a psychiatria maju na to svoje skolske terminy a metodiku diagnostiky.
Ako s takymi ludmi komunikovat?
To sa neda zovseobecnit, to zavisi od pripadu k pripadu a je to na radu od skuseneho odbornika.
A liečiky.
Zazil som take pripady u blizkych ludi, castokrat ty ludia nemaju uz ziaden zivotny ciel a zaroven je tam uz aj asi nejaka mozgova dysfunkcia, ako vieme vsetci starneme, tj vsetky systemy tela su uz len menej efektivne.
Zazil som aj co je to starat sa o velmi stareho cloveka ktory mal uz pokrocilu starecku demenciu.
V takom stave si ti ludia castokrat nepamataju ani co povedali pred 1minutou a su schopni 1/2 hodinu sa pytat dokola to iste, nepoznavaju blizkych ludi a pod. Vsetci k tomu bodu smerujeme, ale nie kazdy sa toho stihne dozit. Boli sme detmi na zaciatku a budeme aj na konci.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:kazdy clovek ma nejaky charakteristicke povahove crty a tie sa zvyknu na starobu prejavovat extremnejsie, bez ohladu na to ci ich vnimame ako pozitivne ci negativne.

Napr. niekto kto bol cely zivot "emocne vyrazny" zacne byt postupne az hystericky. Iny bol cely zivot tichy a uzavretejsi, tak moze mu to prejst az do bodu ked prestane mat zaujem o vsetku kounikaciu s okolim. Dalsi bol cely zivot velky dobrak, tak to casom moze prejst do stavu, ze sa rad necha vyuzivat a sikovni ho ludia oberu o majetok a on este bude z toho aj stastny.
Atd, samozrejme som iba laik, psychologia a psychiatria maju na to svoje skolske terminy a metodiku diagnostiky.
Ako s takymi ludmi komunikovat?
To sa neda zovseobecnit, to zavisi od pripadu k pripadu a je to na radu od skuseneho odbornika.
A liečiky.
Zazil som take pripady u blizkych ludi, castokrat ty ludia nemaju uz ziaden zivotny ciel a zaroven je tam uz aj asi nejaka mozgova dysfunkcia, ako vieme vsetci starneme, tj vsetky systemy tela su uz len menej efektivne.
Áno, je pravda, že u niektorých ľudí v dôchodkovom veku môže dôjsť k zvýrazneniu určitých dominantných osobnostných čŕt. Je to spôsobené ubúdaním kognitívnych schopností a zhoršením copingových stratégii. Veľmi časté je to u ľudí s nejakou formou demencie. Ale toto nie je ten prípad.

Ona takýmto spôsobom funguje celý život. Ani v detstve nikdy nedokázala nadviazať nejaké hlbšie vzťahy, nikdy nemala kamarátky. 30 rokov žije s priateľom, ktorý si ju nechce zobrať za ženu. 29 rokov rokov ich vzťah fungoval v štýle, že on k nej chodil len vždy v sobotu večer a v nedeľu ráno vypadol. Deti nemá (bola na interupcii). Vďaka jej manipulatívnym schopnostiam si párkrát našla veľmi dobrú prácu. Najmä vie u ľudí dobre vzbudiť pocit ľútosti, teda u tých, ktorí ju nepoznajú. Ale na väčšine zamestnaní vydržala len pár mesiacov. V 90. rokoch mala lukratívnu prácu v rakúskej firme a skončilo to v momente, ako chcela pochváliť svoju šéfku (ktorá bola vozíčkarka) a povedala jej, citujem, že ju obdivuje, lebo aj keď je kripel, tak sa celkom dobre v práci vypracovala. Takže ten nedostatok emočnej inteligencie a empatie, taký typický pre psychopatov, je u nej evidentne prítomný.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ano, vyzera to tak. To by sedelo aj s tym ze nema deti ale radsej bola na interupcii, je tam zjavne emocna plochost resp emocie zneuziva vo svoj /domnely/ prospech.

Je spolocensky nutne aby si s tou osobou pravidelne komunikoval? Ona sa snazi s tebou manipulovat ale mozno inac ako si myslis. Nudi sa a spestruje si zivot tym, ze vie cim ta dokaze vytocit. A ty na to skocis a si emocionalny a to ju naplna a uspokojuje, pretoze je emocionalne plocha a ty jej davas nieco co nema.
Ja sa pri komunikacii s takymito ludmi drzim strategie, ze najprv im dam ciastocne za pravdu /co ide skoro vzdy pretoze kazda vec ma minimalne dve strany pohladu/ a zaroven im nenapdne podsuniem aj druhy pohlad aby ziskali trochu ucelenejsi obraz o probleme.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:Je spolocensky nutne aby si s tou osobou pravidelne komunikoval?
Nie je. Ako som písal, moja rodina s ňou nekomunikuje 20 rokov. Ja sa s ňou bavím 3 roky, lebo som jej chcel dať šancu. Dovtedy sa o mňa v podstate celý život nikdy nezaujímala. Ale už ako som hovoril, ja sa s ňou už baviť nechcem. Dal som jej to jasne najavo, ale píše mi ďalej. Takže som ju dnes zablokoval a uvidím, či si nájde nejaký iný spôsob ako otravovať. Jej cieľom bolo aj tak sa iba dostať k mojim rodičom a môcť im ubližovať (preto som jej nikdy nedal kontakt na nich).
gogo956 napísal:Ona sa snazi s tebou manipulovat ale mozno inac ako si myslis. Nudi sa a spestruje si zivot tym, ze vie cim ta dokaze vytocit. A ty na to skocis a si emocionalny a to ju naplna a uspokojuje, pretoze je emocionalne plocha a ty jej davas nieco co nema.
To mi už došlo, že jej proste robí radosť nasierať iných ľudí a ubližovať im.
gogo956 napísal:Ja sa pri komunikacii s takymito ludmi drzim strategie, ze najprv im dam ciastocne za pravdu /co ide skoro vzdy pretoze kazda vec ma minimalne dve strany pohladu/ a zaroven im nenapdne podsuniem aj druhy pohlad aby ziskali trochu ucelenejsi obraz o probleme.
U nej toto nezaberá. Niečo jej vysvetlovať, o veciach o ktorých chce hovoriť, je ako hádzať hrach na stenu. Ona má úplne nekritický pohľad sama na seba. Nikdy nič nie je jej chyba, ale naopak sa celý svet točí len okolo nej a všetci sú proti nej. Ak som sa jej aj snažil "podsunúť druhý pohľad" na veci, ktoré ju trápili, tak to proste ignorovala. Na druhej strane už dlhšie rozmýšlam, či ju to naozaj aj trápilo, alebo to len proste zase hrala...

A vieš, nie je to jednoduché, keď máte niekoho takého v rodine. Moja mama by chcela doriešiť vysporiadanie nejakých pozemkov po babke/dedovi, než to zhrabne štát alebo to niekto cudzí získa vydržaním. Ale nedá sa. A to nikoho nechceme "oje***" a každý by dostal svoj podiel podľa zákona. Úplne ju odrádza to, že by sa musela dohadovať s touto osobou.

Pred dvomi rokmi druhá časť rodiny otvorila dedické konanie ešte po dlho nebohej prababke, lebo sa zistilo, že sa našli nejaké pozemky, ktoré boli napísané na jej mamu...čiže moju praprababku. No a táto psychopatka ignorovala všetky výzvy a odmietala sa dohodnúť. Našťastie sme mali dobrú notárku. Tá išla dokonca za ňou na adresu, kde jej ona odmietla otvoriť a potom jej cez dvere vynadala do retardov. Notárka nám potom povedala, že ona sa s ňou nebude kašlať a pokiaľ nepríde na dohodnuté stretnutie, tak ju na ďalšie nechá predviesť policajtmi a bude trestne stíhaná za marenie úradného rozhodnutia. Takže nakoniec prišla a spravila tam strašný cirkus. Všetkým vynadala a potom sa slávnostne vzdala svojho podielu, čo nezabudne zopakovať pri každej možnej príležitosti. Aká je ona dobrá a všetko nám dala a že my ideme len po peniazoch. Celý tento cirkus bol za pár rolí, z ktorých máme 20€/ročne za prenájom od samostatne hospodáriaceho roľníka. Stálo to za to? Nemyslím.
gogo956
Redeemer
Redeemer

o desat rokov zmenia uzemny plan, budu z toho stavebne pozemky a budes zahojeny :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Kiež by. :lol: Ale také zázraky sa u nás dejú, len keď máš niekoho v politike. Ani dialnicu nám tám nepostavili (je to na južnom Slovensku). Harakter Béla záhadne dopredu vedel, kadiaľ štát bude stavať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Psychopat či sociopat?

Nemyslel som tým Guláša Bélu ...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

starysomar napísal:Psychopat či sociopat?
Psychopat je ľudové označenie pre človeka, ktorý má nejakú poruchu osobnosti.
Sociopat je ľudové označenie pre človeka, ktorý má konkrétnu poruchu osobnosti = dissociálna porucha osobnosti (podľa u nás používanéj MKCH-10, v USA používajú DSM a tam je to označené ako antisociálna porucha osobnosti).

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2020, 22:15)
ephramko napísal:Tak som jej dnes len veľmi pekne poďakoval za emaily. Na nič z toho, čo písala, som nereagoval. Napísal som jej, že ma mrzí, keď sa ku mne takto správa, pretože som sa posledné 2 roky snažil s ňou nadviazať normálny vzťah, ale že vidím, ako jej choroba bráni mať rada niekoho iného, okrem seba. Ak si myslí, že vyvolávaním konfliktov a urážaním všetkých okolo seba sa udobrí s rodinou, tak je na omyle. A že rešpektujem jej želanie, aby som jej nechodil na pohreb a keď má ku mne takýto postoj, tak nie je dôvod, aby sme spolu ďalej komunikovali. Poprial som veľa síl na boj s chorobou a poslal jej link na akreditovaných klinických psychoterapeutov. Tiež som jej napísal, že jej číslo aj email som dal do spamu, takže už nebudem reagovať.
Mi dnes prišla odpoveď od psychopatky na tento môj posledný email. Vraj som strašne falošný hajzel a ako zle ma vychovala mama, lebo keď som bol u nej na návšteve a videl ju po viac ako 25 rokoch, tak som nedopil Colu, ktorú kúpila len pre mňa. A že som len strašne tupo pozeral na moje autíčka, ktoré mi dala a vôbec sa nepotešil a nepoďakoval. Akože keď sa rodina rozhádala, bol som malý chlapec. Táto psychopatka odmietla mojej mame dať moje veci. Po viac ako 25 rokoch mi vrátila nejaké autíčka, leporelo a šerbel a ešte mi vyčíta, že som sa nepotešil. Jo a ešte idem po peniazoch, lebo som si od nej dovolil vypýtať pár eur na nájom hrobového miesta babky a dedka. Jej modus operandi je robiť zo seba syrotu, ktorá mala ťažký život a takto u ľudí vzbudzovať ľútosť, ale za celé roky nebola schopná dať jediný cent na hroby. A že už ju ja ani moja rodina nikdy neuvidíme.

Tak som sa na tom zasmial. Snáď už bude pokoj. :lol: :lol: :lol:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Má zmysel sa s takým človekom vôbec naťahovať? Ja by som ju zablokoval už po prvej prehnanej reakcii, resp. správe/emaile.

Takéto telenovely sa totiž snažím pre zachovanie vlastného mentálneho a fyzického zdravia eliminovať zo svojho života čo najviac :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ephramko: nebolo by vhodne napisat jej to mailom? jednoducho v bodoch?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal:ephramko: nebolo by vhodne napisat jej to mailom? jednoducho v bodoch?
Čo konkrétne jej mám napísať v bodoch emailom? Ja už som sa s ňou rozlúčil a s ňou skončil. Email v spame, číslo zablokované, volania z cliru tiež blokované. Skôr sa obávam, aby jej úplne nemrdlo v hlave a neprerástlo to do regulérneho stalkingu a nemusel som to riešiť cez trestné oznámenie. Radšej som si na FB vymazal zamestnania a nastavil profil tak, aby sa tam verejne nezobrazovali žiadne informácie. Pre prípad, že by ju napadlo snoriť aj tam a vypisovať nejaké debiliny môjmu šéfovi.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Dnes mi prišiel hrubý list...bez odosielatela, adresát (ja) bol vytlačený na PC. Tak som si vygooglil poštu, z ktorej to bolo poslané a hneď som tušil, kto mi to posiela.

Zase sa ozvala moja tetka psychopatka. V liste rieši opäť 30 ročné záležitosti, polovica listu o mojej druhej tete, ktorá je 13 rokov po smrti...a druhá polovica listu v štýle, aké sme my proste kur*y, ako sme s ňou vybabrali a aká je ona super. Že jej píšem hnusné veci (môj posledný kontakt s ňou bol pred vyše rokom 1 emailom, kedy som jej napísal, že sa s ňou nechcem baviť, nech ma neobťažuje a že na jej telefonáty, smsky, emaily nebudem reagovať)...a ževraj mi moja zlá mama zakázala sa s ňou baviť. :D

V závere je evidentne nasratá, že ju ignorujeme a že sa nemá ako s nami spojiť a že teda bude musieť ísť si to s nami vybaviť na adresu. A k listu z nejakých neznámych príčin priložila 40 rokov starú pohľadnicu, kde moja mama píše svojim rodičom z lyžiarskeho, že sa má dobre a že tam lyžuje.

Proste psycho.

Takže teraz uvažujem, či to už nezačnem riešiť a či by som sa nemal ísť poradiť do nejakého právneho centra. Vždy mi to riadne zvýši tlak a zle to na mňa vplýva. Neviem či súd len na základe emailov/smssiek/listov môže vydať neodkladné opatrenie, aby mala teta zakázané sa priblížiť ku mne, k bytu a kontaktovať ma elektronicky, telefonicky a písomne. Alebo či najprv musí voči mne spáchať nejaký trestný čin, aby som mal nárok na takúto ochranu. Už to proste fakt prestáva byť sranda, ona nie je v poriadku a fakt sa začínam báť, že si ma tu niekde pri vchode počká s nožom...
gogo956
Redeemer
Redeemer

pochybujem ze z pravneho hladiska sa s tym da nieco urobit, musela by ona sama dobrovolne ist najprv na vysetrenie jej dusevneho stavu a to asi nepojde.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Práveže to by jej mohlo len pomôcť, lebo potom by nebola zodpovedná za svoje konanie. Maximálne by ju na 3 mesiace zase zobrali na preliečenie na psychiatriu a potom by to začalo odznovu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Roky nám robila peklo "veľmi blízka osoba", bývajúca v zhodnom vchode s nami.
Užil som si vyhrážok, že mi zabije ženu, mňa zmrzačí a dcéru dá do ústavu.
Chodili sme vysvetľovať na úrady, že netýrame deti a také "radosti"...
Stalo sa aj, že štartla po mojej, našťastie len rukami.
Zrejme ťažká paranoidná schizofrénia, strihnutá hypochondriou.
Jej večer chodili škriatkovia upratať, ráno prišli spraviť neporiadok (v byte neskutočný bordel, mnohomesačný prach a tak). Skrinky pečatené plastelínou, chladnička obtočená reťazou so zámkom.
Nechodila posledné roky k lekárom, nedôverovala ani im, no "stále umierala na rakovinu" atd.
Pred rokmi jej vtedajšia neskutočne pridrbaná lekárka napísala do karty, že príbuzní navrhujú psychologické alebo (...) vyšetrenie. Bolo ešte horšie - tí ľudia nie sú hlúpi, často majú práve bystrejšie uvažovanie, než ich rovesníci...
Vysvetlil mi jeden zástupca psych. oddelenia, že je v tom tele viac ľudí a nikdy neviem, s ktorým komunikujem, aj že doktori prídu raz-dvakrát a ak im neotvrí, už "nebudú mať čas".
Po čase ma napadlo poradiť sa s mojim lekárom. Vraví - zájdi do zdrav. poisťovne, oni vedia, komu patrí (pôvodná píííp medzičasom odišla do dôchodku).
Natrafil som na vynikajúcu pani doktorku, vymyslela - poradila presvedčiť dotyčnú, že ju musia vidieť aby nemali zle z toho. Prišli so sestričkou súkromným autom, pani chytii na jej domnelú vážnu chorobu, presvedčili že musí do ordinácie, dali sedatívum a rýchlo do nemocnice.
Tam ďalšia ukážka "pornopriemyslu", odmietala ju v ten deň prijať. No šla okolo mladá, avšak veľmi múdra lekárka - opýtala sa: Pani, čo Vám to tá (...) robí?
Ako keď Slotovi povieš "maďarský Cigán" - proste ju výborne štartla, "pani" sa zhúpla do tej agresívno-nenávistnej polohy a predviedla..., lekárka tej trúbe za okienkom nariadila - Okamžitý príjem bez rečí!
Po preliečení sa osoba dostala domov ako vymenená - bola neskutočne dobrá, milá, vďačná - no s kontrolou z mojej strany aby nezabúdala užívať predpísané lieky. Dožila neskôr v pohode v jednom solídnom domove dôchodcov.

Neviem, či Ti to niečim pomôže. Viem, že to "neide riešiť", kým sa niečo nestane no práve na tú otázku mi môj lekár poradil ten postup.
Tvoja situácia je iná, otázka je, či by niečo podobné nevedel realizovať niekto tam, kde žije - s istou pravdepodobnosťou má aj tam v okolí ľudí, ktorým robí zle...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja ju nechcem dať liečiť. Ja s ňou nechcem mať nič spoločné a len chcem, aby neotravovala mňa ani moju rodinu. (Okrem toho, ona podľa mňa netrpí akútnym ochorením, ale má poruchu osobnosti...a to sa ani liečiť nedá)

Polícia mi vysvetlila, že toto je ešte "v tolerancii" a budem to musieť strpieť. Že súdy rozhodujú až v prípadoch, kedy je to obťažovanie na dennej báze, kedy to človeka obmedzuje tak, že nevie používať telefón a pod. Alebo by voči mne musela spáchať nejaký trestný čin - napadnúť ma, vyhrážať sa mi, poškodzovať moju povesť atď. Vtedy už by som bol v postavení obete trestného činu a mal nárok na ochranu polície/súdu.
Napísať odpoveď